Valize pentru copii – top 7 cele mai bune recomandări

Care este cel mai bun mod de a transporta acea jucărie voluminoasă fără de care copilul dumneavoastră nu poate trăi? Ar trebui să îi oferiți copilului o valiză proprie, sau să îi băgați gustările și sucurile alături de costumul de baie și pantalonii scurți? Și ce fel de geantă este potrivită pentru un băiat de 13 ani, care este prea mare pentru orice lucru destinat copiilor, dar nu este suficient de mare pentru o geantă pentru adulți?

Să împachetezi pentru tine este destul de greu; să împachetezi pentru un copil este o misiune cu totul diferită și, de multe ori, chiar mai obositoare. La fel ca în cazul tuturor achizițiilor legate de copii, cumpărarea celei mai bune valize va fi în mod inevitabil un exercițiu de jonglare între dorința lor de a avea totul cu tema de la Paw Patrol și dorințele tale estetice. Faptul că au propria valiză îi face pe copii să fie entuziasmați de vacanță și să aibă un sentiment de responsabilitate asupra lucrurilor lor.

Valiza pentru copii Trunki Terrance

Trunki este o valiză de călătorie pentru copii cu scaun încorporat, special concepută pentru cei mici, pentru ca ei să poată împacheta, sta pe ea și călători fără griji. Terrance este modelul original albastru de la Trunki, foarte popular în intreaga lume.

Fabricată din plastic foarte rezistent, această valiză pentru copii facilitează călătoriile în aeroport pentru părinți, deoarece cei mici pot fi trași pe ea și, astfel, îi scutește pe cei mari de plângerile copilașilor cu piciorușe obosite. Trunki are un buzunar interior pentru păstrarea micilor comori și de asemenea, „centuri de siguranță pentru ursuleți”, care sunt utile pentru a preveni căderea lucrurilor. Valizele pot fi blocate și sunt prevăzute cu o mică cheie. Trunki dispune și de o garnitură din cauciuc moale, concepută pentru a proteja degetele mici atunci când închideți valiza.

Deși este robustă și suficient de rezistentă pentru a sta pe ea, geanta este foarte ușoară, cântărind doar 1,7 kg. Cu dimensiunile de 46 x 21 x 31 cm, este perfectă pentru a intra în categoria bagajelor de mână. Cureaua Trunki poate fi atașată la ambele capete ale valizei pentru a o purta pe umăr, sau la un singur capăt, pentru a permite tragerea acesteia. Această valiză are o capacitate generoasă de 18 litri, este recomandată copiilor între 2 și 6 ani și se găsește în culorile albastru respectiv roz.

valize pentru copii
trunki.co.uk

Troler pentru copii Safta Elefantul Dumbo
(3-6 ani)

Acest troler din poliester, foarte încăpător, poate deveni un ghiozdan prin detașarea de pe suportul cu roți. Poate fi montat și demontat cu ușurință datorită curelelor din material textil cu velcro, iar cu ajutorul celor două bretele buretate reglabile poate fi purtat în spate.

Datorită versatilității, această valiză pentru copii este ideală în cazul excursilor în care un ghiozdan și un troler sunt de neapărată trebuință, cum ar fi mersul la munte sau la bunici. Astfel, pe drum, trolerul este de folos pentru transportarea hăinuțelor, iar o dată ajunși la destinație, ghiozdănelul poate fi luat în spate pentru a începe drumeția.

Dimensiunile acestei valize decorate cu Elefantul Dumbo sunt 28 x 10 x 34 cm iar vârsta recomandată este între 3 și 6 ani.

Troler pentru copii Travel Buddies, Purcelușul Norocos

(6-9 ani)

Acest Troler se apropie de funcționalitatea unuia pentru adulți, păstrând și un design care să îl facă pe cel mic să se îndragosteacă de noua lui valiză și, astfel, să o poarte peste tot fără prea multă muncă de convingere. 

Trolerul produs de Travel Buddies are un design robust și rezistent. Dispune de 8 roți și de încuietoare combilock cu funcție TSA pentru călătorii sigure și fără griji. Dimensiunile trolerului sunt de 52 x 33 x 23 cm cu o greutate netă de 2,5 kg și o greutate brută de 3,1 kg. Este recomandat copiilor de peste 6 ani și se găsește în trei culori ce corespund următoarelor trei animăluțe: Purcelușul norocos, Panda-ul drăguț și Câinele puternic.

Troler Cabină Voiaj Copii Monopoly
(8+ ani)

Dacă copilul dumneavoatră a trecut de vârsta în care să fie interesant de personajele din desenele animate, acest troler este ceea ce căutați pentru preadolescentul dumneavoatră.

Valiza de 50 de cm dispune de închidere cu fermoar, sistem de închidere cu lacăt și cifru, buzunar interior din plasă și panou interior cu fermoar pentru separa cele două părți ale valizei. Interiorul este căptușit și prevăzut cu un set de curele elastice cu închidere din PVC pentru depozitarea bagajelor. Trolerul este dotat cu roți rotative de 360 de grade și mâner extensibil.

Dimensiunile acestui bagaj sunt de 34 x 20 x 55 cm, cu un volum de 20 L și o greutate de 2,5 kg. Cu un design plăcut și fără personaje animate, această valiză este recomandată copiilor mai mari de 8 ani.

Troler Autobuz Școlar

(5-9+ ani)

Acest troler poate fi de mare ajutor părinților și copilașilor datorită versatilității sale. Trolerul poate fi folosit atât în mod clasic, folosind cele 4 roți poziționate în spatele acestuia, dar poate servi și drept scaun copilului obosit pentru a fi tras de părinte, dacă este poziționat pe toate cel 8 roți.

Dimensiunile trolerului sunt de 45 x 31 x 19 cm cu o greutate netă de 2 kg și o greutate brută de 2,6 kg. Vârsta recomandată este între 5 și 9 ani.

valiza pentru copii

Troler Avion Safta
(6-9+ ani)

Dacă doriți o combinație între un troler încăpător pentru adulți și unul care să stărnească totuși bucurie copilului dumneavoastră, acesta este trolerul perfect pe care îl căutați.

Trolerul cu Mickey Mouse pentru băieți sau cu Minney Mouse pentru fete, are un buzunar interior care se închide cu fermoar, o bandă elastică pentru o mai bună asigurare a bunurilor din interior și roți silențioase special concepute pentru urcarea și coborârea scărilor. Trolerul are o capacitate de 20 L, dimensiunile 34 x 20 x 55 cm și o greutate de 2,5 kg. Este recomandat copiilor cu vârsta mai mare de 6 ani.

Valiza pentru copii, Trunki Bernard Bondarul
(3-6 ani)


Valiza Trunki este una dintre cele mai populare valize de copii din întreaga lume. Alegând această valiză, cu siguranță nu veți da greș, fiind deja folosită de multe familii. Dacă copilul dumneavostră nu este convins de un Trunki clasic, încercați una din variantele personalizate. Pe lângă Bernard Bondarul alte variante sunt: Harley Buburuza, Tipu Tigrul, Cassie Pisicuța, Una Unicornul, Pedro Piratul sau Percy Mașina de Poliție. Cu siguranță una dintre aceste opțiuni îl va cuceri pe cel mic.

Fabricată din plastic foarte rezistent, această valiză pentru copii facilitează călătoriile în aeroport pentru părinți, deoarece copiii pot fi trași pe ea și, astfel, îi scutește pe cei mari de plângerile copilașilor obosiți. Trunki are un buzunar interior pentru păstrarea micilor comori și, de asemenea, „centuri de siguranță pentru ursuleți”, care sunt utile pentru a preveni căderea lucrurilor. Valizele pot fi blocate și sunt prevăzute cu o mică cheie. Valiza Trunki dispune și de o garnitură din cauciuc moale, concepută pentru a proteja degetele mici atunci când închideți valiza.

Deși este robustă și suficient de rezistentă pentru a sta pe ea, geanta este foarte ușoară, cântărind doar 1,7 kg. Cu dimensiunile de 46 x 21 x 31 cm, este perfectă pentru a intra în categoria bagajelor de mână. Această valiză pentru copii are o capacitate generoasă de 18 litri. Cureaua Trunki poate fi atașată la ambele capete ale valizei pentru a o purta pe umăr sau la un singur capăt pentru a permite tragerea valizei. Este recomandat copiilor între 2 și 6 ani.

Detalii de analizat înaintea achiționării unei valize pentru copii


Mărimea

Valizele copiilor ar trebui să fie de dimensiuni adecvate corpului lor, cu mânere adaptate la înălțimea acestora. Dimensiunea bagajelor pentru copii este importantă nu doar pentru mărimea corpului lor; dacă călătoriți cu avionul și nu intenționați să vă înregistrați bagajele, asigurați-vă că alegeți o valiză care se integrează în categoria bagajelor de mână și care încape în compartimentul de deasupra capului în avion.


Designul

Designul unei valize pentru copii nu trebuie să se potrivească doar cu vârsta și personalitatea copilului, ci trebuie să încorporeze și funcții care să fie benefice pentru întreaga familie, atât copii cât și părinți. Luați în considerare lucruri precum fermoarele exterioare sau buzunarele cu plasă pentru o mai bună organizare.


Manevrabilitatea

Copiii ar trebui să fie capabili să își manevreze propriile genți cât mai ușor posibil pentru a putea ține pasul în terminalele aglomerate și descurajante ale aeroporturilor sau ale gărilor, și pentru a-și dezvolta responsabilitatea proprie în acest proces. Caracteristici precum roțile cu rulare lină, capabile să se rotească la 360 de grade pot fi de mare ajutor. Mânerele care se pot ajusta atât la înălțimea lor cât și la înălțimea unui adult, ajută și ele în acest sens. Nu uitați că adulții sfârșesc adesea prin a căra bagajele copiilor lor.


Durabilitatea

Dacă alegeți un bagaj la preț redus cu un design atractiv, s-ar putea să nu fie de mare ajutor dacă nu veți reuși să îl păstrați până la călătoria de vara viitoare. Durabilitatea contează. Dacă doriți să vă răsfățați cu o valiză de înaltă calitate, căutați o valiză într-un stil de care copiii dumneavoastră să nu se plictisească după o singură călătorie și, bineînțeles, care să fie realizată din materiale durabile și de calitate.


Personalitatea copilului

Fiecare părinte își cunoaște cel mai bine micuții. Le place atenția? Au tendința de a se teme de mersul pe jos pe distanțe lungi cum ar fi prin terminalul unui aeroport? Dacă da, o valiză cu rotile dar și cu personaje dragi lor, poate fi alegerea ideală.


Câte de multe lucruri va include copilul în bagaj

Dacă micuțului tău îi place să își umple geanta cu mai multe haine, jucării și rechizite decât poate folosi într-o singură călătorie, vei dori un bagaj extensibil cu multe fermoare, buzunare și compartimente.



FAQ


Cum să pregătesc bagajul pentru copil?

Atunci când împachetați pentru copii este important să fiți pregătit pentru o varietate de situații. De exemplu, dacă copilul dumneavoastră este mai mic, s-ar putea să aveți nevoie să împachetați mai multe haine de schimb, sau dacă copilul dumneavoastră călătorește undeva unde vremea este imprevizibilă, s-ar putea să aveți nevoie de mai multe opțiuni diferite de îmbrăcăminte exterioară.

Pliați și stivuiți hainele în mod compact în bagaje pentru a strecura cât mai multe ținute, și profitați de spațiile moarte cum ar fi interiorul pantofilor, pentru articole mici, ca șosetele și lenjeria de corp. Rularea hainelor le face mai compacte și mai ușor de împachetat.


Cât de grea trebuie să fie valiza unui copil?

Dacă copilul dumneavoastră își transportă singur bagajul, acesta nu trebuie să cântărească mai mult de 10-20% din greutatea sa corporală. Căutați valize ușoare, din aluminiu, material textil sau plastic. Bagajele cu roți sunt, de asemenea, utile pentru copiii care își vor căra singuri bagajele prin aeroport sau prin gară.

„Este mult mai puțin important cât de mult transportă, ci mai important este cum îl transportă”, spune Casares într-un review.

„Cel mai important lucru este ca ei să transporte ceva. Atunci când copiilor li se dă o anumită responsabilitate de a-și căra propriile obiecte atunci când călătoresc, ei vor învăța că fac parte dintr-o echipă, dintr-o familie și câtă muncă este necesară pentru a face posibilă călătoria. Supravegherea propriului lor bagaj îi face să se simtă mult mai entuziasmați de călătoria care îi așteaptă.”, spune o mămică.

Concluzie

Fie că își vor ștampila pașapoartele după un zbor de lungă durată, fie că vor pleca într-o excursie de weekend, copiii care călătoresc adoră să aibă propriile valize care le sunt de folos, atât pentru funcționalitatea încărcăturii, cât și pentru a-și dezvolta simțul responsabilității.

Investiția în cele mai bune bagaje pentru copii va face călătoria mai puțin haotică. Oferindu-le o geantă proprie poate ușura sarcina oricărui părinte, la propriu. Secretul este să găsești o valiză pe care copilul să o iubească atât de mult, încât să fie mereu încântat să o poarte singur.

Sunt Donca Robert Daniel și locuiesc în Timișoara, iar copilăria mi-am petrecut-o în județul Hunedoara. Am absolvit Universitatea Politehnică din Timișoara, specializarea "Iginerie Electrică și Calculatoare", iar în momentul de față studiez "Tehnici Informatice în Ingineria Electrică" la aceeași universitate.

Lasă un răspuns