Cel mai bun probiotic pentru copii (Recomandări testate)

Probioticele pot fi importante în dieta copilului dumneavoastră, dar nu toate probioticele pentru copii au beneficii pentru sănătate. În general, a umbla la microbiom nu este ceva ușor. Există mecanisme complexe pe care încă nu le cunoaștem complet. Însă efectul probioticelor a fost studiat în numeroase moduri și concluzia este că unele pot ajuta, în timp ce altele pot să nu aibă vreun efect sau chiar să aibă efecte adverse.

De-a lungul anilor, am avut recomandări de a folosi diverse branduri de probiotice pentru copii. Pot spune că unele dintre ele sunt mult mai calitative și pot avea efecte benefice. 

Ce efecte pot avea probioticele pentru copii?

Probioticele pentru copii pot avea efecte benefice ca reducerea infecțiilor tractului respirator, diareea, colicile și chiar prevenierea cariilor dentare. Este studiat intens faptul că sistemul nostru imunitar este foarte legat de sănătatea intestinului. 

Unul dintre efectele pe care eu le-am căutat în alegerea probioticelor este reducerea șanselor de a dezvolta carii dentare. oți am putea beneficia de o doză zilnică de L. reuteri, dar mai ales bebelușii și copiii care sunt în perioada de dezvoltare a dinților. 
cel mai bun probiotic pentru copii

Protectis – probiotice pentru bebeluși și copii

Protectis este probioticul pe care l-am folosit pentru copii încă de când erau bebeluși. Conține Lactobacillus Reuteri, ce face parte din speciile de probiotice Lactobacilli. Studiile au arătat că, în timpul episoadelor de boală, flora intestinală suferă modificări și numărul de bacterii bune scade. Alte dovezi au arătat că echilibrul acestor bacterii bune este crucial în ameliorarea afecțiunilor obișnuite ale copiilor mici, cum ar fi colici, regurgitare, dureri abdominale, diaree sau constipație. Este un probiotic cu multiple beneficii, inclusiv pentru prevenirea cariilor dentare, episoadelor de diaree sau alte probleme gastrointestinale, dar și pentru reducerea episoadelor de viroze la copii. 

Picăturile pentru bebeluși BioGaia Protectis sunt un supliment alimentar probiotic care conține bacteria patentată a acidului lactic Limosilactobacillus reuteri (cunoscută anterior ca Lactobacillus reuteri) Protectis care ajută microorganismele bune să mențină un echilibru natural în intestin. Produsele BioGaia sunt de origine suedeză și sunt recomandate de pediatrii din toată lumea. 

Există de asemenea varianta de probiotice Protectis masticabile. Sunt cele pe care le administrez acum copiilor, având în vedere că nu mai sunt bebeluși și nu e musai să apelăm la varianta lichidă. Însă ambele variante sunt la fel de bune. 
probiotice pentru copii
biogaia.com

Colostrum with Probiotics ChildLife – Probiotice pentru copii 2+ ani

Un alt probiotic pe care îl folosim frecvent este cel de la ChildLife. Toate produsele ChildLife mi s-au părut foarte bune și le-am folosit frecvent pentru copii. Prebioticele FOS (fructooligozaharide) plus tocotrienolii de orez ajută la susținerea creșterii bacteriilor bune pentru a îmbunătăți și menține funcția digestivă sănătoasă. Colostrul este printre singurele suplimente care oferă un spectru complet de anticorpi și factori imunitari. Este primul și cel mai bun aliment al naturii pentru sistemul imunitar. Prețul cel mai bun l-am regăsit în linkul de mai sus, dar din păcate nu au și toate celelalte suplimente de la ChildLife ci o gamă mai redusă. 

Pe lângă colostru care conține numeroase vitamine, acest supliment conține și trei feluri de bacterii probiotice: Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium breve și Bifidobacterium longum. Aroma este foarte blândă și nu îi deranjează deloc pe copii, luându-l împreună cu mineralele lichide de la ChildLife

L. acidophilus este o tulpină probiotică foarte cunoscută, asupra căreia s-au făcut multe studii. Cercetările sugerează că această tulpină este bună pentru a reduce durerea și balonarea intestinală, pentru a crește imunitatea și pentru a restabili sănătatea intestinală după utilizarea antibioticelor.

probiotice pentru copii
childife.com

Probiotice pentru copii masticabile GNC 

Acest amestec brevetat, contine 2 tulpini de Lactobacillus si 2 tulpini de Bifidobacterium, amestec ce a fost studiat clinic. Este unul dintre cele mai bune probiotice pentru copii, cu gust și textură plăcute. Nu va fi greu să convingeți vreun copil să il ia zilnic.  Ajută la menținerea un tranzit intestinal sănătos, în special pentru copiii pretențioși, unde este greu să-i faci să mănânce legumele și alimentele cu fibre.

Fetița mea cea mare obișnuia să se plângă de durei de burtă pentru că nu avea un tranzit regulat pe la vîrsta de 2-3 ani, iar acest probiotic a ajutat. O tabletă întreagă poate fi prea mult pentru copiii mai mici, motiv pentru care eu o împărțeam pe jumătate. Aceste probiotice sunt potrivite pentru copii care pot mesteca bine, dar nu pentru bebeluși. Un mare plus este că nu conține diverși îndulcitori artificiali sau lactoză/gluten. 
cel mai bun probiotic Pentru Copii
gnc.com

Probiotice Colicillus Bebe Pediakid 

Am mai menționat legat de produsele din Franța Pediakid. Sunt calitative și fără ingrediente suspecte. Conține Lactobacillus rhamnosus GG, despre care s-a dovedit că are beneficii digestive și imunitare pentru copii în mai multe studii clinice. De asemenea, conține și Lactobacillus Reuteri, despre care am scris mai sus. Aceste tipuri de probiotice pot scădea inclusiv episoadele de alergii, eczeme și chiar de tulburări psihiatrice. 

Peste 1000 de studii științifice, inclusiv peste 200 de studii clinice umane, indică caracteristicile unice ale Lactobacillus rhamnosus GG fac din acest probiotic un candidat ideal datorită capacității sale de a supraviețui acidului stomacal și bilei, de a adera la celulele epiteliale intestinale umane și de a produce o substanță antimicrobiană pentru a susține sănătatea digestivă. Acest lucru permite bacteriilor bune să se colonizeze în intestine, ajutând la atenuarea bolilor digestive ocazionale, inclusiv a diareei. 

cel mai bun probiotic pentru copii
pediakid.com

Jarro-Dophilus + Fos – Probiotice de la Jarrow

Aceste probiotice conțin mai multe specii de bacterii benefice în număr destul de mare, 3.4 miliarde. Sunt mai puternice și mai eficiente decât alte probiotice însă sunt sub formă de capsule deci potrivite copiilor mai mari la recomandarea specialistului. Pentru fetița mea de 8 ani am folosit un astfel de probiotic, ea putând să înghită cu ușurință capsulele, dar pâna la urmă se pot și amesteca cu apa. De asemenea, Jarrow mai are un probiotic excelent mai ales după curele cu antibiotic, și anume Saccharomyces Boulardii+MOS. 
Saccharomyces boulardii poate fi cel mai bun probiotic dintr-o singură tulpină pentru tratarea diareei acute la copii, conform unei meta-analize a 84 de studii controlate. 

Îmi place că Omni-Biotic are o gamă de probiotice specifice, astfel încât să poți alege cea mai potrivită variantă. Au o formulă prenatală și pentru sugari, un probiotic pentru stres, unul pentru restabilirea sănătății intestinale, sprijin imunitar și sprijin pentru intestin-ficat. Fiecare este special formulat și testat clinic pentru a ajuta la aceste nevoi. 

Dacă aveți membri ai familiei, mai ales copii cu alergii sau sensibilități, știu că poate fi un pic chinuitor să introduceți un suplinent nou. Cu toate acestea, produsele Omni-Biotic sunt vegane, fără gluten, lactoză și soia. De asemenea, sunt făcute cu ingrediente non-GMO. De asemenea, ar trebui să adaug că sunt sigure de utilizat când vă pregătiți de sarcină, pe parcursul sarcinii, postpartum și când alăptați. De asemenea, sunt recomandate pentru bebeluși și copii. 

Bebelușii pot lua acest supliment chiar după naștere. Îi va ajuta să-și dezvolte microbiomul intestinal și sistemul imunitar. Acest lucru este foarte important pentru că un copil se naște fără un microbiom intestinal complet dezvoltat, iar intestinul va găzdui 80% din sistemul imunitar al copilului. 

De ce să dăm probiotice copiilor?

Deși microbiomul copiilor este complet dezvoltat până la vârsta de trei ani, intestinul poate fi încă influențat. Microbiomul lor poate fi afectat de mediu, stres, boală, dietă și mai ales antibiotice. 

Un sfert din toate medicamentele date copiilor sunt antibiotice. Din păcate, antibioticele pot fi prescrise în exces și administrate atunci când nu sunt necesare. Deși antibioticele sunt eficiente în distrugerea bacteriilor rele care pot îmbolnăvi copilul, ele nu fac discriminări și, de asemenea, vor distruge toate bacteriile bune care îi fac intestinul sănătos. Din păcate foarte mulți copii ajung să ia medicații care nu sunt neapărat necesare, iar asta le influențează starea de sănătate, uneori chiar pe termen lung. 

Probioticele îmbunătățesc considerabil sănătatea și funcția intestinală la copii, precum și sănătatea imunitară, pregătindu-i pentru un stil de viață general mai sănătos. După ultima viroză intestinală a copiilor, una dintre fetițe rămpsese cu dureri de burtă care îi afectau activitățile zilnice. Am apelat imediat la probiotice și starea ei s-a îmbunătățit simțitor. Cred ca un probiotic bun ajută mult la refacerea post-boală în general. 

Sănătatea intestinală a copilului va influența:

Cât de eficient poate să absoarbă nutrienții din mâncare
Cât de bine se elimină substanțele nenecesare din organism
Starea sistemului imunitar (lupta cu infecțiile și patogenii)
Echilibrul sistemului imunitar (alergii, intoleranțe alimentare și afecțiunile atopice)
Cât de bun este somnul
Dispoziția și comportamentul (atenția, stările emoționale)

Cât de sigure sunt probioticele pentru copii?

Nu toate probioticele sunt egale. De aceea am încercat să le prezint pe cele mai bune și eficiente în cazul copiilor. Încercați mereu să cereți și sfatul pediatrului sau a medicului de familie care cunoaște cel mai bine organismul copilului. În general, probioticele pot fi folosite în siguranță. Dar pentru copiii care suferă de afecțiuni cronice, este bine să avem mereu avizul medicului.

De asemenea, alimentele probiotice ar trebui incluse în dieta copilului dumneavoastră pentru a întări și susține flora intestinală, dar nu ar trebui să se bazeze pe acestea pentru a oferi o doză garantată sau tulpini specifice de probiotice. De aceea suplimentele probiotice au un avantaj major: știi exact tulpinile pe care le oferi și cât de mult îi oferi copilului tău. 

Probioticele pentru copii promovează un echilibru benefic al microflorei din tractul intestinal, care susține un sistem gastrointestinal și imunitar sănătos.

Probiotice pentru copii din alimentație

Când vine vorba de probiotice pentru copii, alimentele fermentate sunt o opțiune complementară. Alimentele fermentate au o varietate mai mare de tulpine probiotice, care pot ajuta la diversificarea florei intestinale. Dar nu vom știi exact ce fel de tulpini are fiecare aliment, așa că sunt mai puțin specifice.

Pot fi însă introduse în dieta copiilor pentru un plus de ajutor la digestie. 

Iaurt, acesta este cel mai ușor de introdus la copii. Chiar daca sunt intoleranti sau alergici la lactate, exista variante precum iaurtul de cocos si migdale.

Kefir, 
acesta poate fi făcut folosind lapte sau lapte de cocos dacă nu tolerează lactatele.
Varză murată și alte murături (pentru copiii mai mari care le pot tolera). 
Socată și alte băuturi similare fermentate

Care este cel mai bun tip de probiotic pentru copii?

Nu există neapărat o singură tulpină benefică. Microbiomul conține foarte multe tipuri de bacterii, așa că și probioticele vor fi de diverse tipuri. Ca un scurt rezumat avem: 

Lactobacillus reuteri s-a dovedit a fi un probiotic mai ales benefic copiilor. Este un supliment eficient împotriva colicilor la sugari, a cariilor dentare, și mai ales este benefic sistemului imunitar în lupta cu diverșii patogeni.

Lactobacillus: bacteria probiotică Lactobacillus produce acid lactic din lapte, protejând intestinul de bacteriile rele. Lactobacilii sunt de obicei suplimentați după un tratament cu antibiotice pentru a restabili echilibrul microbiomului intestinal după episoadele diareice. Aceste bacterii prietenoase protejează mucoasa intestinului. 

Bifidobacterii: Această specie de bacterii benefice protejează, de asemenea, intestinul și ajută la descompunerea alimentelor din intestin și la absorbția nutrienților.

Saccharomyces boulardii: Acest tip de drojdie probiotică este disponibilă sub formă de supliment și este utilizată împreună cu medicamente pentru tratarea bolilor inflamatorii intestinale. 

Deoarece fiecare tulpină aduce beneficii organismului în mod diferit, suplimentele probiotice sunt prescrise în funcție de efectul lor asupra organismului. L. acidophilus, L. reuteri, B. lactis, B. breve, B. animalis și B. longum sunt tulpinile comune de bacterii probiotice disponibile.

În general, putem varia tipul de probiotic pe care îl folosim. Important e să fie de bună calitate și să fie păstrat corespunzptor. Nu uitați că probioticele sunt organisme vii și este nevoie să respectăm instrucțiunile de utilizare. 
Mama de două fete în primul rând, mi-am dedicat timpul creșterii lor pentru că asta îmi aduce cea mai mare bucurie. Consider că parentingul nu poate fi perfect și că educându-ne copiii ne educăm în primul rând pe noi, părinții. Resurse părinți a pornit de la ideea de a aduce un nou tip de educație in România, cea în care părintele și copilul învață împreună.

Lasă un răspuns