Top 5 mașinuțe electrice pentru copii

Haideți să fim sinceri cu noi înșine, copiii care au avut mașinuțe electrice au fost întotdeauna cei mai cool din tot cartierul. Asta pentru că mașinile electrice pentru copii sunt una dintre cele mai fascinante jucării pe care le poți primi.

Dacă aveți un copil dornic să se urce la volan, s-ar putea să îi fie greu să aștepte până când își va lua permisul de conducere. La urma urmei, ce poate fi mai distractiv decât să te plimbi în primul tău autoturism? Fie că este vorba de un mini-Maserati sau de un mic Lamborghini, mașinuțele electrice de jucărie oferă o modalitate sigură de a pune un zâmbet pe fața copiilor dumneavoastră. De asemenea, acestea încurajează imaginația și ajută la dezvoltarea unor abilități importante, cum ar fi coordonarea și atenția.

În prezent, aceste mașinuțe sunt mai accesibile decât oricând, oferind tot mai multor copii acces la cantități nebănuite de distracție. Deasemenea, sunt o modalitate excelentă de a avea o experiență de conducere realistă și sigură, creată special pentru ei.

Mercedes GLA45 AMG – mașinuță electrică pentru copii

Această mașinuță este o reproducere fidelă a faimosului Mercedes Benz GLA45 AMG, fiind chiar licențiată de Mercedes.  Este echipată cu faruri față, stopuri, oglinzi retrovizoare, volan cu efecte sonore, display digital, centură de siguranță cu 5 prinderi, iar cu ajutorul cablului inclus, permite chiar conectarea unui MP3 player sau a oricărui alt dispozitiv pentru ca melodia preferată a șoferului să răsune în difuzoarele mașinii. Pe bord se află un indicator al capacității bateriei și tot aici găsim și o mufă MP3, slot USB și radio FM. Dispune de pornire la buton, de două motoare de 30 W și de două uși cu posibilitate de deschidere și blocare de siguranță.

Masinuța electrică Mercedes Benz este recomandată copiilor de peste 3 ani și cu o greutatea sub 35 de kg. Poate fi utilizată prin 2 moduri de control: de la distanța, în cazul în care părintele dorește să controleze mașinuța cu ajutorul telecomenzii cu radiofrecvență care nu interferează cu alte mașinuțe, sau manual, când copilul conduce singur cu ajutorul pedalei de accelerație si a volanului. Se găsește în 3 variante de culoare: negru, albastru sau roșu; astfel că orice băiețel sau fetiță să se poată bucura din plin de propria mașină.

Mașinuța are un acumulator de 6V 4,5Ah. Durata de funcționare cu bateria încărcată este de 1- 1,5 ore, iar timpul necesar încărcării complete este de 8-12 ore. Are o greutate de 11kg, dimensiunile 100 x 58 x 46 cm și o sarcină maximă de 35 Kg.

EVA Range Rover Evogue – mașinuță electrică pentru copii

Ca și părinții, și copiii au preferințe când vine vorba de mașinile proprii. Dacă micuțul tău șofer preferă o mașină mai puternică, ceva cu care să domine asfaltul, atunci această alegere este potrivită pentru tine. Cu un design modern si ergonomic, masinuța aceasta este o reproducere fidela a faimosului Range Rover .

Dispune de faruri față, stopuri, oglinzi retrovizoare pliabile, volan cu efecte sonore, claxon, funcție “slow-start” pentru plecarea lentă, centură de siguranță, și permite chiar conectarea unui MP3 player sau a oricărui alt dispozitiv pentru ca melodia preferată a șoferului să răsune în difuzoarele mașinii. Pe bord se află un indicator al capacității bateriei și tot aici găsim o mufă MP3 și un slot USB. Este echipată cu anvelope rezistente și silențioase din cauciuc EVA.

Acest Range Rover poate fi utilizat prin 2 moduri de control: de la distanța, în cazul în care părintele dorește să controleze mașinuța cu ajutorul telecomenzii de 2,4 Ghz care nu interferează cu alte mașinuțe, sau manual, când copilul conduce singur cu ajutorul pedalei de accelerație si a volanului. Se găsește în două variante de culoare: negru sau alb; astfel că orice șofer sau șoferiță să se poată bucura din plin de propria mașină.

Mașinuța are un acumulator de 12V 4,5Ah și o greutate de 13,8 kg. Dimensiunile cu tot cu oglinzi sunt de 108 x 67 x 52 cm, iar sarcina maximă suportată este de 30 Kg.

Atv Electric 6V Nichiduta Speed 1 – atv electric pentru copii


Această “bestie” de 5 kilograme ce poate atinge viteze între 3 și 5 km/h este un cadou perfect pentru un copil pasionat de off-road. Micuțul aventurier va trebui să se mulțumească deocamdată cu un motor de 25 W alimentat de un acumulator de 6V, 4.5Ah. Va beneficia însă de un suport lat pentru piciorușe, roți late din plastic, accelerație acționată manual de la butonul de pe mâner și de posibilitatea mersului cu spatele apăsând butonul dedicat.

Durata de funcționare la o încărcare completă este de 60-90 de minute, timpul necesar încărcării complete a bateriei fiind de 8-12 ore. Dimensiunile acestui ATV sunt 72 x 40 x 46 cm iar greutate maximă admisă este de 20 kg. Se găsește în trei culori diferite: negru, alb sau albastru, astfel că băiețelul sau fetița dumneavoastră să primească un cadou cât mai personal și îndrăgit.

Se recomandă utilizarea acestui ATV doar sub supravegherea unui adult, fiind obligatorie utilizarea echipamentelor de protecție cum ar fi casca de protecție, cotierele și genunchierele, pentru ca micuțul motorist să fie în maximă siguranță atunci când se aventurează în lumea fascinantă a șofatului.

Drifter Jeep 4×4 – mașinută electrică pentru copii

Nu se poate nega faptul că SUV-urile și mașinile 4×4 sunt extrem de populare fiind și unele dintre cele mai bune autoturisme, nu doar datorită aspectului plăcut, ci și a faptului că sunt foarte versatile și spațioase. Dacă aveți un astfel de vehicul, să nu vă surprindă faptul că și copiii dumneavoastră își doresc unul.

Micii aventurieri vor fi încântați de această replică de Jeep, cu farurile sale spectaculoase, parbrizul cu grilă și roțile off-road cu bandă de cauciuc pe mijloc. Jeep Drifter 4×4 este prevăzut cu roți cu suprafată mare de rulare, cu accelerație și frână pe aceeași pedală și centură de siguranță. Vine echipat cu faruri față, mufă MP3, oglinzi retrovizoare și volan cu butoane pentru claxon, reglaj volum, mufă MP3 și efecte sonore. Vehiculul se poate deplasa atât înainte cât și înapoi și poate fi condus independent, prin acționarea pedalei din podea, sau cu ajutorul părintelui folosind telecomanda. Mașina este dotată cu 2 motoare puternice de 45 W.

Mașinuța are un acumulator de 12V și o greutate de 17,5 kg. Dimensiunile ei sunt de 110 x 73 x 78 cm, iar sarcina maximă suportată este de 30 Kg. Durata de funcționare cu bateria încărcată este de 1- 1,5 ore, iar timpul necesar încărcării complete este de 8-12 ore. Se găsește în 5 culori: negru, verde, galben, roz și albastru, astfel că va fi iubit de orice mic aventurier.

Tractor Electric cu Remorcă și Telecomandă Nichiduta Farmer

Nu toți copiii sunt interesați de mașinile clasice sau de cele din categoria “supercars”, uneori ai nevoie de ceva care să fie mai mult decât o simplă jucărie.

Un tractor electric este o jucărie excelentă pentru copiii cărora le place agricultura și le oferă șansa de a conduce propria lor fermă. Dacă sunteți în căutarea unei mașinuțe electrice care să îl facă pe copilul dumneavoastră să se simtă ca un mic gospodar, ați putea lua în considerare acest model.

Tractorul este dotat cu remorcă detașabilă, lumini funcționale, claxon, mufă MP3, port USB, centură de siguranță cu prindere în două puncte și roți late din plastic rezistent ce asigură o rulare eficientă și silențioasă. Acestă mașinuță dispune de două motoare puternice de 12 V și de posibilitatea deplasării atăt înainte cu două viteze, cât și înapoi.
Acest tractoraș poate fi utilizat prin 2 moduri de control: de la distanța, în cazul în care părintele dorește să controleze mașinuța cu ajutorul telecomenzii, sau manual, când copilul conduce singur cu ajutorul pedalei de accelerație si a volanului.

Se găsește în două variante de culoare: verde sau albastru; astfel că orice mic fermier să se poată bucura din plin de propriul vehicul cu remorcă. Dimensiunile acestui tractoraș sunt 136,5 x 50 x 52,5 cu remorca atașată, respectiv 84,5 x 50 x 52,5 cm fără remorcă. Greutate mașinuței este de 12,3 Kg iar sarcina maximă admisă este de 30 kg.

Ghid pentru cumpărarea cele mai bune mașinuțe electrice pentru copii

Să te decizi care este cea mai bună mașină pentru copilul tău este aproape la fel de greu ca și cum ai cumpăra o mașină nouă pentru tine, din cauza numărului mare de opțiuni disponibile. La fel ca în cazul mașinilor, camioanelor, motocicletelor și a altor vehicule din viața reală, există diferite culori, stiluri și caracteristici specifice fiecărui model, astfel că va trebui să luați în considerare multe detalii înainte de a face acest pas.

În plus, există aspecte importante legate de siguranță, care intră în joc atunci când aveți de-a face cu o jucărie electrică de această dimensiune. Din fericire, avem toate informațiile de care aveți nevoie pentru a afla cum să alegeți o mașinuță electrică perfectă. Iată care sunt detaliile cele mai importante pe care trebuie să le bifați.

Mărimea

Nu există o mare variație în ceea ce privește mărimea acestor vehicule de jucărie, totuși, unele vehicule au un singur scaun pentru un pasager, în timp ce altele au un scaun dublu. O mașină cu două locuri este o idee bună pentru gospodăriile cu mai mult de un copil și, bineînțeles, de fiecare dată când copilul dumneavoastră dorește să ia un prieten pentru o plimbare prin cartier.

În timp ce cele mai multe dintre mașinuțele cu un singur loc sunt bune pentru copii chiar și la vârsta de doi ani, nu este indicat să urcați un copil atât de mic într-una dintre mașinuțele mai mari. Ca de obicei, cel mai bine este întotdeauna să acordați atenție nivelurilor de vârstă recomandate și dincolo de acestea, să fiți atenți la cât de bine se potrivește copilul dumneavoastră în scaun și dacă există vreun pericol semnificativ ca acesta să cadă.

Bateria

Posibilitatea reîncărcării bateriei este mult mai practică decât să trebuiască să cumpărați rezerve nesfârșite de AA, dar are și dezavantaje. În funcție de viteză și de teren, unele dintre aceste baterii pot rămâne fără energie înaintea copilului dumneavoastră.

Deși există și posibilitatea cumpărării mai multor baterii reîncărcabile și de a le schimba pur și simplu atunci când una se termină, luați în considerare și posibilitatea ca timpul de funcționare limitat să fie un bun ceas de joacă încorporat. Cu alte cuvinte, dacă bateria este descărcată, ar putea fi timpul să intrați în casă și să începeți să vă faceți temele.

Controlul din telecomandă

Iată o caracteristică ingenioasă care este disponibilă la majoritatea modelelor de mașinuțe electrice. Aceasta permite ca vehiculul să fie ghidat de o telecomandă, ocolind astfel sistemul de conducere de la bord și oferind controlul total în mâna părinților.

Cel mai evident beneficiu al acestei funcții este acela de a permite copiilor foarte mici să se bucure de conducerea unui vehicul electric chiar dacă nu sunt suficient de mari pentru a-l conduce. De asemenea, poate fi destul de utilă în spațiile publice, unde nu doriți ca ei să accelereze din greșeală pe șosea.

Ușile funcționale vs ușile fixe

Ușile „adevărate” contribuie la realismul general al experienței, iar acestea au avantajul suplimentar de a fi blocate din exterior în timpul funcționării, pentru a preveni căderea copilului dumneavoastră.

Ușile sigilate (pereții, de fapt) au rolul de a menține copilul energic în scaun și de a nu cădea afară în timpul funcționării. Este, de asemenea, pur și simplu o modalitate de a economisi o sumă semnificativă de bani, așa că dacă sunteți în căutarea unei opțiuni mai accesibile, probabil puteți sări peste ușile reale.

tractor copii

Caracteristici suplimentare de siguranță pentru mașinuțele electrice de copii


Centura de siguranță

Aproape toate modelele includ o centură de siguranță, dar există unele modele care nu o au. Chiar dacă vehiculele nu dezvoltă, în general, viteze considerabile, există o mulțime de alte lucruri care se pot întâmpla pe neașteptate, iar centura este cel mai bun mod de a rămâne în siguranță.


Funcția de pornire lentă

Acestă funcție se referă la introducerea treptată a energiei electrice în motor, astfel încât, chiar dacă șoferul dumneavoastră apasă pe pedala de accelerație, nu va fi aruncat pe spate, ci vehiculul va începe să se miște treptat, reducând considerabil șansele unei accidentări.

O mașinuță electrică este visul oricărui copil pasionat de șofat. Astăzi sunt mii de variante de astfel de mașinuțe, de la tractoare sau mașini de teren, până la limuzine și mașini clasice. Cu siguranță puteți găsi un model pe gustul copilului dumneavoastră și, astfel, să îi oferiți posibilitatea să își dezvolte abilități noi și chiar o pasiune.
Urmăriți categoria recomandări pentru alte idei utile. 

Sunt Donca Robert Daniel și locuiesc în Timișoara, iar copilăria mi-am petrecut-o în județul Hunedoara. Am absolvit Universitatea Politehnică din Timișoara, specializarea "Iginerie Electrică și Calculatoare", iar în momentul de față studiez "Tehnici Informatice în Ingineria Electrică" la aceeași universitate.

Lasă un răspuns