cadou Craciun
Family Time

De sărbători, haideți să renunțăm la gaura în buget!

„Dragi părinți, iată o scrisoare din partea unui profesor:

Știu că vă doriți ce este mai bun pentru copiii voștri, vreți să-i vedeți fericiți și zâmbitori, iar această perioadă poate să fie un pic stresantă pentru că vă tot gândiți la cadoul perfect, care să-i aducă bucurie.

Dar aș vrea să vă spun că, atunci când copiii voștri se întorc la școală în luna ianuarie, și povestesc despre vacanța lor, vorbesc despre serile în care ați stat cu toții la film, despre bătaia cu perne pe care ați încropit-o într-o dimineață, despre cum ați stat o zi întreagă în pijamale, despre cum au rămas ei cu bunica și s-au bucurat când ați ajuns acasă de la serviciu, despre cum ați gătit împreună turtă dulce și ați mers cu colinda.

Sigur, vorbesc și despre cadouri, însă mult mai mult vorbesc despre iubire și despre timp împreună, despre cum s-au simțit în siguranță alături de voi.”

Nu știu voi cum sunteți, dar mie în perioada asta îmi vine să dau unfollow tuturor grupurilor de shopping și, mai ales, celor de părinți care fac shopping.

Ne-a cuprins pe toți spiritul, I’m telling you! Iar când apare catalogul Lidl, parcă ne cuprinde și mai tare spiritul ăsta. Și, deși știu cât sunt de adevărate cuvintele din scrisoarea de mai sus, tot îmi este greu să mă opresc din alergat și să mă întorc la ele, atunci când mă cuprinde frenezia.

Ceea ce mi se pare, totuși, un pic trist, este sentimentul ăsta de datorie care ne înconjoară în această perioadă și care sună așa: „trebuie să cumpăr cadouri pentru părinți, bunici, mătuși, prieteni”. Trebuie. E musai.

Și uneori mă gândesc că, dacă suntem toți frustrați din cauza asta, poate ar fi mai bine dacă am vorbi unii cu alții și am recunoaște că ne este greu, că am prefera să stăm sub plapumă, în loc să alergăm după cadouri, să ne achităm facturile, în loc să dăm banii ăia pe altceva, doar de dragul Crăciunului.

Dar, pentru că a ne accesa vulnerabilitatea și a ne deschide către oameni înseamnă mult lucru cu tine și nu se întâmplă doar pentru că pocnești din degete, haideți să vorbim despre câteva „trucuri” pentru a cumpăra cadouri, fără să faci gaură în buget.

Cumpărăm cadouri de Crăciun pe tot parcursul anului

Cred că ăsta este unul dintre cele mai înțelepte lucruri pe care le putem face. În felul acesta, vom avea cel puțin două beneficii: vom cheltui echilibrat și ne vom păstra portofelul în siguranță, dar vom avea și șanse mai mari să cumpărăm cadouri cu drag, care chiar să-i bucure pe destinatari.

Poate suntem în concediu la mare și vedem ceva ce sigur ar bucura-o pe bunica, ceva ce nu am putea găsi la noi în oraș și, în niciun caz, în timpul iernii, așa că ce-ar fi să-l cumpărăm atunci când îl vedem?

Hai să facem cadouri cu mânuțele noastre!

La noi în familie, oamenii nu sunt pretențioși. Vorbim destul de mult unii cu alții, încât să știm că pentru unii este un efort mare să cumpere atât de multe lucruri, într-o perioadă așa de scurtă. Așa că ne bucurăm când primim cadouri făcute cu mânuțele noastre.

Fetița mea e înnebunită după stickere și face toată ziua felicitări pentru bunici, la grădiniță am făcut decorațiuni de iarnă și sunt destul de multe magazine online de unde îți poți lua tot felul de crafturi.

Așa că, dacă și tu ai oameni care nu se uită la prețul cadoului, te încurajez să-l faci tu! Sigur copilului i-ar plăcea o activitate făcută împreună.

Cinci idei de decorațiuni și activități de iarnă, pe care să le realizezi împreună cu cei mici 

Cadouri simbolice și personalizate

De când am intrat în grupurile de mame talentate, am descoperit tot felul de lucrușoare deosebite pe care le prefer, în locul clasicelor seturi de șampon, săpun și gel de duș :). Anul ăsta, noi personalizăm calendare, globuri și chiar și tocătoare.

Oricât de multe „trucuri” aș căuta, chiar cred că soluția este să ne permitem să fim sinceri și să vorbim între noi. În fiecare dintre noi stă ascuns același stres în această perioadă pe care, dacă am îndrăzni să-l exprimăm, poate că l-am și dizolva.

Vă doresc să aveți parte de sărbători cu mai mult sens și mai puține cadouri oferite din energia frustrării!


+40 cadouri de Crăciun pentru copii – handmade, produse în România

Dumitriu Ines

Sunt Ines și scriu, iar acesta este primul lucru care mă definește. Zi de zi, accept cu bucurie noi roluri și noi provocări și mă străduiesc să învăț cât mai multe din orice experiență îmi apare în cale. Cel mai mult învăț de la fetița mea, care este o sursă nesecată de energie și de iubire necondiționată și mă face să-mi doresc să fiu și eu ca ea, când o să cresc mare :)

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns