22 citate despre inteligența emoțională

Inteligenta emoțională, o cheie a succesului în viață conform ultimelor studii. Control al emoțiilor, empatia față de alții, relații armonioase cu cei din jur – doar câteva dintre caracteristicile inteligenței emoționale sau EQ. Iată mai multe citate inspirationale care ne ajută să înțelegem puterea inteligenței emtionale

1. “Suntem periculoși atunci când nu înțelegem responsabilitatea pe care o avem pentru cum acționăm, simțim și gandim”
Marshall B. Rosenberg

2. “Ceea ce pornește cu furie va sfârși cu rusine”
Benjamin Franklin

3. “80% din succesul unui adult vine din inteligență emotionala”
Daniel Goleman

4. “Emotiile nu sunt făcute să fie logice. Periculos este omul care și-a raționalizat emoțiile.”
David Borenstein

5. “Sa menții furia este ca a ține un cărbune încins în mână cu intenția de a îl aruncă către altcineva. Noi suntem cei care ne vom arde.”
Buddha

6. “Poti cuceri orice frică dacă îți pui în minte asta. Amintește-ți, frica nu există nicăieri decât în mintea ta.”
Dale Carnegie

7. “In loc de a rezistă unei emoții, cel mai bine este să o îmbrățișăm total și de a vedea prin rezistența către ea”
Deepak Chopra

8. “Inteligenta emoțională este abilitatea de a intui, înțelege, și de a aplică eficient puterea emoțiilor ca sursă de energie umană, informație, conexiuni și influență.“
Dr. Robert K. Cooper

9. “ Unii oameni consideră că doar intelectul contează: cum să rezolvi probleme, cum să obti bani, cum să identifici un avantaj și să îl prinzi. Însă funcțiile intelectului sunt insuficiente fără curaj, dragoste, prietenie, compasiune și empatie.”
 Dean Koontz

10. “ Inteligența emoțională este un mod de a recunoaște, înțelege și alege cum simțim, gândim și acționăm. Ea ne modelează interacțiunile cu alții și înțelegerea despre noi înșine. Ea definește cum și ce învățam; ne permite să ne setam prioritățile; ne determină majoritatea acțiunilor zilnice. Studiile arată că este responsabilă pentru 80% din succes.”
J. Freedman

11. “Dezvoltarea inteligenței emoționale este unul dintre modurile de a te proteja de relații dăunătoare. Este o știință care a fost studiată și rafinată de peste un deceniu. Conform studiilor, respectul reciproc și comunicarea eficientă sunt aspecte cheie ale inteligenței emoționale.”
Liz Miller

12. “Taria de caracter și inteligență emoțională în față eșecurilor pentru a învață din ele sunt miezul succesului”
Robert Kiyosaki

13. “Inteligenta emoțională crește prin percepție. Uită-te la momentul prezent și observă situația de la nivelul sentimentului.”
Deepak Chopra

14. “ Scopul meu în viață nu este doar să supraviețuiesc ci să înfloresc; să fac asta cu pasiune, ceva compasiune, ceva umor, și ceva stil.”
Maya Angelou

15. “Nu vreau să fiu la mila emoțiilor mele. Vreau să le folosesc, să mă bucur de ele și să le domin.”
Oscar Wilde

16. “Am învățat că oamenii vor uita ce ai spus,vor uita ce ai făcut, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă.”
Maya Angelou

17. “Nu interesează pe nimeni cât de multe știi, îi interesează cât de mult îți păsa.”
Theodore Roosvelt

18. “Una dintre marile descoperiri ale generației mele este că ființele umane își pot schimba viețile schimbându-și atitudinea mentală.”
William James

19. “Educația este abilitatea de a asculta orice fără a-ți pierde firea sau încrederea în sine.”
Robert Frost

20. “Este important să înțelegem că inteligența emoțională nu este opusul inteligenței, nu este trimful inimii asupra capului – este intersecția unică dintre cele două”
David Caruso

21. “Atunci cand conștientizarea este adusă asupra unei emoții, puterea este adusă in viața ta.” 
Tara Meyer Robson

22. “Realizează că acum, în acest moment, tu creezi. Iți creezi următorul moment prin ceea ce simți și gândești. Asta e ceea ce e real.” 
 Doc Lew Childre

Mama de două fete în primul rând, mi-am dedicat timpul creșterii lor pentru că asta îmi aduce cea mai mare bucurie. Consider că parentingul nu poate fi perfect și că educându-ne copiii ne educăm în primul rând pe noi, părinții. Resurse părinți a pornit de la ideea de a aduce un nou tip de educație in România, cea în care părintele și copilul învață împreună.

Lasă un răspuns