Laptop pentru Copii
Recomandări

Laptop pentru Copii – cele mai bune recomandări pe vârste

Laptop pentru Copii – Recomandări pe Vârste

În timp ce creionul și hârtia sunt încă materiale școlare importante în zilele noastre, un laptop este cel puțin la fel de important. Indiferent dacă micuțul dumneavoastră este la grădiniță, tocmai ce începe școala, învață în mediu virtual sau este un licean care are de făcut o mulțime de teme, va veni un moment în viața sa academică în care un laptop va fi esențial.

Există o largă varietate de laptopuri din care puteți alege, așa că luați în considerare sistemul de operare, capacitatea de stocare și puterea de procesare pentru a vă asigura că îi oferiți copilului dumneavoastră un produs de calitate.

”Cheia pentru a selecta tehnologie pentru copii este să vă amintiți că este pentru copii. Întotdeauna recomand ca oamenii să caute tehnologii care reduc frustrarea și stimulează învățarea”, spune masteranda în educație Madeleine Mortimore. De aici tragem concluzia că unul dintre cele mai importante criterii de alegere a unui laptop este vârsta copilului pentru care dorim să îl achiziționăm.

Laptop pentru copii între 1 și 7 ani

Dacă micuțul dumneavoastră v-a văzut la laptop, sunt șanse mari să fi devenit curios și să vrea să se joace cu el. Laptopurile de jucărie sunt educative, ajutându-i pe copii să învețe numerele, literele și multe altele, într-o manieră distractivă, sub forma unor joculețe.

Laptop Interactiv pentru Copii – Primul meu Calculator

Laptopul acesta se găsește în două culori, roz și albastru, fiind potrivit atât pentru băieței cât și pentru fetițe. Este perfect pentru copiii cu o vârstă cuprinsă între 1 și 7 ani, stimulându-le gândirea și memoria prin diverse jocuri, exerciții și teste. Această jucărie interactivă va ajuta micuții să își dezvolte anumite abilități precum: dexteritatea, vorbirea, inteligența, atenția și creativitatea.

Dimensiunile sunt de 25 x 21 x 4 cm și funcționează cu 3 baterii AA. Are mouse încorporat și ecranul este de tip LCD.
Recenzii:

”O jucărie captivantă, multe funcții interactive, joculețe.” – Nicole

”Copilul nostru este foarte încântat.” – Robert P.


Laptop Educațional pentru Copii KP3206BLU

Acest laptop de jucărie vorbitor îl va distra pe copilul dumneavoastră, învățându-l totodată și literele. Micuțul va rezolva puzzle-uri, va învăța jocuri interesante și îi va stârni cu siguranță curiozitatea.

Laptopul educațional are 80 de funcții printre care se regăsesc selectarea limbii (română, engleză), exerciții matematice și de memorie, muzică și jocuri. După ce se pornește laptopul, pentru a selecta una din funcțiile dorite, trebuie doar să selectați un număr de la 1 la 40 și să confirmați alegerea prin apăsarea butonului ”ENTER”.

Dimensiunea laptop-ului atunci când este închis este de 26 cm x 21 cm x 3 cm (lățime x adâncime x înălțime). Are ecran de tip LCD, cu o diagonală de 3.6 inch. Laptopul funcționează cu 3 baterii AA.

Acest laptop este recomandat copiilor cu vârsta de peste 3 ani.

Recenzii:

”Funcționează perfect și are multe funcții, ceea ce îi place foarte mult copilului meu de 5 ani, mai ales că e și în limba română.” – Ovidiu G.

”Foarte încântat băiețelul nostru de 3 anișori, învață mai repede literele, cifrele. Joculețul cu labirintul este preferatul lui, este o jucărie interactivă cu multe interacțiuni care îl captează. Recomand cu plăcere!” – Iulian P.


Laptop pentru copii între 8 și 14 ani

Cererea de laptopuri potrivite pentru copii, concepute pentru învățare la domiciliu, a crescut la un nivel record pe timpul pandemiei. Alegerea laptopului pentru proaspătul elev trebuie să fie una prudentă, luând în considerare bugetul pe care îl puteți investi.


Laptop ASUS E410MA

Asus E410 este un laptop cu un preț accesibil, conceput pentru activități de bază. Este excelent pentru micii elevi, ajutându-i să se dezvolte, să caute informațiile necesare pentru a face temele, să asculte muzică, să vizioneze un desen animat sau să participe la orele care se țin în mediul online.

Este compact și ușor, intrând cu ușurință în rucsac sau în geantă. Are un aspect tineresc, îndrăzneț, carcasa fiind acoperită cu litere și simboluri. Un aspect important pentru copii este că dispune de o tastatură numerică încorporată în touchpad, care se poate activa și dezactiva. Este o modalitate de a păstra tastele mai mari și mai accesibile, evitând înghesuirea unui al doilea pad numeric în partea dreaptă a tastaturii.

Dispune de un procesor Intel Celeron si are 2 nuclee. Are o frecvență nominală de 1,1 GHz. Display-ul este Full HD Anti-Glare, are o diagonală de 14 inch și o rezoluție de 1366 x 768. Laptopul are SSD integrat de tip M.2, de 256 GB. Greutatea este de 1.3 kg.

Recenzii:

”L-am cumpărat pentru fiica mea și este foarte mulțumită de el, singurul dezavantaj că nu are instalat windowsul.” – Mari D.

”Foarte util și bun. Se mișcă repede.” – Mihai S.

”Se ridică la nivelul așteptărilor mele.” – Daniel V.


Laptop Ultraportabil Acer Aspire 5 cu Procesor AMD Ryzen 3

Acer Aspire 5 este o opțiune bună pentru majoritatea copiilor, deoarece îndeplinește o mulțime de cerințe. Este robust, ieftin, iar performanța este suficient de bună pentru sarcinile zilnice, cum ar fi scrierea temelor și navigarea pe internet. Tastatura are de asemenea o dispunere spațioasă și este perfectă pentru sesiuni de tastare mai lungi.

Laptopul este subțire, de 17.95 mm, iar carcasa superioară din aluminiu îi conferă un aspect profesional. Se poate achiziționa în culori multiple, mulându-se pe gusturile diferite ale copiilor. Sunet impecabil, ecran IPS Full HD Anti-Glare, protecție pentru ochi oferita de Acer Color Intelligence, acest laptop devine astfel, o alegere perfectă.

Diagonala display-ului este de 15.6 inch, cu o rezoluție de 1920 x 1080. Este dotat cu cameră web și microfon. Procesorul este AMD Ryzen 3 5300U, 4 nuclee, cu o frecvență nominală de 2.6 GHz și o frecvență Turbo Boost de 3.8 GHz. Este rapid, având un SSD de 256 GB și 8GB RAM. Greutatea laptopului este de 1.77 kg.

Recenzii:

”Este un laptop bun.” – Cristina R.

”Conform așteptărilor. Pentru ce am nevoie ( navigare, office )este excelent. Bateria ține bine, luminozitate bună, se mișcă rapid în Windows 10. Recomand cu plăcere.”
– LuxCipri

”La prețul la care l-am luat a fost un Best -Buy.” – Gruia L.

Laptop pentru copii de peste 14 ani

Nevoile elevilor de liceu în materie de laptopuri pot varia în funcție de interesele lor (jocuri video, artă, creare de conținut, etc.). Majoritatea nu au nevoie de computere puternice, cu o mulțime de dotări, ci strict de specificațiile minime pentru a le satisface așteptările.


Laptop Gaming ASUS TUF A15 cu Procesor AMD Ryzen 5

Acest laptop este potrivit pentru elevii de liceu care sunt pasionați de jocuri video sau care folosesc software-uri pentru care este nevoie de un laptop puternic. Dacă sunteți în căutarea unui cadou perfect pentru liceanul dumneavoastră și nu aveți un buget foarte mare, acest Asus TUF Gaming A15 este cel mai bun raport calitate-preț.

Are două variante de design atrăgătoare, moderne, modelul fagure foarte subtil instalat în partea de jos a carcasei oferind un plus de stabilitate. Are elemente de finisaj foarte fine, contrastante, metalice, care conferă carcasei un aspect elegant și futurist. Tastatura iluminată uniform RGB permite exprimarea stilului unic al fiecăruia.

Acest model oferă performanțe pe care te poți baza în jocuri, streaming de conținut video și orice altceva. Echipat cu un procesor puternic, AMD Ryzen 5 Seria 4000, și combinat cu placa video dedicată GeForce GTX 1650 4GB, acesta oferă rate de afișare foarte ridicate într-o gamă extinsă de jocuri video.

Are o capacitate de memorie de 16GB RAM, și oferă suport până la 32GB DDR4-3200 dual-channel. Memoria RAM de înaltă viteză are o lățime de bandă mare, astfel permițând studierea, transmiterea de conținut și navigarea pe internet simultan. Sistemele de răcire sunt foarte eficiente, fapt care susține performanțe ridicate pentru o perioadă lungă de timp. Este dotat cu un SSD de 512GB. Greutatea acestui laptop este de 2.3 kg.

Recenzii:

”Specificații foarte bune la un preț bun” – George T.

”Este un laptop excepțional la acest preț. L-am luat pentru office, dar am spus că dacă merge pe gaming bine (placă grafică, coolere, etc.) își face treaba la office. Cum am spus, foarte mulțumit, merită toți banii. Recomand cu încredere și pentru office și pentru gaming.” – Mihai O.


Laptop Ultraportabil Lenovo IdeaPad 5 Pro cu Procesor Ryzen 7

Lenovo IdeaPad 5 este o alegere bună pentru uzul școlar, fiind un laptop ultraportabil bine construit, care încape cu ușurință în ghiozdanele liceenilor, iar bateria sa are o autonomie de peste 8 ore. Ecranul este suficient de luminos pentru a putea fi folosit în majoritatea locurilor, iar tastatura se simte foarte bine la apăsare, facilitând tastarea pentru perioade lungi de timp. Lenovo oferă această serie în două culori, argintiu și gri-închis. Este realizat în totalitate din metal, simțindu-se robust si calitativ la atingere.

Are un procesor foarte performant, AMD Ryzen 7 5800H, cu o frecvență nominală de 3.2 GHz și Turbo Boost de 4.4 GHz. Diagonala display-ului este de 16 inch, rezoluția este de 2560 x 1600, rata de refresh de 120 Hz. Este dotat cu un SSD de 1TB si 16GB RAM. Are cameră web și microfon. Tastatura este iluminată. Greutatea acestui laptop este de 1.9 kg.

Recenzii:

”Îl folosesc de puțin timp, însă suficient încât să declar că sunt foarte, foarte mulțumit de laptop.” – Gabriel

”Laptop foarte fain construit, din aluminiu, cu o configurație mai mult decât decentă, acumulator generos, fast charge, display excelent, ușor, fără placă video performantă.” – Alex S.


FAQ

Cum aleg laptop-ul potrivit pentru copilul meu?

Vârsta

Criteriul principal de alegere a unui laptop pentru copilul dumneavoastră este vârsta. Nevoile se schimbă în funcție de etapa vieții în care se află acesta.

Programele necesare

Trebuie să luați în considerare ce fel de programe va rula copilul dumneavoastră. Cu excepția cazului în care copilul este un gamer dedicat, este mai bine să vă orientați spre laptopuri mai accesibile ca preț.

Preț și durabilitate

Alți factori la care să vă gândiți sunt prețul și durabilitatea. Copiii sunt deseori neatenți și sunt mai predispuși să le spargă sau să le piardă. O carcasă de laptop rezistentă și solidă este un criteriu de alegere foarte bun.

Memorie

Cu cât mai mult spațiu de stocare, cu atât mai bine. Alegeți cel puțin 128GB pe un dispozitiv, pentru a se putea stoca mai mult conținut local.

Recenzii

Ca și în cazul oricărei achiziții de laptopuri, este un plan bun să alegeți unul pe baza diferitelor recenzii disponibile.

Ce poate un copil să facă pe laptop?

Copiii se pot bucura, de asemenea, de software-ul unui laptop care implică muzică sau artă și care le stimulează creativitatea. Elevii se pot ajuta de acest dispozitiv pentru a-și rezolva temele, pentru a căuta diverse informații sau pentru a-și ocupa timpul liber.

Cât timp ar trebui să stea un copil în fața unui laptop?

Cele mai comune păreri ale pediatrilor sunt următoarele:
Sub 2 ani: Zero timp petrecut în fața ecranului
2-5 ani: Nu mai mult de o oră pe zi de vizionare în comun cu un părinte sau un frate/soră mai mare
5-17 ani: În general, nu mai mult de două ore pe zi, cu excepția temelor pentru acasă.

Concluzie

Dacă acum 20 de ani, un calculator sau un telefon mobil putea fi considerat un privilegiu, așezat pe ultima treaptă a Piramidei lui Maslow, în momentul actual, putem considera că tehnologia performantă a coborât două trepte din piramidă, până la mijlocul acesteia.

Că ne place sau nu, laptopurile și calculatoarele sunt atât de integrate în viața noastră și a copiilor noștri, încât e greu să ne imaginăm viața fără acestea. De aceea alegerea unui laptop este o decizie importantă, care trebuie gândită cum se cuvine.

Pentru alte produse recomandate de echipa Resurse Părinți, urmați pagina Recomandări

Donca Robert

Sunt Donca Robert Daniel și locuiesc în Timișoara, iar copilăria mi-am petrecut-o în județul Hunedoara. Am absolvit Universitatea Politehnică din Timișoara, specializarea "Iginerie Electrică și Calculatoare", iar în momentul de față studiez "Tehnici Informatice în Ingineria Electrică" la aceeași universitate.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns