Cele mai frumoase 20 cărți în limba engleză pentru copii

Engleza este cea mai vorbită limbă din lume și poate fi găsită răspândită în orice colț al fiecărui continent. Deși nu există o limbă oficială pentru întreaga planetă, engleza este adesea folosită pentru a comunica între națiuni. Pe lângă faptul că este vorbită pe scară largă, engleza este de departe cea mai frecvent studiată limbă străină din lume, urmată de franceză la mare distanță.

În opinia mea, limba engleză este indubitabil cea de care avem cel mai mult nevoie noi acum, dar cu siguranță și copiii noștri. Crearea legăturii emoționale este ceea ce te face mai bun la învățarea limbilor străine. 

Pentru mine cele mai frumoase amintiri sunt din călătoriile noastre, comunicam în limba engleză absolut peste tot, ăsta este cel mai mare avantaj al cunoașterii limbilor străine – de a putea comunica cu mai multe persoane, nemaivorbind de oportunitățile de muncă. 

Din acest motiv eu am început să-mi învăț copilul limba engleză exact când am văzut că deja ne înțelegem în română, adică de la doi ani (cu toate că-i citeam povești în limba engleză și înainte, iar când o întrebam where is the mouse, ea știa să-l arate), așa că nu-i subestimați nici pentru o secundă.

Recomandări de cărți în limba engleză pentru copii

Cu mare drag am decis să împart cu voi o listă de cărți în limba engleză care le-am citit noi, jocuri care le-am folosit, cărți audio, etc.

Majoritatea le găsiți pe Carturesti.ro și Cartepedia.ro, cu toate că am comandat multe și pe Amazon.

La Cărturești îmi place că au promoții pe online, dar și prin magazine, oferta este foarte mare, cu toate că prețurile sunt mai mari decât la Cartepedia spre exemplu, dar veți vedea că sunt și opțiuni foarte economice. Transportul este gratuit la comenzile online peste 150 de lei și poți face retur gratuit timp de 15 zile.

La Cartepedia la fel oferta este fantastică, prețurile mai accesibile, transport gratuit la comenzile peste 120 de lei și poți face retur gratuit timp de 365 de zile.

carti in lb engleza

Recomandările noastre de cărți în limba engleză pentru copii până la vârsta de 3 ani

Eu iubesc mult jucăriile educative, în continuare vă propun câteva cărți pentru a învăța culori și forme, animale și insecte, locuri, cifre, ceasul, găsiți mai multă inspirație accesând link-urile:

Aproximativ la 2 ani, nu mai țin minte exact cum am început, dar copilul meu iubea enorm autocolantele. Pe site-ul Litera am gasit o carte cu autocolante care ne-a ajutat sa începem a face activități pe interesul ei și în limba engleza, perfectă pentru vârsta 2-4 ani și care costă 18 lei. Aș vrea să menționez că nu au o varietate de cărți la fel de mare ca pe Cartepedia, dar poate fi util pentru o comparație de prețuri. Spre exemplu culori și forme aici costă 7 lei, iar pe cartepedia 13 lei.

Mai jos vă las o carte care cuprinde mai multe activități și costă doar 11 lei. Perfectă pentru a învăța animale, culori, natura, numere, etc. Îmi place de asemenea faptul că sunt întrebări sau mai bine zis un mini ghid pentru părinte care-ți sugerează ce activități poate face copilul la pagina dată, spre exemplu să numere animăluțele, să coloreze un număr exact de flori, etc.

engleza gradinita

Acest puzzle care vi-l las mai jos costă 57 de lei, dar e un joc de continuitate la noi. La început se juca doar cu puzzle-urile ca piese și presupun că le făcea după culori sau după imagini, căci sunt doar 3 piese, apoi dădea multă atenție la cifre pentru a le învăța, apoi deja a învățat să numere și folosea și celelalte piese cu mai mult interes, iar în prezent a ajuns să învețe literele mici. 

Îmi place mult acest calendar, costă 56 de lei, dar de asemenea puteți crea acasă unul. Este foarte util pentru a învăța treptat cuvinte, fără sa grabesti lucrurile, la fel faci activități și înveți tradiții corespunzătoare lunii actuale. E o activitate pe care  copilul o perceape ca pe un joc, doar parte din ziua de azi. Am văzut că era important faptul că fetița mea trăia cu momentul actual și asta îi trezea mai mult interes pentru a învăța și a colabora la acest proces, mai ales când îi spuneam că e ziua de naștere a cuiva, vreo sărbătoare semnificativă și memorabilă pentru ea sau orice alt eveniment important pentru noi toți.

Recomandările noastre de cărți în limba engleză pentru copii până la vârsta de 4- 7 ani

Copilul meu adoră această carte cu cantece folclorice din limba engleza. Include de asemenea un CD audio pentru a facilita procesul de învățare a limbii engleze. Este o ieșire din situație foarte bună pentru familia noastră atunci când mergem cu mașina la drumuri lungi. Chiar cred că muzica este cel mai bun instrument pentru a salva situațiile dificile.

Dacă studiile științifice au demonstrat avantajele și beneficiile multilingvismului, de ce să nu creștem copii care sunt pregătiți să concureze și să navigheze în această societate? 

A fi multicultural sau cel puțin a fi expus la diferite culturi ajută copilul să crească apreciind, valorizând și respectând diferențele celorlalți. Îi face să fie compătimitori, toleranți și empatici.

Eu iubesc să aleg povești care ne învață altceva decât viața pe care o trăim noi zilnic, e mai greu cu poveștile bilingve, dar totuși sunt multe.

Noi iubim povestea A friend like you de Andrea Schomburg, dar am găsit-o doar pe Amazon. Cel mai frumos mod de a spune că toți suntem diferiți, dar totuși putem fi prieteni. Costă 12€.

Recent am primit cadou Busy Town de la Fisher price, tot pe Amazon o găsiți. Cred că e mai potrivită pentru copiii de 2-3 ani, vor învăța repede animalele și nici nu se vor plictisi, poate la 4 ani deja e prea scurtă povestea. Costă 9€.

În continuare vă recomand carte Positive thinking, costă 39 de lei și e pentru copilașii care înțeleg mai bine lucrurile. Această poveste are două roluri importante, în primul rând, îi învață pe copii să gândească pozitiv și să își dezvolte abilitățile și personalitatea. În al doilea rând, sunt utile în învățarea și consolidarea limbii engleze la nivelurile începător și intermediar, ajutându-i pe copii și să pronunțe corect, dacă intră pe pagina Youtube a editurii, care conține textele audio pentru ambele niveluri. 

La fel puteți găsi povești clasice precum Aladdin, Scufița Roșie, Mica Sirenă, etc. toate bilingve. De asemenea pe Amazon găsiți foarte multe cărți de genul, chiar și versiunea Kindle care este gratuită, sau povești bune până la 5€. Spre exemplu la Carturești puteți cumpăra Aladdin la doar 7 lei, iar Beauty and the Beast pe Cartepedia la doar 6 lei. Ce poate fi mai motivant decât să înveți engleza cu eroii poveştilor tale preferate?!

Vă mai recomand următoarele cărți în limba engleza:

Dacă copilul deja este inițiat cu poveștile și chiar demonstrează interes ați putea continua cu careva cărți cu activități Montessori. Activitățile variate și progresive din această carte îi vor ajuta pe copiii cu vârste între 3 și 6 ani să descopere vocabularul de bază al limbii engleze.

Activitățile de bază sunt: asocierea în perechi, identificarea noțiunilor prin imagini ș.a., fixează noțiunile legate de teme precum: hrană și alimente, îmbrăcămintea, animalele de pretutindeni, meserii diverse, școala, orașul ș.a.

În afară de cărți, noi avem și multe jocuri care le folosim practic zilnic.


Acum preferatul nostru este acest joc educativ, Angolora Engleza, cu care învățăm cuvinte în limba engleză, dezvoltăm memoria vizuală, abilități cognitive și de asemenea îmbunătățim răbdarea, pentru că piesele nu se unesc ca toate celelalte puzzle-uri, răbdare și vouă dragi părinți!

joc engleza

Cardurile educative IQ FUN cu jocuri de cuvinte sunt destinate copiilor de 8-9 ani care doresc să învețe vocabularul limbii engleze într-un mod inedit și amuzant. Primele careuri sunt simple, cu imagini ajutătoare, apoi încrucișările devin din ce în ce mai complexe, pe măsură ce copilul avansează. Câteva exemple de careuri vizează completarea denumirilor unor părți ale corpului uman, denumirile unor animale, trăsături, expresii etc. Răspunsurile corecte se regăsesc pe ultimele fișe.

Dezlegarea careurilor de cuvinte încrucișate și rezolvarea jocurilor de cuvinte îmbogățesc vocabularul, dezvoltă aptitudinile de rezolvare a problemelor și sporesc capacitatea de concentrare, creativitate, atenție, inteligența și motricitatea fină. Pentru a obține cele mai bune rezultate, copilul ar trebui să exerseze cel puțin 15 minute pe zi.

Copiii sunt dotați cu o capacitate extraordinară de asimilare a limbilor străine. Cartea „I Speak English” prezintă, într-o manieră distractivă, cuvintele și expresiile de bază ale limbii engleze. Costă doar 18 lei, iar vocabularul este organizat pe diverse tematici: familia, ziua de naștere, orașul, ferma de animale, mijloacele de transport, grădina zoologică, sporturi, personaje din povești, culori și forme geometrice etc.

Diferitele etape ale vieții ne oferă avantaje diferite în învățarea limbilor străine. Când suntem bebeluși, avem o ureche mai bună pentru diferite sunete; când suntem copii mici, putem capta accentele native cu o viteză uimitoare. Apoi apar o multitudine de factori dincolo de vârstă – cum ar fi circumstanțele sociale, metodele de predare și chiar dragostea și prietenia – pot afecta numărul de limbi pe care le vorbim și cât de bine le vorbim.

Ceea ce excelează la copiii mici este învățarea implicită: ascultarea vorbitorilor nativi și imitarea lor. Implicarea părinților, chiar dacă nu au un nivel nativ, este foarte importantă. Cel puțin copiii învață cuvinte cu voi, cel puțin văd la o persoană importantă pentru ei un interes către necunoscut și asta îi trezește și lui curiozitate. Fiți alături, găsiți soluții și oferiți-le copiilor posibilitatea de a vedea lumea și a se gândi la ea cu un orizont larg deschis.

De cînd am aflat că voi avea un copil am conștientizat faptul că voi fi primul exemplu pentru ea și am început să fac cursuri de parenting, să învăț mai mult despre alimentația sănătoasa, despre atitudinea care mă va ajuta să cresc un copil fericit. Citesc și scriu despre tot ce simt. Mă inspir zilnic de la copilul meu. Învăț a iubi și a trăi așa cum o face ea: cu adevărat, fără a aștepta ceva în schimb, așa cum simt cu tot corpul și sufletul meu.

Lasă un răspuns