Trenulețe Electrice pentru Copii
Recomandări, Resurse părinți

Top 5 Trenulețe Electrice pentru Copii

Seturile de trenulețe se numără printre jucăriile obligatorii pentru copiii de toate vârstele. Oferă ore întregi de divertisment și pot rezista cu brio testului timpului. Joaca cu trenulețele îi ajută pe copii să își dezvolte abilitățile motorii, capacitatea de a rezolva probleme și le stimulează creativitatea.

Atunci când aleg un set de trenulețe, părinții ar trebui să fie atenți la recomandarea de vârstă a producătorului, deoarece unele trenulețe sunt destinate doar copiilor mai mari. De asemenea, aceștia ar trebui să ia în considerare caracteristicile pe care le poate avea un astfel de set, cum ar fi: o telecomandă, bazine cu apă pentru aburi sau o varietate de alte accesorii. Un set de trenulețe de calitate poate costa între 100 și 1500 de lei, așa că este important să țineți cont și de bugetul dumneavoastră atunci când alegeți un astfel de set.

Având în minte toate aceste detalii, haideți să ne uităm la următoarele 5 trenulețe electrice pentru copii, prezentate în ordinea complexității lor și a vărstei pentru care sunt potrivite.

Circuit de Tren Electric Hobber

Acest set din lemn este realizat special pentru cei mai micuți pasionați de trenulețe, fiind un cadou perfect pentru copilul dumneavoastră chiar de la vârsta de 2 ani.

Este format din 68 de elemente printre care se află clădiri, șine, poduri, mașini, indicatoare, figurine, copaci, animale, o macara de lucru cu un magnet încorporat cu ajutorul căruia se pot ridica elemente de pe sol, și bineînțeles, locomotiva electrică cu două vagoane ce se conectează ușor datorită magneților puternici.

Locomotiva și vagoanele se pot deschide de sus, astfel că se pot scoate cu usurință figurinele din interior. Locomotiva electrică rulează înainte și înapoi, fiind alimentată de o baterie AAA. Lungimea totală a circuitului este de aproximativ 4 metri.

Review-uri:

“Un set complet pentru împătimiții de trenulețe.
Se potrivește cu seturile clasice de șine de lemn și trenulețe din alte magazine.
Ce i-a placut baiețelului este că locomotiva merge și-n față, și în spate.” Dana C.

“Este un trenuleț deosebit, prin faptul că are locomotivă electrică, un traseu cu pod și macara cu magnet. Acestea au fost criteriile după care l-am ales.” Lorena

Circuit Tren Electric Mappy Fire Rescue

Trenulețul de la Mappy îi va oferi posibilitatea copilului dumneavoastră să își construiască singur traseul după propria imaginație, și îl va ajuta să își dezvolte creativitatea și capacitățile de organizare.

Copiii vor petrece multe ore construind și amenajând spațiile adiacente, folosindu-se de cele 92 de piese puse la dispoziție în set printre care găsim: o locomotivă modernă, 2 vagoane, 4 mașini de poliție diferite, un elicopter, 6 indicatoare rutiere, un pod, tunel și secție de poliție, și o pistă colorată pe două niveluri.

Trenulețul se găsește și în alte variante de culoare specifice unei teme anume, cum ar fi Circuitul Mappy City – albastru, sau Circuitul Mappy Engineering – galben. Bateriile necesare sunt 4 x AAA. Setul este recomandat copiilor cu varsta de peste 3 ani.

Review-uri:

“Băiatul e foarte încântat de trenulet. Are viteza mare, si ies multe trasee interesante. Semnele vin simple și cu abțibilduri, a fost distracție și să le lipim. Singurul minus e că pornește foarte repede și dacă încearcă singur sare locomotiva de pe șine.” Geo BT.

“Un circuit foarte frumos și rezistent. Este exact ca în descriere.” Ana-Maria

“O jucărie cu multe piese la un preț accesibil.” Păunescu Felicia

Circuit 2 in 1 cu Trenuleț și Mașinuță

Acest set include, pe lângă traseul pentru trenulețe, și un traseu pentru mașinuțe. Acestea se îmbină frumos într-un cadru asemănător cu o scenă din viața reală.

Setul conține 140 de elemente, printre care: 23 de piese de cale ferată + punte iluminată, 22 de părți ale căii auto, 2 bariere de siguranță, 2 copaci stâlpi și suporturi ale viaductului, 2 vagoane marfuri, mandrine cu sunete realiste acționate de baterii.
Bateriile necesare sunt 2 x AA și 3 x AAA. Este recomandat copiilor cu vărste de peste 4 ani.

Review-uri:

“Nu e deloc greu de montat daca urmărești literele de pe elemente … este mega tare!! M-am jucat mai mult eu cu el decât copilul. Suntem de 10 ore lângă el …..” Sergiu Pantelin

“Am cumpărat setul de 140 piese, Material rezistent, calitativ, relativ rapid montajul. Copii se joacă în continuu cu el. Mulțumit de achiziție, recomand!” Andrei Crețu

Circuit Trenuleț Electric DIY „ISP GoldenAge Train”

Acest trenuleț a fost proiectat astfel încât să reproducă adevăratul tren cu aburi în cele mai mici detalii. În timp ce conduceți, locomotiva eliberează fum din coș, iar farurile din față strălucesc asemenea uneia reale. Datorită complexității sale, acest circuit este un cadou de excepție pentru copii cu vărste de peste 5 ani.

Setul include: locomotiva, un vagon pentru marfă, 3 vagoane clasice, clădirea gării, 2 copaci, șine, și un recipient pentru apă. Traseul are forma unei elipse cu dimensiuni de aproximativ 78 cm x 181 cm. Locomotiva cu aburi și vagoanele sunt fabricate din plastic de cea mai înaltă calitate care asigură durabilitatea pe termen lung a accesoriilor individuale ale setului. Locomotiva este alimentată de 4 baterii AA.

Review-uri:

“Suntem foarte mulțumiți de pistă, este într-adevar interactivă, am 2 băieți și se joacă deseori cu ea. A fost interesant și pentru noi să o montăm, și pare destul de rezistentă pt că copiilor li se mai pare interesant și să o dezasambleze/asambleze. Aveam emoții pt că de obicei pistele interactive costă mai mult din ce am văzut, însă suntem multumiți. Chiar recomand.” Oli

“Este un circuit frumos, material de calitate, trenulețul nu sare de pe șine, ușor de montat.” Petre

“Un mijloc reușit pt distracția și jocul celor mici.” Trandafir Cristinel Nicu

Circuit Electric Classical Rail

Acest circuit “Classical Rail” oferă părinților posibilitatea de a se juca activ cu copiii lor și o minunată oportunitate de a petrece timp de calitate împreună. Datorită complexității sale, acesta este un cadou de excepție pentru copii cu vărste de peste 5 ani.

În timpul conducerii, locomotiva emite sunete realiste și scoate fum din coș. În partea din față are instalată o lumină care, atunci când trenul este pornit, începe să stralucească în două culori: albastru și roșu. Trenul este pornit folosind telecomanda inclusă în set care are funcțiile înainte-înapoi, accelerare și oprire. De asemenea, este posibil să porniți și să opriti sunetul locomotivei. Piesele pot fi conectate cu usurință între ele, iar datorită clemelor, structura rămâne stabilă în timpul jocului. Pentru alimentare este nevoie de 8 baterii AA.

Review-uri:

“Foarte mulțumit, super jucărie” Ovidiu Ciobanca

Cum alegem trenulețul electric potrivit?

Trenulețele electrice sunt o modalitate excelentă de a educa copiii și de a le dezvolta abilitățile cognitive. Dacă doriți să îi cumpărați copilului dumneavoastră o astfel de jucărie, asigura-ți-vă că îi oferiți cel mai bun set de trenuri electrice pentru nevoile lui.

Iată câteva caracteristici pe care ar trebui să le analizați atunci când cumpărați un set de trenulețe electrice.

Mărime

Mărimea circuitului cu trenulețe este foarte importantă. Aici trebuie să fim foarte atenți mai ales la lungimea și forma unui astfel de circuit. Lungimile variază de la câțiva zeci de centimetrii, în cazul trenulețelor din lemn sau pentru copii mai mici, până la câțiva metrii, în cazul sistemelor complexe ce pot cuprinde mai multe locomotive, vagoane sau alte componente.

Alimentare

Pentru a face să funcționeze aceste trenulețe electrice, trebuie să le alimentați cu energie fie prin conectarea la o priză, fie folosind baterii. Alimentarea cu energie din rețea este folosită mai ales pentru sistemele mai complexe și nu este indicată pentru un sistem ce urmează a fi dăruit unui copil. Pentru copii, alimentarea cu baterii este cea mai potrivită.

Funcționare / Modul de control

Există două moduri de a opera trenulețul: fie direct, folosind butoanele aflate deobicei pe suprafața locomotivei, fie folosind o telecomandă, dacă respectivul sistem dispune de această funcție. În unele cazuri controlul se poate face și folosind o aplicație pentru smartphone.

Accesorii

Dacă doriți o experiență realistă, asigurați-vă că modelul pe care îl cumpărați are accesorii realiste cum ar fi: un coș de fum, faruri puternice, figurine, sunete de șine realiste sau clopote.

Utilizator

Nu are sens să cumpărați o machetă complexă pentru cineva care își montează primul set de trenuri și nici să oferiți unui utilizator avansat un set de un nivel potrivit mai degrabă pentru un începător. Așadar, alegeți modelul de trenuleț electric în funcție de experiența sau vârsta utilizatorului.

Stiluri adecvate vârstei

Trenulețele din lemn sunt de obicei concepute pentru copiii mici. Ele sunt mai grele și mai durabile.

Seturile de trenulețe cu baterii sunt de obicei potrivite pentru copiii care au depășit vărsta modelelor pentru începători. Aceste trenulețe sunt de obicei fabricate din plastic și reprezintă o tranziție accesibilă și sigură între trenulețele din lemn și cele electrice de lux.

Pentru copii mai mari există și sisteme complexe ce cuprind mai multe locomotive și tipuri de vagoane, ce pot fi controlate folosind o telecomandă sau chiar o aplicație.

trenulet electric

Tematică

Majoritatea copiilor trec prin diferite cicluri în ceea ce privește interesul lor pentru desene animate, culori și multe altele. Seturile de trenuri cu tematică preluată din desenele animate, cum ar fi Thomas & Friends, sunt foarte populare, deoarece copiii pot crea ușor scenarii imaginare fiind familiarizați cu personajele.

Veți găsi și alte opțiuni tematice, cum ar fi trenulețele de construcții, cele axate pe călători, agricultură și multe altele. Este esențial să fiți atent la ceea ce îl pasionează pe copilul dumneavoastră și să îi cumpărați o jucărie pe plac, pentru ca el să se joace cât mai mult timp cu respectiva jucărie.
Locul unde va fi amplasat trenulețul
De cât spațiu dispuneți pentru a monta trenulețul? Va trebui să îl demontați după fiecare utilizare sau aveți un loc permanent disponibil?

Puteți achiziționa seturi de trenulețe care sunt deja atașate la o masă specială astfel că nu vor ocupa parchetul pe care doar ce l-ați schimbat.
Modul de asamblare
Seturile de trenulețe pot fi simple cum sunt, de exemplu, șinele circulare. Pentru copiii mai mici, împingerea trenulețului într-un cerc ar putea fi suficient pentru a le capta toată atenția.

Pe măsură ce copiii cresc, s-ar putea să dorească ceva mai provocator, cu schimbări de macaz, poduri și niveluri. Cu cât copilul dumneavoastră este mai mare, cu atât mai mult se va bucura de o configurație mai solicitantă. Multe piese sunt, de asemenea, universale, ceea ce înseamnă că sunt compatibile de la o marcă la alta. Pe măsură ce copilul dumneavoastră se maturizează, acest lucru vă va oferi flexibilitatea de a alege șine și accesorii suplimentare de la diferite mărci.

Abilitățile copilului

Când vine vorba de seturile de trenulețe, vârsta ar putea fi doar un număr. Copiii talentați ar putea avea mai puține dificultăți în a construi astfel de seturi, iar copiii care nu au dezvoltate abilitățile motorii fine, pot găsi unele seturi mai provocatoare. Atunci când cumpărați un set de trenulețe, este important să luați în considerare maturitatea și potențialul copilului dumneavoastră.

Siguranța

Atunci când alegeți un set de trenulețe pentru copilul dumneavoastră, ar trebui să luați în considerare mai întâi, recomandarea de vârstă a producătorului. Unele seturi sunt sigure pentru copiii de doar 2 ani, iar altele, necesită mai multă îndemănare și atenție și sunt potrivite doar copiilor mai mari de 5 ani, de exemplu.

De asemenea, părinții trebuie să fie atenți la piesele și accesoriile mici, deoarece acestea pot reprezenta un pericol de sufocare. Lichidul pentru fum, un lichid limpede, adesea inodor, folosit pentru a crea fumul realist în unele modele mai complexe, este un alt element la care trebuie să fiți atenți, deoarece poate semăna cu apa dar nu este sigur de ingerat.

Concluzii despre trenulețele electrice pentru copii

Jocul cu trenulețele îl învață pe copil gândirea logică și îi dezvoltă imaginația, abilitățile motorii și manuale.

Dacă este timpul să îi oferiți copilului dumneavoastră primul trenuleț sau să îi modernizați calea ferată existentă, alegerea poate fi una destul de dificilă având în vedere varietatea mare în care putem găsi astfel de jucării astăzi.

Un set de trenulețe ar putea fi una dintre cele mai longevive jucării, așa că ar trebui să analizați cu atenție opțiunile, ținând cont de aspectele menționate mai sus și, astfel, să îi cumpărați copilului dumneavoastră un cadou potrivit cu nevoile și gusturile lui.

Donca Robert

Sunt Donca Robert Daniel și locuiesc în Timișoara, iar copilăria mi-am petrecut-o în județul Hunedoara. Am absolvit Universitatea Politehnică din Timișoara, specializarea "Iginerie Electrică și Calculatoare", iar în momentul de față studiez "Tehnici Informatice în Ingineria Electrică" la aceeași universitate.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns