Chifteluțe de linte și hrișcă, salată de sfeclă (vegan)
Radem pe răzătoare 3 cartofi cruzi, un dovlecei mic, un morcov, un ardei roșu, 1 cățel de usturoi, apoi amestecăm cu o cană de linte+hrișcă fierte în prealabil. Adăugăm condimentele dorite: turmeric, oregano, cimbru, boia dulce, pieper etc, 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri de bulion (opțional) și legăm compoziția cu o jumătate de pahar de fulgi de ovăz. Formăm chifltele și dăm la cuptor în tavă pentru 50 de minute, la 180 de grade.
Pentru salată radem sau tăiem rondele sfecla coaptă sau fiartă, peste care punem puțin ulei de măsline, stoarcem puțină lămâie și presărăm semințe de cânepă decorticate/susan.
Cina: Paste cu brânză de casă (sau ricotta, cașcaval)
Se fierb pastele (ideal pentru cei mici sunt penne, varianta micuță, dar și spaghetele sau pennele normale) și se adaugă peste ele brânză făcută în casă (din lapte fiert cu lămâie sau iaurt)/ricotta/cașcaval (ideal peste 1 an). Putem adăuga cimbru sau oregano.
Paste cu sos roșu (vegan) – ca și mai sus, dar în loc de brânzeturi adăugăm sos de roșii fără chimicale/roșii coapte sau la abur, condimente sau chiar legume bine fierte, semințe de cânepă decorticate
Gustări: fructe, biscuiți fără zahăr, tartină cu pateu vegetal/zacuscă/guacamole (vegan)