Cele mai fine Raffaello pe care le-am gustat, merită încercată această rețetă extrem de simplă, nimic nu se fierbe, totul se prepară imediat, iar rezultatul e de-li-cios!
Ingrediente:
- 5 linguri ulei de cocos lichid;
-
3 linguri mascarpone;
-
2 linguri făină de cocos;
-
Gem de afine/zmeură/căpșuni – opțional
-
Alune de pădure – opțional, pentru adulți;
- Fulgi de cocos (pentru deasupra)
Se amestecă uleiul cu brânza mascarpone, se adaugă făina și se lasă un pic la ”odihnit”, câteva minute. Dacă e prea tare compoziția, mai putem adăuga brânză, dacă este prea moale, puțină făină de cocos. Dacă aveți gem fără zahăr (pentru copii) sau normal (pentru adulți), puteți pune o lingură. Eu am avut un gem de afine cu stevie, fără zahăr.
Se ia cu lingurița din compoziție și se fac bile în mână. Dacă dorim, pentru adulți putem adăuga o alună de pădure la interior. Se rostogolesc prin fulgi de cocos și…voila! Desertul e gata și e extrem de fiiiin, parcă simți atingere de mătase pe pielea sensibilă. Cum să descriu ca să înțelegeți mai bine? Nu pot, trebuie să le încercați! Eu și fetița ne-am ”bătut” pe ele.