tabere urbane
Uncategorized

Tabere urbane și școli de vară pentru copii, în București

1. British Council – Summer in the City (11-14 ani)

Cursurile de vară ale British Council sunt foarte apreciate și căutate, deși nu sunt printre cele mai ieftine. Este potrivită copiilor ce au studiat minim un an limba engleză și care au între 11 și 14 ani. Mai multe informații puteți obține direct de la British Council. 

Vara aceasta, copilul tău va descoperi o temă nouă printr-o serie de activități precum vizionarea unor clipuri video, citirea unor texte originale sau jocuri de comunicare. Programul a fost construit astfel încât acesta să poată să-și dezvolte abilități de viață, cum ar fi leadership, comunicare, creativitate și gândire analitică în cadrul cursurilor de limba engleză din prima parte a zilei. În timp ce își va face noi prieteni și se va distra, copilul își va îmbunătăți capacitatea de a comunica în limba engleză.

tabere urbane

2. CARO SUMMER CAMP

Începând cu 26 iunie, copiii pot participa la tabăra urbană Caro Summer Camp, în zona de nord a capitalei la hotel Caro. Există două grupe: 6-8 ani și 9-12 ani, iar programul este de la 8:30 la 17:30, incluzând diverse activități distractive și educative. Mai multe informații aveți pe site-ul oficial. 

„Acest proiect beneficiază de experienţa unor lectori pasionaţi, cu o vastă experienţa în lucrul cu cei mici. Alături de aceştia, am conceput un program bilingv, care îşi propune să contribuie la formarea şi dezvoltarea copiilor în domeniul comunicării, exprimării artistice şi al încrederii de sine, prin participarea la ateliere de robotică, teatru, înot, dezvoltare personală, film, sah, etc

Alaturi de traineri, câțiva voluntari internaționali vor sosi la București și îi vor ajuta pe copii să descopere culturi de pe tot globul, in cadrul atelierului “International discovery” – totul în limba engleză. Astfel, vom crea un mediu favorabil pentru acumularea de cunoștințe de limba engleză, dar și abilitați precum inteligența emoțională, dezvoltarea gandirii practice și a creativitatii, alaturi de ore zilnice de sport.'”

3. Theatre Acting Club

Theatre Acting Club organizează cursuri de actorie în limba engleză pe perioada verii și tabere pentru copii. Programul cursurilor nu este încă afișat, dar îi puteți contacta direct. Aici aveți informații despre taberele organizate pe perioada verii. 

„Tematica taberei este încă dezbătută cu participanţii care şi-au rezervat deja locul şi imediat ce ajungem la o înţelegere (deh, aşa suntem noi, mai perfecţionişti în planificări) vom face un update pe site. Şi ca să nu păstrăm misterul total vă spunem doar că şi anul acesta avem atelierul binecunoscut şi tare aşteptat de ei, Hollywood Production – serie de scurt metraje în limba engleză, apoi ateliere de Storytelling, Fantasy United Nations, Agora Grecească şi multe alte surprize pe care le vom dezvălui curând.”

cursuri copii

4. Helen Doron English Bucuresti 

O altă școală de vară pentru copii recomandată de mai mulți părinți este Helen Doron. Dacă rezervați locul până pe 31 mai beneficiați și de reducere. Au două locații în București, Sudului și Moșilor. Centru din sud este foarte aproape de stația de metrou Brâncoveanu. Mai multe informații despre cursurile de vară trebuie cerute direct la ei. 

„Astăzi, continuăm călătoria noastră de vacanță☀⛱si vă povestim despre cursul “Holiday Jump with Joey”, destinat copiilor între 6 și 9 ani.
Participând la cursul “ 
Holiday Jump with Joey”, copilul tău va lua parte la numeroase aventuri, pline de distracție, împreună cu personajele Paul și Millie, în fascinantul oraș Storyville. Astfel, copiii vor absorbi în mod natural limba engleză prin jocuri, cântece, activități de arts & crafts, gătind și făcând experimente, toate într-un mediu în care se vorbește limba engleză.☺

școală de vară

5. Ana Dance

Ana Dance organizează tabere urbane pentru copii pe bază de sport și dansuri. Sunt localizați pe Liviu Rebreanu, lângă parcul IOR. Este un mod ideal de a petrece vara afară și de a face mișcare într-un mod organizat. 

„Luna IUNIE
👉Toata luna IUNIE, cursurile se vor desfasura normal, accent punandu-se pe orele deschise, iar in perioada 20-24 IUNIE organizam primul #SUMMERCAMP.
👌Luna IULIE si AUGUST
Programul va fi de LUNI- VINERI, gimnastica intensiv. Grupati pe varste si abilitati, lucram intr-un mod intens diferite elemente de gimnastica pe care le vom intregra in coregrafii din luna SEPTEMBRIE.
In pararel, dimineata organizam mult iubitele #SUMMERCAMP-URI cu urmatorul program:
11-15 IULIE
25-20 IULIE
8-12 AUGUST
15-19 AUGUST”

tabere urbane

6. Lotus Academy Bucharest

În zona Bd Pipera, Lotus Academy organizează diverse cursuri pentru copii pe perioada verii. Din ce am înțeles costul este de 370 euro pe lună, însă puteți cere toate informațiile direct de la ei. De asemenea, se organizează și cursuri de actorie pentru copii, dar și cursuri de gătit și altele super interesante pentru copii. 

cursuri vară copii

7. Central Art Studio

Central Art Studio sunt localizați pe str. Popa Soare nr. 29 (zona Piața Sf. Ștefan). ?Ei au o ofertă interesantă pentru școala de vară, incluzând tot felul de activități pentru copii. Iată programul lor:

„14.06 – 17.06 / Săptămâna 1 – Modern Kids – modă și tendințe în generația mea (ținută în societate, ținute vestimetare și evenimente, cum mă pregătesc în funcție de un eveniment, bune maniere, concurs de costume și coafuri spectaculoase, îmi voi personaliza propriul tricou pictând).

20.06 – 24.06 / Săptămâna 2 – Săptămâna Vieții (ce înseamnă spiritualitate, ce înseamnă existența noastră pe pamânt, de unde vine viața, descoperim lumea care ne înconjoară și lumea necuvântătoarelor, ne delectăm prin cele mai frumoase jocuri ale copilăriei).

27.06 – 1.07 / Săptămâna 3 – Ce sunt emoțiile, ce este bullyingul? (vom discuta despre prietenie și ematie, vom detalia ce presupune cercul social și relațiile pe care le are fiecare copil, îmi voi cunoaște rolul în societate, vom învăța noțiuni de leadership, tehnici de negociere și gestionarea unui conflict).

4.07 – 8.07 / Săptămâna 4 – Ghid de supraviețuire în natură (excursie cu metroul în parcul Herăstrău, picnic, treasure hunt, orientarea cu busola, orientare pe stradă, semne de prevestire a vremii, acordare prim ajutor, cum aprind focul, cum montez un cort).

11.07 – 15.07 / Săptămâna 5 – Ecologie și reciclare (cum reciclez obiecte vestimentare sau orice lucru vechi fără să-l mai arunc, învăț despre descompunerea deșeelor în natură, voi învăța să selectez gunoaiele, voi învăța să protejez natura și mediul înconjurător).

18.07 – 22.07 / Săptămâna 6 – În pielea adulților (vom învăța noțiuni de educație financiară și voi învăța să-mi gestionez singur bugetul, relația cu membrii familiei, cum devin responsabil, cum îmi aleg meseria potrivită).

25.07 – 29.07 / Săptămâna 7 – Bunele maniere și comportamentul meu în societate și acasă (rutina de zi cu zi de acasă, cum îmi fac ordine/curățenie singur, cum mă gospodăresc singur, de ce este importantă disciplina, scenarii și jocuri de rol distractive prin care îmi vom aprofunda comportamentul civic) – propunere didactică cu inspirație din cultura asiatică.

1.08 – 5.08 / Săptămâna 8 – Corpul uman, igiena corpului, alimentație sănătoasă, atelier de cooking (rutina mea de zi cu zi, învăț să am grijă de mine și de corpul meu, descopăr corpul uman și mecanismele locomotorii, învăț să fac diferența dintre mâncarea sănătoasă și cea nesănătoasă, ne vom prepara singuri anumite mese sănătoase).

8.08 – 12.08 / Săptămâna 9 –Drepturile copilului în lume (îmi voi cunoaște și înțelege drepturile și obligațiile în societate, cultură civică, înțelegem de ce este important să respectăm reguli în viața de zi cu zi).

16.08 – 19.08 / Săptămâna 10 – Săptămâna fotografiei, hobby-urile mele (voi învăța arta vizualului și arta fotografică și fotografiile mele vor participa la concursul de fotografie, fiind ultima săptămână vom organiza o expoziție cu picturile noastre și vom descoperi sunetul muzicii la atelierul de muzică).”

cursuri vară

De ce să trimitem copiii la o școală de vară? 

Înafară răspunsului evident legat de disponibilitatea părinților, există mai multe motive pentru care școală de vară este benefică. 

1. Le menține atenția ocupată pe perioada verii. Deși e bine ca ei să se relaxeze pe perioada verii, nu strică să aibă o structură și să facă și câteva activități educative. O pauză foarte lungă de la orice formă de invățare poate să nu fie cea mai bună alegere. 

2. Socializare. Își pot face ușor prieteni la școala de vară, pot interacționa cu copii noi și lega noi prietenii. Este un lucru foarte benefic pentru dezvoltarea abilităților socio-emoționale. 

3. Engleza. Dacă engleza nu este prima limbă a copilului tău, atunci o școală de vară poate fi mediul perfect în care să exerseze și să învețe. Chiar dacă copilul dumneavoastră nu studiază în mod specific un curs de limba engleză, engleza este intens folosită în multe dintre cursurile școlilor de vară. 

4. Le lărgește universul. O școală de vară bună este un paradis al diversității. Copilul tău ar putea avea șansa de a întâlni o mai mare varietate de oameni decât oricând în viața lui. Mai mult, în ciuda tuturor diferențelor lor, ei vor avea două lucruri în comun: vârsta lor și participarea la o școală de vară împreună.

Pentru mai multă inspirație legată de activitățile de vară ale copiilor, vă las acest articol

Laura Herman

Mama de două fete în primul rând, mi-am dedicat timpul creșterii lor pentru că asta îmi aduce cea mai mare bucurie. Consider că parentingul nu poate fi perfect și că educându-ne copiii ne educăm în primul rând pe noi, părinții. Resurse părinți a pornit de la ideea de a aduce un nou tip de educație in România, cea în care părintele și copilul învață împreună.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns