ATV Pentru Copii
Recomandări, Resurse părinți

ATV pentru copii – Top recomandări pe vârste

Sunt o mulțime de motive pentru a-i cumpăra copilului dumneavoastră un ATV. Îl va face să iasă în natură și să nu stea doar în casă jucând jocuri video, îl învață responsabilitatea și independența de care copilul dumneavoastră are nevoie pe tot parcursul vieții. Mersul cu ATV-ul este și o minunată ocazie de a petrece timp de calitate împreună cu cei dragi. Copiii vor iubi această activitate și își vor aminti mereu plimbările în familie.

Cumpărarea ATV-ului potrivit pentru copii este importantă deoarece poate avea un impact asupra siguranței acestora.
Dacă vă întrebați care sunt cele mai bune ATV-uri pentru copii, există câțiva factori pe care ar trebui să-i urmăriți. Este mărimea potrivită pentru copilul dumneavoastră? Are caracteristicile de siguranță potrivite pentru ca dumneavoastră să vă simțiți confortabil lăsându-vă copilul liber pe el?


Acestea sunt câteva din lucrurile analizate atunci când am decis care sunt cele mai bune patru ATV-uri pentru copii în funcție de vârstă.

ATV pentru copii între 3 și 6 ani

Vehiculele pentru toate tipurile de teren, sau ATV-urile, pot fi o sursă de distracție excelentă pentru copii. Deși aceștia nu sunt încă pregătiți pentru vehiculele puternice, cu motor pe benzină, există modele mai sigure care răspund nevoilor copiilor mai micuți. ATV-urile pentru copii se găsesc într-o varietate de dimensiuni și capacități, astfel că ei pot merge și conduce încă de mici, chiar înainte de a face primii pași. Oricum le-ați privi, acestea pot fi o modalitate excelentă de a învăța abilități de conducere și de a petrece mai mult timp în aer liber. Pentru copiii mai mici puteți lua în considerare și o mașinuță electrică. 

Atv Electric 6V Nichiduta Speed 1


Această “bestie” de 5 kilograme ce poate atinge viteze între 3 și 5 km/h este un cadou perfect pentru un copil pasionat de mașini. Micuțul aventurier va trebui să se mulțumească deocamdată cu un motor de 25 W alimentat de un acumulator de 6V, 4.5Ah. Va beneficia însă de un suport lat pentru piciorușe, roți late din plastic, accelerație acționată manual de la butonul de pe mâner și de posibilitatea mersului cu spatele apăsând butonul dedicat.

Durata de funcționare la o încărcare completă este de 60-90 de minute, timpul necesar încărcării complete a bateriei fiind de 8-12 ore. Dimensiunile acestui ATV sunt 72 x 40 x 46 cm iar greutate maximă admisă este de 20 kg. Se găsește în trei culori diferite: negru, alb sau albastru, astfel că băiețelul sau fetița dumneavoastră să primească un cadou cât mai personal și îndrăgit.

Se recomandă utilizarea acestui ATV doar sub supravegherea unui adult, fiind obligatorie utilizarea echipamentelor de protecție cum ar fi casca de protecție, cotierele și genunchierele, pentru ca micuțul motorist să fie în maximă siguranță atunci când se aventurează în lumea fascinantă a șofatului.

ATV pentru copii între 7 și 10 ani

Uite că preadolescentul dumneavoastră s-a decis în sfârșit să renunțe la mașina cu telecomandă pe care i-o faceți cadou de obicei de fiecare Crăciun în ultimii ani. Noroc că există un frate mai mic căruia îi puteți preda vehiculul ușor zgâriat și lovit și care acceptă bucuros și cu un zâmbet larg cadoul neașteptat.
Următorul pas ar fi să găsiți o jucărie mai mare și mai captivantă, de preferință una în care copilul să poată sta și care să nu folosească baterii AAA.

ATV Electric Pentru Copii Novokids Desert Rider


Acest Novokids Desert Rider este potrivit pentru prima interacțiune a copiilor mai mărișori cu lumea auto având două motoare independente foarte puternice de 390 W, pedală de accelerație respectiv de frănă inclusă în podea și roți din cauciuc, cu o suprafață mare de rulare care asigură o mai bună tracțiune.

Vehiculul este dotat cu pornire la buton și se poate deplasa atât înainte, cât și înapoi, fiind disponibile două viteze pentru mersul înainte.
ATV-ul off road este echipat cu faruri, oglinzi retrovizoare, claxon, mufă MP3 și chiar cu centură de siguranță pentru ca orice copil, dar și orice părinte să îl iubească. Micul aventurier se va bucura de comoditatea unui scaun elegant și de volanul echipat cu butoane pentru diferite funcții cum ar fi reglarea volumului, schimbarea melodiei sau funcții de efecte sonore.

Dispune de două baterii de 12V reîncărcabile, iar durata de funcționare la încărcarea completă a acestora este de 60-90 de minute, timpul necesar încărcării complete fiind de 8-10 ore. Dimensiunile acestui ATV sunt 111 x 65 x 74 cm iar greutate maximă admisă este de 50 kg. Se găsește în patru variante diferite de culoare ca: roșu, galben alb sau albastru, toate cu accente de negru.

ATV pentru copii între 11 și 14 ani

În această categorie de vârstă vorbim deja de lucruri serioase, adolescenții pasionați fiind deja adevărați aventurieri ai off-road-ului, așa că au nevoie de un vehicul pe măsură pentru a nu se simți limitați. Acum ar trebui să căutați ATV-uri cu suspensii profesioniste, frâne pe disc și cu o viteză maximă mai mare, dar nu vă îngrijorați, majoritatea ATV-urilor pentru copii sunt prevăzute cu modalități de limitare a vitezei maxime.

ATV Electric Hecht 56800

Acest ATV dispune de o carcasă de metal, precum ATV-urile clasice, cu motor termic. Diferența constă în motorul electric foarte silențios. Această caracteristică permite accesul acestui vehicul în locuri și spații publice, fără a-i deranja pe cei din jur. În unele locuri, ATV-urilor clasice cu motor termic, nu li se permite accesul datorită zgomotului produs de motoarele acestora, însă aceasta nu este o problemă când vine vorba de Hecht 56800, astfel că puteți fi însoțit pentru o plimbare în parc, în oraș sau în pădure.

Baza ATV-ului este realizată dintr-un cadru din oțel de calitate, completată de aripi de plastic elegante. Roțile din față beneficiază de suspensii, iar structura de amortizare din spate este proiectată cu un amortizor ce asigură un confort pe teren accidentat. ATV-ul este dotat cu frâne pe disc față-spate, un motor electric de 36 V/ 800 W și poate atinge o viteză maximă de până la 25 km/h, având însă posibilitatea limitării vitezei maxime de către părinte între trei trepte, folosind cheia.

Durata de funcționare este de până la patru ore iar timpul timpul necesar încărcării complete a bateriei este de opt ore. Greutate maximă admisă este de 60 kg.

ATV pentru copii mai mari de 14 ani

Pentru copiii din această categorie de vârstă puteți deja să alegeți un ATV cu motor termic cu ajutorul căruia adolescentul dumneavoastră să învețe principiile de bază ale mecanicii și ale funcționării motorului termic, ceea ce îi va fi de mare ajutor la orele de fizică.

Mirosul de benzină și sunetul specific al motorului cu combustie internă stârnește imaginația și curiozitatea oricărui adolescent. Dacă totuși considerați că un astfel de ATV nu este potrivit pentru copilul dumneavoastră, sunt câteva modele de ATV-uri electrice interesante de genul celui prezentat mai sus. Sunt mult mai silențioase și mai simplu de folosit, dar poate chiar asta este ceea ce căutați.

ATV DotariAuto 125cc Benzina 4 Timpi Pentru Copii


Deși suntem tot în categoria vehiculelor off-road pentru copii, acest ATV cu motor termic pe benzină de 125 cc ce dezvoltă o putere de 15 cp se apropie foarte mult de un vehicul pentru adulți. Dispune de aprindere electronică CDI, cutie automată, suspensii față-spate și roți de 7 inch cu frănă pe tambur pe cea din față și frănă pe disc pe roata din spate. Acest ATV este dotat cu faruri luminoase și portbagaj solid în spate, iar șasiul ranforsat asigură o sarcină maximă de până la 150 Kg.

Aspecte de considerat în căutarea ATV-ului potrivit pentru copii

Sunt anumite considerente la care trebuie să fiți atenți înainte de a achiziționa un ATV pentru a fi siguri că este cel potrivit vârstei și nevoilor copilului.


Este vehiculul adecvat vârstei?

Primul lucru pe care ar trebui să îl luați în considerare înainte de a cumpăra unul dintre aceste produse pentru copiii dumneavoastră este : „Este potrivit pentru vârsta copilului meu?”. Acest lucru se datorează faptului că ATV-urile pentru copii sunt disponibile în diferite dimensiuni concepute, ținând cont de un anumit interval de vârstă și de greutate, așadar, mărimea contează. Trebuie să găsiți un ATV care să se potrivească dimensiunii și greutății copilului dumneavoastră pentru a evita rănirea pilotului.


Ce tip de motor are?

Performanțele vehiculului vor fi determinate de motor și de mărimea acestuia. În timp ce unele vehicule pe patru roți pentru copii funcționează cu baterii, altele sunt alimentate cu combustibil. Este important să știți care este diferența dintre cele două atunci când cumpărați un ATV pentru copilul dumneavoastră.

Motoarele alimentate cu benzină sunt de obicei identificate cu un număr urmat de cc. CC reprezintă centimetrii cubi. Majoritatea ATV-urilor pentru copii au motoare de 110 cc. Mărimea motorului (vom lua ca exemplu aici 110cc), se referă la volumul total de aer și combustibil împins prin motor de către cilindri. Acesta se măsoară în centimetri cubi; prin urmare, un motor de 110cc poate deplasa 110 centimetri cubi din acest amestec aer-fluid.

Vehiculele pe patru roți cu baterii sunt de obicei echipate cu o singură baterie de 24 de volți sau cu două baterii de 12 volți, în funcție de model.


Are caracteristici de siguranță?

Asigurați-vă că ATV-ul are un anumit tip de caracteristici de siguranță, în special pentru piloții cei mai micuți. Este o idee bună să găsiți unul care să fie prevăzut cu un buton de siguranță sau un comutator de oprire. Unele ar putea avea și centuri de siguranță, un capac de protecție a motorului sau un dispozitiv de limitare a vitezei.


Ce viteză poate dezvolta?

Acest lucru este foarte important. Nu vreți ca piloții dumneavoastră să se urce pe un ATV care merge cu o viteză mai mare decât capacitatea lor de șofat. Acest lucru este periculos din multe puncte de vedere. Copilul dumneavoastră ar putea pierde controlul vehiculului, riscând să intre într-o structură, într-o altă persoană, sau poate fi aruncat și se poate răni, de aceea fiți siguri că alegeți un ATV cu o viteză maximă adecvată vârstei copilului sau cu un limitator.


FAQ


Cum întrețin corect un ATV?

În calitate de proprietar de ATV ar trebui să luați în considerare investiția într-o husă de bună calitate, mai ales dacă intenționați să îl depozitați afară.
S-ar putea să fiți tentat să folosiți doar o prelată de plastic, dar este mai bine pentru vehicul dacă alegeți o pânză respirabilă, creată în mod expres pentru protecția ATV-urilor. Acest lucru va împiedica acumularea umezelii, ceea ce ar putea duce la coroziune sau mucegai.


Este sigur pentru copilul dumneavoastră să conducă un ATV?

Sunteți îngrijorat că ATV-urile sunt destul de extreme pentru copilul dumneavoastră? Nu vă faceți griji! Datorită progresului tehnologic, vehiculele cu patru roți pentru copii au devenit mai sigure și mai accesibile ca oricând. De asemenea, vin cu toate caracteristicile de siguranță necesare și esențiale pentru ca cel mic să se poată distra în siguranță.

Unii părinți nu au încredere că un ATV pe benzină este sigur pentru copii. Acestea sunt sigure atât timp cât micuții piloți respectă toate instrucțiunile de siguranță necesare. În plus, trebuie să vă asigurați că achiziționați un echipament adecvat vârstei pentru micii dumneavoastră șoferi. Casca de protecție, genunchierele și cotierele nu trebuie să lipsească din garderoba micuțului. De asemenea, asigurați-vă că abilitățile lor de conducere și limita de greutate se potrivesc cu ATV-ul pe care îl achiziționați.


Care sunt regulile de conducere care trebuie urmate în timp ce conduceți un ATV pentru copii?

  • Purtați întotdeauna o cască și alte echipamente de siguranță
  • Purtarea echipamentului de protecție este o necesitate în timpul conducerii oricărui vehicul. Purtarea căștii de protecție poate reduce cu până la 88% riscul de rănire gravă a capului.
  • Evitați să folosiți drumurile principale și aglomerate
  • Chiar dacă un ATV pentru copii este potrivit pentru majoritatea terenurilor, acestea nu sunt destinate drumurilor asfaltate. Nu este sigur pentru copii să conducă aceste vehicule pe un drum aglomerat, deoarece pot provoca accidente.
  • Evitați să intrați pe o proprietate privată
  • Poate fi lipsit de respect dacă copiii dumneavoastră încalcă semnele de interzicere a accesului și intră pe proprietatea privată a vecinilor.
  • Evitați supraîncărcarea pasagerilor
  • Acest lucru poate părea destul de tentant, mai ales dacă aveți 3 sau 4 copii care se ceartă pentru a merge la o plimbare cu ATV-ul.
  • Pentru siguranța celor mici, aceste vehicule au o înălțime și o capacitate de greutate specifice pe care trebuie să le respectați.
  • Respectați instrucțiunile de siguranță
  • În timp ce conduceți ATV-ul, asigurați-vă că aveți centurile de siguranță și evitați condusul imprudent și cascadoriile extreme.
  • Dacă se întâmplă ca adolescentul dumneavoastră să conducă noaptea sau în zone cu iluminare slabă, folosiți steaguri sau reflectoare ca indicatoare pentru a fi în siguranță. De asemenea, asigurați-vă că cei mai mici conduc doar în limite de viteză controlate.

În concluzie, ATV-urile de mici dimenisuni sunt distractive pentru copii și oferă experiențe excelente de învățare. Pentru a face o achiziție potrivită nevoilor copilului dumneavoastră, trebuie să fiți atent la detalii precum: vârsta și greutatea copilului, viteza maximă, și caracteristicile de siguranță ale vehicului. 


Donca Robert

Sunt Donca Robert Daniel și locuiesc în Timișoara, iar copilăria mi-am petrecut-o în județul Hunedoara. Am absolvit Universitatea Politehnică din Timișoara, specializarea "Iginerie Electrică și Calculatoare", iar în momentul de față studiez "Tehnici Informatice în Ingineria Electrică" la aceeași universitate.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns