3) Cremă de ”înghețată” cu nuci
Brânză ricotta sau mascarpone; (pentru variantă vegană există iaurt de cocos natural);
O banană mică sau o linguriță de miere naturală (copii cu vârsta de peste 1 an);
Orice gem fără zahăr SAU fructe ”caramelizate” (eu caramelizam ușor pe foc, într-un ibric, cubulețe de măr și pară cu puțin unt, sub capac, până se înmuiau și se pătrundeau bine);
Câteva nuci (de preferat hidratate în prealabil), râșnite bine
Blenduiți bine totul și oferiți în castronel cu lingurița; *dacă banana este ținută la congelator, crema de înghețată va fi mai vâscoasă, răcoritoare, cu aspect de înghețată cremoasă;
4) Tartine cu unt de arahide și gem (vegan)
Pâine naturală sau biscuiți sănătoși;
Unt de arahide fără zahăr;
Puțin gem fără zahăr (pentru pus pe deasupra);
Un pahar cu lapte vegetal/animal, ușor încălzit.
Se unge tartina sau biscuiții cu unt de arahide și se adaugă puțin gem, pentru a fi mai ușor de consumat și mai plăcut la gust; se alătură un pahar de lapte vegetal sau animal, ușor încălzit.
5) Mic dejun rustic (vegetarian): tartine cu pateu vegetal sau zacuscă, castraveți, roșii, măsline
Pâine naturală;
Zacuscă sau pateu vegetal sănătos (din comerț ar fi de la Scandia sau Inedit/făcut în casă pe bază de linte și alte legume);
Roșii bucăți, castraveți, măsline