60+ Nume de fete rare și semnificația lor

Alegerea numelui va fi una dintre deciziile cele mai interesante din viața familiei voastre. Sunt părinți care știu cum se vor numi copiii lor, încă înainte de a afla că vor fi părinți. Eu sunt una dintre aceste cazuri. 

Știam că vreau un nume familiar, care să-mi amintească mereu de cineva drag și să fie caracteristic familiei mele. Vroiam să mă asigur că nu gasesc alt nume care să sune familiar, feminin, elegant, dulce și exotic în același timp. Să aflu semnificația și originea numelui mi-a influențat și mai mult decizia. 

Deci, las aici o listă cu nume de fete care poate vă ajută și pe voi să-l găsiți pe cel mai potrivit pentru bebelușul vostru.

Această listă cu nume de fete rare conține nume moderne, nume originale, dar și nume clasice sau nume religioase. Dacă doriți nume unice care să-l distingă pe copilul Dvs., aici veți găsi o bună doză de inspirație. 

Alma

Originea acestui nume nu este definită. Din ebraică ar însemna ¨domnișoară¨, din latină ¨fertilă, hranitoare, care dă viață¨, din spaniolă ¨suflet¨, din ungară ¨măr¨. Care îți place?

Hanna

Nume de originea ebraică, înseamnă ¨ har favorizat¨. În biblie acest nume apare ca fiind mama Fecioarei Maria.

Ailin

Nume de origine turcească, care înseamnă ¨cea care aparține lunii¨.

Amelie

Nume de origine latină și germană veche, care înseamnă ¨harnic, muncitor¨. Amy ar însemna ¨cea iubită¨.

Ariel

Acesta este un nume rar unisex de origine ebraică, care înseamna ¨leul Domnului¨.

Africa

Un nume exotic și diferit. Face referință la continentul african, plin de mistere care așteaptă să fie descoperite.

Bella

Nume de origine latină, dar care tradus din italiană, spaniolă, greacă, portugheză, înseamnă ¨frumos¨, Belle din franceză. Din limba ebraică se traduce ca ¨devotat Domnului¨.

Caitlin

Acest nume este versiunea irlandeză a numelui francez Cateline, grecescul Catherine, dar toate au aceiasi semnificatie: ¨pur¨.

Cleo

Diminutivul numelui Cleopatra, de origine greacă, care înseamnă ¨mîndrie, faimă, glorie¨. A fost un nume regal în Egiptul Antic, faimoasă faraona care avea o frumusețe vestită și o aparență foarte seductivă.

Chloe

Nume de origine grecească care înseamnă ¨fertil, înfloritor¨.

Charlotte

Nume de origine franceză, care înseamnă ¨persoană libera¨.

Corina sau Cora

Nume de origine grecească, fiind de fapt Korinna un derivativ de la Kore sau Cora. Semnificația acestuia este ¨domnișoară, fecioară, fetiț㨠sau ¨care se menține tînără mult timp¨.

Ella

Nume diminutiv pentru Ellen și provin din limba greaca. Semnificația acestora este ¨rază de soare¨ sau ¨luminos¨. Din limba spaniolă înseamnă ¨ea¨.

Elsa

Nume german cu origine ebraică, prescurtat de la Elisa, Elizabeta. Semnificația acestora este de origini religioasă ¨promisiune divina¨ sau ¨jurat lui Dumnezeu¨.

Eva

Nume de origine ebraică, care înseamnă ¨viaț㨠sau ¨sursă de viață¨. Fiind prima femeie, creată de Dumnezeu din coasta lui Adam.

Emi sau Emma

Nume de origine germană, care înseamnă ¨întreg, puternic, universal¨. Un nume perfect pentru cineva care va împuternici întreg universul tau.

Licia 

De la Felicia, nume derivativ de la adjectivul latín felix, care înseamnă ¨fericit¨. Adesea întîlnit în fraza tempora felicia ¨momente fericite¨.

nume de fete rare

Gemma / Jemma

Nume de origine latină care înseamnă ¨gem¨sau ¨piatră prețioasă¨. În ebraică se folosește Jemma și înseamnă ¨porumbel¨.

Isa / Isabella

Isa din limba arabă înseamnă ¨Isus¨. Din limba germană și persiană înseamnă ¨cu o voință puternică¨. Evreii îl folosesc ca nume de băiat și înseamnă ¨salvarea lui Dumnezeu¨. Numele Isa de asemenea este prescurtarea pentru Isabella și se folosește adesea în limba spaniolă și italiană ca o variație a numelui Elisheba, de origine ebraică și care înseamnă ¨devotată Domnului¨.

Julia sau Giulia

Nume care își are rădăcinile în Roma Antica. Varianta exótică ar fi Julia, în Italia e mai común Giulia, toate au aceiași semnificație ¨tinerețe¨.

Kyra

Nume ce provine din limba greacă și înseamnă ¨Lord¨. Din limba persană, semnificația este ¨soare¨.

Keira / Kiara / Ciara

Nume englez cu origini irlandeze, derivativ de la Kiara sau Ciara. Semnificația acestuia este ¨micul întuneric¨.

Caryn sau Karen

Nume de origine daneză, diminutivul numelui Katerine. Semnificativa fiind ¨pură¨. Nume des întîlnt în Japonia, semnificația acestuia acolo este ¨floare¨ sau ¨nufăr¨.

Lara

Nume de origine latină, care înseamnă ¨protector¨. În Roma antică Lares era ¨protectorul casei¨.

Lea / Leya / Cattlea

Nume de origine ebraică, varianta originală este Leah, semnificația acestuia este ¨delicat, obosit¨. Din limba spaniolă numele Leya are semnificația ¨loial¨. De asemenea este un diminutiv folosit pentru Cataleya, care din spaniola înseamnă ¨floare frumoasă¨. Cattleya este o floare din familia orhideelor întîlnită în Cost Rica, Argentina și Panama, dar ca nume de fată este adesea întîlnit Cataleya.

Lucie sau Lucy

Nume de origine latină care face referință la ¨cea care s-a născut cu prima lumină a zilei¨. Un nume deosebit pentru fetele care se nasc o dată cu răsăritul soarelui.

Mia

Acest nume are multiple origini. Se spune că ar fi un diminutiv pentru numele Maria care vine din ebraică și înseamnă ¨cea aleas㨠sau ¨cea iubită de Dumnezeu¨. Din limba spaniolă și italianș înseamnă însăși posesivul ¨a mea¨.

Mila

Unul dintre cele mai delicate nume rare de fete, Mila este un diminutiv a multor nume de origine slavică care înseamnă ¨amabil, drag, grațios¨.

Martina

Nume de origine latină care înseamnă ¨luptătoare¨. Acest nume de fată este varianta feminină a numelui de baiat Martin.

Nina sau Nena 

Nume de origine ebraică a cărui semnificație este ¨cei buni la suflet¨. Acest nume de fată a fost dat în Babilon zeiței oceanelor.

Naomi / Noemi

Nume de origine ebraică, dar care se întîlnește în foarte multe culturi precum cea franceză, germană, japoneză și multe altele. Semnificația acestui nume de fata este ¨plăcută, agreabilă¨, iar din japoneză ¨dreaptă, frumoasă¨.

Olivia sau Lyvia 

Nume de origine latină, care face referință la copacul de măsline Olivo. Copacul de măslin este considerat ¨cel care protejează pacea¨. Acest nume de fată este varianta feminină a numelui masculin Oliver, care este mai apropiat de denumirea originală a copacului.

nume rare de fete

Paola

Acest nume este un derivativ de la cuvintul latín Paulus și înseamnă ¨modest, mic¨. Paul a fost menționat în Biblie ca fiind unul dintre cei mai de influență misioneri creștini, care a trăit în vremea creșterii și dezvoltării credinței creștine.

Penelope

Numele este de origine greacă și înseamnă „țesător”. Din mitologia greacă, soția lui Odiseu își petrecea timpul țesând pentru a se feri de pretendenți în timp ce aștepta întoarcerea soțului ei, chiar daca asteptarea a durat 20 de ani.

Rosalia

Nume de origine latină care înseamnă ¨plină de flori¨. Din limba spaniolă și italiană rosa înseamnă trandafir. Rosalia este echivalentul la sarbatoarea Rusalii (sau Duminica Mare), cînd se pun flori și crengi de tei sau nuc pentru a ¨alunga spiritele rele¨.

Sara

Nume de fata de origine ebraică, care înseamnă ¨prințesă¨.

Salma

Nume de origine arabă și înseamnă ¨nobilă, impecabil㨠sau ¨a fi în siguranță¨. În afară de Salma Hayek mai cunoști vreo fata cu acest nume?

Sofia

Cu siguranță ai auzit foarte des acest nume în ultimul timp. Este un nume de origine greacă și înseamnă ¨înțelepciune¨. Varianta engleză sau franceză al acestui nume se scrie Sophia, dar se citește la fel. De asemenea este nume de oras, capitala Bulgariei.

Tea / Dorotea / Teadora

Nume de origine greacă, de la cuvântul Thea, care înseamnă ¨zeiță¨. Este un diminutiv pentru numele Dorotea, Teadora, unii spun chiar și pentru Teresa.

Thalia

Nume de origine greacă care înseamnă ¨înfloritoare¨. În mitologie, Thalia a fost Muza Comediei și una din cele 3 fete ale lui Zeus, zeițe care întruchipau frumusețea și farmecul.

Uma

Nume de origine hindusă, semnificația căruia este ¨splendoare, liniște¨. Acesta este numele unei zeițe hinduse. Din limba greacă acesta înseamnă ¨doamna munților¨.

Valeria

Nume de origine latină, adesea întîlnit în limba greacă și italiană și înseamnă ¨puternică, curajoasă, sanatoasă¨, de la verbul latin valere.

Vera

Un nume de origine slavonă, care înseamnă ¨credință¨. De asemenea din limba italiană se traduce ¨adevarat㨠și este diminutiv pentru numele Veronica.

Valentina

Nume de origine latină care derivează de la cuvântul valens și face referință la ¨sănătos, puternic¨. Din limba spaniolă valentía înseamnă ¨curaj¨. Nume foarte des întîlnit în toată Europa.

Vivien / Vivian

Nume de origine latină care provine de la cuvântul vivus și înseamnă ¨viu, plin de viață¨.

Xenia / Zenia / Zina

Nume de origine greacă care înseamnă ¨ospitalier¨. Cînd aud Xena, mereu îmi amintesc de Prințesa Războinică, pe voi vă inspiră numele personajelor din filme?

Pentru a căuta originea și semnificația unui nume, Behind the name este un site care dă multe informații în acest sens. 

Eu vorbeam cu copilașul meu de când era în burtică. Când vorbeam cu cineva despre sarcină, foloseam mereu numele copilului. Toți știau cum o cheamă și întrebau de ea pe nume, încă din timpul sarcinii, fără să o fi cunoscut încă cu adevarat. Acest fapt m-a făcut să mă simt de parcă o cunoșteam de o viață atunci când am ținut-o pentru prima dată în brațe. Îmi suna foarte familiar să aud numele ei mereu și asta m-a ajutat mult să conectez cu noua formulă a familiei noastre.

Alte articole legate de naștere și bebelușie aici

De cînd am aflat că voi avea un copil am conștientizat faptul că voi fi primul exemplu pentru ea și am început să fac cursuri de parenting, să învăț mai mult despre alimentația sănătoasa, despre atitudinea care mă va ajuta să cresc un copil fericit. Citesc și scriu despre tot ce simt. Mă inspir zilnic de la copilul meu. Învăț a iubi și a trăi așa cum o face ea: cu adevărat, fără a aștepta ceva în schimb, așa cum simt cu tot corpul și sufletul meu.

Lasă un răspuns