17 cărți cu sunete pentru copii, educative și interactive

Cărțile cu sunete sunt apreciate foarte mult de copiii mici, dar uneori chiar și de cei mari. Fetița mea de 7 ani încă folosește cu plăcere cărțile cu sunete ale celei mici și descoperă cărțile audio ce spun povești. Ele au ceva de descoperit pe fiecare pagină, iar asta cred că e atracția lor cea mai mare.

Am strâns o listă de 17 cărți cu sunete pentru copii mici și mari, care îi vor încânta și le vor menține interesul pentru cărți. Am inclus și cărți străine, inclusiv Usborne, care au ilustrații foarte frumoase și sunt apreciate mult de copii.

Despre cărți avem foarte multe articole pe site, atât cu recomandări pentru pici cât și pentru adulți. Aruncați un ochi aici pentru a vedea toate articolele despre citit și cărți. 

povesti muzicale, spargatorul de nuci

1. Povești muzicale. Spărgătorul de nuci. Carte cu sunete

Încep cu această carte care îi transportă pe cei mici în lumea magică a Clarei unde se întâlnește cu Zâna Dulciurilor și călătorește spre Tărâmul de Zahăr. Fiecare pagină are muzică de Ceaikovski din Spărgătorul de Nuci, iar la finalul cărții este o colecție cu toate sunetele. Din aceeași serie este și cartea Anotimpurile. Copiii mei s-au distrat maxim să treacă prin toate anotimpurile și să asculte sunetele de pe fiecare pagină. 

cărți cu sunete Animale

2. Scrie și șterge. Animale. Carte cu sunete

Mereu în topul preferințelor copiilor au fost cărțile cu sunete de animale. Cei mici abia descoperă lumea și e fascinant pentru ei să audă ce sunete scot diverse animăluțe. Pe lângă asta, cartea mai cuprinde și diverse alte activități care îi vor ține ocupați pe copii. Mai jos aveți un filmuleț al editurii unde arată exact ce cuprinde cărticica. Din aceeași serie este și cartea cu sunete Primele Cuvinte
Carte cu sunete - Biblia pentru cei mici

3. Carte cu sunete – Biblia pentru cei mici

Pe fetițele mele mereu le-au fascinat poveștile din Biblie, iar această carte de la editura Dorința este perfect adaptată pentru cei mici. De asemenea, au multe alte cărticele interesante, le recomand în special pe cele pentru Dezvoltarea Vorbirii. 
Carte cu sunete - Corpul meu

4. Carte cu sunete – Corpul meu

Corpul uman este mereu un subiect tare fascinant pentru cei mici. Pot descoperi cum funcționeză, care sunt părțile corpului, denumirile în română și engleză. Este o carte tare interesantă pe care o pot explora împreună cu adulții sau singuri. 
Cenusareasa. Carte cu sunete

5. Cenușăreasa. Carte cu sunete

Aceasta este o carte interactivă de la Editura Flamingo, care le povestește copiilor despre Cenușăreasa. Ei pot apăsa pe butoane pentru a asculta. 
cărți cu sunete

6. O zi la fermă

O zi la fermă este o altă cărticică cu sunete apreciată mai ales de copiii mici și bebeluși pentru melodiile amuzante și sunetele emise de animăluțele domestice. 
cărți cu sunete

7. Fabule. Carte cu sunete

Această carte conține cele mai cunoscute fabule pentru copii, pe fiecare pagină având câte una. Este recomandată pentru copiii mai mari de 4 ani, dar cu siguranță și cei de peste 2-3 ani se pot bucura de micile povestioare.
enciclopedie carte cu sunete

8. Mica enciclopedie. Pasari din gradina si cantecele lor

Aceasta este o carte educativă foarte frumoasă, care le prezintă copiilor speciile de păsări și cântecele lor. Este perfectă pentru copiii peste 1-2 anișori care se pot bucura de sunetele păsărilor din grădină. 
cărți cu sunete în engleză

9. Carte cu sunete – Primele cuvinte in limba engleza

Nu este niciodată prea devreme pentru copii să se familiarizeze cu o limbă străină. De aceea recomand această carte cu ilustrații și cuvinte uzuale în limba engleză. Este recomandată de la 2 ani, dar cu siguranță se pot distra cu ea chiar mai devreme de 2 ani. 
cărți cu sunete

10. Carte sonoră – Seria cu Paco – Paco și Mozart, Paco și Vivaldi, etc. 

O serie de cărți cu sunete foarte faină este cea cu Paco. Paco este un mare muzician căruia îi place să cânte alături de prietenii săi. Carte îi conduce pe copii în lumea muzicii simfonice și nu numai, există și cărțile Paco și rockul sau Paco și fanfara. 
carte cu sunete

11. Profesorul meu semaforul!

O carte de educație rutieră pentru copii mici de la 4 la 6 ani, dar care este în același timp și interactivă. Le prezintă copiilor regulile de circulație și situațiile care pot apărea în trafic, explorând și sunetele mașinilor. 
carte cu sunete timpul

12. Carte cu sunete. Timpul + poezii

O carte cu sunete simpatică și educativă ce îi ajută pe copii să învețe ora, zilele săptămânii sau anotimpurile. Este ilustrată foarte frumos și cu siguranță îi va captiva pe micuți. E recomandată de la 2 ani în sus. 
carte cu sunete usborne

13. Carte cu sunete Usborne. Farm Sounds

Cum spuneam și mai sus, copiilor le plac maxim cărțile cu animale, iar dacă scot și sunetele specifice, sunt un adevărat succes. Fetițele mele au apreciate foarte mult cărțile Usborne, iar cele cu sunete au avut mereu un mare succes. Tot de la Usborne aveți și varianta de carte cu sunete Noisy Farm. 
carte sonora

14. Carte cu sunete – Le chat botte: 15 animations musicales

Această carte este în limba franceză și conține sunete pe fiecare pagină pe lângă ilustrațiile interesante. Sunetele sunt compoziții originale realizate cu instrumente adevărate. 
cărți cu sunete Usborne

15. Carte cu sunete Usborne. The Twelve Days of Christmas

O altă carte Usborne ce conține 14 sunete și efecte sonore interesante pentru copii. Poate fi un cadou frumos pentru Crăciun și este potrivită de la vârste mici. 
carte cu sunete usborne

16. Carte cu sunete Usborne. Garden Sounds

Această carte cu sunete face parte din seria Touchy Feely Books de la Usborne. Ea conține diverse texturi și decupaje ale paginilor, dar și sunete din grădină care îi vor fascina pe cei mici. Seriile Touchy Feely au fost cele mai apreciate de copiii mei când erau toddleri. 
carte cu sunete Usborne

17. Carte audio Usborne. Cinderella

Această carte audio despre Cenușăreasa este foarte faină și are ilustrații cu adevprat deosebite. Este o carte audio potrivită pentru copii un pic mai mari, de la 4 la 10 ani.
Mama de două fete în primul rând, mi-am dedicat timpul creșterii lor pentru că asta îmi aduce cea mai mare bucurie. Consider că parentingul nu poate fi perfect și că educându-ne copiii ne educăm în primul rând pe noi, părinții. Resurse părinți a pornit de la ideea de a aduce un nou tip de educație in România, cea în care părintele și copilul învață împreună.

Lasă un răspuns