Cum e să te muți la curte cu copii? Nordul Bucureștiului

De mulți ani încolțise ideea de a ne muta la casa. Eu aș fi vrut chiar o mutare în alt oraș mai mic ca Brașovul, însă cariera soțului ne-a ținut lângă București.
În 2014 a apărut primul copil și am simțit destul de acut lipsa unui spațiu verde al nostru. Epuizasem deja toate părculețele mari și mici din zonă. Era foarte greu pentru ea să exploreze printre mucuri de țigară, cioburi și tot ce mai era periculos pentru un toddler. Chiar și parcul mai mare care era mai curat era de multe ori supraaglomerat.
Au trecut doi ani și când am rămas însărcinată cu al doilea bebe am pus imediat apartamentul la vânzare. Nu mai era oricum loc pentru o familie de patru în micuțul apartament din Drumul Taberei. Nu a durat mult până am finalizat vânzarea și deja ne hotărâserăm să cumpărăm casa în zona de nord a Bucureștiului.
Ce criterii am avut în alegerea casei și zonei?
Nu am dorit să fim în interiorul unui complex de case. Am preferat o zonă deschisă de case pentru o mai mare flexibilitate, dar și pentru a nu plăti lunar taxe de întreținere care poate nu mereu au justificare.
Casa să fie cu 3 dormitoare, nu mai mare de 150mp, curte minim 250mp. Înainte să semnăm precontractul am venit cu un inginer constructor pentru un minim de verificare al casei.
Am luat în considerare și timpul pentru a ajunge în oraș. Evident depinde daca e oră de vârf sau nu. Însă drumurile de regulă sunt tot în zona de nord și nord-est, iar drumurile de acces sunt bune.
Deși nu a fost un criteriu propriu zis, am avut noroc ca zona în care ne-am mutat să fie plină de familii cu copii mici. Pe strada noastră din 4 case, 3 sunt familii cu copii mici deci a fost ușor să găsim parteneri de joacă pentru copii.

Avantajele traiului la casă
Străzile sunt puțin circulate, copiii pot ieși lejer să meargă la vecini. Când vor mai crește cu siguranță vom sta mult mai liniștiți decât dacă am fi rămas în oraș.
Casa fiind tip open space avem mult mai mult spațiu. Copiii au unde să alerge chiar și în lunile reci când stăm mai mult în casă. Aerul este diferit când spațiul este mai mare, la bloc simțeam mereu nevoia de aer curat.
Lipsa zgomotelor de la vecini. E fantastic să nu mai aud cum trage apa la wc vecinul sau cum dă cu bormașina exact când doarme copilul. Bineînțeles se mai aud uneori zgomote de afară, din curte, dar per total e muuult mai liniște decât la bloc. Din punctul ăsta de vedere recomand casele single, nu duplexuri decât dacă aveți garanția că pereții comuni sunt foarte bine izolați.
Ieșitul din oraș nu ne mai stresează. Drumurile către munte/mare sunt scurtate și nu mai avem problemă cu statul în trafic dacă plecăm undeva. Când locuiam în Drumul Taberei era cel mai chinuitor să stăm în trafic 40-50 minute de la intrarea în oraș.
Putem depozita mult mai ușor lucrurile. Abia aveam loc de trotinetă în apartament, aici avem o magazie unde putem pune destul de multe. Și cu copii lucrurile chiar se înmulțesc după cum bine știți. Vor biciclete, trotinete și tot felul de lucruri care ocupă mult spațiu.
Dezavantajele traiului la casă
Concluzii
În funcție de zona pe care o alegeți lucrurile pot fi mai mult sau mai puțin diferite, însă am auzit rar de cineva care vrea să revină la traiul de la bloc. Intimitatea pe care ne-o oferă casa este cu totul altceva.
share articol :
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)
1 Comment