20 cadouri pentru cea mai bună prietenă
Recomandări

20 cadouri pentru cea mai bună prietenă, care o vor surprinde plăcut

O cunoști de prea multă vreme și vrei să-i oferi ceva mai altceva. Dar, și dacă nu ați copilărit împreună, vrei să o surprizi cu un cadou original și plin de însemnătate. Lesne de-nțeles, prietenia se măsoară și în cadouri unice care-ți validează prețuirea, iar pentru cea mai bună (prietenă) dintre cele bune ți-am pregătit o listă cu sugestii… care să te inspire!

1. Cadou personalizat

Autentic și mereu la îndemână, cadoul personalizat este detaliul care te scoate din bucluc. Costisitor sau low budget, achiziționat sau făurit de mâinile tale, un cadou personalizat poartă patina unor momente petrecute împreună. Cadoul personalizat mijlocește un prilej de a crea o nouă amintire, iar imaginația îți permite să pui în valoare orice detaliu care vă leagă! Cadoul perfect poate fi, așadar, un album cu fotografiile voastre de suflet, un pandantiv „Make a wish” Felicity Storeun jurnal brodat Zad Illustrations ori o agendă personalizată LibrArtis. Atenție! Indiferent de alegere, valoarea materială a obiectului este dublată de cea sentimentală, însă aceasta din urmă nu are preț!

2. Voucher-cadou

Dacă vrei să-i acorzi libertate deplină în alegerea cadoului, dar vrei să ai și tu o contribuție, oferă-i prietenei tale cele mai bune un voucher. Din acest punct de vedere, poți opta fie pentru un voucher electronic, al cărui cod este transmis via e-mail, fie pentru un card de cumpărături, utilizabil în magazinele fizice. Gama de produse spre care te poți îndrepta este foarte largă – haine, bijuterii, cosmetice, parfumuri, gadgeturi, cărți. Eu recomand un voucher Cărturești pentru că au o gamă largă de produse simpatice și bineînțeles cărți, agende și atele.  Sau un card cadou de la Fashion Days. Tu pui un zâmbet larg pe chipul ei, iar ea își găsește „alesul” (cadoul potrivit). ☺

3. Spa day, happy day

Centrele wellness și spa câștigă din ce în ce mai multă popularitate și reprezintă adevărate oaze de liniște în jungla urbană. Ce înseamnă wellness și spa? Relaxare totală a corpului și destindere a minții! În aceste spații-refugiu, care îți suscită toate simțurile, prietena ta cea mai bună poate beneficia de masaj (de relaxare sau terepeutic), de exfoliere și împachetări (cu nămol, alge, argilă sau ciocolată), de saună, de hammam (baie turcească) sau de hidroterapie (îmbăierea în apă plină de bule). Nu de puține ori, acestor tratamente faciale și corporale li se asociază și servicii de înfrumusețare (manichiură, pedichiură), fitness, pilates ori spa cuisine. Beneficiile unui asemenea răsfăț? Scăderea nivelului de stres, detoxifierea organismului și accentuarea stării de bine. Oferă-i prietenei tale acest cadou pentru o minte sănătoasă în corp sănătos! Și Therme oferă posibilitatea de a cumpăra carduri ce pot fi oferite drept cadou. Dar oricare alt centru spa cu siguranță oferă tot felul de opțiuni, inclusiv pentru masaj sau alte terapii. 

cadouri pentru cea mai buna prietena

4. City break

Lumea este la un pas distanță, însă trebuie să decizi destinația! Rotește globul pământesc ori desfășoara harta, închide ochii și alege: unde vei călători alături de cea mai bună prietenă a ta, preț de câteva zile? Sibiu, Budapesta, Cluj-Napoca, Viena sau Iași? Ei bine, contrar aparențelor, city break-ul nu se adresează numai persoanelor cu mult spirit de aventură, ci și celor dornice de cunoaștere sau iubitoare de frumos. Această alegere devine astfel ocazia unică de a vizita locuri noi, de a observa mentalități și culturi diferite, de a experimenta lucruri inedite prin deconectarea de la cotidian. Fie că alegi trenul sau avionul, această idee de cadou pentru ce mai bună prietenă, îți favorizează trăirea unor experiențe memorabile, alături de prietena ta. Dacă totuși mai stai pe gânduri, amintește-ți că viața începe dincolo de zona voastră de confort!

5. Carte, dulce carte

S-ar putea spune că există câte o carte scrisă pentru fiecare moment din viața noastră. De ce nu le-ai marca atunci, pe cele mai importante, dăruind și nestemate… culturale? Romanul de aventură pentru seri de iarnă lungi, cartea de dezvoltare personală pentru găsirea unor soluții, (auto)biografia pentru modele de viață, scrierile psihologice pentru (auto)cunoaștere. Temelie în devenirea fiecărui individ, cărțile bune nu rămân mici niciodată. Revino asupra lor și dăruiește-le iar și iar – vei cultiva nu doar complicitatea voastră sufletească, ci vei contribui și la armonizarea interioară a celei mai bune prietene ale tale! Am scris un articol cuprinzător de recomandări de carte pentru femei, de unde te poți inspira în alegerea ta. 

cadouri pentru cea mai bună prietenă

6. Cadouri inspirate din serialul preferat 

Dacă prietena ta cea mai bună este iubitoare de seriale, și evident că toate avem un serial preferat, îi poți cumpăra un cadou imprimat. Eu am găsit cu Game of Thrones și Friends, ambele foarte populare prientre noi, femeile. Poți opta pentru agendă, cană; sau îi poți imprima un tricou cu un quote din serial. Sigur va fi un cadou apreciat și va rămâne ca amintire pentru mult timp. 
cadou friends

7. Un parfum de calitate 

Parfumurile rămân printre cadourile preferate ale femeilor, cu siguranță și cea mai bună prietenă va aprecia un asemenea cadou. Aici lista de recomandări poate fi enormă, în funcție de preferințe. Unul dintre preferatele mele rămâne Flower by Kenzo, de fapt toate parfumurile Kenzo sunt minunate, foarte fresh și discrete. Pont de la o iubitoare de cumpărături: Aruncați un ochi și pe cadouri sau oferte speciale la cosmetice, puteți găsi lucruri interesante. La Notino mai găsiți o listă lungă de oferte cadou cu parfumuri de calitate. 

8. Accesorii home & deco

Un cadou pentru casă poate fi o alegere inspirată. Sunt o mulțime de idei care întră în această categorie, de la seturi de ceai și cafea, un covor frumos de iută (ușor de întreținut și naturale), o pătură multicoloră pentru canapea, un difuzor pentru uleiuri esențiale, sau un set de lenjerie de pat. Astfel, bunul gust va fi mereu în centrul atenției – atât al prietenei tale, cât și al celor din jurul ei. 


9. Pictură pe numere

Un cadou deosebit și original pentru cea mai bună prietenă, poate fi o pictură pe numere. Pictura pe numere ste o metodă facilă de a scăpa de stresul cotidian prin realizarea unui tablou deosebit acasă. În acest caz, poți alege dintr-o multitudine de picturi reprezentând colțuri de natură, flori, animale, clădiri. De asemenea, poți completa cadoul cu extra accesorii în plus pentru pictură, cum ar fi un șevalet sau un set complet de pensule. 

cadou Pictură pe numere
Pictorul Fericit Dreaming Girl - Pictură pe numere

10. Un coș cu flori 

A oferi flori naturale nu se demodează niciodată și ele sunt mereu bine primite. Un aranjament floral cu livrare acasă poate fi un cadou ideal pentru cea mai bună prietenă. Eu personal iubesc freziile datorită parfumului lor deosebit și a delicateții, de aceea recomand un coș cu frezii. Cu toate acestea, și crizantemele, irișii, hortensiile sau trandafirii pot deveni sursă de încântare într-un aranjament floral. Pe de altă parte, poți opta și pentru flori la ghiveci, orhideele fiind printre cele mai frumoase și mai ușor de îngrijit. 
cadouri pentru cea mai bună prietenă

11. Invitație la masă

Știi restaurantul acela cu specific marocan, în care nu ați avut răgazul să pășiți? Acum e momentul să faci o rezervare! Și fructele de mare, sushi-ul sau mâncarea cu specific indian pot transforma o ieșire gurmandă într-un cadou simpatic. La finalul micului festin, îi poți pregăti celei mai bune prietene și o surpriză dulce: o felie de tort ciocolatos, într-un decor festiv! Nu te poticni în aparenta banalitate a sugestiei: nu degeaba vorba neaoșă zice că dragostea trece prin… stomac!

12. Înscrie-o la un curs

Îți poți ajuta prietena cea mai bună să-și valorifice sau să-și descopere pasiuni și aptitudini nebănuite oferindu-i posibilitatea de a participa la un curs pe diverse teme. Înscrie-o la un curs de actorie sau de ceramică! Alternativă tentantă poate fi și cursul de gătit, de înot, de echitație sau de limbă japoneză! Ales în concordanță cu personalitatea ei, acest cadou poate fi piatra de temelie al unui drum aventuros și plin de învățăminte.

cadouri prietene

13. Petrecere surpriză

Arhicunoscute din filmele americane, scenele cu petrecerile surpriză ne-au lăsat mereu impresia de spectaculos! Realitatea bate însă pelicula, iar organizarea unui asemenea eveniment este deja la îndemâna oricui. Ingredientele unei petreceri de succes sunt puține: invitații, locația, consumabilele și o sărbătorită surprinsă! P.S: nu uita de lumina stinsă și de celebra sincronizare a celor prezenți: 3! 2! 1! Surpriiiiiză!

14. Vânătoare de comori

Dacă celei mai bune prietene îi plac ghicitorile și aventura, o vânătoare de comori este cadoul perfect pentru ea! Concepe un traseu care să pornească dintr-o locație accesibilă ei și poart-o prin tot orașul, presărându-i indicii despre următoarea locație în spații-simbol: primăria, teatrul, liceul în care ați studiat ori statuia din centru. La finalul parcursului, așteapt-o într-o cofetărie cu un zâmbet larg și cu o ciocolată caldă/limonadă cu gheață și mentă. Pe de altă parte, dacă nu sunteți dispuse la a cutreiera orașul, vă puteți testa spiritul detectivistic în celebrele escape rooms – un prilej minunat de a-i aduce în contemporaneitate pe celebrii Sherlock Holmes și dr. John Watson, în varianta feminină!

15. Urări în imagini și-n clipuri video

Prietena ta cea mai bună îți este atât de dragă, încât vrei să dai sfară în țară despre asta! Nimic mai simplu: înarmează-te cu un aparat de fotografiat sau cu o cameră video și roagă-ți cunoscuții să-i facă o urare. Dacă ești curajoasă, poți ruga și oamenii pe care-i întâlnești în drumul tău, pe stradă, să te ajute în îndeplinirea acestui plan. Odată strâns materialul, montează-l ca prezentare sau filmuleț și arată-i-l. Câte îmbrățisări pline de emoție și recunoștință crezi că vei primi pentru efortul tău?

video pentru cea mai bună prietenă

16. Sosete amuzante cu modele haioase Nanunshki

Un cadou original și simpatic ar mai fi șosetele colorate Nanunshki cu diverse modele haioase. Sunt produse în Polonia și puteți găsi o varietate mare de modele atât pentru femei, cât și pentru bărbați și copii. Tot de la Șosetăria, puteți alege si șosetele lycra fine în diverse modele colorate și elegante. Au o calitate super bună și sunt potrivite a fi oferit spre cadou celei mai bune prietene.

17. O geantă de piele naturală

Dacă prietena ta cea mai bună iubește gențile, îi poți oferi o geantă superbă de piele naturală. Există o diversitate mare de modele și mai ales o poți trimite direct către ea, împachetată într-o cutie superbă de cadou. Va fi o supriză pe care nu o va uita. De asemenea, puteți găsi și foarte multe genți de tip rucsac, mega simpatice pentru cine preferă acest tip de geantă. 

18. Fotocarte personalizată pentru cea mai bună prietenă

Este foarte ușor să comandați o fotocarte personalizată. Tot ce trebuie să faci este să trimiți pozele și să alegi dimensiunile și design-ul cărții album foto. Este un cadou frumos și care îi arată prietenei tale cât de mult o prețuiești. 

19. Caseta Cadou Manuka BIO – Crema antirid primele riduri (35+) – 50 ml si Apa micelara – 300 ml Gerocossen


Iubesc produsele de la Dried Fruits și acest set cadou este unul dintre preferatele femeilor. Despre beneficiile mierii de manuka avem și pe blog un articol, ea este fantastică și pentru piele. Este folosită inclusiv ca tratament adjuvant în cazul infecțiilor grave ale pielii. Acest cadou este mega potrivit dacă prietena ta este interesată de un stil de viață sănătos și de produsele premium pentru piele. 

20. Set de ceai de la Cărturești

Deținerea celor mai bune seturi de ceai și seturi de cină împreună cu alte vesela rafinate este visul oricărei femei.  Gama de seturi de ceai delicate de la Cărturești este minunată. Ceaiul ca băutură este iubit pe tot globul, cu o multitudine de arome bine alese, îmbrățișate universal. Fie că este vorba despre ceaiul verde antioxidant sau ceaiul oolong care dă energie, sau masala chai pe bază de plante, ceaiul a creat o piață de nișă în inimile oamenilor din întreaga lume. Iar pentru a servi ceaiul, au fost concepute diverse căni de ceai și seturi de ceai tradiționale, precum și contemporane, cu design și materiale de calitate. Mie îmi place enorm acesta:

set ceai
Set ceainic cu 4 cesti pentru ceai

Bonus!!!

Probând semantica proverbului „Nu lăsa pe mâine ce poți face azi!”, îți propun un ultim exercițiu de imaginație: angrenează-ți prietena cea mai bună într-un joc „bucket list” (o listă cu lucruri pe care vrei să le realizezi într-un anumit interval de timp) gândit de tine sau conceput împreună. 

Include pe această listă: vizionarea unui film, o sesiune de cumpărături într-un magazin în care nu ați mai intrat vreodată, vizitarea unui muzeu, participarea la un curs de gătit sau de actorie, o degustare de vinuri, înscrierea la un maraton dedicat unei cauze nobile.

În plus, nu așteptați o ocazie specială pentru a vă îndeplini câte o dorință. Chiar și ziua de luni vă poate fi cea mai bună zi… din an!

În final, să ții mereu cont de faptul că darul cel mai de preț pe care îl poți oferi celei mai bune prietene este timpul de calitate petrecut împreună! Mai mult decât atât, indiferent de alegerile tale, ea va fi surprinsă și încântată de ideea ta! Însă, dincolo de aceasta, te va prețui pe tine, cea care ai mers în întâmpinarea ei.

Adela-Danina Petruse

Sunt absolventă de Litere, iar odată cu statutul de mamă am început să scriu și să citesc lumea prin ochii copiilor mei. Scriu recenzii de carte pentru copii, dar am luat și interviuri și am scris despre oameni cu vieți de poveste.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns