aparat foto copii
Recomandări

Aparat Foto Copii – Cele Mai Bune Recomandări

Alegerea celui mai bun aparat foto pentru copii necesită tot la fel de multă atenție ca și alegerea unui aparat foto pentru adulți. Evident, factorii cheie la care trebuie să vă gândiți vor fi diferiți, dar la fel de importanți.

Unii factori, cum ar fi calitatea imaginii, vor intra în continuare în joc însă, atunci când alegem cele mai bune aparate foto pentru copii vom lua în calcul la fel de mult ușurința de a utiliza aparatul, durabilitatea cât și accesibilitatea. Un alt aspect la fel de important este valoarea educațională; dacă doriți să vă ajutați copiii sa înțeleagă fotografia, nu doar să le puneți o jucărie în mână care să facă poze frumoase.

Există o mulțime de aparate excelente pentru copii, unele fiind destinate în mod special celor mai micuți, iar altele pur și simplu se întâmplă să li se potrivească și lor.

Dacă vreți să alegeți cea mai bună cameră foto pentru copii, primul lucru la care trebuie să vă gândiți este vârsta copilului pentru care o cumpărați. Dacă faceți cumpărături pentru un copil mic, atunci ceva viu, colorat și simplist este alegerea sigură, dar dincolo de acest lucru alegerea pe care va trebui să o luați devine puțin mai complicată. Aparatul foto pe care îl veți achiziționa este doar o distracție sau un instrument destinat și învățării? Aceasta este una din întrebările pe care trebuie să vi le puneți înaintea achiziționării unui model anume.

aparat foto copii

Aparate foto pentru copii între 1 și 5 ani


Aparat Foto – Video pentru Copii Rabbit Kids

Acest aparat de fotografiat este disponibil în mai multe culori (albastru-galben, roz-galben sau alb-galben-roz), fiind o alegere potrivită atât pentru băieței cât și pentru fetițe. Urechile de iepuraș, ochișorii drăguți și culorile extrem de vii, sunt motivul pentru care acest aparat este o alegere potrivită pentru cei mici, atrăgându-le cu ușurință atenția. Dimensiunile acestui aparat sunt mici, mărimea fiind potrivită pentru mânuțele copiilor. Este un cadou minunat pe care îl puteți face copiilor, ajutându-i să descopere frumusețea fotografiei.

Display-ul acestui aparat foto are diagonala de 2 inch, fiind de înaltă rezoluție. Prezintă de asemenea o calitate de înregistrare video de până la 1080P, cu accent pe recunoaștere facială. Are o capacitate implicită de stocare de 128MB și o capacitate totală (cu card de memorie compatibil) de până la 32GB. Bateria este de tip Li-Ion, iar încărcarea se face pe baza unui cablu de tip USB.

Dimensiunile aparatul sunt de 8.5 x 4.5 x 6 cm, având o greutate de numai 160 g. Vârsta recomandată este cuprinsă între 1 și 4 ani.

Recenzii:

“Copiii sunt foarte mulțumiți și entuziasmați de noua lor cameră. Pozele pe care le face sunt de o calitate foarte bună. Prețul este accesibil. Recomand cu drag pentru cei mici.” – Olga K.

Cameră foto/video pentru Copii DacEnergy©

Acest aparat foto tip jucărie înregistrează cele mai importante și prețioase momente din viața celor mici, în același timp aducând un surplus de distracție și creativitate. Aparatul de fotografiat are o mulțime de funcții importante care îi va permite copilului să surprindă lumea înconjurătoare. Prin acest tip de joacă, cei mici își pot dezvolta o serie de abilități precum: atenția, concentrarea, coordonarea mână-ochi, și creativitatea.

Aceasta cameră foto are un design amuzant cu urechiușele iconice ale personajului atât de îndrăgit de copiii noștri, Mickey Mouse. Datorită acestui fapt, atenția micuților va fi captată încă din prima clipă. Design-ul amuzant al husei de silicon nu este singurul plus, ea fiind realizată dintr-un material ecologic, non-toxic, inofensiv pentru pielea delicată a copiilor. Husa este rezistentă la șocuri.

Aparatul pentru copii are 3 jocuri disponibile de care micuții noștri se pot bucura oricând, iar pe lângă asta, copiii pot folosi o serie de filtre pentru a face fotografiile mult mai distractive și mai amuzante.

Are un ecran de 2.4 inch, camera are un unghi larg. Rezoluția foto este de 5472 x 4104 PX, iar rezoluția video este de 1920 x 1080P. Camera are 28MP. Vârsta recomandată este cuprinsă între 1 si 5 ani.
Recenzii:

”Este foarte frumos, la fel ca în poză și funcționează perfect! Recomand cu încredere!” – Viviana

”Foarte mulțumită, face poze decente pentru un aparat pentru copii, livrare foarte rapidă.” – Violeta T.

”Excelent pentru un copil! Aspect plăcut, și foarte ușor de folosit!” – Alexandra

Aparate foto pentru copii între 5 și 10 ani

Cameră Digitală pentru Copii VTech KidiZoom Duo DX

Acest aparat de fotografiat este ideal pentru copiii care încă de mici sunt pasionați de fotografie și de gadget-uri. Încurajează creativitatea, logica și rezolvarea de probleme. Copiii pot da frâu liber imaginației, explorând lumea fotografiei cu această cameră duală!

Camera are inclus modul auto-portret pentru a focaliza automat figurile subiecților în fiecare fotografie. Copiii pot crea animații originale pe care ulterior le pot decora și stiliza cu filtrele haioase incluse.

Jocurile incluse, ce folosesc realitatea augmentată, încurajează rezolvarea de probleme, copiii folosind camera și propriile mișcări pentru a căuta diferite obiecte sau creaturi mistice haioase în lumea reală. Este echipat și cu control parental, părinților permițându-li-se setarea unei limite de timp sau chiar dezactivării jocurilor.

Camera principală are 5MP și este acompaniată de cea pentru selfie-uri care are 2MP. Are ecran color mare și funcționează folosind 4 baterii AA. Cu un design atractiv și fabricată dintr-un material foarte rezistent și durabil, aparatul acesta va face față cu succes utilizării de către copiii cu o vârstă cuprinsă între 5 și 10 ani.

Aparat Foto pentru Copii Smartic®, Design Mickey Mouse

Acest aparat foto este o jucărie pe care toți copiii o vor îndrăgi. Deși sunt încă mici, aceștia sunt curioși să descopere lumea digitală, iar cu ajutorul aparatului de la Smartic vor putea păși cu încredere în această nouă lume. Copiii pot deasemenea să înregistreze, camera având microfon incorporat. Este dotat cu funcția Wi-Fi, fapt care ne permite să conectăm acest gadget la un smartphone sau o tabletă cu ajutorul căreia să realizăm sincronizarea pozelor sau videoclipurilor realizate de micul artist.

Este un model foarte ușor de folosit, cu butoane puține, simple și practice. Camera are un unghi larg de 170𐩑 și o rezoluție de 1080P. Ara o capacitate de stocare externă de până la 32GB. Dimensiunile aparatului foto sunt de 93x93x43 mm, cu o greutate de numai 90 g.

Recenzii:

”L-am luat cadou pentru nepoțica mea, arată și se comportă foarte bine. Ea este fericită, noi la fel, când o vedem pe ea.
Ca și calitate, este peste medie, design-ul este foarte cute și cea mică a fost încântată de asemănarea cu personajul ei preferat. Are multe funcții și face poze frumoase.
Recomand cu încredere!” – Luiza B.

Aparat foto pentru copii 10+ ani

Cameră Foto Instant Fujifilm Instax Mini 11

Copiii deja au crescut și devin ușor, ușor, niște adolescenți cu spirit artisitc dezvoltat, așa că, de acum, au nevoie de un gadget care să nu le mai limiteze inspirația artistică.

Instax Mini 11 de la Fujifilm face fotografia instantanee ușoară și accesibilă pentru toți. Disponibilă într-o gamă de șase culori diferite, această cameră foto cu margini rotunde este perfectă pentru mâinile mai mici. Blițul de înaltă calitate și cele două moduri de fotografiere vor oferi copiilor rezultate de top, iar imaginile vor fi developate în numai 90 de secunde. Unul dintre avantajele acestei camere este existența unei oglinzi lângă obiectiv pentru a ne asigura că toată lumea este în cadru.

Fujifilm Instax Mini 11 vine cu suficient film pentru 10 fotografii instantanee, împreună cu o ramă unde copiii își vor putea păstra amintirile. Această cameră necesită două baterii AA pentru a funcționa. Are dimensiuni de 6 X 11 X 12 cm și o greutate de 293 g.

Recenzii:

”Cel mai frumos cadou pentru o adolescentă!!” – Ioana N.

”Livrarea a fost rapidă, curierul foarte amabil, produsul exact ca-n descriere.
Am fost mulțumită de servicii!” – Lidia D.

”A fost cadoul perfect pentru copil de 1 iunie. Pozele surprind detalii la care nu mă așteptam. Calitatea este foarte bună.” – Diana D.

”A venit la timp, totul ok, nimic spart în cutie. Tot ce trebuia să fie, era inclus.
Este un cadou excelent pentru adulți, dar și pentru copii. Este un produs interesant, face poze foarte ok, la exterior, dar și în interior. Este bun pentru excursii, în loc de vederi – practic, iți creezi propriile vederi.” – RoxC.

FAQ

Ce este un aparat foto pentru copii?

Un aparat foto pentru copii este, de obicei, un aparat foto digital mic ca dimensiuni și ușor, conceput special pentru ei. Aceste aparate au, de obicei, comenzi simplificate, butoane și mânere mari, plus alte caracteristici care le fac mai ușor de utilizat de către cei mici. În plus, multe dintre aceste aparate sunt special concepute ținând cont de nevoile micuților artiști. Acestea pot include caracteristici precum impermeabilitatea, durabilitatea și software-ul adaptat pentru copii.

Ce aspecte trebuie să am în vedere în alegerea unui aparat foto pentru copii?

Atunci când cumpărați un aparat foto pentru copiii dumneavoastră, există câteva caracteristici importante la care ar trebui să fiți atenți. Unele dintre acestea sunt:

Durabilitatea

Durabilitatea este o caracteristică esențială. Căutați aparate foto rezistetente la șocuri, rezistente la apă și alte caracteristici care vor proteja aparatul foto împotriva deteriorării.

Ușurința la utilizare
Copiii pot fi nerăbdători și de aceea camera trebuie să fie ușor de folosit pentru ei. Acest lucru presupune ca aparatul foto să aibă butoane mai mari, comenzi simple și alte caracteristici care să le îndeplinească copiilor dorința de a face fotografii singuri.

Calitatea imaginii
Acest lucru este deosebit de important dacă plănuiți să imprimați fotografiile pe care le va face copilul dumneavoastră. Când vine vorba de calitatea imaginii, căutați un aparat foto digital cu un senzor de rezoluție înaltă. Acest lucru vă va asigura că fotografiile sunt clare și numai bune de adăugat la albumul foto cu amintiri. De asemenea, ar trebui să căutați caracteristici precum stabilizarea imaginii, care poate ajuta la reducerea neclarității.

Durata de viață a bateriei
O altă caracteristică importantă pe care trebuie să o luați în considerare este durata de viață a bateriei. Nu uitați să verificați numărul de fotografii pe care îl puteți face cu o singură încărcare, precum și de cât timp este nevoie pentru a reîncărca complet bateria.

Software-ul
Multe camere digitale vin cu propriul software și este important să vă uitați la acesta înainte de a face o achiziție. Unele camere vor organiza automat fotografiile copilului dumneavoastră, în timp ce altele oferă instrumente suplimentare de editare sau jocuri distractive încorporate.

Cu ce îmi ajută o cameră digitală copilul?

Aparatele foto digitale pentru copii au multe utilizări. Ele ne oferă posibilitatea de a vedea lumea din perspectiva copiilor noștri. Acestea sunt, de asemenea, instrumente de învățare utile, ajutând copiii să își dezvolte vocabularul, să își perfecționeze abilitățile de povestire, să își îmbogățească imaginația și multe altele.

Cum îi explic copilului meu ce este o cameră digitală și cum funcționează ea?

Un aparat de fotografiat face o fotografie folosind o lentilă pentru a colecta razele de lumină care ricoșează dintr-un obiect și pentru a le redirecționa, astfel încât să formeze imaginea pe care o fotografiezi!

Concluzie

În concluzie, un mini aparat de fotografiat poate să fie ceea ce are nevoie copilul dumneavoastră pentru a putea să își dezvolte creativitatea, personalitatea și spiritul artistic. Poate petrece timpul în natură, realizând fotografii membrilor familiei, prietenilor, copacilor din cartier, sau diferitelor obiecte, surprinzând adevărate ”scene de acțiune” din cotidian. Cei mici pot învăța să descopere frumosul printr-un hobby extrem de interesant și captivant. Pentru a vă putea decide mai ușor asupra unei alegeri potrivite, încercați să discutați cu alți părinți, proprietari ai unui aparat foto pentru copii și, de asemenea, citiți recenziile scrise de cei ce au achiziționat deja respectivul dispozitiv.

Citiți și: Creion 3D pentru Copii

Donca Robert

Sunt Donca Robert Daniel și locuiesc în Timișoara, iar copilăria mi-am petrecut-o în județul Hunedoara. Am absolvit Universitatea Politehnică din Timișoara, specializarea "Iginerie Electrică și Calculatoare", iar în momentul de față studiez "Tehnici Informatice în Ingineria Electrică" la aceeași universitate.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns