10 Școli și centre ce oferă cursuri online pentru copii

Ca și ceilalți copii, copilul tău este creativ. Este sincer, spontan, curios, traversează cu usurinta granița dintre real și imaginar. Nu lăsa aceste trăsături să se degradeze odată cu angrenarea în sistemul de invatamant conventional. 

Educația sa formala are nevoie sa fie completată de o educație nonformală desprinsă de programa oficială, care pune accent pe improvizație, exprimarea propriilor idei și joc.

Copiii de la 3 ani au nevoie de imagini care le stimulează creierul, acum este recomandabil să le deschidem accesul la lumea online, dar avem grijă să fie educativă. Pentru a vă facilita acest început, am făcut o listă de cursuri online pentru copii.

E adevărat că sunt mult mai multe cursuri în limba engleză, pentru a ajunge la un public mai larg, de aceea primul centru care aș vrea să vi-l ofer este unul pentru învățare a limbii engleze, în opinia mea cel mai demn de încredere.

1. British Council 

Cursurile de limbă engleză sunt cu profesori nativi și este disponibil pentru copii de la 3 ani, de asemenea oferă cursuri pentru adulți și pentru companii.
Un alt punct forte este faptul că organizează testul IELTS (International English Language Testing System), cel mai cunoscut examen de competență lingvistică din lume, examene Cambridge English pentru diferite niveluri și o gamă largă de examene profesionale și universitare care sunt recunoscute la nivel global.

Cunoașterea limbii engleze este un avantaj enorm, nu doar pentru a putea avea acces la mai multe cursuri online, dar și pentru a-ți îmbunătăți oportunitățile de angajare și de a studia atât în România cât și în străinătate.

cursuri british council copii

2. Upper School

Cursuri pentru copii, începând cu clasa a IV-a.

Foarte mulți olimpici internaționali cu medalie de aur sunt anume din România, iar printre cele mai bune școli de pregătire a copiilor care vor să participe la olimpiadă la matematica, fizica, chimie și informatică este anume Upper School.
Acest proiect este realizat pentru copiii talentați care au nevoie de mentori, de încurajare, de recunoaștere și de o comunitate a lor în care să-și cultive pasiunea.
Misiunea lor este să ofere accesul la educație de performanța copiilor pasionați, prin facilitarea participării online la programe de învățare ale unor profesori foarte competenți și talentați. Rezultatele sunt evident o performanță școlară deosebită.

cursuri copii

3. Playouth

Acest club de ateliere creative pentru părinți și copii, promovează educația prin joc și artă. Spre exemplu în luna iulie au organizat un curs de chimie creativă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, dar au cursuri și pentru pici de 3 ani. Atelierele lor și programele educative, au rolul de a-i ajuta pe copii să aibă încredere în ei, să interacţioneze mai uşor cu alţi copii, să-şi dezvolte creativitatea, să se joace învăţând alături de părinţi, să-şi descopere pasiunile şi talentele.

Printre ateliere și cursuri veţi găsi: pictură, desen și grafică, chimie distractivă, fotografie, animaţie stop motion, origami, storytelling, chimie în bucătărie, chitară, bune maniere, spray painting, teatru de improvizaţie, do it yourself, robotică, zumba, yoga.
Spre exemplu, cursul de storytelling care se desfășoară în 4 lecții a câte 2 ore, online pe ZOOM, costă 190 de lei.

4. Scoala de bani

Educație financiară pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani.

Mereu mi-a plăcut acest subiect și i-am făcut cadou acest curs online unei prietene de 10 ani, pentru că trebuie să îi învățăm pe copii că banii se câștigă greu, prin muncă, și se pot cheltui ușor dacă nu suntem atenți la deciziile noastre.
În cadrul atelierelor, cei mici pot învăța termeni financiari noi, cum să gestioneze un buget personal, cum să aprecieze valoarea banilor, de ce este importantă economisirea, care e diferența dintre nevoi și dorințe, dar și ce sunt veniturile și cheltuielile.

Rezultatul a fost unul impresionant. Fetiței i-a crescut încrederea în sine și mi-a mărturisit că se simte mult mai liber acum în momentul când trebuie să decidă dacă vrea sau nu, cu adevărat, acel ceva. Pe lângă faptul că ne ușurăm nouă negocierile cu copii, putem vorbi mai deschis cu ei în privința acestor subiecte uneori greu de explicat.

educatie financiara copii

5. Fundația Calea Victoriei

Eu sunt de-a dreptul impresionată de toate cursurile care le-am găsit aici, chiar sunt interactive, distractive și diferite de tot ceea ce oferă oricare altă școală.
Astea sunt doar câteva din cursurile care le puteți găsi pe site: curs de fotografie, curs de astrologie pentru copii, stil vestimentar feminin, scriere creativă, toate sunt pentru copiii de la vârsta de 16 ani. Pentru copiii de la 14 ani găsiți exerciții de feminitate și stare de bine cu tine sau introducere în istoria gustului.

Majoritatea cursurilor sunt pentru ianuarie 2021, în opinia mea un cadou perfect pentru deja adolescentul dumneavoastră, vedeți mai jos un exemplu:

Miraculosul cer înstelat – Atelier online de Astronomie pentru copii (8-13 ani), se organizează în fiecare sâmbătă, cursul durează 1 oră și 30 de minute, iar prețul pentru 4 întâlniri este de 300 de lei.

La acest atelier, micuţii pasionaţi de astronomie şi cei pur şi simplu curioşi să exploreze cerul înstelat al nopţii vor parcurge o călătorie de milioane de ani-lumină, pornind de pe Terra, spre galaxiile cele mai îndepărtate ale Universului. Vor descoperi ce este aceea o stea căzătoare, cum au apărut, de fapt constelaţiile, ce se întâmplă atunci când e eclipsă şi cum ar fi viaţa pe altă planetă. 

Şi, mai ales, vor afla, în sfârşit, răspunsul la dificila întrebare „De ce e cerul albastru?” De asemenea copiii vor avea de făcut un:
Exerciţiu: Pe un poster lung, pe care avem desenate toate planetele, calculăm cât am face până la toate planetele din sistemul solar dacă am pleca cu maşina (100km/h), avionul (700km/h) sau cu o sondă spaţială (60000km/h). Veţi primi pe mail posterul.
Sunteți și voi curioși?

curs astronomie

6. Școala Explore 100

Cursuri unul și unul create de Școala Explore 100! 
Copilul dvs. poate urma cursuri online adaptate pentru nivelul de vârstă și interesele sale.
🍃În plus, se poate conecta online că să acceseze o serie fascinantă de ore atractive, conturate cu dăruire de către profesorii Explore 100.🍃
Acestea fac parte din proiectul Explore4all. Vârstele recomandate pentru cursanți sunt între 6 și 8 ani. Copiii se pot înscrie la oricare dintre cursuri, iar lista cuprinde: Masterchef, Planeta Alabastră, Antreprenoriat, World of Science, Bioaventura, Yoga, Fun Science, Regie și Film, Franceză, Tea and Stories. 

Despre Explore 100 am avut și un interviu pe Resurse Părinți aici

cursuri explore 100

7. Aikiseishin

Aceasta este o organizație non-profit, care s-a adaptat situației actuale și oferă cursuri online de arte marțiale pentru copiii de la 6 ani, cursurile sunt transmise LIVE pe platforma ZOOM.


Cu ei poți afla cu adevărat ce înseamnă siguranța de sine, relaxare, echilibrul interior și eficiență în autoapărare. Ei îți oferă gratuit o perioadă de 7 zile de test, apoi tu decizi dacă vrei să continui.

O alternativă de scurtă durată ar fi Wutaokungfu, în timp ce orele offline au fost suspendate au postat gratis videouri pe youtube, le găsiți și la ei pe pagină.

8. Logiscool

Logiscool este cea mai renumită școală online de programare, robotica, editare de video-uri, creare de jocuri 3D și aplicații, pentru copiii de la 7 la 17 ani.

O aptitudine care merită dezvoltată în secolul XXI este gândirea algoritmică, care este o aptitudine utilă,chiar dacă nu toți vor alege mai târziu să devină programatori sau specialiști IT. Aici vor avea posibilitatea să învețe limbaje de programare și tehnologii noi, lăsându-i să experimenteze prin jocuri potrivite vârstei.

Activitățile individuale și cele de grup sporesc considerabil atât creativitatea, cât și gândirea logică și abilitățile de rezolvare a problemelor. Este foarte important pentru elevi să simtă că au succes în proiectele proprii și, astfel, să devină deschiși și încrezători în a-și testa propriile idei. Acest lucru va avea un efect pozitiv asupra comportamentului și rezultatelor de la școală.

Elevii și părinții care vor să ia parte la o lecție demonstrativă sunt bineveniți la școlile noastre, iar de curând au lansat și sesiuni demonstrative live, la care elevii și părinții pot participa online, prin videoconferință.

cursuri online programare copii

9. Bufnița din Tei

Activitățile acestor ”bufnițe” cuprind îndeletniciri din multe domenii, atât pentru copii, cât și pentru părinți: pe langa o paletă largă de jocuri de inteligență și de societate, activități de recreere introspectivă sub forma de yoga, preocupări artistice și de comunicare, veți găsi aici ateliere tehnice, de meșteșug, bricolaj, știința. Părinții vor avea ocazia de a evalua abilitățile și înclinațiile naturale ale celor mici, în discuții cu specialiști și psihologi în dezvoltare personală.

Ceea ce îi deosebește pe cei de la Bufnițadintei.ro este faptul că oferă cursuri de limbă japoneză, vă recomand să aruncați o privire printre cursurile lor, veți găsi multe surprize plăcute.

10. Eematico

Știință pentru copii între 4 și 99 de ani.

Eematico este o organizație care deschide drumul spre inovație a programelor educaționale, printr-o abordare proprie menită să dezvolte abilitățile de viață pentru secolul XXI. Fac asta prin învățare experiențială, bazată pe joacă, procesul fundamental de învățare, precum și prin construcție și cu ajutorul materialelor didactice.

Pe parcursul lecțiilor vor explora cerul și universul în lung și-n lat, vor descoperi totul despre sateliți, spațiu cosmic, expediții cosmice și altele. Construiesc avioane, parașute, și chiar și o rachetă! Trainerii eematico vor explica printre altele cum funcționează universul, cum de zboară obiectele mai grele decât aerul. Oare ce planete vor vizita?
Durata estimativă a unei activități este de aproximativ 40 minute.
Comanzi pachetul online, timp de 3 zile acesta este livrat la tine acasă, apoi asamblezi kitul corespunzător fiecărei lecții, fie online cu un trainer sau cu părinții vizionând pe platformă materialele video ematico.

Creativitatea se poate manifesta în tot ceea ce va face copilul: o abordare originală îl va ajuta să iasă dintr-un impas, să aibă succes în carieră, să dezvolte o afacere proprie, să aducă la viață proiecte inovative. Oare nu este asat ceea ce vă doriți pentru copilul dumneavoastră?

De asemenea, vă ofer câteva idei din multitudinea de cursuri online pentru copii GRATIS care le puteți găsi cu o căutare Google:

Pe Youtube puteți da subscribe la canale cu rețete pentru copii.

Duolingo
este o aplicație gratuită pentru a învăța limbi străine.

Coursera
– puteți găsi cursuri de la cele mai renumite școli și universități din lume, gratis sau pe bani dacă doriți și un certificat (e pentru copiii mai mari de 14 ani).

National geographic kids
pentru a face cu copiii diy´s și experimente.

De cînd am aflat că voi avea un copil am conștientizat faptul că voi fi primul exemplu pentru ea și am început să fac cursuri de parenting, să învăț mai mult despre alimentația sănătoasa, despre atitudinea care mă va ajuta să cresc un copil fericit. Citesc și scriu despre tot ce simt. Mă inspir zilnic de la copilul meu. Învăț a iubi și a trăi așa cum o face ea: cu adevărat, fără a aștepta ceva în schimb, așa cum simt cu tot corpul și sufletul meu.

Lasă un răspuns