nume de fete englezești
Resurse părinți, Sarcina

100 Nume de fete englezești, și semnificația lor

Multe nume de fete englezești sunt populare la nivel global, din Asia până în Europa sau Statele Unite. Aceste nume pot fi foarte diverse, de la tradițional la unic și inedit. Este important să examinați diferitele semnificații pentru a alege un nume deosebit de fetiță.

Lista noastră cuprinde de la nume antice, moderne, de modă veche, dar și unele rare. Aici vei găsi toate informațiile necesare pentru a alege numele perfect folosit în lumea vorbitoare de limba engleză.

De ce să alegem un nume în engleză pentru copii?

Poate fi pur și simplu pentru că ne place cum sună un anumit nume. Sau poate fi din cauză că locuim într-o țară unde se vorbește limba engleză. Sau unul dintre părinți este de origine engleză și atunci își dorește un nume folosit în engleză pentru copil. Poate că ești un fan al familiei regale, ai făcut o excursie memorabilă la Londra sau pur și simplu îți place ideea unui nume englezesc plin de tradiție. Oricare ar fi cazul, numele englezești sunt în general foarte frumoase și sună melodios, așa că nu veți da greș. 
nume de fete englezești

Anne 

Forma anglicizată a numelui francez Ana, Anne se traduce direct prin „har” sau „rugăciune”. Deși s-ar putea să adori ultima definiție, Anne derivă cel mai frecvent din numele ebraice Anne și Hannah, adică „El (Dumnezeu) m-a favorizat”. În Biblie, Ana este și numele mamei Fecioarei Maria. Este un nume care denotă multă grație, aceasta fiind și principala sa semnificație în engleză. 
Ca și celebra protagonistă a cărții Anne. Casa cu frontoane verzi, numele denotă simplitate, puritate și idealism. 


Ava 

Ava este o variație a numelui Eve (Eva în română), și există câteva semnificații diferite atribuite acestui nume. Provine ori din latinescul „avis”, care înseamnă „pasăre”, sau din vechiul cuvânt ebraic „Chava”, care înseamnă „viață”. Este un nume foarte frumos și melodios. 

Audrey

Audrey este derivat din anglo-saxonul Aethelthryth, numele ce mai târziu a evoluat în Etheldred sau Etheldreda. Sf. Audrey a fost o sfântă din secolul al șaptelea care a fost deosebit de venerată în Evul Mediu. Semnificația acestui nume este de „putere nobilă”. 

Alice

Alice este un nume de fete cu origine germană, care înseamnă „nobil” și „exaltat”. A devenit popular după publicarea cărții „Alice în Țara Minunilor” de Lewis Carroll. Alice a ajuns în topurile de nume la începutul secolului al XX-lea și de atunci a rămas o variantă extrem de iubită. Numele „Alice” are rădăcinile în numele francez vechi „Aalis”, care este o versiune prescurtată a „Adelais” sau a numelui german „Adalheidis”. Alice a fost un nume popular în Europa între secolele al XII-lea și al XVI-lea. 

Adeline

Numele Adeline este în primul rând un nume englezesc care înseamnă nobil. Variantele pentru numele Adeline includ Ada, Adelle, Lyn și Dina. Adeline Viriginia Woolf a fost o autoare britanică faimoasă, iar Adeline Pond Adams a fost o scriitoare americană. Acest nume este o alegere de epocă care a crescut în popularitate în ultimii ani.  Adeline are rădăcini clasice,  dar în același timp, sună modern și melodic.

Aimee 

Aimee este un nume de fete ce înseamnă „preaiubită”. Provine dintr-o formă franceză veche a clasicului englez Amy sau germanului Amelia. Este derivat din verbul latin amare, care înseamnă „a iubi”. Aimee este un nume drag care reprezintă dragostea ta veșnică pentru copil, făcându-l o alegere potrivită pentru micuțul tău prețios. De asemenea, există varianta clasică Amy, din limba latină tot de origine franceză și având aceeași semnificație. 

nume de fete englezesti

Amelia

Amelia este unul dintre cele mai populare nume de fete în Anglia, aproape la fel de întâlnit ca Emma și Emily. Amelia a fost mai mulți ani cel mai folosit nume în Anglia pentru fete, dar a intrat în Top 10 și în SUA în 2017 și continuă să crească ca popularitate. Amelia este, de asemenea, un Top 10 nume de fete în Australia, Irlanda, Noua Zeelandă, Scoția și Polonia. 

Amelia se consideră că își are originea în numele german Amalia, care, la rândul său, este o variație a lui Amalberga. Rădăcina, amal, este un cuvânt germanic care înseamnă „muncă”. După cum sugerează și numele, cea care poartă numele este muncitoare și își stabilește sarcinile în mod inteligent. Rezolvarea problemelor face parte din trăsăturile Ameliei. Cineva care urmărește și ia notițe înainte de a intra în joc. Amelia vrea să știe lucruri și de multe ori vrea să reușească singură în ceea ce întreprinde. 

Bella

Numele Bella este de origine italiană și latină și înseamnă „frumoasă”. De asemenea, este folosită în mod obișnuit ca o formă scurtă a numelor Isabella sau Isabel, care au origini ebraice și înseamnă „promisiunea lui Dumnezeu”. Numele a câștigat popularitate prin diverse referințe culturale, inclusiv personajul principal din seria Twilight a lui Stephenie Meyer. Este un nume care transmite un sentiment de frumusețe și grație. 

Bethany

Originea numelui Bethany este biblică și provine din limba ebraică. Numele este derivat din cuvântul „bet t’eina”, care înseamnă „casă de pâine” sau „casă a ospitalității”. Bethany este, de asemenea, numele unui sat mic situat în apropierea Ierusalimului, cunoscut în Biblie ca locul unde Isus Hristos a petrecut timp înainte de crucificare și înviere. Semnificația numelui este adesea interpretată ca „casa milostivirii” sau „casa binecuvântării”, transmițând ideea de ospitalitate, generozitate și compasiune.

Brianna

Numele Brianna își are rădăcinile în cultura irlandeză și celtică. Este recunoscut pentru semnificația sa care evocă noblețea și forța, sugerând o persoană puternică și onorabilă. Forma feminină a numelui masculin Brian, Brianna transmite ideea de putere și vigurozitate. Acest nume a câștigat popularitate internațională și este adesea ales pentru fetele care emană încredere și determinare.

nume fete

Brooke

Numele Brooke este de origine engleză veche și germană și înseamnă „pârâu mic”. Este un nume neutru din punct de vedere al genului, care a fost deosebit de popular ca nume de fată. Numele Brooke a fost popularizat în S.U.A. de actrița Brooke Shields și este adesea asociat cu natura, în special cu corpurile de apă, pârâu sau mic râu. Este un nume care evocă un sentiment de liniște și frumusețe naturală.

Charlotte

Numele Charlotte, cu aura sa regală și clasică, a fost preferat de secole. Este forma feminină a lui Charles, derivată din cuvântul englez veche „ceorl”, care înseamnă „om liber”. Acest nume a fost purtat de regine și prințese, infuzându-i un sentiment de noblețe și atemporalitate. Popularitatea lui Charlotte a cunoscut o renaștere în ultimii ani, reflectând o tendință către farmecul și sofisticarea vintage. Transmite un amestec de putere și feminitate, făcându-l o alegere versatilă pentru o fată din lumea modernă.


Catherine

Catherine este un nume care rezonează cu puritate și claritate. Rădăcinile sale pot fi urmărite la grecescul „Aikaterina” și la cuvântul „katharos”, care înseamnă „pur”. Acest nume a fost împodobit de sfinți și regalitate, întruchipând o moștenire de har și virtute. Atractia atemporală a lui Catherine constă în eleganța sa și în versatilitatea diminutivelor sale, de la Kate la Cathy. Este un nume care poartă cu el un simț al tradiției și un spirit de rezistență, potrivit pentru o fată care va deveni o femeie cu caracter și prezență puternice.

Chloe 

Chloe este un nume care izbucnește cu prospețimea și vitalitatea primăverii. Originar din grecescul „Khloē”, înseamnă „lăstar verde tânăr”, simbolizând o nouă creștere și promisiunea vieții. Chloe a fost, de asemenea, un epitet al zeiței grecești Demeter, legând numele de teme ale fertilității și naturii. Popularitatea sa a rezistat, datorită sunetului său plin de viață și energiei tinere pe care o transmite. Chloe este un nume care sugerează creativitate și o perspectivă strălucitoare, potrivit pentru o fată cu o personalitate vibrantă și poftă de viață.

Claire

Claire este un nume care strălucește prin simplitate și eleganță. Derivat din cuvântul francez „clair”, care înseamnă „clar” sau „luminos”, reflectă calități de transparență și luminozitate. Claire a fost un nume îndrăgit pentru frumusețea sa subestimată și asocierea cu lumina, aducând adesea în minte expresia „clair de lune” sau „lumina lunii”. Este un nume care vorbește unui individ cu minte limpede și grațios, cineva care abordează viața cu un sentiment de puritate și o dispoziție pozitivă, radiantă.

Caroline

Caroline este un nume plin de istorie și noblețe. Este forma feminină a lui Charles, care înseamnă „om liber” și poartă cu ea un sentiment de forță și independență. Caroline a fost un nume de alegere pentru reginele și femeile de statură înaltă, emanând un aer regal și demn. Sugerează o persoană de rafinament și inteligență, cu un amestec armonios de valori tradiționale și atractivitate contemporană. Caroline este un nume care întruchipează încredere și un spirit vesel, făcându-l o alegere atemporală pentru o fată destinată să-și lase amprenta asupra lumii.

nume de fete englezești

Daisy

Numele Daisy este derivat din engleza veche „dægeseage”, care înseamnă „ochiul zilei”. Se referă la floarea de margaretă, care se deschide în zori și se închide la amurg. Acest nume transmite inocență și puritate, amintind de frumusețea simplă, dar captivantă a florii. Daisy are o dispoziție veselă și însorită, adesea asociată cu un spirit plin de viață și o perspectivă optimistă asupra vieții. Este un nume care întruchipează prospețimea naturii și bucuria unei noi zile.

Diana sau Dianne

Diana este un nume cu rădăcini divine, deoarece era numele zeiței romane a vânătorii, a lunii și a nașterii. Provine de la indo-europeanul „dyeus”, care înseamnă „ceresc” sau „divin”. Numele Diana sugerează o persoană cu grație și noblețe, purtând un aer de regalitate și eleganță. A fost popularizat de figuri precum Prințesa Diana, care era cunoscută pentru compasiune și munca ei caritabilă. Diana reprezintă un amestec de forță, demnitate și natură grijulie.

Delilah

Delilah este un nume de origine ebraică, care înseamnă „delicat” sau „amoros”. Este cunoscut din povestea biblică a lui Samson și Dalila, unde Dalila este o figură a frumuseții și a seducției. În ciuda rădăcinilor sale străvechi, numele Delilah are o atracție modernă, sugerând o persoană care este ademenitoare și captivantă. Este un nume care vorbește despre complexitatea emoțiilor umane și profunzimea relațiilor personale.

Danielle

Danielle este forma feminină a lui Daniel, derivată din ebraica „Daniyyel”, adică „Dumnezeu este judecătorul meu”. Este un nume care poartă un sentiment de dreptate și forță morală. Danielle are un inel clasic și sofisticat, potrivit pentru cineva care este grijuliu și principial. Este un nume care implică un caracter puternic și un simț al dreptății, ideal pentru o fată care va crește cu un sentiment puternic de sine.

Daphne

Daphne este un nume de origine greacă, care înseamnă „laur”. În mitologia greacă, Daphne era o nimfă care a fost transformată într-un copac de laur pentru a scăpa de zeul Apollo. Numele Daphne simbolizează victoria și triumful, deoarece coroana de lauri era un semn de onoare în cele mai vechi timpuri. Este un nume care evocă frumusețea și rezistența, potrivit pentru o fată care este destinată să depășească provocările cu har și determinare.

nume fete

Emily

Emily este un nume care rezonează cu eleganța și moștenirea literară. Derivat din latinescul „Aemilia”, care înseamnă „rival” sau „dornic”, a fost asociat cu puterea și determinarea. Numele a câștigat proeminență prin purtători celebri precum Emily Brontë și Emily Dickinson, care au lăsat urme de neșters în literatură și poezie. Emily sugerează o persoană cu spirit creativ și profunzime intelectuală, cineva care este atât clasic, cât și contemporan în viziunea lor.


Emma

Emma este un nume care întruchipează integralitatea și universalitatea. Originar din cuvântul germanic „ermen”, care înseamnă „întreg” sau „universal”, a fost popularizat de figuri precum personajul lui Jane Austen, Emma Woodhouse. Numele Emma transmite un sentiment de completitudine și un spirit global, potrivit pentru o fată care va îmbrățișa lumea în toată diversitatea și bogăția ei.

Evelyn

Evelyn, cu rădăcinile sale în engleza veche „Aveline”, adică „dorit” sau „viață”, poartă un sentiment de dor și vitalitate. A evoluat pentru a însemna „pasăre mică” sau „putere”, sugerând o persoană care este atât delicată, cât și rezistentă. Evelyn are o calitate lirică, sugerând o natură poetică și cu voință puternică, ideală pentru o fată care va naviga prin viață cu grație și forță.


Elizabeth
 

Elizabeth este un nume plin de istoria biblică și regală, adică „Dumnezeu este jurământul meu”. A fost purtat de regini și sfinți, simbolizând un angajament față de idealuri mai înalte și o purtare regală. Numele Elizabeth sugerează o persoană cu principii și demnitate, cineva care susține valori și emană o eleganță atemporală.

Ella

Ella este un nume cu origini și semnificații multiple. Poate însemna „zeiță” sau „toate, complet; fata zână” în engleză, în timp ce în germanică, poate însemna „toate” sau „altul”. Ella evocă un sentiment de încântare și incluziune, perfect pentru o fată care este atât divină, cât și întărită, cineva care cuprinde toate aspectele vieții cu o notă magică.

Faith

Numele Faith este adânc înrădăcinat în conceptul de încredere și credință. Provine din cuvântul latin „fidere”, care înseamnă „a avea încredere”. Credința este adesea asociată cu credința spirituală și statornicia. Este un nume care întruchipează ideea de convingere și speranță neclintită. Într-un sens mai larg, Faith reprezintă o perspectivă pozitivă și credința în bunătatea vieții și a viitorului.


Felicity

Felicity este un nume care emană bucurie și noroc. Derivat din cuvântul latin „felicitas”, care înseamnă „noroc” sau „fericire”, este un nume care poartă cu el un sentiment de prosperitate și mulțumire. Felicity este adesea asociată cu o dispoziție veselă și o viață plină de fericire. Este un nume care sugerează o existență strălucitoare și împlinită.


Fiona

Fiona este un nume de origine gaelică, care înseamnă „alb” sau „corect”. Este asociat cu puritatea și frumusețea și poartă o anumită eleganță și grație. Numele Fiona poate evoca, de asemenea, imagini ale tărâmurilor mistice și magice, reprezentând adesea frumusețea și farmecul eteric. Este un nume care sugerează o persoană care este atât captivantă, cât și încântătoare.

Florence

Numele Florence provine din latinescul „florens”, care înseamnă „prosper” sau „înfloritor”. Este un nume care a fost asociat cu creșterea și succesul. Florența are, de asemenea, o semnificație istorică, deoarece este numele faimoasei Florence Nightingale, care este considerată fondatoarea asistenței medicale moderne. Numele sugerează un spirit de îngrijire și o viață plină de împliniri sensul-duhovnicesc-al-numelui-credință.


Freya

Freya este un nume care provine din mitologia nordică, adică „o femeie nobilă”. Este numele zeiței nordice a iubirii, frumuseții și fertilității. Freya reprezintă o atmosferă puternică și modernă, în timp ce dă un semn din cap tradițiilor antice. Numele sugerează o persoană care este atât puternică, cât și atrăgătoare, cu o notă de grație divină.

nume de fete englezești

Grace

Numele Grace este derivat din cuvântul latin „gratia”, care înseamnă favoare sau binecuvântare. Este adesea asociat cu harul divin al lui Dumnezeu, sugerând o persoană care întruchipează farmecul, bunătatea și generozitatea. Grația este un nume de virtute care transmite eleganță și simplitate, reflectând frumusețea senină și modestă a purtătorului său.

Georgia

Georgia, un nume de origine greacă, înseamnă „fermier” sau „muncitor de pământ”. Este derivat din elementele grecești „ge” (pământ) și „ergon” (muncă). Acest nume sugerează o persoană care este întărită, muncitoare și hrănitoare, la fel ca pământul însuși. Georgia poartă, de asemenea, un sentiment de căldură și farmec sudic, evocând imagini de peisaje luxuriante și moștenire bogată.

Gabriella

Gabriella este forma feminină a lui Gabriel, adică „Dumnezeu este puterea mea”. Este un nume de origine ebraică, compus din „gever” (puternic) și „el” (Dumnezeu). Gabriella implică o persoană care este puternică în credință și spirit, cineva care trage putere dintr-o putere superioară și emană încredere și rezistență.

Gemma

Gemma înseamnă „gem” sau „piatră prețioasă” în italiană, derivată din latinescul „gemmus”. Acest nume simbolizează frumusețea, claritatea și valoarea, la fel ca pietrele prețioase pe care le reprezintă. Gemma sugerează o persoană care este atât unică, cât și prețioasă, cu o strălucire interioară care strălucește puternic.

Genevieve

Genevieve este de origine franceză, adică „femeie din trib”. Este derivat din numele germanic Genovefa, care constă din „kuni” (rudă) și „wefa” (femeie). Acest nume transmite un sentiment de comunitate și apartenență, precum și puterea și înțelepciunea unei femei care este un pilon în cadrul tribului sau familiei sale.

Hannah

Hannah este un nume care emană har și o putere blândă. Este derivat din cuvântul ebraic „Channah”, care înseamnă „favoare” sau „har”. Acest nume are rădăcini biblice, deoarece Ana a fost mama profetului Samuel. Reflectă o persoană care este atât iubitoare, cât și rezistentă, cineva care întruchipează bunătatea și un spirit de îngrijire. Hannah este un nume care sugerează o frumusețe interioară profundă și o viață binecuvântată cu împliniri.

Hazel

Hazel este un nume care își atrage inspirația din lumea naturală. Se referă la alun și la culoarea unică a ochilor castanii, un amestec de verde și maro. Acest nume sugerează o persoană care este vibrantă și plină de spirit, la fel ca copacul care este puternic și rezistent. Alunul evocă un sentiment de înțelepciune și protecție, adesea asociat cu folclorul antic în care alunii erau considerați sacri.

Holly

Holly este un nume care surprinde esența iernii și bucuria sezonului sărbătorilor. Provine din cuvântul englez veche „holen”, referindu-se la arborele de ilfin, cunoscut pentru frunzele sale verzi lucioase și fructele de pădure roșii strălucitoare. Holly reprezintă o persoană care este strălucitoare și veselă, cineva care aduce lumină și fericire celorlalți. Este un nume care transmite un spirit festiv și o inimă caldă.

Hope

Hope este un nume care rezonează cu optimism și așteptarea lucrurilor bune care vor veni. Este derivat din cuvântul englez veche „hopa”, care înseamnă „încredere” și „așteptare”. Acest nume întruchipează conceptul de speranță, adesea folosit pentru a descrie un sentiment de optimism, credință și încredere că ceva dorit se poate întâmpla. Speranța sugerează o persoană care este pozitivă și orientată spre viitor, cineva care prețuiește o dorință cu anticipare și încredere

nume de fete

Isabella

Isabella este un nume care a fost prețuit de-a lungul veacurilor, adesea asociat cu reginele și regalitatea. Este varianta spaniolă și italiană a lui Elisabeta, adică „Dumnezeu este jurământul meu”. Numele sugerează o persoană care este devotată și are un puternic simț al angajamentului și al credinței. Isabella poartă cu ea un aer de eleganță și grație, potrivit pentru cineva cu o purtare regală și o inimă bună.


Ivy

Ivy, derivată din numele plantei cățărătoare veșnic verzi, simbolizează fidelitatea și eternitatea. În tradițiile antice, iedera reprezenta prietenia și loialitatea, făcându-l un nume care transmite statornicie și relații de durată. Este un nume care sugerează o persoană care este atât rezistentă, cât și hrănitoare, cineva care oferă sprijin și putere celor din jur.

Irene

Irene este un nume care rezonează cu pace și liniște. Originar din cuvântul grecesc „eirene”, înseamnă „pace”. Irene era numele zeiței grecești care personifica pacea, precum și câțiva sfinți creștini timpurii. Numele sugerează o persoană care este armonioasă și calmă, cineva care aduce seninătate și echilibru mediului înconjurător.

Imogen

Imogen este un nume cu o moștenire literară, adesea asociat cu inocența și puritatea. Se crede că înseamnă „feioară” sau „copil iubit”. Numele a câștigat popularitate prin piesa lui Shakespeare „Cymbeline” și poartă conotații ale eroinei perfecte. Imogen sugerează o persoană care este atât blândă, cât și puternică, cineva cu un spirit pur și o natură iubitoare

Jessica

Jessica este un nume care a captat imaginația de când Shakespeare l-a introdus pentru prima dată în „The Merchant of Venice”. Se crede că derivă din numele ebraic Iscah, care înseamnă „prevedere” sau „a privi”. Jessica întruchipează un simț al viziunii și al perspicacității, sugerând o persoană care este perceptivă și care gândește înainte. Este un nume care vorbește despre capacitatea de a vedea dincolo de prezent și în viitor cu claritate și înțelegere.


Julia

Julia este un nume cu rădăcini romane antice, forma feminină a lui Julius. Poartă aerul regal al purtătorilor săi istorici, inclusiv sfinți și membri ai nobilimii. Numele înseamnă „tânăr” sau „viu”, indicând prospețimea și vitalitatea. Julia sugerează o persoană vibrantă și plină de viață, cineva care abordează lumea cu energie și entuziasm.

Jasmine

Jasmine, numită după floarea parfumată de iasomie, semnifică frumusețea și senzualitatea. Este de origine persană, adică „dar de la Dumnezeu”. Numele evocă imagini ale florilor albe delicate care umplu aerul cu parfumul lor dulce. Jasmine reprezintă o persoană care este atât grațioasă, cât și atrăgătoare, cu un farmec natural care îi atrage pe alții.

Jade

Jade este un nume care reflectă calitățile pietrei verzi prețioase după care poartă numele, jadul. Este de origine spaniolă și se credea că are proprietăți vindecătoare. Numele Jade transmite putere și rezistență, precum și un sentiment de calm și echilibru. Este un nume care sugerează o persoană care este în același timp întărită și prețioasă, la fel ca piatra prețioasă în sine.

Katherine

Katherine este un nume de origine greacă, care înseamnă „pură”. A fost purtat de mulți membri regali și sfinți de-a lungul istoriei, reflectând un sentiment de noblețe și atemporalitate. Numele sugerează o persoană care este clară în gândire și spirit, cineva care întruchipează puritatea și simplitatea în esența lor.

Kayla

Kayla este un nume cu origini și semnificații multiple. Poate însemna „coroană de lauri” și „asemănătoare unui zeu” din ebraică, „pură” din greacă și „zveltă și dreaptă” din irlandeză. Numele Kayla transmite un sentiment de frumusețe, divinitate și grație, potrivit pentru cineva care este atât delicat, cât și puternic.

Kiera

Kiera, o formă anglicizată a numelui irlandez Ciara, înseamnă „mic întunecat” sau „cu părul închis”. Sugerează o persoană care este misterioasă și atrăgătoare, cu o profunzime de personalitate care este captivantă. Kiera poartă un sentiment de eleganță și forță, adesea asociat cu cineva care este atât introspectiv, cât și puternic.

Kimberly

Kimberly, care provine din vechile nume englezești „Cyneburg” și „Leah”, înseamnă „ luminișul pădurii ce aparține cetății regale”. Reflectă o conexiune cu natura și regalitate, potrivită pentru cineva care este în același timp întemeiat și nobil. Numele Kimberly sugerează o persoană care este deschisă și primitoare, dar poartă un aer regal și demn.

english names

Lily

Numele de Lily este derivat din frumoasa și pură floare de crin. Simbolizează puritatea, inocența și frumusețea, adesea asociate cu Fecioara Maria în simbolismul creștin. Floarea de crin este, de asemenea, un simbol al reînnoirii și renașterii, făcând din acest nume o reprezentare a noilor începuturi și a purității sufletului uman.


Lydia

Lydia este un nume de origine greacă, care înseamnă „femeie din Lidia”. Lydia era o regiune străveche din Asia Mică, cunoscută pentru bogăția sa și arta vopsirii pânzei violete. Numele poartă conotații de noblețe, frumusețe și farmec istoric. Sugerează o persoană care este atât cultivată, cât și elegantă, cu o legătură cu tradițiile și măiestria străvechi.

Leah

Leah este un nume cu origini ebraice, care înseamnă „delicat”. În Vechiul Testament, Leah este cunoscută ca prima soție a lui Iacov și mama a șapte dintre copiii săi. Numele Leah transmite un sentiment de putere durabilă și capacitatea de a persevera, reflectând experiența personajului biblic de a depăși provocările personale și de a-și găsi propriul loc de onoare și respect.

Lucy

Lucy, din latinescul „lux”, înseamnă „lumină”. Este un nume care a fost asociat cu lumina și claritatea încă din Evul Mediu. Lucy sugerează o persoană care aduce lumină și claritate în viața altora, cineva care este radiant și luminează calea celor din jur. Este un nume care întruchipează luminozitatea, căldura și o prezență pozitivă. În contextul modern, Leah este un nume feminin destul de popular și este folosit în diverse culturi, păstrându-și frumusețea și simplitatea de-a lungul timpului.

Mia

Un nume de origine latină devenit foarte popular în lumea vorbitoare de limba engleză, Mia este o formă diminutivă a lui Maria, care derivă din numele ebraic Miryam. Sensul Mariei este incert, dar teoriile includ „mare de amărăciune”, „răzvrătire” și „copil dorit”. Mia a fost popularizată în diverse culturi și poartă un sentiment de căldură și afecțiune. Este un nume care transmite un sentiment de individualitate și a fost purtat de multe figuri notabile, adăugând la atractivitatea sa internațională.

Madison

Acest nume a evoluat de la un nume de familie la un nume dat, folosit în principal pentru fete. Ea provine din elementele din engleza veche „maegth”, care înseamnă „servitoare” sau „femeie” sau „deal”. Astfel, poate fi interpretat ca „femeie de pe deal”. Madison a câștigat popularitate în anii 1980 și 1990 și este adesea asociat cu forța și o sensibilitate modernă. Este un nume puternic care reflectă un amestec de tradiție și stil contemporan.

Melody

Derivat din cuvântul grecesc „melodia”, care înseamnă „cântarea cântecelor”, Melody este un nume care evocă muzicalitate și armonie. Este un nume ales pentru sunetul său plăcut și asocierea cu muzica, dat adesea fetelor de părinții care apreciază muzica sau își doresc ca copilul lor să aibă o viață armonioasă. Numele Melody a fost folosit în țările vorbitoare de limbă engleză încă din secolul al XX-lea și continuă să fie o alegere populară pentru natura sa lirică și poetică.

Natalie

Acest nume are origini franceze și este derivat din cuvântul latin „natalis”, care înseamnă „ziua de naștere” sau „ziua de Crăciun”. Natalie este adesea asociată cu bucuria și sărbătorirea sezonului de Crăciun. Este un nume clasic care a fost folosit în țările vorbitoare de engleză de mulți ani și transmite un sentiment de eleganță și atemporalitate.

Nora

Originară ca o formă scurtă a Honora, un nume anglo-normand, sau Eleanor, care este de origine greacă și înseamnă „lumină”, Nora a ajuns să fie un nume în sine. Are conotații de onoare și demnitate. Nora are și o legătură literară, fiind numele unui personaj central din „Casa unei păpuși” a lui Henrik Ibsen, ceea ce adaugă profunzimea culturală.


Nancy

Acest nume este de origine ebraică și franceză, ceea ce înseamnă „har”. Nancy a început ca o contracție a „a mea Ancy”, Ancy fiind o poreclă pentru Annis, o variantă engleză medievală a lui Agnes. A fost folosit pe scară largă în țările vorbitoare de engleză și poartă un sentiment de eleganță și simplitate clasice. Nancy are diverse referințe culturale, inclusiv Nancy Drew, detectivul fictiv și Nancy Pelosi, politicianul american. Este un nume care a rezistat testului timpului și rămâne dragut pentru mulți. Nancy reflectă un amestec de grație, tradiție și o notă de farmec literar.

nume de fete engleză

Olivia

Acest nume are origini latine, provenind de la „Oliva”, care înseamnă „măslin” sau „măslin”. Ramura de măslin este un simbol al păcii și al demnității. Olivia a fost popularizată de literatură, în special de Shakespeare în piesa sa „Twelfth Night” și rămâne o alegere atemporală și elegantă ca nume pentru fete. 

Octavia

Un nume cu rădăcină latină, „Octavia” înseamnă „al optulea”. În mod tradițional, a fost dat celui de-al optulea copil sau născut în luna a opta. Numele poartă un sentiment de noblețe și istorie, fiind folosit de elita romană antică. Numărul opt este de asemenea asociat cu abundența și infinitatea. 

Ophelia

Derivată din greacă, Ophelia înseamnă „ajutor” sau „avantaj”. A câștigat faima prin tragedia lui Shakespeare „Hamlet”. Numele evocă un sentiment de frumusețe și tragedie, adesea asociat cu un temperament poetic și artistic.

Penelope

Nume de origine greacă, Penelope este cunoscută ca soția fidelă a lui Ulise în epopeea lui Homer „Odiseea”. Numele este adesea asociat cu loialitatea și răbdarea, deoarece Penelope a așteptat revenirea soțului ei mulți ani. Înseamnă, de asemenea, „țesătoare”, reflectând povestea în care ea țese un giulgiu ziua și îl desface noaptea pentru a întârzia nevoia de a alege un pretendent.

Phoebe

Acest nume vine din mitologia greacă și înseamnă „luminos” și „pur”. Phoebe era un titan asociat cu luna, asemănător cu nepotul ei Apollo, care era asociat cu soarele. Numele poartă conotații de strălucire și înțelepciune profetică, deoarece Phoebe era cunoscută și ca o zeitate a profeției.

Paige

Numele Paige este de origine engleză și în mod tradițional înseamnă „tânăr servitor” sau „pagină către un lord”. Din punct de vedere istoric, un pag era o persoană tânără, adesea un băiat, care a servit ca asistent unui cavaler sau nobil. De-a lungul timpului, numele și-a depășit originile profesionale pentru a deveni un nume dat pentru fete, apreciat pentru claritatea sa cu o silabă și senzația modernă. Sugerează un sentiment de serviciu, loialitate și dăruire, calități care sunt atât admirabile, cât și atemporale. Paige are un iz contemporan și este potrivită pentru părinții care caută un nume atât clasic, cât și șic.

Rosalie sau Rosa

Acest nume este de origine latină, ceea ce înseamnă „trandafir” sau „floare”. Rosalie are un farmec vintage și este adesea asociată cu frumusețea și delicatețea trandafirului, simbolizând dragostea și frumusețea. Este un nume care a fost apreciat pentru calitățile sale romantice și feminine.

Raelyn

Un nume englezesc modern, Raelyn combină „Rae”, o variantă a lui „Ray,” care înseamnă „rază de lumină”, cu sufixul popular „lyn”. Sugerează luminozitate și creativitate, întruchipând un sentiment de speranță și inspirație. Raelyn este o alegere contemporană cu un sunet liric.

Robyn

Un nume englezesc care înseamnă „faimă strălucitoare”, Robyn este varianta feminină a lui Robert. Poartă un sentiment de forță și tradiție, având în același timp o legătură cu natura, deoarece își împărtășește numele cu pasărea ce poartă acest nume. Robyn este un nume care echilibrează clasicul cu o notă de originalitate.

nume fete

Sophie

Un nume clasic cu origini grecești, Sophie înseamnă „înțelepciune”. Este un nume care a fost prețuit de secole pentru eleganța și conotațiile intelectuale. Sophie a fost o alegere populară în diferite culturi din întreaga lume, simbolizând cunoașterea și gustul sofisticat. 

Scarlett

Acest nume este de origine engleză și înseamnă „roșu/purpuriu”. Din punct de vedere istoric, a fost asociat cu uniforma roșie purtată de vânători și a devenit ulterior nume de familie. Scarlett transmite un sentiment de pasiune și vitalitate și a devenit din ce în ce mai popular ca prenume.

Stella

Derivat din cuvântul latin pentru „stea”, Stella semnifică strălucirea și frumusețea cerească. Este un nume care are legături literare, în special cu secvența de sonetă a lui Sir Philip Sidney „Astrohel și Stella”, și evocă un sentiment de atemporalitate și uimire. Acest nume are o istorie bogată și poartă un amestec de farmec clasic și atracție modernă.

Tabitha

Acest nume are origini aramaice, ceea ce înseamnă „gazelă”. Este cunoscut din Noul Testament, unde Tabitha este o femeie readusă la viață de Sfântul Petru. Numele sugerează grație și frumusețe, la fel ca animalul pe care îl reprezintă.

Tara

De origine sanscrită, Tara înseamnă „stea” și este, de asemenea, cunoscută pentru asocierea sa cu vechiul deal Tara din Irlanda, unde se spunea că ar locui Înalții Regi. Este un nume care are conotații legate de „ghid/a ghida”, deoarece stelele au fost folosite pentru navigație, av\nd totodată legături puternice cu istoria antică și tradiția.

Tessa

Diminutiv al lui Theresa, Tessa este de origine greacă și înseamnă „a secera”, „a aduna”. Are un sunet blând, dar plin de spirit și este adesea asociat cu cineva care este activ și eficient, la fel ca cei care se ocupă de recoltă. 

Ursula

Derivat din cuvântul latin „ursa,” care înseamnă „urs”, Ursula are o istorie bogată, inclusiv Sfânta Ursula, o sfântă creștină legendară. Numele sugerează puterea și demnitatea, asemănătoare cu simbolismul ursului în multe culturi.

Unity

Un nume englezesc care reflectă în mod direct ideea de unitate și armonie. Este un nume modern care întruchipează conceptul de a veni împreună și are o conotație pozitivă, incluzivă.

Ula

Acest nume are origini celtice și înseamnă „bijuter al mării”. Ula este un nume care evocă frumusețea și misterul oceanului. Este un nume unic și rar, care poartă cu el un sentiment de eleganță și splendoare naturală. Numele Ula este adesea asociat cu calități precum calmul, profunzimea și rezistența, la fel ca marea. 

Victoria

Un nume de origine latină, Victoria înseamnă „victorie” sau „cuceritor”. Este un nume atemporal care a fost purtat de regini și poartă un sentiment de forță și eleganță. Numele Victoria este asociat cu triumful și are o prezență regală.

Violet

Derivat din cuvântul latin „viola”, Violet este un nume care reprezintă floarea violetă cu același nume. Simbolizează frumusețea, inocența și puritatea. Violet este un nume popular de mulți ani și este apreciat pentru conotațiile sale florale și blânde.

Vanessa

Un nume creat de poetul Jonathan Swift, se crede că Vanessa este derivat din cuvântul grecesc „Phanessa”, care este un epitet al zeiței Artemis. Numele Vanessa evocă creativitate și originalitate și are o senzație modernă, dar clasică.

nume de fete

Willow

Acest nume este de origine engleză și se referă la arborele de salcie, cunoscut pentru grația și flexibilitatea sa. Salcia este adesea asociată cu poezia și doliu, simbolizând capacitatea de a se adapta și de a găsi creștere în pierdere. 

Winnie

Un nume cu origini galeze, Winnie înseamnă „sfânta pace” sau „prieten blând”. Este un diminutiv al lui Winifred și are o senzație fermecătoare, vintage. Numele transmite un sentiment de căldură și prietenie.

Whitney

De origine engleză veche, Whitney înseamnă „insula albă”. Inițial a fost un nume de familie pentru oameni dintr-un loc cu același nume. Numele poartă un sentiment de puritate și seninătate și a fost popular ca prenume pentru fete.

Ximena

Un nume de origine spaniolă, Ximena înseamnă „cel care aude”. Este o variantă a numelui Simone, care este forma feminină a lui Simon. Numele Ximena a câștigat popularitate în diverse culturi și este adesea asociat cu capacitatea de a asculta și înțelege.

Xenia

De origine greacă, Xenia înseamnă „ospitalitate” sau „primitor”. Este un nume care poartă tradiția conceptului grecesc antic de ospitalitate, unde oaspeții erau tratați cu mare onoare. Xenia este un nume care transmite un sentiment de prietenie și generozitate.

Xyla

Acest nume are rădăcini grecești și înseamnă „locuitor al lemnului”. Este un nume unic care reflectă o conexiune cu natura și pădure. Xyla este o alegere modernă a numelui care este apreciată pentru asocierea cu pământ și natură.

Yvonne

De origine franceză, Yvonne înseamnă „copac de tisa”, care este un simbol al longevității și rezistenței. Numele Yvonne a fost asociat cu eleganța și un anumit farmec clasic, adesea ales pentru sunetul său sofisticat și melodios.

Yasmine

Cu rădăcini persane, Yasmine este numele pentru floarea de iasomie, reprezentând puritatea, frumusețea și grația. Este un nume care a fost larg apreciat pentru asocierea florală și parfumul dulce, simbolizând inocența și afecțiunea.

Yolanda

Derivat din cuvântul grecesc „ion,” care înseamnă „violet” și „anthe”, care înseamnă „floare”, Yolanda înseamnă „floare violet”. Este un nume care transmite un sentiment de blândețe și este adesea asociat cu culoarea violet, care simbolizează regalitatea și noblețea.

Zoe sau Zoey

Un nume de origine greacă, Zoe înseamnă „viață”. Este un nume care a fost folosit încă din epoca romană și transmite vitalitate și vivacitate. Zoe a fost mereu un nume popular pentru simplitatea și conotația sa plină de entuziasm.

Zara

Acest nume are origini arabe, adică „prințesă” sau „a înflori”. Zara este adesea asociată cu eleganța și rafinamentul și este un nume care a câștigat popularitate pentru nuanțele sale regale și florale.

Zelda

De origine germană, Zelda înseamnă „bătălie întunecată”. Este un diminutiv al lui Griselda, care este un nume care transmite putere și rezistență. Zelda are un farmec de epocă și a fost cunoscut în cultura populară prin seria de jocuri video „The Legend of Zelda”.

Zinnia

Un nume care provine de la numele latin al florii, Zinnia simbolizează amintirea și afecțiunea. Este un nume unic și vibrant care reflectă frumusețea și căldura, la fel ca floarea colorată pe care o reprezintă.

Laura Herman

Mama de două fete în primul rând, mi-am dedicat timpul creșterii lor pentru că asta îmi aduce cea mai mare bucurie. Consider că parentingul nu poate fi perfect și că educându-ne copiii ne educăm în primul rând pe noi, părinții. Resurse părinți a pornit de la ideea de a aduce un nou tip de educație in România, cea în care părintele și copilul învață împreună.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns