idei de weekend cu copiii
Family Time

12 idei de weekend cu copiii pentru orice anotimp

Pentru mine zilele de weekend sunt cele mai frumoase și le aștept probabil mai mult decat copilul meu. Sunt acele zile în care ma incarc cu energia iubitoare a soțului și inocența copilului meu, uneori, într-o zi de marți deja mi-i dor sa petrecem iar timpul împreună. Uneori însă nu mai știi încotro s-o apuci și ce sa faci, poate pentru că e prea frig, prea cald, prea departe, prea multe pregătiri, poate din motive economice și multe alte motive. De aceea vreau să vă ofer câteva idei de weekend cu copiii pe care le-am pus în practică. În fiecare vineri seara noi facem planuri pentru weekendul nostru în familie. Desigur planurile le facem cu toată familia, să aflăm și părerea copiilor, au și ei idei și preferințe care evident trebuie să le respectăm, mai mult decât atât, să ne inspirăm de la ei.

1 – Teatru de păpuși. Acasă sau la teatru?

Cînd ultima dată ați mai fost la teatru? Avînd în vedere situația actuală, noi chiar nu am fost de aproape un an, însă asta nu este o scuză. Am comandat online niște păpuși de mână, o broască țestoasă, un cal, o veveriță și alte animăluțe, am invitat și niște prieteni, spectatori cu micii lor actori și desigur ne-am distrat de minune. Cum vă pare această idee de weekend cu copiii?

2 – Facem o plimbare de noapte?

Poate azi e acea sâmbătă când trebuie să faceți mai multe cumpărături, să faceți ordine pentru că a fost o săptămână foarte încărcată sau mîine aveți oaspeți, oricum, timpul cu copiii nu trebuie amânat. Cel puțin după cină puteți ieși cu toții la o plimbare de seară, faceți o mică excepție și vă culcați puțin mai tîrziu azi. Priviți stelele și luna, mai ales când e lună plină. Dacă mai aveți și o hartă cu constelații și vă întindeți undeva pe iarbă să le căutați cu toții, copiii vor vorbi încă mult timp despre această experiență. Nu uitați să luați o plapumă dacă credeți că plimbarea va dura mai mult timp.

idei de weekend cu copiii

3 – Cooking day?

Toți copiii iubesc să ajute în treburile adulților, mai ales să își bage degetele în aluat. Profitați și pregătiți prânzul împreună: paste homemade, pizza, cupcake-uri, orice iubește familia voastră. Curățenie tot împreună vom face.
3* O alternativă ar fi să mergeți la un atelier de gătit special pentru copii atunci când se poate, așa își mai face și prieteni noi, pe lîngă faptul că păstrați ordinea în casă și atitudinea zen.

4 – Film în aer liber?

O idee minunată pentru toate varstele. Sunt evenimente organizate, dar o puteți face și din inițiativă proprie. Ați închiriat vreodată un proiector să vedeți un film pe ecran mare, ca la cinema? În casă sau în grădină la bunica cu toate rudele și proiectorul pe casă, o doză de voie bună e garantată. În caz că e frig puteți privi din mașină. Nu uitați să pregătiți și o gustărică pentru a nu opri filmul. Este o idee de weekend ce va surâde enorm copiilor. 

idei de weekend cu copiii

5 – Vizităm o ferma, un hipodrom, zooparc sau safari?

Copiii vor să vadă, să atingă, sa aibă tot ce vad prin cărți sau la televizor. Astfel de vizite ne unesc mai mult cu natura și fenomenele naturale din jurul nostru. Așa avem ocazia să le explicăm cu exemple reale ceea ce îi învățăm din cărți și să le răspundem la întrebările care uneori sunt mai greu de explicat.
Ferma Animalelor e una dintre cele mai frumoase din România, are și teren de joacă, și restaurant, organizează și petreceri, deci ați putea petrece acolo toată ziua.
Parcul de agrement *moara de vînt* e ca un safari al României, îl recomand cu drag.

6 – Cu barca pe râu, pe lac sau pe mare?

Poate aveți un lac nu departe de casă, un rîu sau chiar trăiți lîngă mare, închiriați o bărcuță care o puteți conduce voi. Copiii se vor distra mult dându-le mâncare la pești, broaște țestoase sau privind meduze și mai ales sunt foarte încântați de faptul că se îndepărtează de la țărm. Nu uitați cremă de soare, pălării și spray împotriva țânțarilor.

idei de weekend cu copiii

7 – Câteva ore cu bicicletele?

Oricare zi din săptămână e superbă pentru o plimbare cu bicicleta, dar în weekend puteți profita și lua bicicletele cu toată familia pentru a merge undeva mai departe, poate în parcul de la marginea orașului, unde n-ați mai fost demult, iar o data ajunși acolo faceți un picnic cu cupcake-uri sau paste care le-ați pregătit tot voi.O întrecere între cei mai buni va face drumul mult mai distractiv.

8 – Stăm toată ziua la piscină?

În zilele de vară, sau pentru cei care trăiesc în zone mai călduroase acum, sau poate aveți piscină acasă, sau poate știți un loc cu piscină acoperită – acest weekend e perfect pentru a lăsa totul baltă și a petrece toată ziua la piscină, să vă jucați cu copiii și să vă apropiați mai mult de ei. Pregătiți împreună băuturi răcoritoare pentru toată familia și serviți cu pălării și fructe, pentru o senzație mai exotică.

9 – Mergem la un muzeu?

Poate sunteți iubitori de muzee sau poate nu, mereu puteți găsi ceva interesant. Poate sunteți iubitori de istorie, științe, avioane, dinozauri, ciocolată, miniature, etc. Căutați ceva unic sau cel mai ciudat muzeu, cu siguranță fiecare va găsi ceva memorabil. Multe muzee duminica au intrarea gratuită, verificați pe site-uri oficiale. Muzeul național de artă e prima recomandare care o fac mereu, muzeul de cofetărie, muzeul satului, muzeul de lemn, sunt doar câteva din sutele de muzee care le are România. Muzeul Antipa este deschis și foarte interesant pentru copii, puteți găsi pe site-ul lor toate informațiile. 

weekend copii Antipa
Antipa

10 – Jocuri cu laser?

Comandați pe amazon sau emag.ro cîte o sabie laser pentru fiecare membru al familiei. În timpul zilei sau seara, faceți întuneric în camere, lăsați foarte puțină lumină, cît să se vadă umbra pe unde treceți, alegeți cîte o sabie fără să știți cine și ce culoare are, atmosfera va fi asemănătoare cu cea din Star Wars, iar voi veți fi protagoniștii principali.

11 – DIY?


Copiii iubesc să creeze lucruri cu mânuțele lor, să lipească, să construiască, să taie, să facă experimente! Din fericire trăim într-o perioadă cînd putem găsi foarte multe tutoriale pe Youtube, DIY conform vîrstei, care vă vor inspira din plin și vor face ziua mai frumoasă întregii familii.

12 – Atelier de desen și tehnici artistice sau artizanat pentru copii?

Niciodată nu e târziu să-ți descoperi talentele. Chiar dacă nu am fost bună la desen, m-am distrat enorm cu fetița mea avînd în față o paletă, un stativ cu pînză și pensule profesionale pentru a crea un tablou care stă acum pe perete și ne amintește de acea experiență.

Sper că v-am ajutat puțin și v-am dat idei de weekend cu copiii care v-au inspirat. Pentru zilele când nu vom putea ieși, vă lăsăm și acest articol:

10 JOCURI DE JUCAT ÎN CASĂ CU COPILUL TĂU

Bondari Corina

De cînd am aflat că voi avea un copil am conștientizat faptul că voi fi primul exemplu pentru ea și am început să fac cursuri de parenting, să învăț mai mult despre alimentația sănătoasa, despre atitudinea care mă va ajuta să cresc un copil fericit. Citesc și scriu despre tot ce simt. Mă inspir zilnic de la copilul meu. Învăț a iubi și a trăi așa cum o face ea: cu adevărat, fără a aștepta ceva în schimb, așa cum simt cu tot corpul și sufletul meu.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns