Tartele dulci pot înlocui cu succes torturile sau pot fi desertul ideal pentru toată familia, gustarea dintre mese ori chiar micul dejun (alături de un pahar de lapte). De regulă folosesc zahăr de cocos pentru blat și zahăr brun (sau alb) pentru cremă, însă voi menționa mai joc cum le puteți adapta pentru bebeluși. Preferatele noastre sunt tartele cu zmeură și cele cu caise (absolut delicioase), însă am făcut și cu vișine, căpșuni, mure, afine, mere – practic orice fruct aveți poate fi ”fructificat”, hehe. În exemplul de mai sus chiar am combinat mai multe fructe simultan.
Buget
Am făcut și un calcul pentru toate ingredientele, iar prețul total este de 20 de lei (folosind un unt bun), ceea ce mi se pare puțin având în vedere că tarta e suficient de mare pentru 3-4 adulți și 3 copii sau pentru 6-7 adulți. Practic o felie de tartă va costa 3 lei și va conține doar ingredientele pe care le cunoașteți, fără adaosuri nesănătoase.
Tarte sărate fac pentru cină, de regulă fără carne. Însă cred că pot fi și o idee pentru masa de prânz, dacă adăugați niște piept de pui fiert puțin sau somon/șuncă și faceți o salată de sezon alături (aici prețul ajunge spre 30 de lei în total).