Casa de Mare Olimp
Family Time

Cum a fost la Casa de Mare Olimp? Sejur pe litoralul românesc, chiar pe plajă

În urmă cu doi ani am căutat un loc în România, chiar pe plajă, pentru a ne bucura de mare cu cei mici și a merge împreună cu rudele soțului, din Elveția. Cum ei nu au litoral, iar noi nu putem ajunge prea departe cu atâția copii (preferăm variante cât mai simple), am căutat un loc la noi, chiar pe plajă, unde să existe loc de joacă, piscină și restaurant. Așa am ajuns la Casa de Mare Olimp. Din cauza pandemiei, am reușit să ne reunim abia anul acesta, iar locul a fost chiar potrivit pentru familia noastră. Mai jos voi scoate în evidență punctele tari și limitele acestei destinații de pe litoralul românesc.

Unde este și cum se ajunge la Casa de Mare Olimp?

Casa de Mare este un complex aflat lângă Olimp, ce dispune de căsuțe și camere în vilă, în mai multe locații apropiate, toate fiind pe plaja Copahavana. Găsiți toate detaliile pe site-ul lor: https://www.casademare.ro/.

Casa de Mare Olimp

Pentru a ajunge acolo cu 3 copii mici, am ales să luăm trenul. La dus am ajuns în 3 ore în halta Neptun, în super condiții, cu firma Astra Trans Carpatic (un tren privat extrem de confortabil și curat, am fost toți încântați că există așa ceva și la noi). De acolo am luat taxiuri până la calea ferată de lângă cazare, apoi am mers puțin pe jos (se poate ajunge cu mașina personală chiar până pe plajă, prin pădure). La întoarcere am avut un tren al CFR, care din păcate nu ne-a oferit nici pe departe același confort (iar durata a fost de 4 ore).

Ce oferă destinația aceasta de vacanță?

Casa de Mare Olimp dispune de camere duble cu vedere la mare sau la grădină (fără balcon) sau de căsuțe tip ”familly cottage”, toate aflate chiar pe plajă. Oferta lor este demi-pensiune, cu mic dejun și prânz incluse, oferite la restaurantul din apropiere (3 minute pe jos), de tip ”bufet suedez„. Prețul nu include șezlongurile, însă oferă acces nelimitat la piscină (curățată zilnic, foarte primitoare) și la locurile de joacă pentru copii, situate la umbră.

Pe aceeași plajă ei dețin și locațiile Casa Blanca, respectiv Hacienda de Mare, cu legătură la aceleași restaurante. O altă cazare a lor este în zona 2 mai-Vama Veche – Casa Stavros – toate au același stil ușor mediteranean, cu cladiri albe și alei de nisip.

Casa de mare Olimp

Cum ni s-au părut prețurile?

Personal, consider că explozia prețurilor în urma pandemiei nu se justifică, mă șochează și dezgustă modul în care românii profită de turiștii dornici de plecări, de vacanțe, după acea perioadă stresantă de anul trecut. 

Dacă ne-ar fi mai ușor să ne deplasăm cu cei mici, cu siguranță am alege Bulgaria sau Grecia, nicidecum România (probabil chiar a fost ultima vacanță pe litoralul nostru). Pe lângă faptul că acolo prețurile sunt mai mici și condițiile mai bune, nu există nici acea atitudine de a ”lua pielea de pe client”, de a-i goli buzunarele.

Dimpotrivă, grecii și bulgarii sunt mult mai ospitalieri și doresc să te facă sa revii la ei, nu să te jupoaie de bani pentru un sezon.

Așadar, prețul la Casa de Mare Olimp mi s-a părut ridicat (au și niste sume în euro, parcă au de-a face cu străini, nu cu români). În plus, pe lângă ce achitaserăm în avans (adică toată suma), ne-au cerut la final și o taxă de ”stațiune” de 5 lei/zi/persoană. Aș fi vrut să vorbesc cu ei și nu aveam de gând să plătesc, însă soțul s-a ocupat înaintea mea.

Dacă totuși compar cu alte cazări din Mamaia, nu pot să îi mai critic. Față de stațiunea noastră celebră (unde nu aș merge nici gratuit), este cu totul altceva: liniște, libertate, confort, siguranță.

Casa de Mare Olimp

Cum a fost cazarea la Casa de Mare Olimp?

Noi am fost 5 adulți și 3 copii, într-o căsuță (cu pat dublu, canapea extensibilă și pătuț de bebe – destul de mic spațiul rămas) și o cameră dublă (cu pat dublu și canapea). Paturile erau confortabile (tip IKEA), băile spațioase cu cabină de duș, curățenia se făcea la cerere, prosoapele erau schimbate la cerere, exista suport de uscat rufele. Aerul condiționat mergea perfect în ambele cazări, ferestrele au protecții anti-țânțari, aspectul per total a fost ok.

Camera cu vedere la mare era la etajul 1, fără vecini, dar cu muzică ce ne trezea pe la 7 dimineața (în zona piscinei). Slavă Domnului că tot sejurul au pus doar muzică drăguță, liniștită, nu genul de club. Într-una din zile chiar am prins un răsărit de la geam, nu a fost nevoie decât să dau perdeaua :). 

Casa de Mare Olimp
Căsuța avea și o terasă mică, măsuță și scaune, obloane pentru a crea întuneric beznă. Mi-a plăcut cum au încadrat aceste familly cottage, între copaci, cu umbră, alei și locuri de joacă pentru copii. Chiar erau multe familii cu copii mici acolo.
Casa de Mare loc joaca
Casa de Mare casuta

Cum a fost mâncarea la Casa de Mare Olimp?

Dacă ar fi să aleg aspectul preferat, acela ar fi mâncarea. Atât la micul dejun, cât și la prânz, puteam servi câte ceaiuri/cafele/cappucino/sucuri tip Santal doream, iar preparatele erau diverse și foarte gustoase.

meniuri sănătoase

La micul dejun puteam alege din variatatea de brânzeturi, mezeluri, crenvurști, omletă, ouă ochi sau patiserie-desert, unt cu dulceață. Pâinea era normală, feliată sau toast.

La prânz existau în jur de 3 feluri principale (gen porc, pește sau pui) cu 3 garnituri diferite (ex. paste cu pesto, cartofi la cuptor sau lasagna vegetariană) , 2 tipuri de salată și 2 tipuri de ciorbe/supe. Era greu să alegi! Existau și variante suficiente pentru vegani (spre deosebire de micul dejun, unde parcă majoritatea preparatelor erau din produse animale). 

Întotdeauna luam la pachet fructe și desertul: prăjituri delicioase tip ”home-made”, ca la bunica acasă. Plăcinte cu brânză, carrot cake, tot felul de bunătăți pe care nu le mai puteai servi atunci, dar prindeau bine mai târziu la plajă, ca gustare pentru copii și adulți.

Casa de Mare Olimp
Mi-a plăcut, așadar, generozitatea lor în felurile de mâncare, dar și priceperea bucătarului (un mare plus: mereu erau scaune de masă pentru copil suficiente). Până la urmă a meritat că am avut (obligat) demi-pensiune. Seara mai ieșeam la o terasă din apropiere pentru ceva cu specific pescăresc (Popasul Pescarilor, celebru) sau niște pizza/paste (o terasă recent deschisă, foarte confortabilă, la 3 minute de mers pe plajă).
Casa de Mare Olimp
Drumul spre masă și terase

Cum e plaja acolo?

Plaja nu este din aceea cu nisip fin, are ceva scoici, melci, însă nici nu deranjează la mers. Copiii au fost cei mai fericiți la joacă în nisip. Algele de la mal erau curățate noapte de noapte, însă apăreau mereu la loc. Intrarea în apă era lină, însă copiii s-au îmbăiat mai mult în brațe la noi sau cu colac (erau și valuri).

plaja Casa de Mare
plaja Casa de Mare Olimp
Doar în câteva zile am închiriat șezlonguri, când era senin complet și deci soare mult mai arzător. Dacă erau mai accesibile, probabil luam zilnic, sunt totuși confortabile pe plajă.
Casa de Mare Olimp plaja
Exista chiar acolo și un bar cu servire pe canapele, unde puteai găsi tot felul de băuturi la prețuri ok.
bar casa de mare

Ce ne-a lipsit?

Ne-a lipsit un magazin în apropiere, de unde să putem lua apă (ronțăieli și alte gustări am adus de acasă, bănuiam că nu sunt magazine, știind că locația este în afara stațiunii). Soțul și socrul meu s-au dus în plimbare, pe jos, pe plajă, cam 30 de minute până în stațiunea Olimp, unde au găsit magazin.

Concluzie despre Casa de Mare Olimp

În general pentru noi totul a fost bine, confortabil și plăcut. Nu a trebuit să cărăm bagaje pe plajă (doar ieșeam din curtea pensiunii, ne puteam întoarce oricând să mai luăm ceva), să ne stresăm pentru toalete, somnul de prânz (după masă mergeam să îi culcăm, fiind orele cele mai arzătoare) sau mâncare.

Chiar și elvețienii s-au simțit bine, socrul meu a urmărit și meciurile la recepție, s-a bucurat atât de nepoți, cât și de mare și vacanță. Copiii și-au făcut prieteni, s-au jucat mult pe malul mării, au mâncat foarte bine, iar noi am prins câteva momente de relaxare, chiar și în doi 🙂 Ne-am bucurat și de piscină, fiind perfectă chiar și la orele de vârf (o porțiune e umbrită).

Recomand acest loc familiilor cu copii, dacă nu pot alege o destinație din altă țară, mai accesibilă ca preț. Puteți citi despre experiența noastră în Tenerife sau cea a Laurei în Creta, pentru alte idei de vacanțe cu copiii sau fără copii.  

Casa de Mare Olimp

Irina Pache

Mă numesc Irina Pache și sunt profesor pentru învățământul primar și preșcolar. Mi-am dorit să pot schimba ceva în bine, în învățământul românesc, așa că la 22 de ani am devenit învățătoare, promovând examenul de titularizare cu nota 10, în București. Am crescut timp de 4 ani o generație minunată de elevi, în sistemul de stat, apoi alți 2 ani o clasă din învățământul particular.

În anul 2017 am devenit mămică, un vis împlinit și o mare binecuvântare! De atunci au mai venit în viața noastră încă doi copii, așa încât nu m-am mai întors în sistemul de învățământ, ci în prezent mă ocup de creșterea lor, acasă. În același timp încerc să mă implic în continuare în diverse proiecte educaționale, să scriu și să mă dezvolt pe mai multe planuri.

Educația copiilor rămâne pasiunea mea principală, domeniul în care simt că mă regăsesc și pot fi de folos. Pun foarte mare accent pe cucerirea elevilor pentru învățare și pe dezvoltarea lor complexă, ca suflete unice și minunate. Consider că scopul nostru, ca părinți și profesori, este de a crește copii fericiți și bogați în interior, nu doar copii cu rezultate bune!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns