Roundup pentru august 2019 – Minighid produse, evenimente și locații pentru părinți și copii

Ce e util să cumpărăm pentru copii în luna august?

Haine de vară la reduceri – majoritatea magazinelor vor avea reduceri la hainele de vară. Eu recomand Hip Hip care au chiar acum Final Summer Sale la haine de lână, mătase, in, bumbac organic etc. 

Hip Hip Summer sale

Lidl – oferte noi la haine pentru bebeluși pe 5 august și la cele de adulți de pe 8 august

Lidl

Laptopuri /tablete/telefoane – august este lună moartă pentru majoritatea retailerilor, în mare din cauza concediilor. Oamenii alocă mai puțini bani pentru gadgeturi. De aceea le găsiți la prețuri mult mai bune acum. 

Rechizite pentru școală – până la început de septembrie magazinele așteaptă ca părinții să cumpere cele necesare pentru școală. De la ghiozdan pînă la creioane. Dacă reușiți să le luați până la jumătatea lui august veți prinde prețuri mult mai bune. 

Să nu uităm preșcolarii. Vor avea nevoie de papucei și săculeț pentru grădiniță. Vă recomandăm cu drag mamele artizane de pe grupul WAHM din a cărui comunitate facem parte.

Și ca ultim lucru pe listă, dar foarte important: legume și fructe de sezon. Ligia Pop are o listă minunată de mici producători de la care puteți cumpăra produse ecologice sau home-made. Dacă sunteți din București sau Ilfov vă recomand Legume Naturale. Din piețe puteți cumpăra pepeni care sunt în general neafectați de pesticide și cătină, zmeură, mure care pot fi congelate pentru toamnă/iarnă. 


Evenimente pentru copii și părinți București august 2019 – selecție

Pentru că urmează Săptămâna alăptării,  vor fi o mulțime de evenimente dedicate ei în luna august. 

Conferința lui Jack Newman – Alăptarea dincolo de instinct

Pedilactis Marea Atașare– în mal Park Lake pe 3 august

Festivalul Înghețatei Artizanale – trei zile de răsfăț pentru cei mici și mari la hotel Caro

Cel mai mare Show aerian din România pe 24 august

Teatru pentru copii și lansare de carte pe 10 august – Prințesa Urbană

Locuri de vizitat în luna august

Luna august este cea pe care majoritate ne-o rezervăm pentru concedii. Iată câteva locuri child-friendly testate de noi care sunt perfecte pentru luna august. Pentru locații la mare noi evităm litoralul românesc deci nu voi expune aici decât locații rurale/montane vizitate de noi în familie. 


Viscri, Brașov

Un loc care a devenit foarte popular pe bună dreptate. Noi am stat la Viscri 125 unde am găsit camere amenajate în stil tradițional săsesc, mâncare tradițională absolut delicioasă, o curte imensă cu facilități pentru copii și mai ales un sat de poveste. Aveți și ce vizita în Viscri. Nu ratați plimbările cu căruța la meșterii satului sau vizita la cetate. 

www.viscri-info.ro

Zona dintre Brașov și Sibiu
Aș incepe cu zona Râșnov sau Bran. La Rașnov am revizitat recent Dino Parc. Rămâne un obiectiv interesant pentru familiile cu copii, pe lângă cetatea Râșnov. 

Aș continuă cu câteva obiective unice: Mânăstirea rupestră Șinca Veche, dar și Sâmbăta de Sus. Ca loc de cazare child-friendly găsiți multe facilități la Casa Moga, inclusiv loc de joacă. Sau puțin mai departe este pensiune Flori de Măr, din Poiana Mărului. 

Dino Parc - arhiva personală
Dino Parc - arhiva personală
Sinca Veche - Wikipedia
Sambata de Sus - Wikipedia
Zona Buzăului
De-a lungul anilor am tot revenit în această zonă fiind aproape de București. Deși drumurile nu sunt foarte bune, are avantajul lipsei traficului fiind o bună alternativă la Valea Prahovei. Ca obiective de vizitat ar fi Vulcanii Noroioși, Lacul Vulturilor, Muzeul de Chihlimbar, Focul Viu, Lacul Siriu, Tabăra de sculptură Măgura, Trovanții, bisericile rupestre și multe altele. Județul Buzău oferă cu adevărat o multitudine de atracții. Singurul impediment este cel al drumurilor dificile la unele locații. 


Ferma de sub Penteleu
O locație preferată pentru multe familii cu copii. Am avut ocazia să o vizităm de două ori, ultima oară fiind în august 2018. Merită pentru un sejur de câteva nopți. De ținut cont că locația este un pic greu accesibilă, orașul cel mai aproapiat fiind Buzău la aproximativ o oră jumătate. De asemenea, nu există semnal la telefon și nici internet la locație. Un prilej bun de deconectare, dar nu pentru cei care se sperie la primul semn de febră sau muci ai copilașilor. 

Pensiunea Stejarul
O pensiune mai accesibilă la preț, cu apartamente cu 2 camere pentru familiile cu copii, loc de joacă, ponei și alte animăluțe. Pensiunea este chiar în pădure. Și aici am revenit de trei ori în ultimii ani, mai ales pentru amabilitatea proprietarilor și a serviciilor bune. 

Dacă aveți și voi sugestii de adăugat le așteptăm cu drag!

fermapenteleu.ro
Mama de două fete în primul rând, mi-am dedicat timpul creșterii lor pentru că asta îmi aduce cea mai mare bucurie. Consider că parentingul nu poate fi perfect și că educându-ne copiii ne educăm în primul rând pe noi, părinții. Resurse părinți a pornit de la ideea de a aduce un nou tip de educație in România, cea în care părintele și copilul învață împreună.

Lasă un răspuns