Calendar Advent pentru copii – top recomandări pentru un decembrie de poveste

Un calendar Advent pentru copii este o modalitate interesantă pentru numărarea zilelor până în ziua de Crăciun. Puteți să vă faceți propriul calendar de advent sau să cumpărați unul gata făcut. Vă voi prezenta câteva pe care le puteți cumpăra copiilor și care sunt foarte drăguțe.

Caledarele Advent pentru copii variază de la simple calendare de hârtie cu numărătoare inversă pentru răzuire până la opțiuni elaborate pline de mici cadouri care fac fiecare zi din decembrie să pară ca o dimineață de Crăciun.

Regatul de gheață – Calendar de Advent pentru copii

Acest calendar de Advent pentru copii conține 24 de cărți mici cu povești din Regatul de Gheață. Copiii mei se pot bucura de acesta mult după Crăciun. Cărțile vin în sloturi separate învelite într-o hârtie, astfel încât să fie ascunse. După Crăciun, copiii sigur vor păstra în continuare cărțile în sloturi și se vor juca în continuare cu acest set. Cartea este mare și robustă. Poveștile cuprind imagini calitative și pline de culoare. Este o alternativă bună la altfel de calendare Advent. 
calendar regatul de gheata

Disney – Calendar de Advent pentru copii

Interiorul include 24 de cărți mici de 24 de pagini, fiecare ambalată individual într-o husă de hârtie pentru ca fiecare poveste care duce la Crăciun să fie o surpriză. Fiecare surpriză cu tematică de sărbători este ilustrată foarte frumos, iar poveștile au o lungime adecvată pentru a menține un copil mic interesat de la început până la sfârșit. Este o idee bună de cadou, mai ales de la bunici!
Complementar, există și cartea Disney. 7 zile până la Crăciun. 

Merry Christmas Tree Pop-Up Advent Calendar

Numărați zilele până la Crăciun cu acest calendar de Advent interactiv și detaliat, care prezintă arta uluitoare a lui Benjamin Chaud. Un pom de Crăciun pop-up, alb și spectaculos iese dintr-o scenă de sărbători, gata să fie împodobit cu 25 de autocolante. Autocolantul final prezintă o stea strălucitoare, perfectă pentru a sta în vârful copacului. Copiii și părinții lor se vor bucura să decoreze scena plină de spirit în zilele premergătoare zilei de 25. 

Set 24 Jucarii Advent Calendar Zenuk®

Acest set simpatic cuprinde 24 de jucării de tip fidget toys, adică jucării senzoriale cu care copiii de orice vârstă se pot distra. Sunt recomandate de la 3+ ani și cuprinde jucării calitative din materiale non-toxice. Copiii se pot juca multe ore cu astfel de jucării și se vor distra să le descopere pe fiecare. 

Advent Calendar Book Collection, Usborne

Acest calendar de Advent pentru copii conține o carte de povești frumos ilustrată în spatele fiecărei ferestre, în total 24 de cărți cu povești clasice ce vor încânta copiii. Numără zilele până la Crăciun cu povești magice despre prinți și prințese, spiriduși și împărați și multe alte personaje încântătoare. 
Este o alternativă excelentă la calendarele Advent cu dulciuri sau jucării. Setul complet de 24 de cărți formează o mică bibliotecă care va fi apreciată și peste ani. Cutia/calendarul este foarte mare realizata din carton de buna calitate cu aspect foarte frumos. 

Acest Calendar de Advent Pop & Slot este din gama de iarnă Chalet Snow a lui Roger la Borde. Va fi mare distracție (pentru adulți și copii) în a insufla un pic de emoție pentru ziua cea mare din perioada dinainte de Crăciun. Calendarul conține câte o fereastră separată pentru fiecare zi din decembrie dinainte de Crăciun. 

LEGO Harry Potter Advent Calendar 2022

Pentru fanii Harry Potter, recomand acest calendar de Advent pentru copii care îi va fascina. În spatele fiecărei uși a Calendarului de Advent LEGO Harry Potter se află o jucărie surpriză din filmele Harry Potter. Jucăriile din primele 3 zile fac o scenă din primul film, următoarele 3 zile fac o scenă din al doilea film etc. De asemenea, copiii pot inventa aventuri proprii la nesfârșit. Pentru un cadou complete, puteți adăuga și una sau mai multe cărți ilustrate Harry Potter. 

Bucurați-vă de numărătoarea inversă până la Crăciun, deschizând o ușă în fiecare zi din decembrie pentru a găsi un autocolant frumos. Este un cadou minunat mai ales pentru copilașii de 3-5 ani care se bucură de joaca cu stickere. Ursul Paddington a câștigat dragostea de la generații de copii, după ce a fost creat de Michael Bond în 1958 și și-a lansat apoi propriul film. Acest calendar de Advent este o încântare atât pentru adulți, cât și pentru copii, având autocolante cu fotografii fantastice din filmul Paddington. 

Calendar Advent – Owl Babies

Bucurați-vă de numărătoarea inversă până la Crăciun alături de copii cu acest calendar Advent cu bufnițe. Deschide o ușă în fiecare zi în decembrie și găsește un sticker frumos cu tematică de Crăciun. Acest calendar de Advent este o încântare pentru adulți și copii, cu coperta sa lucioasă și cu ilustrații minunate realizate de Patrick Benson.

Fetița mea de 8 ani iubește tot ce ține de art&craft, nu și-a dorit un alt calendar cu jucării pentru acest an așa că acesta este perfect pentru ea. I-am arătat câteva opțiuni și acesta este tipul de calendar pe care l-a ales. Este confectionat din carton dar este gros si robust. Înainte de a putea pune numărul unu pe casa în copac, trebuie să construiți copacul și casa. Așa că va fi un cadou inspirat pentru data de 1 decembrie. Toate piesele trebuie puse în jurul bazei, iar copiii trebuie să-l găsească pe următorea în fiecare dimineață. Este un calendar Advent de  dimensiuni rezonabile și este un plus frumos ca decorațiune de Crăciun pentru casă. 

Strălucind cu sclipici alb strălucitor, copiii nu vor putea rezista farmecului lui! Acest Calendar de Advent stă în picioare singur atunci când este asamblat, făcându-l completarea perfectă pentru decorul de sărbători. Copiii se vor bucura de această activitate frumoasă cu specific de iarnă. Are chiar și ilustrații speciale de Moș Nicolae pe 5-6 decembrie. Este super pentru copilașii mai micuți, dar și celor mai mari pasionați de art&craft. 

LEGO Friends – Calendar Advent cu 236 piese

Acest set conține 24 de cadouri, fiecare închis în propriul compartiment într-un calendar LEGO Friends cu tematică de sărbători. Este destinat copiilor de peste 6 ani, și în special fanilor LEGO. În fiecare zi copiii pot să se joace cu calendarul pentru a deschide următoarea fereastră și pentru a afla ce este înăuntru. Ei vor petrece ore întregi jucându-se cu piesele și așteaptând cu nerăbdare să vadă ce le va aduce fereastra de a doua zi. Și avantajul este că se pot juca cu ele la nesfârșit, piesele lego mereu le vor menține interesul, chiar și la vârste mai mari. De asemenea, găsiți și alte variante de calendare LEGO atât pentru diverse vârste. 

Calendar Advent – Santa and The Moon with Stickers

Nu putea lipsi din colecție un calendar de Advent cu Moș Crăciun. Copiii pot deschide o fereastră numerotată în fiecare zi din decembrie până în ziua cea de Crăciun. Ele dezvăluie un sticker cu tematică de sezon pentru a vă ajuta să intrați în spiritul sărbătorilor. Puteți adăuga la cadou o carte minunată cu tematică de Crăciun. 

În fiecare zi, până în 25 decembrie, copiii pot deschide o fereastră diferită cu un sticker secret pe care să îl pună în atelierul lui Moș Crăciun. Apoi ei pot explora fiecare cameră magică – fabrica vibrantă de jucării, șemineul, intrarea în copacul măreț și multe altele. Poate sta în poziție verticală și este probabil unul dintre cele mai frumoase calendare de Advent cu autocolante. Acest calendar-carte de Crăciun devine și un decor de sărbători pentru casă. 

LEGO – Calendar de Craciun Star Wars 2022

Acest calendar a fost un best-seller în Statele Unite, mai ales pentru fanii Star Wars de peste 5 ani. Acest calendar este diferit în fiecare an și poate fi oferit ca o tradiție anuală pentru sezonul sărbătorilor și Crăciunului. Piesele sunt de calitate și își merită prețul. Copiii pot construi diverse scene cu personaje din Star Wars, folosind mini-construcții de vehicule de jucărie și alte accesorii. 

Winter Forest Advent Calendar – Legler Small Foot

Acest calendar de Advent super fain conține figurine din lemn masiv lucrate manual. Ele se ascund în spatele a 24 de uși mici și așteaptă să devină parte dintr-o lume magică. Omul de zăpadă, animalele sălbatice și figurinele copiilor, alături de brazi de Crăciun și căsuțe din blocuri de lemn, oferă surprize pentru joacă, colecție și decorare. Este un cadou superb pentru copiii între 2 și 6 ani, mai ales pentru cei ce preferă jucăriile naturale sau Montessori

Scenă este din carton robust, gata pentru joaca copiilor. Acest calendar special de Advent aduce bucurie chiar și celor mai mici copii și le permite să se entuziasmeze pentru un nou element care să-și completeze lumea de joacă de Crăciun în fiecare dimineață. Ei anticipează cu bucurie completarea scenei festive în așteptarea Crăciunului. 

Calendar de Advent din lemn – Homcom

Acesta este un calendar adorabil din lemn, potrivit pentru cei ce vor umple micile sertare cu propriile suprize. Țineți cont că sunt foarte micuțe, pot fi puse bombonele, mici jucării sau mici hârtii pe care să includeți o hartă a comorilor pentru copii. Are incorporate luminițe led alimentate cu baterie, care luminează satul de Crăciun. Este un cadou minunat, atât pentru copii cât și pentru adulți. 

Care e semnificația calendarelor de Advent?

Versiunea modernă a calendarului de Advent a apărut în anii 1800, evoluând din practica luteranilor germani de a face semne cu cretă pe perete sau de a aprinde o lumânare pentru a număra zilele până la Crăciun. De atunci, calendarele de Advent au devenit o tradiție comună de sărbătoare în numeroase țări. Astăzi puteți găsi o multitudine de calendare Advent, de la calendare religioase tradiționale până la cele cu imagini cu Moș Crăciun sau cu imagini festive de iarnă, versiuni în formă de brazi de Crăciun sau cupersonaje din desene animate.

Adventul este perioada de timp înainte de Crăciun menită să stimuleze reflecția pentru a se pregăti pentru nașterea lui Isus. Advent provine din cuvântul latin „adventus”, care înseamnă „venire”. Pentru mulți oameni religioși, Advent înseamnă meditarea asupra simțului spiritual de speranță și anticipare împlinit în cele din urmă prin nașterea lui Isus. Deoarece este adesea sărbătorit în cultura populară, Adventul poate marca și începutul sărbătorilor, aducând cu el un sentiment festiv de bucurie și spirit de Crăciun. 


Tradiția Adventului

Puteți personaliza sărbătorirea Adventului cu tradiții care sunt semnificative pentru familia ta. Unele familii sărbătoresc cu un dulce sau cu un mic cadou în fiecare zi, sau aprinzând o lumânare în fiecare duminică. 


Ritualul calendarului Advent poate fi atât de simplu sau de elaborat pe cât vrea fiecare familie. Mulți copii se bucură enorm jucându-se cu ele, de unde și multitudinea de produse care au apărut pe piață. Ei se pot întoarce la toate ferestrele deschise deja, să pună întrebări adulților despre cele mai interesante, să o deschidă pe următoarea. Puteți completa totul cu o poveste mai lungă (din cărți de Crăciun sau din capul nostru) despre simbolurile asociate poveștilor de Crăciun.

Pentru cei pasionați, puteți oricând să vă creați propriul calendar de Advent, potrivit cu ceea ce aveți la îndemână. Pe Pinterest găsiți numeroase idei care să vă inspire. 

Ce mai putem face cu copiii iarna și în perioada sărbătorilor?

  • Să mergem la colindat
  • Să mergem la un concert de Crăciun 
  • Să urmărim filme de Crăciun
  • Să vorbim și să citim despre Nașterea Domnului 
  • Împachetați cadouri pentru cei dragi
  • Faceți felicitări de Crăciun
  • Coaceți prăjiturele sau biscuiți pentru Crăciun
  • Activități de art&craft 
  • Faceți o colecție de cărți pentru Crăciun ce pot fi citite în fiecare an
  • Creați decorațiuni specifice Crăciunului, pentru casă sau pentru brad

Există o mulțime de idei și aș aprecia foarte mult să lași un comentariu cu sfaturi și idei din experiența ta. Ce lucruri faci acasă pentru a sărbători Adventul cu copiii?

Mama de două fete în primul rând, mi-am dedicat timpul creșterii lor pentru că asta îmi aduce cea mai mare bucurie. Consider că parentingul nu poate fi perfect și că educându-ne copiii ne educăm în primul rând pe noi, părinții. Resurse părinți a pornit de la ideea de a aduce un nou tip de educație in România, cea în care părintele și copilul învață împreună.

Lasă un răspuns