Turnul de învățare Montessori
0 - 3 ani, 3 - 6 ani, Recomandări

Turn de Învățare Montessori – cel mai practic

Cu toții suntem familiari cu faptul că cei mici prezintă o curiozitate nemaiîntâlnită și o energie pe măsură. De fiecare dată când văd un obiect nou, sau unul pe care nu l-au observat înainte, această curiozitate îi îndeamnă să meargă la acesta și să înceapă inspecția.

Cu toate acestea, mai mereu apare o problemă când vine momentul să-și pună planul în aplicare, și anume, nu ajung la obiectul dorit. Există totuși un produs care le poate ușura desfășurarea diverselor activități și îi poate ajuta la satisfacerea curiozității lor.

Turnul de învățare Montessori, denumit și ajutor de bucătărie, este unul dintre cele mai practice articole pe care vrei să le ai în casă atunci când interesul copilului pentru tot ce îl înconjoară crește exponențial. Cu acest produs le puteți oferi acces în locurile dorite, la care nu ajungeau singuri, într-un mod sigur.

Ce este un Turn de Învățare Montessori?

Turnul de învățare este o piesă de mobilier care îi permite copilului dumneavoastră să stea mai sus, astfel încât să poată ajunge în siguranță la blatul de bucătărie, la chiuvetă sau să se cațere pentru a vedea ce este pe masă.

Probabil ați observat deja interesul copilașului dumneavoastră pentru ceea ce pregătiți pentru cină sau cât de încrezător apucă periuța de dinți. În aceste situații, un turn de învățare Montessori este de mare ajutor. Acesta oferă un spațiu sigur micuțului de a explora, de a se implica în activități zilnice cum ar fi gătitul, igiena personală sau curățenia.

De asemenea, acest produs vă oferă șansa de a vă termina multe dintre sarcinile dumneavoastră, în timp ce copilul este în siguranță, implicat într-o activitate captivantă.

Recomandări Turnuri de Învățare



MeowBaby® – Înălțător Learning Tower Ajustabil, cu Tablă de Scris

Acest turn îi permite copilului să participe la activități legate de pregătirea meselor, dar și să își dezvolte latura artistică. De obicei, copiii au acces limitat la un blat de bucătărie, la chiuvetă sau la masă. Cu acest turn, copilul nu doar observă etapele de pregătire a mâncărurilor, ci poate participa activ la gătit sau la spălatul vaselor.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 5 ani își formează obiceiurile culinare și opiniile care le vor modela viața pe viitor. Este o perioadă pentru implicarea lor în prepararea mâncării, pentru experimentat mirosuri, texturi, gusturi, factori care îi ajută să înțeleagă rolul vitaminelor și aportul pe care îl au. Le puteți oferi toate informațiile și abilitățile de care ei au nevoie pentru a-și forma un stil de viață echilibrat și sănătos.

Turnul MeowBaby ne ajută să petrecem timp de calitate alături de copiii noștri, oferindu-ne libertatea de a desfășura numeroase activități împreună cu ei. Tabla pentru desenat cu cretă îi ajută pe cei mici să își dezvolte latura artistică și ne oferă posibilitatea de a desena cu ei personaje drăguțe sau chiar de a-i ajuta să învețe literele și cifrele.

Design-ul acestui produs este foarte stabil, iar reglarea înălțimii nu necesită nici un echipament sau forță, tot ce trebuie să faceți este să mutați platforma pe placa dorită. Aveți 3 variante de reglare a înălțimii, respectiv 20 – 33 – 47 cm de la sol. Lemnul de pin utilizat pentru producerea acestui ajutor de bucătărie este acoperit cu lac transparent, rezistent la substanțe chimice.

Dimensiunile sunt de 90 x 39 x 48 cm. Cântărește 11 kg, iar greutatea maximă susținută este de 70 kg.

Recenzii:

”Un produs de foarte bună calitate. Foarte rezistent și stabil. Este foarte util să înveți copilul să facă diverse activități. (să spele vase, să facă un sandwich)” – Vlaicu M.


Turn de Învățare Ajustabil Springos, Ajutor de Bucătărie

Turnul Springos oferă un loc sigur și stabil pentru copilul dumneavoastră. Un mare plus este posibilitatea de reglare a platformei pe 3 nivele respectiv 20 – 30 – 51 cm de la podea.

Acest suport este realizat dintr-un lemn de pin, cu o înălțime totală de 90 cm. Un mare avantaj al acestui suport este design-ul robust, care oferă rezistență la greutate, cu o sarcină de până la maxim 100 kg, datorită lemnului masiv și structurii produsului. Dimensiunile complete ale articolului sunt: 52 cm lungime, 39 cm lățime, 90 cm înălțime. Este un obiect relativ compact, astfel că se poate depozita cu ușurință, chiar și într-o bucătărie de dimensiuni medii.

Design-ul acestui cadru este unul deosebit, cu tentă rustică, cu un finisaj delicat la atingere, pictat manual folosind vopsea pe bază de apă, complet ecologică. Produsul este livrat direct gata de utilizare, gata asamblat. Acest turn de învățare poate fi achiziționat în mai multe culori, precum alb, maro, roz și altele.

Recenzii:

”Cel mic este încântat. Ca și material este ok, calitativ. Corespunde descrierii.” – Tina

”Arată foarte ok. Este finisat și îmi place că e vopsit cu vopsea pe bază de apă. Micuța mea de 1 an și 5 luni este foarte încântată. Mă declar mulțumită de achiziția făcută. Se merită la acest preț în comparație cu alte produse găsite pe alte site-uri și la prețuri foarte mari.” – Maria A.

”Suntem foarte mulțumiți de produs. A venit gata asamblat așa că micuța s-a putut bucura instant de el. Este un turn bine făcut și rezistent. Nu am avut probleme cu așchii. Vopseaua s-a luat un pic jos pe alocuri dar insesizabil comparat cu petele de mâncare etc. Recomand” – Alina D.


Turn de Învățare, Pătuțul lui Eric, Tip Montessori

Turnul de Învățare ”Pătuțul lui Eric” este realizat dintr-un material de tip MDF laminat. Oferă un plus de protecție pentru copilul dumneavoastră mulțumită marginilor finisate rotunjit.

Ca și la alte produse de acest tip, platforma de așezare este reglabilă, în trei trepte, acestea fiind la 20, 30, respectiv 40 de cm față de nivelul podelei. Pentru reglare, este necesară doar înlăturarea platformei și așezarea ei la înălțimea dorită. Nivelul cel mai înalt este recomandat copiilor mai mici care abia ce au învățat să stea singuri, în timp ce nivelul cel mai scăzut este potrivit pentru copiii mai mari.

Este disponibil în culoare albă, cu margini și accente de culoare maro, ce imită lemnul natural. Dimensiunile turnului sunt de 40 cm lățime, 40 cm lungime, respectiv 85 cm înălțime, fiind cel mai compact dintre turnurile prezentate.

Produsul mai prezintă de asemenea și o placă ușor detașabilă, cu rol de protecție, pentru a ajuta copilul să urce în turn fără să existe riscul să cadă. Aceasta e situată în partea inferioară a produsului și poate fi înlăturată permanent atunci când nu mai e necesară.

Recenzii:

”Calitate preț foarte bun! Foarte practic pentru fetița noastră care are aproape 2 ani. Îmi plac finisajele marginilor și faptul că se reglează ușor în 3 trepte. Așa că îl folosim și la bucătărie, dar și la baie ca să se poată vedea în oglindă. Recomand!” – Florina M.

Avantajele Turnului de Învățare

Este mai sigur

În timp ce un taburet sau un scaun poate, de asemenea, să aducă micuțul într-un loc mai înalt, copiii pot cădea cu ușurință de pe ele. Turnurile de învățare sunt construite ținând cont de acest risc, pentru a oferi siguranță. Sunt stabile și au o bază largă, de obicei cu 4 picioare. Unele dintre ele sunt fie acoperite complet pe toate laturile, cu scânduri de lemn sau pâslă, fie au o bară de lemn plasată în spatele copilului pentru a oferi o protecție mai bună.

Turnul vă oferă, de asemenea, o mai bună imagine de ansamblu asupra copilului și accesului său la aparatele de bucătărie care îl pot răni.

Copiii învață să fie independenți

Turnul de învățare este un element recomandat de metoda de educație Montessori, deoarece sprijină instinctul copilului de a face lucrurile în mod independent. Majoritatea modelelor de turnuri sunt concepute pentru a permite micuțului să urce și să coboare singur din turn. Acestea au mai multe trepte, care fac urcarea și coborârea sigure.

În plus, și cel mai important, cel mic beneficiază de un timp de joacă individual chiar lângă tine. Folosirea turnului îi oferă celui mic șansa de a explora mâncarea, obiectele de igienă personală sau chiar jucăriile în ritmul lui, fără nicio întrerupere de tip: ”Ai grijă!” din partea părinților.

Faptul că micuții învață să facă aceste lucruri singuri, le construiește o mare încredere și stimă de sine. În același timp, li se dezvoltă atât abilitățile motorii grosiere, cât și abilitățile motorii fine.

Mai mult timp de calitate petrecut împreună

Este puțin cam greu să pregătiți cina în timp ce aveți în brațe un copil de 18 luni, nu? Timpul petrecut în bucătărie este, de fapt, o mare oportunitate de conectare părinte-copil. De exemplu, în timp ce se află în turnuleț, copilașul poate ajunge în siguranță la chiuveta din bucătărie pentru a spăla un cartof și pentru a i se face cunoștință chiar cu un curățător potrivit pentru vârsta acestuia. Astfel, în timp ce dumneavoastră pregătiți cina, ei pot să vă asiste, și să simtă că oferă o mână de ajutor. Toată lumea are de câștigat, cina este gata, iar dumneavoastră ați petrecut timp de calitate cu cel mic.

Expunerea la alimente noi

Petrecerea timpului lângă dumneavoastră în timp ce gătiți, aduce beneficii uimitoare în ceea ce privește apetitul copilului și dorința de a încerca alimente noi. Faptul că un copil mic ajunge să exploreze legumele în condițiile lor, pot să îl facă să fie mai doritor să le încerce mai târziu, la cină.

Expunerea repetată și învățarea senzorială sunt unele dintre cele mai bune strategii cunoscute pentru a crește consumul de alimente necunoscute. Așadar, cu cât copilul dumneavoastră are mai multe șanse să vadă dinainte mâncarea, să atingă și să exploreze ingredientele pe care le folosești la prepararea micului dejun sau a cinei, cu atât mai mari sunt șansele ca el să mănânce tot ceea ce se află în farfuria sa.

Utilizare la mai multe activități

Turnul de învățare poate fi folosit și pentru alte activități. Puteți deveni creativ, aruncând o pătură pe el și transformându-l într-un cort sau organizând un spectacol de păpuși.

Există turnuri de învățare Montessori care au și piese extra, cum ar fi o tablă pentru scris, un tobogan sau o tablă de activități. Alte turnulețe sunt chiar convertibile și pot fi folosite pe post de măsuță.

FAQ

La ce să fiu atent/atentă atunci când achiziționez un turn de învățare Montessori?
Dacă v-ați hotărât și doriți să investiți într-un turn de învățare Montessori, recomandat este să acordați atenție acestor 5 criterii:

Înălțime reglabilă. Pe măsură ce copilul crește, veți vrea să puteți modifica înălțimea, acest fapt permițând folosirea aceluiași turnuleț de-a lungul mai multor ani;

Verificați standardele de siguranță ale materialelor. Ca în cazul oricărui produs destinat copiilor, siguranța este unul dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare.

Înălțimea ideală pentru acest tip de turn este atunci când vârful turnului se află undeva între buricul și coastele copilului dumneavoastră. Verificați dimensiunea turnului de învățare deoarece acestea variază în funcție de marcă;

Greutatea turnului. Dacă intenționați să îl mutați des dintr-o cameră în alta, atunci un turn mai ușor poate fi o alegere mai bună;

Nu este esențial, dar este util ca placa pe care stă copilul să nu fie alunecoasă. În caz contrar, evitați pur și simplu șosetele sau cumpărați un covoraș antiderapant.

De la ce vârstă este recomandată folosirea turnului de învățare?

Turnurile de învățare sunt ideale pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani. În funcție de dimensiunea copilului, mulți părinți încep să folosească turnurile Montessori pentru copii mici în jurul vârstei de 18 luni, cu o supraveghere mai atentă.

Concluzie

Turnul de învățare Montessori ajută la crearea unui spațiu sigur și armonios pentru copil și dumneavoastră, și poate fi produsul ideal dacă intenționați să vă derulați activitățile zilnice împreună cu acesta. Achiziționarea turnului Montessori va fi cu siguranță un câștig în căminul dumneavoastră, devenind ajutorul potrivit, transformând munca de zi cu zi într-o investiție educativă și distractivă.


Top 10 jucării Montessori pentru copii de 1 an

Donca Robert

Sunt Donca Robert Daniel și locuiesc în Timișoara, iar copilăria mi-am petrecut-o în județul Hunedoara. Am absolvit Universitatea Politehnică din Timișoara, specializarea "Iginerie Electrică și Calculatoare", iar în momentul de față studiez "Tehnici Informatice în Ingineria Electrică" la aceeași universitate.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns