20 idei de cadouri de 8 martie pentru inspirație

Mai avem puțin până scăpăm de iarnă și vine primăvara însorită! Pentru a sărbători această schimbare foarte așteptată a anotimpurilor, am creat o selecție de cadouri de 8 martie pentru femei, inspirate din spiritul primăverii. 

Fiecare produs plăcut din această selecție surprinde spiritul primăverii. Iar 8 Martie este una dintre sărbătorile mele preferate, plină de tradiție și voie bună. Considerată de mulți ca zi a mamei, ea este de fapt ziua tuturor femeilor. 

Cadouri de 8 Martie cu iz de primăvară 


1. Flower by Kenzo – seturi cadou 

Flower de la Kenzo este un parfum oriental intens și senzual cu rășină de opoponax, mosc alb, vanilie, migdale și note de trandafir bulgar. Toate cele trei texturi sunt prezentate în sticla tradițională roșie Flower by Kenzo.

Flower de Kenzo L’Elixir conține apă de trandafiri și apă de floare de portocal, cu arome de pralină și vanilie. Este cremoasă și moale, cu o calitate suculentă, datorită amestecului de fructe de pădure roșii și ciocolată neagră. 

Poppy Bouquet este apa de parfum cu semnătură florală lemnoasă. Parfumul său îmbină prospețimea crocantă și suculentă a perei Nashi cu generozitatea unui buchet de trandafiri bulgărești, iasomie și gardenie. 

Aveți deci mai multe opțiuni deosebite și mai multe seturi de cadou de la Notino ce conțin minunatele parfumuri Kenzo. Eu îl recomand pe cel de mai jos ce conține și lapte de corp plus o geantă pentru cosmetice. 

2. Geanta cu motiv floral


O mulțime de branduri își vor face gențile-semnătură într-un imprimeu floral de primăvară/vară, iar acestea pot fi perfecte ca geantă de zi cu zi.  Geanta de umar oferă un look elegant și conștient de stil, iar gențile tip rucsac sunt practice în special pentru mame și femeile ce au nevoie de extra spațiu în geantă. Modelele florale sunt superbe dacă alegeți o geantă frumos lucrată. 

3. Tablou decorativ

Pe Mezoni am găsit foarte multe tablouri cu motive florale și peisaje superbe. Un tablou frumos duce la o stare de spirit mai bună și adaugă un plus de culoare în orice casă. Un studiu publicat de Universitatea Australia de Vest a constatat că bucuria privirii la artă doar două ore poate avea un efect pozitiv asupra sănătății mintale. 

Tablourile sunt cadouri personale minunate pentru familie și prieteni, chiar un cadou ce poate fi păstrat mulți ani. Destinatarul cadoului îl poate aprecia și prețui peste ani, iar arta poate adăuga acea notă personală oricărui spațiu, aducând inspirație și evocând emoții. 

4. Set pentru ceai – Floral Damask

Seturile de ceai de la Cărturești sunt mereu un cadou potrivit pentru 8 martie. Eu le-am descoperit acum mai mult de 10 ani și mereu am apreciat calitatea foarte bună. 

Cand achizitionezi un set de ceai, fie pentru tine, fie cadou, trebuie sa ai in vedere tipul ce fel de băutură se va consuma.  Pentru uz obișnuit, un set de ceai simplu din ceramică sau porțelan ar fi cea mai bună opțiune, deoarece este ușor de curățat și ușor de folosit. Mi-a plăcut acesta de mai jos tocmai pentru simplitate, dar și pentru motivul floral deosebit. Este produs în Italia și este confecționat din ceramică. Însă sunt și multe alte opțiuni dacă preferați un altfel de set. 

De asemenea, eu aș adăuga la cadou sau puteți lua și separat, un set cu 20 sortiment de ceai cum este cel de mai jos. 

Sortimentele de ceai incluse sunt: Blueberry Merlot – Ceai herbal organic cu fructe de padure si salvie, Jasmin Green – Ceai verde organic si iasomie, Earl Gray – Ceai negru organic cu bergamonta, Peach Blossom – Ceai alb organic cu piersica, mar si galbenele, Hibiscus Blossom – Ceai herbal organic cu hibiscus si portocala. Este o colecție adusă din Statele Unite, ce evocă mirosurile din grădina botanică din New York pe timpul verii. 

5. Pachet L’Erbolario Purple Rose

Sunt întotdeauna încântată de seturile de cadouri cu cosmetice. Îmi place posibilitatea de a încerca diferite produse și cred că este o modalitate grozavă de a prezenta unei prietene sau unui membru al familiei produsele și mărcile pe care le iubiți. Cei de la Sensiblu au mai multe seturi cadou cu cosmetice de la diverse branduri ce merită încercate. Mie îmi place mult acesta de la L’Erbolario. 

6. Un buchet de flori

Florile mereu vor rămâne un cadou deosebit pentru 8 martie, mai ales dacă alegeți un buchet superb ca cele de la Floria. Faptul că ai ales ceva un buchet special pentru ea, face ca o femeie să se simtă specială. Se simte iubită! Dacă o femeie primește flori, aceastea îi aduc imediat zâmbetul pe buze, iar bucuria durează. 

7. Un kit de pictură pe numere de la Pictorul Fericit

Fetița mea a primit inițial niște truse „pictură pe numere” și m-am gândit că ar putea fi un pic de distracție și relaxare și pentru creierul meu. Și nu m-am înșelat. Poate deveni un hobby relaxant și la final rămânem cu un tablou frumos. 

Aam găsit că este un mod genial de a-mi relaxa creierul stresat. Odată terminat, se adaugă un cadru simplu din lemn pentru a înfășura pânza și a le expune pe perete. Acesta cu Spring Flowers cred că ar fi un cadou minunat de 8 martie. 

8. Jocul Mandala Stones   


Pe Elefant am descoperit acest joc fain, amuzant, de inteligență, Mandala Stones. Pietrele se pun în turnuri aleatorii pe placa principală și alte patru piese sunt așezate între ele. Nu este neapărat un joc de strategie, ci este un joc pentru care este dificil să faci vreo planificare. Opțiunile tale sunt întotdeauna dictate de persoana dinainte. Este un joc reactiv de gândire ce te prinde și dă dependență. Este apreciat și de cei care nu sunt neapărat pasionați de board-games. 
cadou board game

9. Un pachet Turmeric Latte Mix

Turmericul este un superaliment cu proprietăți antiinflamatoare. Turmeric Latte Mix oferă o alternativă delicioasă pentru a folosi acest condiment cu beneficii enorme pentru sănătate. Am scris aici cum se pregătește. Folosesc de câțiva ani acest mix de la ViațaVerdeViu și este foarte gustos, oricine se va bucura de un asemenea cadou. 

Latte-ul cu turmeric este benefic, dar are efecte puternice și nu trebuie consumat în exces. Folosit de 2-3 ori pe săptămână este perfect pentru a culege beneficiile și a ne bucura de o băutură caldă cu adevărat sănătoasă. În rest eu recomand cu căldură ceaiurile diverse, de la macha, mate, ceai verde, la cele medicinale când e nevoie. 

10. Un puzzle pentru adulți cu 500 sau 1000 de piese

Ar putea dori să petreacă mai mult timp în aer liber primăvara, dar în serile tihnite acasă, îi poate plăcea să rezolve un puzzle pentru adulți. Consider că ar fi un cadou de 8 martie foarte potrivit pentru o femeie meticuloasă.

Este de fapt o activitate ce se poate face și în familie, dar și singur. Un puzzle dificil ne ține creierul ocupat, dar ne ajută și la relaxare. Mie mi-au plăcut enorm cele de la Didactopia, și îl recomand pe acesta: Celestial.


Alte cadouri de 8 martie inedite 


1. O carte pentru inspirație și primăvară

Recomand mai multe cărți ce sunt perfecte pentru primăvara ce vine. Când mă gândesc la cărțile de primăvară pentru adulți, mă gândesc la renaștere, soare, un nou început, mărțișoare, natură, primele flori ce înfloresc. O carte superbă și clasică este Grădina Secretă de Frances Hodgson Burnett. O carte de dragoste modernă este Evvie o ia de la capăt de Linda Holmes. Pentru mai multă inspirație aveți articolele Adelei cu Cărți scrise de femei și 20 recomandări de cărți pentru femei. 

De asemenea, puteți oferi un voucher cadou de la Cartepedia, cu siguranță iubitoarele de cărți se vor bucura enorm. 

2. Cadouri de 8 martie handmade personalizate

Le recomand ca de obicei pe mamele din grupul WAHM care crează lucruri cu adevărat deosebite. Aveți o mulțime de lucruri cum ar fi: seturi de cosmetice handmade, seturi de lumânări, seturi de miere (recomand Miere cu drag), tricouri personalizate, căni personalizate, ceasuri cu licheni și tot felul de alte lucruri minunate. De-a lungul anilor am tot cumpărat cadouri pentru cei dragi de la doamnele de pe acest grup. Și în general totul a fost conform așteptărilor, totuși vă recomand să luați de la pagini ce sunt recomandate și de alte femei pentru a nu avea suprize neplăcute. 
miere
Miere cu drag

3. Un portret după fotografie realizat de pictor Adrian Stoenică 

Pictorul Adrian Stoenică iti ofera darul de a te bucura de frumusețe în liniște!

Adrian Stoenică este un pictor daruit cu un ochi aparte pentru frumusețe. Membru al Uniunii artiștilor plastici, opera lui se bucură de respectul profund pe care artistul îl trăiește față de natură și oameni, prin peisajele si portretele sale. Talentul său stăruiește în calmul pe care îl transmite privitorilor, pe care îi încântă cu picturile sale. Un tablou semnat Adrian Stoenica pus pe un perete îl transformă într-o fereastră către o oază de liniște. Culorile sale calde mângâie atentia privitorului și îi aduc bucuria vieții!

Portretele pe comandă sunt realizate in creion sau pastel, după fotografiile dumneavoastră, devenind surprize inedite și amintiri de neuitat. Îl puteți găsi în linkul de mai sus sau pe Facebook: Pictor Adrian Stoenică. 

cadouri 8 martie
portret pictat


4. Voucher pentru o ședință foto 

Femeile au serviciu, copii, o familie, responsabilități, multe de rezolvat și de făcut, iar lista poate continua. Probabil ai auzit de alte familii, femei, care au mers la o ședință foto, dar tu continui să o amâni din diverse motive. 

O ședință foto este un moment de răsfăț pentru orice femeie, iar amintirile pot rămâne pentru toată viața. Deci este un cadou de 8 martie foarte potrivit. Sunt o mulțime de fotografi care oferă vouchere pentru ședințe foto, sau puteți chiar programa una direct pentru o supriză inedită. 
sedinta foto femei


5. Voucher cadou pentru ședință de masaj

Simți că ai oferit aceleași cadouri mereu? În loc sau alături de buchetul de flori, adăugați o sesiune de masaj la un salon bun sau acasă. Este un cadou minunat și astfel îi ajutîm pe cei dragi să acorde prioritate bunăstării și sănătății. Pentru București recomand Balinesse Spa, sunt specializați pe masaj thailandez care este super fain. 
masaj cadou


6. Un jurnal frumos pentru gândurile din acest an

Un jurnal elegant și feminin în care să își aștearnă gândurile și ideile pentru acest an. Este o idee de cadou de 8 martie care nu poate da greș. La Cărturești am descoperit două jurnale care mi-au plăcut enorm. Întâi un set cu jurnal, carnețel și pix, și de asemenea Un an din viața mea – Jurnal de suflet. 


7. Cosmetice naturale de la Organic Shop

Pentru iubitoarele de cosmetice bio recomand un cadou de la Organic Shop, în special măștile pentru păr, dar și exfoliantul pentru corp. Gama de îngrijire a părului de la Organic Shop utilizează ingrediente naturale și organice, netestate pe animale. 

Produsele nu conțin parabeni sau silicon care încarcă părul și piele, de asemenea, conțin 98% ingrediente active din surse naturale. Sunt o alternativă bună la cosmeticele clasice ce conțin o listă lungă de chimicale ce nu sunt mereu benefice pentru piele și păr. 


8. O fotocarte personalizată 

Fotocărțile au devenit extrem de căutate în ultimii ani. Puteți să îi dăruiți albumul foto pe care și l-a dorit întotdeauna. Puteți include zilele importante, cele mai frumoase amintiri, poze de familie și orice poze doriți, pentru a crea un album personalizat de forme, dimensiuni și design unic. Cei de la Photogo se ocupă de tot. 


9. Card cadou la Vegis 

Ce femeie nu folosește suplimente, ceaiuri, vitamine, etc? Cei de la Vegis oferă posibilitatea de a achiziționa carduri de cadou pentru a fi oferite celor dragi. Este un magazin online pe care îl recomand cu drag, cumpărând de la ei de câțiva ani tot felul de suplimente, condimente, ceaiuri. În special recomand brandul Solgar ce oferă suplimente de cea mai bună calitate, dar și produsele de la Apiland ca păstura sau polenul. 

10. Un joc de societate


Ce este grozav la jocurile de societate este că poți găsi ceva pentru toate gusturile. Iubitorii de jocuri de societate, fie că sunt pasionați sau jucători ocazionali, se vor bucura de un astfel de cadou distractiv și pasionant. Puteți alege jocuri de mister, jocuri pentru petreceri, jocuri trivia, jocuri pentru adulți, jocuri în familie și multe altele. 

jocuri de societate

Sper că ideile de cadouri pentru 8 martie v-au inspirat pentru a putea dărui cele mai frumoase cadouri femeilor dragi din viața voastră! 

Mama de două fete în primul rând, mi-am dedicat timpul creșterii lor pentru că asta îmi aduce cea mai mare bucurie. Consider că parentingul nu poate fi perfect și că educându-ne copiii ne educăm în primul rând pe noi, părinții. Resurse părinți a pornit de la ideea de a aduce un nou tip de educație in România, cea în care părintele și copilul învață împreună.

Lasă un răspuns