pensiuni child-friendly în Sibiu
Family Time, Recomandări

Pensiuni child-friendly în zona Sibiu – recomandări de la părinți

Atunci când vine vorba de planificarea unei vacanțe sau a unui city-break, pe lângă ideea despre destinația în care vrem să ajungem, ne ajută și experiența și impresiile celor care au ajuns deja în locul respectiv. Desigur că nu vom cere feedback despre un camping grozav unor prieteni care s-au perindat numai dintr-un hotel în altul; și nici nu vom căuta părerea celor care frecventează exclusiv resorturile de la mare, dacă noi plănuim o excursie la munte.

Mergând pe acest fir logic, și mamele, atunci când organizează o excursie pentru întreaga familie, se vor orienta (și) în funcție de sfaturile primite… de la alte mame! ☺ Bineînțeles… variabile există și dacă ne coagulăm „cercetarea” în funcție de criteriul acesta! Nevoile unui bebeluș de 10 luni sunt diferite de cele ale unui copil de 10 ani, iar de aici și aspectele care fac diferența între o alegere sau alta!
Cu toate acestea, în mentalul societății de astăzi există două concepte care ne ghidează atunci când ne exprimăm opțiunile de căutare: babyfriendly (cu referire la copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 4/5 ani) și childfriendly (cu referire la copiii peste 5 ani). Ei bine, în articolul pe care ți-l aducem azi în vedere, am documentat pentru tine, pornind de la experiența extrem de folositoare a câtorva mame, câteva locații babyfriendly din Sibiu și din zona Sibiului.

Frumusețea orașului Sibiu este deja de multă vreme devoalată de fotografiile și de recenziile pozitive ale peregrinilor români sau ale turiștilor străini. Și dacă totuși te mai întrebi ce poți vizita în fosta capitală culturală europeană a anului 2007, îți oferim noi câteva sugestii, puncte de atracție fabuloase care pot deveni cu ușurință contexte ale unor momente memorabile: Podul Minciunilor, Turnul Sfatului, Grădina Zoologică Sibiu, Muzeul ASTRA, Piața Mică și Piața Mare, Muzeul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturală sau Muzeul Locomotivelor cu Abur.

Când vei fi terminat de bătut în lung și-n lat orașul, te-așteaptă la explorat și alte zone minunate, situate la o distanță (relativ) mică de spațiul citadin: Castelul de Lut Valea Zânelor (Porumbacu de Sus), Transfăgărășanul, Ocna Sibiului, Stațiunea Păltiniș sau Cetatea de la Slimnic.

Pensiuni child-friendly lângă Sibiu

Călătorim, călătorim, dar trebuie să ne și odihnim, iar sugestiile mamelor privind spații de cazare babyfriendly în Sibiu și în zona Sibiului sunt deosebit de valoroase, pentru că ne ajută să ne filtrăm informațiile necesare și ne oferă o perspectivă obiectivă și reală, dincolo de promovarea ofertantă, mediată de fotografii spectaculoase și descrieri pompoase, pusă la dispoziție de proprietari!

Natura Family Resort din Avrig

Alina Băroi: „Recomand Pensiunea Natura Family Resort din Avrig (situată la 29 kilometri de Sibiu), deoarece este o pensiune perfectă pentru familiile cu copii. Dispun de o curtea mare, spațioasă, plină de verdeață și fel de fel de jucării, inclusiv biciclete, pe care le putem folosi. Iar tabloul este completat perfect de iepurași ce zburdă în voie. Mâncarea este foarte bună, pregătită din foarte multe preparate cumpărate de la producătorii locali. Mesele au umbrele mari, așadar poți lua masa afară, la umbră. Mie îmi place foarte mult și ideea că restaurantul este doar pentru persoanele cazate în locație, așadar nu există atât de mult trafic și nu așteptăm mult timp după mâncare. Camerele sunt spațioase și dețin balcon. Personalul este amabil, iar pentru cazare primesc și tichete de vacanță. Vom reveni cu drag în această locație de câte ori vom avea ocazia.”

pensiune child-friendly Sibiu
natura family resort
pensiuni child-friendly în Sibiu

Cerasela Tănase: „Recomand cu mare drag Pensiunea Natura Family Resort din Avrig unde am fost când băiețelul nostru avea 11 luni, în decembrie 2020, deoarece pot spune ca ne-am simțit ca acasă. Camerele sunt spațioase, dotate cu tot ce este necesar; personalul ne-a asigurat și un pătuț pentru copil și am avut tot confortul. Micul dejun și restul meselor sunt pregătite cu produse care provin, în mare parte, din gospodăria proprie, și gustoase și apreciate, inclusiv de copii. Curtea este generoasă, există un loc de joacă atât la interior, cât și la exterior, o mini-fermă cu animăluțe care pot fi hrănite de copii, iar împrejurimile sunt foarte ofertante în ceea ce privește obiectivele turistice: echitație, Palatul Brukenthal și grădinile, Castelul de Lut Valea Zânelor și Povestea Calendarului, Transfăgărășan sau orașul Sibiu.”

Ionela Enache: „Pensiunea Natura Family Resort din Avrig este un loc de poveste în care am petrecut câteva zile, în luna august 2019. Pensiunea dispune de o curte generoasă, cu mult verde și spații de joacă pentru copii. În acest loc am întâlnit o gazdă dedicată și amabilă, am avut parte de un mic-dejun diversificat și cât mai natural și am optat, de câteva ori, să servim și cina la locație. De asemenea, camerele sunt spațioase, curate și confortabile.”

Pensiunea Alina din Sibiu

Irina Constantin: „Recomand cu drag Pensiunea Alina din Sibiu. Totul a fost excepțional! Nota 100 pentru gazdele care întrețin un loc de poveste! Sunt super sociabile și prietenoase și răspund prompt oricărei întrebari sau solicitări. Ce am găsit aici? Mâncare proaspătă, gătită pe loc de dl Cata, prăjituri extraordinare cu care ne bucură dna Alina în fiecare dimineață și seară, camere curate, dotate cu toate cele necesare, lenjerii și prosoape parfumate și de un alb imaculat, iar în baie am găsit toate cele necesare pentru igiena zilnică. Totul este gândit cu discernământ și cu mult bun gust. 

În curtea generoasă avem o piscină cu apă încălzită, perfectă pentru bălăceala celor mici și mari, 2 jacuzzi, saună, vestiare si dușuri moderne, mai multe spații de recreere și pentru luat masa, câteva pisicuțe dornice de mângâiere, o trambulină imensă, șezlonguri pentru relaxare, cafea delicioasă și posibilitatea de a servi o bautură rece la aer curat sau în timp ce-ți citești mailurile de la birou. Toată experiența a fost la superlativ. Vom reveni în locul acesta cu siguranță! Ps: se poate plăti cu tichete/card de vacanță.”

pensiunea Alina

Pensiunea Gasthof Clara

Simona Bianca Omocea: „Anul acesta am hotărât să ne petrecem vacanța în România și am ales Sibiu. Am făcut trierea dintre cazările babyfriendly pe booking.com, specificând și necesarul unui pătuț de bebe, apect confirmat apoi și într-o conversație cu proprietarii. Așa am ajuns la Pensiunea Gasthof Clara, situată fix pe malul râului Cibin. 

Locația este amenajată cu gust într-o casă veche săsească, adusă la standardele moderne de astăzi. Ce ne-a plăcut: curățenia, disponibilitatea și căldura gazdelor, camerele confortabile, băile foarte curate și moderne, existența scaunului de masă pentru copii și, mai ales, proximitatea locației de centrul orașului – aproximativ 5-7 minute de mers pe jos. 

Micul-dejun a fost îndestulător, cu fructe proaspete și iaurt, ceea ce piticul nostru a apreciat. Parcarea se face pe stradă, în fața locației, ceea ce ajută mult, atunci când călătorești cu un bebe de 10 luni și tot ceea ce înseamnă bagaje pentru el. Prețul cazării a fost de 300 ron/cameră/noapte cu mic-dejun inclus. Nouă ne-a plăcut și vom reveni cu siguranță!

Unde se poate mânca în Sibiu?

Pe de altă parte, mi-ar face plăcere să împărtășesc experiența noastră și despre locurile în care am mâncat bine, în Sibiu. Am descoperit Restaurantul Konak în prima seară de vacanță la Sibiu. Este un local cu specific turcesc, iar bucătarii sunt nativi turci. Ne-a plăcut mult atmosfera și am apreciat faptul că au redus ei automat volumul muzicii, atunci când ne-au văzut cu cel mic. Au scaune de bebeluși foarte curate și sunt dispuși să te ajute cu orice legat de copilaș. Noi, de exemplu, am comandat pui la grătar cu legume și pe o parte dintre ele nu au pus condimente, pentru a fi ușor de mâncat de bebe. Din cele 8 zile de stat la Sibiu, 3 mese de cină le-am avut la Konak și am fost foarte mulțumiți. În plus, desertul lor este pur și simplu divin și foarte proaspăt. Atașez o poză elocventă cu un cataif delicios. Prețul este mediu, iar meniul lor se găsește și online.


O altă opțiune de avut în vedere este și Cafe Einstein, situată în Piața Mică. Am ales-o întâmplător și am servit la ei, în timpul sejurului nostru, 3 prânzuri. Meniul este afișat și pe site, însă nu este la fel de variat ca cel pe care îl găsiți la fața locului. Adulții au servit burgeri, paste și pizza, iar celui mic i-au plăcut foarte mult supele cremă de roșii și de linte. Tot personalul este tânăr și foarte serviabil. Prețurile sunt rezonabile atât la mâncare, cât și la băuturi, iar localizarea spațiului în Piața Mică îl face accesibil pentru prânz sau cină, după o plimbare prin oraș.”

pensiune child-friendly sibiu

Pensiunea Conacul dintre râuri (Gura Râului)

Irina Marcu: „Am ajuns prima dată la Pensiunea Conacul dintre râuri (Gura Râului), în calitate de viitoare mămică, fiind însărcinată în 7 luni. Gazdele ne-au cucerit cu ospitalitatea și bunătatea lor, dar și cu tradițiile și cu obiceiurilor locului. Îmi aduc aminte că am comandat clătite la desert, dar aflând ulterior că nu sunt făcute cu lapte pasteurizat, am renunțat la comandă. Deh, eram la primul copil, iar titlul de farmacie era scris pe mine! Ei bine, mare mi-a fost surpriza să găsesc a doua zi clătite, din partea casei, fără strop de lapte! Mâncarea gătită, produsele proaspete și neprocesate (totul este obținut local sau făcut în casă) și cantitatea generoasă (nu am fost serviți la porție; deși te servesc cu un bol de supă, de exemplu, întotdeauna este pus mai mult decât porția fixă) ne-au bucurat papilele gustative!


Oamenii sunt buni, iar gazdă ne-a fost o familie aparte… Merită să ajungi în anumite locuri numai pentru prilejul de a cunoaște oameni minunați, blânzi și buni, ce te răsfață cu dulciuri făcute în casă și cu povești despre vremuri de mult uitate.


Cazarea este una tradițională, cu mult lemn și piatră, cu decoruri rustice, cu materiale naturale și pleduri de lână. Partea de interior nu as considera-o neapărat child-friendly, eu însămi fiind genul de mamă mult prea atentă și ușor panicată, dar dacă nu aveți acest gen de probleme, este un loc extrem de curat, impecabil chiar. 

Menționez că sunt extrem de exigentă (peste medie) la capitolul curățenie, băiețelul meu fiind alergic la acarieni, iar amândoi copiii sunt foarte mâncăcioși, deci putem spune că noi facem și puțin turism culinar. În interior se poate regăsi și o mică sala/cramă, cu masă de biliard și alte jocuri, unde te poți relaxa sau distra. 

Așteptările trebuie să fie moderate în privința ofertei din interior, întrucât condițiile pot suporta mici îmbunătățiri, dar eu am înțeles anii grei de pandemie care i-au afectat ca putere de a investi. În exterior, curtea este foarte mare și dispune de un teren de fotbal, de teren de tenis, de leagăn, masă de tenis, foișor și chiar și un mic râuleț. Locația Conacului dintre râuri este foarte bună, întrucât îți permite să ajungi ușor în zona Păltiniș, Sibiu și chiar Alba Iulia.


Revenim periodic la Gura Râului, la Conacul dintre râuri, unde am fost în formula de două persoane, trei și, ulterior, patru. Îmi doresc pentru copiii mei să cunoască locuri unde tradițiile se păstrează, să întâlnească oameni care merg la slujba de duminică în costum popular și care se adună apoi și discută problemele satului, iar „bună ziua” este nelipsită daca le ieși în cale, fie ești străin, fie ești de-al locului; vreau să învețe și că noțiunea de a „negocia” nu există întotdeauna, că trebuie să ceri prețul corect din capul locului, fiind o jignire să-l contești pe celălalt. Și, poate o informație suplimentară de folos: la Conacul dintre râuri am plătit ultima dată cu vouchere de vacanță (card Edenred).”

pensiuni child-friendly sibiu
pensiuni child-friendly sibiu
pensiuni child-friendly sibiu
Așadar, fie sunteți mâine pe picior de plecare, fie planificați o excursie într-un viitor mai îndepărtat, sugestiile puse în pagină reprezintă opțiuni pe care să le ai, cu siguranță, în vedere! Îți poți rezerva camera dintr-un spațiu de cazare listat mai sus ori… mai poți căuta! Dar nimic nu-ți înlesnește acțiunea de a găsi varianta potrivită pentru familia ta ca o recomandare sinceră, venită din partea unei persoane care îți cunoaște dorințele, nevoile și gândurile… de mamă! ☺

Adela-Danina Petruse

Sunt absolventă de Litere, iar odată cu statutul de mamă am început să scriu și să citesc lumea prin ochii copiilor mei. Scriu recenzii de carte pentru copii, dar am luat și interviuri și am scris despre oameni cu vieți de poveste.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns