21 de filme pentru copii dublate în limba română

Am adunat o listă de 21 de filme pentru copii dublate în limba română pe care le puteți urmări în familie. 

Sing: hai să cântăm

Este o comedie muzicală care conține peste 60 de cântece renumite, realizată de Ilumination în anul 2016. Un film animat despre ambiții, relații familiare și vise.

Într-o lume a animalelor antropomorfe, un koala pe nume Buster caută să recâștige gloria pierdută a teatrului său. Pentru a realiza acest lucru, el organizează un concurs de cântat, în care câștigătorul va primi 100.000 de dolari. Astfel, animalele vin motivate de bani, faimă și marea oportunitate de a-și demonstra talentul.

Întrucât a avut un succes enorm, premiera celui de-al doilea film va fi în anul 2021.

sing hai să cântăm

Dl. Peabody și Sherman

Este un film animat sci-fi realizat de DreamWorks Animation în anul 2017.
Domnul Peabody este un câine vorbitor și este cea mai inteligentă ființă întâlnită. Fiind un cățel, a fost respins de toți potențialii proprietari, ceea ce l-a determinat să-și dedice viața descoperirilor științifice, sportive și tehnologice. 

Într-o zi, Peabody găsește un copil orfan și îl adoptă legal sub numele Sherman. L-a instruit pe Sherman printr-o serie de aventuri de-a lungul istoriei folosind o mașină a timpului și cea mai mare invenție a sa. Când Sherman își începe prima zi de școală intră în conflict cu colega sa de clasă Penny, pe care a depășit-o inocent la clasa de istorie cu cunoștințele ei directe despre George Washington.

Penny îl intimidează și îl umilește pe Sherman, insultându-l și numindu-l „câine” pentru că a fost crescut de unul. Vedeți voi ce a urmat și cum pasiunea lor pentru istorie i-a ajutat să devină prieteni.

peabody si sherman

Întors pe dos – Inside Out

O comedie dramatică și aventură produsă de Pixar, ea ne duce în cel mai extraordinar loc: în interiorul minții noastre. Premiera a fost în anul 2015 și a obținut numeroase premii și nominalizări, precum Globul de Aur, Premiul Oscar pentru cel mai bun film animat, iar în 2016 BBC l-a numit printre 100 cele mai bune filme ale secolului XXI.

Acest film este o referință absolută pentru psihologii infantili și desigur o resursă foarte utilă pentru părinții din toată lumea. Acest film ne introduce în mintea unei fetițe, Riley, și ne arată cele 5 emoții de bază personificate: bucuria, tristețea, dezgustul, frica și furia. O fetiță de 11 ani care a avut o creștere emoțională sănătoasă datorită faptului că emoția care predomina, Bucuria avea grijă să fie mereu o fetiță optimistă. Când fetița a trebuit să se mute cu familia în alt oraș, aceasta începe să sufere o instabilitate emoțională.
Vă recomand din tot sufletul să vedeți cum s-a descurcat Bucuria cu celelalte emoții, având în vedere că din prima zi în noul oraș, au început a apărea conflicte.
Îl găsiți de asemenea dublat în limba română pe HBOGO.

inside out limba romana


Balerina

O comedie muzicală produsă de L´Atelier Animation și lansată în decembrie 2016.

Felicia este o fetiță orfană care are un singur vis: să devină o balerină profesională. Ea decide să plece la Paris pentru a-și îndeplini visul. În această călătorie merge cu un bun prieten Victor, vor avea multe aventuri frumoase, dar și impedimente care vor încerca să-i oprească din acest drum. Filmul este plin de lecții de viață, de ambiții sănătoase, despre cum să-ți urmezi visele cu pasiune și să nu te lași învins nicicând.
Această frumoasă animație, cu o elegantă coregrafie realizată de două superstaruri de la Opera de Balet din Paris, cu siguranță va lăsa fascinat pe toată familia.
Îl găsiți gratis și pe youtube.

balerina in limba romana

Regele leu – Lion King

Un film animat de la Walt Disney, serie care a început în 1937. În 2019 a avut loc o altă premieră a acestuia, este un clasic cu cele mai importante încasări din toate timpurile. Astfel, compania a luat decizia producerii altor două filme.
Un film muzical cu melodii compuse de Elton John și coloană sonoră de Hans Zimmer.

Filmul urmărește viața lui, Simba, un leu din Africa care învață despre locul său în „cercul vieții” și trece printr-o serie de obstacole pentru a deveni regele de drept. Despre acest fenomen al vieții a scris mai profund, dintr-o perspectivă mai amplă și Yuval Noah Harari în cele ”21 de lecții pentru secolul XXI” făcând referire la regele leu.

lion king limba romana

Zootropolis

Un desen animat comedie aventură produs de Walt Disney în anul 2016.
Zootropolis este o metropolitană modernă unde trăiesc diferite mamifere. Iepurașul Judy Hopps mereu a visat să îi ajute pe ceilalți, iar acum că este prima iepuroaică din poliția acestui oraș, este gata, de fapt este impusă de situație, să lucreze chiar cu inamicul ei direct, vulpea, pentru a demonstra că și-a meritat acel job.

Să lucrezi într-o echipă unde toți sunt mai mari și mai puternici decât tine nu este ușor, vedeți cum a reușit Judy.
Îl găsiți de asemenea pe HBOGO.

zootropolis

Toy Story sau (Povestea jucăriilor)

Un film animat produs de Pixar și lansat de Walt Disney, în 1995. După acest mega succes au mai urmat alte 3 filme și nu este exclus să apară și al 5-lea.
Toy Story este un film despre viața secretă a jucăriilor care prind viață atunci când nu sunt văzute de oameni.

Woody este o păpușă cowboy cu sfori, care a petrecut cinci ani pe noptiera de la capul patului unui băiețel pe nume Andy, câștigând astfel statutul de jucărie preferată și devenind liderul incontestabil al celorlalte jucării. Din nefericire, autoritatea îi este amenințată de Buzz Lightyear, cosmonautul, care din momentul în care intră în camera lui Andy încearcă să instaureze o nouă ordine. Cei doi se suportă cu greu, dar, într-o zi, când ajung la capătul răbdărilor, se iau la bătaie și Buzz cade pe fereastră. În ciuda diferențelor, cei doi își unesc forțele pentru a regăsi drumul spre camera lui Andy și a înfrunta toate piedicile, descoperind astfel și mirajul unei frumoase prietenii.

toy story romana

Doamna și vagabondul

Un film de animație produs de Walt Disney în 1955. Când a fost premiera noului film în 2019, acesta a avut un succes enorm, depășind Regele leu, Alladin, Frumoasa și bestia, ajungând să fie pe locul 2 la nivel internațional, după Răzbunătorii.

Lady este o cățelușă de rasă foarte frumoasă, care trăiește fericită într-o familie unde o răsfață mult. Când într-o zi aceștia pleacă în călătorie și o cheamă pe mătușa Clara cu pisicile ei, totul se schimbă. Din fericire întâlnește un câine vagabond foarte drăguț, care o învață să trăiască viața în libertate, așa cum o face el. Au trecut prin multe peripeții, dar au avut și o cină romantică.
În opinia mea este un muzical elaborat foarte minuțios care încearcă printr-o simplă istorie să ne facă să explorăm emoții complexe.

doamna si vagabondul in romana

Mary Poppins

Un film muzical fantastic, produs de Walt Disney în anul 1964. A câștigat 5 premii Oscar, printre care premiul pentru cel mai bun film. În 2018 a fost premiera celui del 2-lea film, la fel recomandabil.

Filmul este despre o dădacă magică care vizitează o familie cu dificultăți și folosește stilul ei unic pentru a îmbunătăți viața aceste familii. Un tată pe cale să-și piardă casa, copiii care încearcă să obțină atenție prin tot felul de șmecherii și Mary Poppins, care printr-o doză de umor și lecții de etică aduce armonia în casă. Nu pierdeți acest clasic muzical pentru toată familia.

mary poppins romana

Întâmplări cu Alexandra

Alexandra și tatăl ei, Ovidiu, interpretat de Mircea Diaconu, rămân singuri acasă în timpul unei delegații de serviciu a mamei, care devine celebră pozând pentru revista “Femeia”. Ovidiu încearcă să petreacă mai mult timp cu Alexandra și să rămână calm atunci când aceasta face boacăne. Aventurile fetiţei continuă la grădină zoologică, la pescuit, la școală. În scurt timp lipsa de disciplină face ca întreaga casă să fie dată peste cap. Fetița de 9 ani și tatăl acesteia sunt însă hotărâți să pună stăpânire pe situație și să restabilească ordinea.


De asemenea aș vrea să vă recomand să priviți cu toată familia și alte filme romanesti pentru copii:

  • Sarea în bucate
  • Aventurile lui Tom Sawyer
  • Amintiri din copilărie
  • Dumbrava minunată
  • Maria Mirabela

https://gokid.ro/c/activitati-copii/filme-romanesti-copii/


intamplari cu alexandra
Cinemagia

Pentru cei care au Netflix, puteți găsi următoarele, dar și alte desene animate dublate în limba română:

  • Finding Nemo și finding Dory
  • Happy feet
  • Madagascar
  • Dumbo
  • Epoca de gheață

Probabil toți care au văzut Hachiko au rămas profund impresionați. Acest film bazat pe fapte reale povestește despre prietenia dintre un om și un câine. Un film plin de emoții, valori și mesaje frumoase, noi l-am privit subtitrat în română.

Filmul meu preferat, probabil cel mai bun care l-am văzut vreodată și vreau să îl vadă și copiii mei: Minunea sau Wonder! Aceasta dramă și comedie, care a apărut în 2017, îți arată de fapt cât de mult contează iubirea și atitudinea părinților față de copiii săi, dar și cum copiii ar trebui să-i privească și să-i primească pe alții.
Filmul este despre un băiat de 10 ani, Auggie, care are o rară deformare medicală a feței și decide să meargă pentru prima dată la școală. Cum își cucerește el prietenii, cum înfruntă situațiile atunci când este hărțuit, ofensat, dar și trădat, deci este impresionant cum se autodepășește acest băiat. Având în vedere societatea în care trăim, cred că fiecare copil, dar și părinte, ar trebui să dezvolte o astfel de atitudine pentru absolut orice situație.

Chiar dacă nu îl găsiți dublat în limba română, sper să-l priviți cel puțin subtitrat în română. Îl recomand din toată inima.
Îl puteți găsi pe HBOGO sau https://vezionline.net/wonder-minunea-2017.html

Pentru alte activități cu copiii în familie vă recomandăm să urmăriți pagina Family Time

De cînd am aflat că voi avea un copil am conștientizat faptul că voi fi primul exemplu pentru ea și am început să fac cursuri de parenting, să învăț mai mult despre alimentația sănătoasa, despre atitudinea care mă va ajuta să cresc un copil fericit. Citesc și scriu despre tot ce simt. Mă inspir zilnic de la copilul meu. Învăț a iubi și a trăi așa cum o face ea: cu adevărat, fără a aștepta ceva în schimb, așa cum simt cu tot corpul și sufletul meu.

Lasă un răspuns