Ce încălțări de iarnă barefoot cumpărăm pentru copii? – Recomandări testate

Știm deja cât este de important ca încălțările copiilor să respecte anumite principii care să contribuie la o dezvoltare anatomică armonioasă și a unui mers normal. Conceptul de talpă „barefoot” este deja arhicunoscut de părinți. Mersul desculț e ideal, însă de multe ori suntem nevoiți să apelăm la încălțări potrivite vârstei și anotimpului. 

Mai ales pe timp de iarnă e necesar să apelăm la cizme sau ghete. Cu cât sunt mai lejere, din materiale bune și ușor de încălțat de cei mici, cu atât mai bine. Vă voi da câteva exemple de încălțări, folosite atât de mine cu cei doi copii cât și de alte mămici. 

Baby Bogs

Trebuia să trec pe primul loc Baby Bogs, purtate de ambele mele fiice încă de la 1 an și un pic. Sunt cizme foarte ușoare, cu talpă barefoot, cu printuri foarte frumoase și colorate, mega ușor de încălțat (de la 18 luni le încălțau singure). Bineînțeles impermeabile. Merg la temperaturi joase, mai ales dacă folosim șosete de lână. Ele le-au purtat toată iarna, inclusiv când este ger. Știu că sunt copii mai friguroși, în care caz recoman Baby Bogs B-Moc, au talpa însă ceva mai groasă și nu știu cât pot fi considerați complet barefoot. 

Ca dezavantaj la Baby Bogs – mânerele lasă spații care pot deranja cu anumiți pantaloni. Noi foloseam ori pantaloni de lână băgați în interiorul cizmei, ori salopetă atunci când era zăpadă. De asemenea, materialele nu sunt naturale. Totuși noi nu am avut probleme cu transpirația sau altele asemenea. 

Baby Bogs

Pediped

Pe locul doi în topul preferințelor pentru noi au fost ghetuțele de la Pediped. Sunt încălțări ce respectă anatomia piciorului în creștere din materiale naturale și foarte rezistente. Am avut pantofi de la ei ce au fost dați mai departe și purtați de încă alți 2 copii. 
Aceste ghetuțe sunt din piele 100% cu talpă sintetică, dar foarte ușoară, perfectă pentru primii pași. 
pantofi Pediped

Bisgaard

Ghetuțele Bisgaard sunt extrem de utile pentru toamnă/iarnă. Au 100% lână la interior ceea ce le face destul de călduroase, iar exteriorul este 100% piele cu talpă de cauciuc flexibilă. Acestea sunt aduse în România de magazinul HipHip. 

DE CITIT  Când au nevoie copiii de logopedie? Interviu cu psihopedagog logoped Marina Stanciu

Eu zic că cel mai mare avantaj al lor este interiorul de lână care justifică și prețul mai mare. Lâna nu doar ține de cald ci menține piciorul uscat și la o temperatură optimă. 

ghete bisgaard

DD STEP

Nu puteam să nu includ brandul românesc DD STEP. Încălțările lor sunt minunate și durabile. Talpa este foarte flexibile și materialele folosite sunt naturale, piele la interior și exterior. Talpa este ușoară și foarte flexibilă. Găsiți o multitudine de modele de ghetuțe și cizmulițe pentru copii. 

dd step ghete

Elefanten

Un alt brand încercat de mine pentru fetița cea mare este Elefanten din magazinele Deichman. Au talpa barefoot, numeroase modele și mai ales prețuri foarte bune. Nu știu exact ce modele se mai găsesc acum în magazine, anul acesta am optat pentru altceva, dar cu siguranță merită verificat. 

elefanten

Bobux

Bobux sunt pantofi barefoot cu design simplu și frumos. Interiorul este din lână merino, iar exteriorul din piele. De asemenea, sunt aprobați de medici podologi. Sunt foarte ușor de încălțat și respectă forma anatomică a piciorului în creștere. Pot fi comandați online de la diverse magazine.

bobux pantofi
Mama de două fete în primul rând, mi-am dedicat timpul creșterii lor pentru că asta îmi aduce cea mai mare bucurie. Consider că parentingul nu poate fi perfect și că educându-ne copiii ne educăm în primul rând pe noi, părinții. Resurse părinți a pornit de la ideea de a aduce un nou tip de educație in România, cea în care părintele și copilul învață împreună.

Lasă un răspuns