Creion 3D pentru Copii – Ghid de Cumpărare

Creionul 3D este un instrument excelent pentru întreaga familie, permițând părinților și copiilor să petreacă timp împreună într-un mod distractiv și creativ. Un creion 3D este practic un stilou care extrude plastic încălzit sau cald din duza proprie. Nu aveți nevoie de niciun software pentru a-l folosi. 

Dacă copilul dumneavoastră este un artist ce adoră să creeze, dar și un pasionat al tehnologiei, puteți fi sigur că un creion 3D se află pe lista sa de dorințe. Aceste mici dispozitive au devenit destul de populare atât în rândul adulților, cât și al copiilor, deoarece sunt o metodă nouă și inovativă de a crea diferite obiecte sau chiar artă tridimensională.


Cu toate acestea, nu toate sunt potrivite pentru copii. Creioanele 3D încălzesc plasticul pentru a funcționa, iar orice lucru care are de-a face cu căldură și plastic topit poate deveni un pericol pentru copiii foarte mici.


Din fericire, există multe mărci de creioane 3D care au fost concepute special pentru copii, fiind complet sigure și permițând celor mici să se bucure din plin de procesul realizării desenelor lor favorite. În acest ghid veți găsi unele dintre cele mai bune creioane 3D pentru copii, disponibile chiar acum.

Acest creion este excelent pentru a realiza atât desene spațiale, cât și lucruri tridimensionale. Este probabil cel mai recomandat creion 3D de către părinți. Creionul 3D Polaroid este un instrument de înaltă calitate, sigur și ergonomic, cu trei etape de viteză de imprimare. Este proiectat ergonomic și poate fi prins și folosit atât de dreptaci, cât și de stângaci. Setul include trei filamente de 5 metri în diferite culori. Creionul funcționează atunci când este conectat la o sursă de alimentare prin conectorul USB. După ce v-ați conectat, apăsați butonul de înclinare și așteptați ca indicatorul să devină albastru. Creionul este acum gata de utilizare. Introduceți un capăt al filamentului în orificiul de încărcare al creionului din partea de sus. Când apăsați butonul roșu, puteți începe să creați numeroase obiecte.

Partea bună la acest tip de creion e că nu se infundă și se curăță automat. Este cu siguranță o opțiune foarte bună pentru copiii creativi ce își doresc un creion 3D. Este recomandat să fie folosit sub supravegherea părinților la vârste sub 14 ani. 

Polaroid PLAY + 3D Pen este foarte ușor de utilizat. Pentru a începe lucrul pur și simplu conectați cablul USB la un computer / laptop sau utilizați un adaptor adecvat (adaptorul de rețea nu este inclus în set, trebuie achiziționat separat) și apăsăți butonul de pornire. Când creionul este gata de utilizare, dioda LED a dispozitivului va deveni albastră. Apoi, puneți filamentul în creion și puteți începe să creați alături de copilul dumneavoastră. Creionul 3D se oprește automat dacă este lăsat neutilizat mai mult de 8 minute.

Creionul dispune de trei setări de viteză: rapid, dedicat acoperirii suprafețelor mari pentru utilizatorii cu experiență, normal, filamentul fiind alimentat uniform, sau precis, pentru desen vertical dedicat creării unor structuri complexe și complicate.

Compoziția kitului: Polaroid Play + Pen 3D, suport creion, cablu de alimentare USB de tip C (1,5 m), 3x filamente PLA 15 g în 3 culori: roșu, verde, și albastru (un total de 5 metri material) și un manual de utilizare. Pe site-ul web Polaroid veți găsi multe șabloane pentru crearea de modele 3D pe care le puteți utiliza apoi ca model pentru creațiile dumneavoastră.

Review-uri
“Foarte mulțumit. Un produs foarte bun și foarte ușor de folosit de un copil de 7 ani!”
Vlad Doina

“Foarte mulțumit. Am primit exact ce ne așteptam! Baiețelul meu este foarte încântat de el. Ușor de manevrat.” Gorge Diana

Creion 3D 3Doodler Start+

Creionul 3D 3Doodler Start + este special conceput pentru a fi sigur pentru copiii de peste 6 ani. Fără piese fierbinți, rășini murdare sau lipici cu care să se confrunte și cu un punct de topire scăzut, este un creion numai bun de înmânat micului artist.

Creionul 3Doodler Start + folosește un flux constant de eco-plastic maleabil fără BPA care se întărește repede, aducând la viață orice obiect sau formă tridimensională chiar sub ochii dumneavoastră. Bio-plasticul este 100% biodegradabil, ceea ce îl face un produs eco-friendly, iar odată topit, plasticul se răcește imediat și poate fi atins de îndată ce iese din creion. Această tehnologie permite copiilor să deseneze în aer orice obiect sau personaj.

3Doodler Start are încorporată o baterie reîncărcabilă care permite o utilizare wireless de până la 45-60 de minute. Vine împreună cu șabloane ajutătoare și 72 de filamente de 15 cm în 8 culori: roșu, galben, albastru, verde, argintiu, roz, alb, și negru.

Review-uri
“Excelent. Foarte mulțumită, l-am primit foarte repede. Recomand” Doina 

“Recomand. Copilul este încântat!” Rodica 

creion 3D pentru copii
learn.the3doodler.com

Aceste două variante sunt cele pe care le recomand părinților. Deși prețul nu este foarte mic, ele sunt de calitate și nu se vor strica într-o zi ca cele de 100-150 lei. 

Ce este un creion 3D pentru copii?

Un creion 3D este un instrument asociat cu procesele de imprimare 3D și cu proiectarea asistată de calculator. Sunt folosite pentru desen, pictură sau creație tridimensională. Acestea sunt folosite de copii, dar și de artiști pasionați de arta 3D sau de designeri profesioniști.

În esență, acest tip de creion vă permite să desenați un obiect 3D la fel ca o imprimantă 3D, dar la o scară mai mică și de mână. Acest creion conține filament special sau o altă substanță care se întărește rapid. Există și o gamă mai mică de creioane care utilizează un mecanism de cerneală și lumină. În funcție de tip, acestea vin cu o serie de funcții, inclusiv: un mecanism de reîncărcare a creionului, funcție de gestionare a vitezei de ieșire a filamentului, controlul temperaturii pentru încălzirea filamentului, și multe altele.

Utilizările pentru creioanele 3D sunt încă limitate, oarecum, fiind folosite în principal pentru distracție sau de către artiștii profesioniști pentru a realiza lucrări de artă 3D unice. Acestea pot funcționa, de asemenea, ca o completare excelentă a imprimării 3D, și vă permit să adăugați elemente și să modificați manual detalii la un model imprimat atunci când obiectul principal s-a răcit. Cele mai multe dintre ele nu necesită nici măcar să fie asociate cu un computer sau un dispozitiv de orice fel, devenind foarte simplu de folosit.


Cum funcționează creioanele 3D?

Există două tipuri principale de opțiuni de creioane pentru imprimarea 3D.

Primul tip are sisteme 3D asemănătoare cu cele ale unei imprimante 3D și este uneori numit creion fierbinte. Trebuie să cumpărați și să încărcați filamentul sau „firul” din plastic în creion și să porniți mecanismul de încălzire pentru a-l aduce la temperatura potrivită pentru a fi extrudat pentru „desenare”.

De îndată ce părăsește creionul, temperatura obișnuită a camerei va răci curând filamentul, așa că trebuie să vă obișnuiți cu acest lucru pentru a nu face mizerie sau pentru a nu vă strica desenul. Desenarea va necesita o bancă, o masă sau o suprafață adecvată pentru a nu împrăștia plastic peste tot. Hârtia simplă nu este potrivită, deoarece este prea subțire și se va lipi. O suprafață mai grea pe bază de hârtie poate fi uneori eficientă. De asemenea, puteți utiliza aceste creioane direct pe obiecte existente, de preferat, obiecte care au fost imprimate 3D cu un material similar.

Ceea ce fac majoritatea începătorilor este să folosească șabloane 3D care vor fi umplute cu materialul pentru a crea modele. Puteți realiza mai apoi, chiar și obiecte 3D pe măsură ce îmbinați fiecare parte a piesei de ansamblu.

Principalul lucru de reținut este că majoritatea creioanelor 3D funcționează în aer. Prin aceasta ne referim la faptul că, odată ce ați desenat un fel de structură de bază, cum ar fi un triunghi, puteți ridica încet creionul și să creați o linie solidă ascendentă. Substanța este suficient de groasă și se va întări suficient de mult pentru ca structura dumneavoastră să nu cadă pur și simplu, doar dacă nu este bine proiectată.

Al doilea tip de creion 3D este cel rece. Acesta folosește LED-uri sau expunere la UV pentru a solidifica o cerneală specială. Această tehnologie este mai potrivită pentru creioanele 3D destinate copiilor, deoarece tind să fie mai ușor de utilizat și vin în diferite culori și tipuri de cerneală mai elaborate, cum ar fi cerneala cu sclipici sau cerneala fosforescentă.


Cum alegem creionul 3D potrivit pentru copii?

Alegerea celui mai bun creion 3D pentru copilul dumneavoastră depinde de cerințele dumneavoastră și de scopul pentru care îl achiziționați. Dacă doriți doar să vă distrați puțin, nu aveți nevoie de cel mai avansat sau mai scump produs. Dacă copilul dumneavoatră este un pasionat al artei și al imprimării 3D, veți avea nevoie de o opțiune performantă, care să se potrivească cu celelalte echipamente pe care copilul dumneavoastră le are și cu stilul său. Iată care sunt principalii factori de luat în considerare.
Prețul
Fiecare are o idee despre cât este dispus să cheltuiască. Din fericire, gama de prețuri a creioanelor 3D nu variază atât de mult. De obicei, puteți achiziționa un creion bun pentru mai puțin de 300 de lei, în timp ce cele mai scumpe creioane rareori depășesc pragul de 400 de lei, cu excepția cazului în care includeți o mulțime de accesorii. Totuși, ca regulă generală, cu cât este mai scump, cu atât mai bună este calitatea produsului și rezultatul final al creațiilor dumneavoatră 3D.


Scopul

Înainte de a face achiziția, trebuie să decideți la ce veți folosi creionul 3D. Este doar pentru un pic de distracție sau copilul dumneavoastră este un adevărat artist în devenire? Este copilul dumneavoatră familiarizat cu imprimantele 3D, sau creionul va deveni primul lui contact cu lumea artei tridimensionale?


Designul

Cele mai bune creioane 3D nu sunt doar un cilindru gros cu o peniță. Crearea unor obiecte 3D bune necesită timp. Aveți nevoie de ceva care să se potrivească mânuței firave a copilului și să nu devină incomod în timpul sesiunilor lungi. În acest sens, stați departe de creioanele deosebit de grele sau de cele care se încălzesc până la punctul în care trebuie să îl puneți mereu jos.



Vărsta recomandată

Nu toate creioanele sunt potrivite pentru copii, deoarece se încălzesc, iar penița poate fi periculoasă la atingere. Se recomandă ca micuții sub 6 ani să evite creionul 3D, cu excepția cazului în care sunt supravegheați îndeaproape de un adult. Pentru copii, cea mai bună opțiune este să cumpărați un creion 3D care se încălzește foarte puțin sau chiar deloc. Puteți să căutați creioanele ce vin cu șabloane și proiecte pe care cei mici să le completeze.


Cablurile necesare

Unele dintre cele mai puternice creioane 3D necesită o sursă de alimentare permanentă de la o priză, ceea ce înseamnă că va exista întotdeauna un cablu pe masă. Dacă nu sunteți un fan al acestei idei, căutați creioane cu acumulator. Multe dintre ele sunt compatibile cu mufa USB și pot fi încărcate de la priză cu un adaptor sau prin mufa unui computer sau laptop. Dacă creionul nu are cablu, înseamnă că nu sunteți limitat de locul în care să vă realizați proiectele.


Modalitatea de funcționare

Cele mai multe creioane 3D sunt asemănătoare imprimantelor 3D care încălzesc un filament de plastic și îl extrudează, doar că prin intermediul unui vârf special. Tipul de filament este, de asemenea, un aspect de luat în considerare, deoarece reprezintă un cost suplimentar. Cel mai ieftin este PLA iar cel mai puternic este ABS. Creioanele care nici măcar nu folosesc un filament tradițional oferă cea mai mare varietate și nu se încălzesc. Acestea însă, costă mai mult.


Concluzie

Creioanele 3D oferă copiilor o modalitate unică de a-și exprima creativitatea. Spre deosebire de arta 2D tradițională, care poate fi realizată folosind creioane și hârtie, arta 3D le permite copiilor să creeze dimensiuni și texturi în desenele lor. Puteți fi sigur că-i cumpărați copilului dumneavostră cadoul perfect, dacă veți ține cont de aspectele mai sus menționate.

Urmăriți rubrica Recomandări pentru a alege alte produse de calitate pentru copii. 

TAGS:
Sunt Donca Robert Daniel și locuiesc în Timișoara, iar copilăria mi-am petrecut-o în județul Hunedoara. Am absolvit Universitatea Politehnică din Timișoara, specializarea "Iginerie Electrică și Calculatoare", iar în momentul de față studiez "Tehnici Informatice în Ingineria Electrică" la aceeași universitate.

Lasă un răspuns