ghete de iarnă pentru copii
0 - 3 ani, 3 - 6 ani, Recomandări, Resurse părinți

Ghete de iarnă pentru copii – Recomandări testate

Actualizat pentru sezon 2022-2023

Știm deja cât este de important ca încălțările copiilor să respecte anumite principii care să contribuie la o dezvoltare anatomică armonioasă și a unui mers normal. Conceptul de talpă „barefoot” este deja arhicunoscut de părinții copiilor mici. Mersul desculț e ideal pentru cei mici, însă de multe ori suntem nevoiți să apelăm la încălțări potrivite vârstei și anotimpului. 

Mai ales pe timp de iarnă e necesar să apelăm la cizme sau ghete. Cu cât sunt mai lejere, din materiale bune și ușor de încălțat de cei mici, cu atât mai bine. Vă voi da câteva exemple de încălțări, folosite atât de mine cu cei doi copii cât și de alte mămici. 

La ce să fim atenți când cumpărăm ghete de iarnă pentru copii?


Să aibă talpa destul de plată, fără toc sau cu o parte mai ridicată. Talpa trebuie să se muleze pe piciorul copilului. Mulți pantofi pentru copii nu sunt făcuți în acest mod ci au călcâiul mai ridicat, ceea ce poate duce la un mers nenatural sau chiar căzături dese în cazul copiilor mici. 

Să aibă talpă cât mai flexibilă. Nu e musai să fie o talpă complet moale, dar e nevoie să aibă flexibilitate pentru a imita mersul desculț. În acest fel, piciorul copilului este protejat, dar în același timp simte suprafața pe care merge și dezvoltă un mers normal. Din păcate mai ales în cazul ghetelor și cizmelor pentru copii vedem multe exemple de încălțări foarte grele cu talpă foarte tare. Asta nu este benefic mai ales pentru copiii sub 2-3 ani. 


Să fie destul de lați. Piciorul trebuie să aibă loc pentru toate degetele, acestea să nu fie presate într-o parte. 

Să fie lejeri. Aici e nevoie și ca numărul cumpărat să lase destul loc în față. Nu uitați că piciorul copiilor crește destul de rapid, mai ales la vârste mai mici de 4-5 ani. 

Ghete de iarnă – UGG

Mai mulți părinți m-au întrebat dacă ghetele Ugg sunt potrivite pentru copii și câte ore pe zi ar trebui să li se permită să le poarte. Unele dintre modele UGG nu oferă destulă susținere piciorului și nu sunt cele mai potrivite pentru a fi purtate mai mult de 4 ore pe zi. Dacă aveți un copil foarte activ și care va merge mult pe jos, recomand modelele mai solide și impermeabile de UGG cum este acesta. Însă pentru purtare de câteva ore pe zi în sezonul rece, orice model de UGG poate fi foarte comod și iubit de copii. Pentru bebeluși au varianta de botoșei care este foarte practică. 

Pentru a permite spațiu de creștere a piciorului, recomand părinților să comande aceste cizme cu o măsură mai mare decât dimensiunea actuală a piciorului copilului lor. 
ugg toty
ugg.com

Ghete de iarnă – Naturino

Îmi place stilul și calitatea acestor ghete Naturino pentru copii. Arată puțin sport, dar si ca botine, si sunt din piele naturală. De obicei, după ce copiii trec de mărimea 28 este mai greu să găsești ghetuțe drăguțe. Totul devine despre pantofi/cizme „la modă” și este nevoie de multă căutare pentru a găsi ceva potrivit. De asemenea, am descoperit că funcționează bine sub pantaloni ca pantofi de școală, mai ales dacă nu există o ținută foarte strictă. Vă puteți da seama doar uitându-vă la acești pantofi că sunt fabricați din piele de calitate superioară. Legat de confort, copiii se vor simți foarte bine în aceste ghete super comode.
ghete pentru copii
naturino.com

Ghete de iarnă pentru copii mici – Baby Bogs

Recomand și ghetele Baby Bogs, purtate de ambele mele fiice de la 1 an până la 2-3 ani. Sunt cizme foarte ușoare, cu talpă barefoot, cu printuri foarte frumoase și colorate, mega ușor de încălțat (de la 18 luni le încălțau singure). Bineînțeles impermeabile, dar nu din materiale naturale. Merg la temperaturi joase, mai ales dacă folosim șosete de lână. Știu că sunt copii mai friguroși, în care caz recomand Baby Bogs B-Moc, au talpa însă ceva mai groasă și nu știu cât pot fi considerați complet barefoot. 

Ca dezavantaj la Baby Bogs – mânerele lasă spații care pot deranja cu anumiți pantaloni. Noi foloseam ori pantaloni de lână băgați în interiorul cizmei, ori salopetă atunci când era zăpadă. Pe măsură ce copiii au crescut, am trecut spre alte opțiuni de încălțămine. Dar consider că sunt practice pentru vreme de la 0-10 grade la copiii sub 2-3 ani. Pentru copiii mai mari sunt mai potrivite modele recomandate mai sus. 

De asemenea, materialele la Baby Bogs nu sunt naturale și când este mai frig ajută să folosim șosete groase de lână. Totuși pentru cei cu un buget mai generos, prezint următoarea opțiune de la EMU, din materiale naturale. 

Baby Bogs

Cizme de iarnă – EMU Australia

EMU Australia au multe modele de cizme impermeabilă pentru copii drăguțe și elegante, funcționale. Există mai multe modele pentru copii cu aspect extraordinar,  în special cele pentru fetițe cu strălucire roz fucsia. Fabricate din piele de căprioară impermeabilă și căptușite cu lână naturală australiană Merino pentru a menține picioarele calde și confortabile, acestea sunt construite pe o unitate de talpă amortizantă cu cauciuc turnat durabil și flexibil. Aceste cizme rezistă la mers intens cum este cazul celor mici care nu stau locului, dar și a copiilor mai mari. Însă sunt mai costisitoare decât alte modele de ghete. 

cizme emu australia
emuaustralia.com

Ghetuțe sau pantofi de sezon rece – Pediped

În topul preferințelor pentru noi au fost și ghetuțele de la Pediped. Sunt încălțări ce respectă anatomia piciorului în creștere din materiale naturale și foarte rezistente. Am avut pantofi Grip n Go de la ei ce au fost dați mai departe și purtați de încă alți 2 copii. Pot spune că de-a lungul timpului am luat pentru copii pantofi ieftini și pantofi scumpi, dar nimic nu se compară cu încălțămintea de calitate durabilă și flexibilă.
Aceste ghetuțe sunt din piele 100% cu talpă sintetică, dar foarte ușoară, perfectă pentru primii pași. 
pantofi Pediped

Ghete de iarnă pentru copii și bebeluși – Froddo

Froddo are mai multe tipuri de ghetuțe din materiale naturale și cu talpă flexibilă. De asemenea, ele sunt făcute să fie potrivite în funcție de vârsta copilului. Pentru cei care abia încep să meargă sau au sub 1 an, recomand să vă uitați la acest tip  de ghetuță Froddo, care are talpa foarte ușoară și este mai lat, permițând piciorului să se dezvolte normal. 

ghetuta barefoot

Ghete de iarnă pentru copii și bebeluși – Bundgaard

Bundgaard proiectează pantofi pentru copii activi și curioși încă din 1904. Pantofii și ghetuțele pot fi folosite pe tot parcursul anului și chiar pe orice tip de vreme. În producție, Bundgaard onorează măiestria tradițională și folosește materiale de calitate superioară pentru a garanta cel mai înalt confort. Povestea Bundgaard a început în Danemarca, ei fiind unii dintre cei mai vechi producători de pantofi pentru copii din lume. Încălțămintea este din materiale naturale și este cu adevărat barefoot, perfectă pentru copiii ce abia încep să meargă, dar și pentru copiii mari și foarte activi. 

pantofi barefoot

Ghete de iarnă pentru copii și bebeluși – Bisgaard

Similare cu Bundgaard sunt ghetuțele Bisgaard, extrem de utile pentru toamnă/iarnă. Au 100% lână la interior ceea ce le face destul de călduroase, iar exteriorul este 100% piele cu talpă de cauciuc flexibilă. Acestea sunt aduse în România de magazinul HipHip. 

Eu zic că cel mai mare avantaj al lor este interiorul de lână care justifică și prețul mai mare. Lâna nu doar ține de cald ci menține piciorul uscat și la o temperatură optimă. 

ghete bisgaard

Ghete de iarnă – DD STEP

Nu puteam să nu includ brandul românesc DD STEP. Ghetele de iarnă pentru copii sunt minunate și durabile. Talpa este foarte flexibile și materialele folosite sunt naturale, piele la interior și exterior. Talpa este ușoară și foarte flexibilă pentru majoritatea modelelor, însă totuși le recomand copiilor mai mari fiindcă este puțin mai groasă. Găsiți o multitudine de modele de ghetuțe și cizmulițe pentru copii. Noi cumpăram DD STEP de la un magazin din Drumul Taberei, dar am înteles că în magazinul Unirea se mai găsesc sau bineînțeles online. 

dd step ghete

Ghete de iarnă – Elefanten

Un alt brand încercat de mine pentru fetița cea mare este Elefanten din magazinele Deichman. Au talpa barefoot, numeroase modele și mai ales prețuri foarte bune. Nu știu exact ce modele se mai găsesc acum în magazine, anul acesta am optat pentru altceva, dar cu siguranță merită verificat. 

elefanten

Ghete de iarnă pentru bebeluși – Bobux 

Bobux sunt pantofi barefoot cu design simplu și frumos. Interiorul este din lână merino, iar exteriorul din piele. De asemenea, sunt aprobați de medici podologi. Sunt foarte ușor de încălțat și respectă forma anatomică a piciorului în creștere. Pot fi comandați online de la diverse magazine. Singurul dezavantaj ar fi că modelele cele mai barefoot sunt mai puțin late pentru piciorul celor mici. Deci atenție la degetele piticilor dacă alegeți Bobux. 

bobux pantofi

Laura Herman

Mama de două fete în primul rând, mi-am dedicat timpul creșterii lor pentru că asta îmi aduce cea mai mare bucurie. Consider că parentingul nu poate fi perfect și că educându-ne copiii ne educăm în primul rând pe noi, părinții. Resurse părinți a pornit de la ideea de a aduce un nou tip de educație in România, cea în care părintele și copilul învață împreună.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns