job remote
Carieră, Resurse părinți

9 Platforme pentru a găsi remote work pe termen lung

Un job remote, unicornul pe care mulți îl caută, dar puțini îl găsesc în forma dorită. Platformele de freelancing există de mulți ani, dar oferta de joburi plătite decent e foarte limitată, iar proiectele sunt de regulă pe termen scurt. Însă există alternativa joburilor remote pe termen lung la companii care asta caută: angajați remote. Pot fi joburi project based care să dureze un număr de luni sau joburi cu termen nedefinit. Am avut norocul să găsesc un astfel de job prin recomandare, dar ele se pot găsi și online cu siguranță. Există mai multe astfel de platforme unde postează companii străine. 

Unul dintre beneficiile cele mai mari post pandemie Covid-19 va fi că multe companii vor păstra pozițiile remote. Inclusiv E-mag a declarat de curând că a văzut beneficii uriașe pentru angajați și companie aduse de lucrul de acasă. 

We Work Remotely – Ei spun că sunt cea mai mare comunitate pentru joburi remote. O postare de job costă $299 și deci doar companiile de top își permit să posteze joburi aici. Se pot găsi joburi remote în următoarele domenii: Programare, Design, Copywriting, Business/Management, Customer Support, Finanțe, Marketing/Vânzări. Joburile pot fi și full time, pe proiect, part-time etc. 

Dynamite Jobs – Acest site nu este un marketplace pentru joburi unde oricine se poate înscrie. Candidații sunt verificați înainte. Se postează multe joburi aici și este perfectă pentru a o verifica zilnic dacă sunteți în căutarea unui job. 

FlexJobs – O platformă ce oferă oportunități, însă nu optați pentru varianta plătită. Există prea multe platforme pentru joburi ca să plătiți. E bună pentru a urmări joburile postate de mari companii. 

NODESK – O platformă bună pentru remote work, dar cu mult mai puține joburi postate. De asemenea conține multe articole și resurse legate de lucrul remote. 

Remote.co – Un site interesant care postează joburi din toate domeniile de la mari și mici companii. 

AngelList – Cei la început de drum în carieră merită să aruncați un ochi aici. Se pot găsi și internshipuri care vă pot ajuta în lansarea carierei sau pentru o schimbare de domeniu. 

Twitter – Merită să vă faceți un cont de Twitter pentru a urmări ofertele postate de companiile ce caută angajați remote. 

Toptal – este o mare companie americană ce angajează în general developeri, dar au și alte joburi conexe domeniului IT, inclusiv pe Writing sau Marketing. Nu este o platformă ci o companie care are angajați remote și unde puteți aplica direct. Își listează joburile și pe LinkedIn. 

LinkedIn – Nu puteam să omit LinkedIn unde bineînțeles puteți căuta joburi remote. Totuși când vreți să aplicați pentru un job încercați să trimiteți scrisoarea de intenție direct către cel ce a postat jobul. 

Cu siguranță vor fi și companii ce activează în România care vor angaja din ce în ce mai mult remote. Totul ține de voi în a alege ceea ce vi se potrivește. Remote poate oferi multă libertate sau nu, depinde de job, companie și mulți alți factori. 

Laura Herman

Mama de două fete în primul rând, mi-am dedicat timpul creșterii lor pentru că asta îmi aduce cea mai mare bucurie. Consider că parentingul nu poate fi perfect și că educându-ne copiii ne educăm în primul rând pe noi, părinții. Resurse părinți a pornit de la ideea de a aduce un nou tip de educație in România, cea în care părintele și copilul învață împreună.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns