autodiversificare
Educație corporală - Sănătate, Parenting

4 bloguri și site-uri despre autodiversificare

Copiii mei au trecut de ceva vreme de etapa diversificării. Însă când eram la început m-a ajutat mult să citesc despre diverificare. Am dobândit cunoștințe importante pe care nu le-aș fi putut intui de una singură. M-au ajutat cu siguranță și grupurile de mame unde am putut discuta diverse aspecte ale diversificării bebelușului.

Am ales de la început autodiversificarea, fetița mea oricum neaceptând să pape din lingurița oferită de mine. Autodiversificarea a mers bine la noi deși ea a început târziu să guste solide, la 8 luni și un pic. Însă apoi a mâncat din ce în ce mai bine. Astăzi este un copil de 5 ani cu apetit perfect normal. 

Iată niște site-uri pe care le consider utile pentru părinții de bebeluși. 

Diversificare.ro


Site-ul este al Eugeniei Dobrescu, mulți o cunoaștem ca promotoare a alăptării. Ea este tehnician nutriționist, consultant IBCLC și un om foarte pasionat de alimentația copilului. Este și voluntar al Asociației Inima Copilului în secția de Terapie nou-născuți a Spitalului Marie Curie, implicată și în proiectul înființării primii Bănci de Lapte Matern din România. 


Pe site găsiți o mulțime de rețete sănătoase pentru copii și informații în acord cu normele internaționale despre diversificare. Unele sunt și pentru diversificare clasică, dar se pot folosi cu succes pentru BLW o mulțime de rețete. 

diversificare

Mamamag.ro

Site-ul acesta foarte util este al Alinei, „o persoană preocupată de bucătărie în general și de mâncarea sănătoasă în special. O prefer cât mai puțin procesată, preparată simplu, cu ingrediente naturale”. Alina promovează autodiversificarea, aplicând principii foarte valoroase pentru o alimentație sănătoasă.  

autodiversificare
Biscuim este un blog foarte fain despre autodiversificare, cu multe rețete minunate pentru copii. „Vreau sa vin in ajutorul mamicilor care-si doresc sa creeze obiceiuri sanatoase copiilor, sa ii invete cu mancarea gatita de mici, pentru a le oferi toate sansele alegerii unei nutritii cat mai sanatoase atunci cand vor fi mari. „
autodiversificare

Un blog tot al unei mame ce a ales autodiversificarea. Veți găsi rețete super delicioase pentru cei mici încă de la inceputul diversificării. ” Călătoria noastră culinară în 3 a început odată cu etapa diversificării. În perioada premergătoare acesteia ne-am documentat temeinic și am decis împreună cu soțul că autodiversificarea este metoda cea mai potrivită pentru noi ca familie, dar și pentru Cireșel pe care îl vedeam tot mai independent pe măsură ce ne apropiam de momentul întâlnirii cu mâncarea solidă. Acest lucru s-a întâmplat cu câteva zile înainte de a împlini 7 luni, întrucât erau prezente toate semnele specifice. Stătea câteva secunde bune în șezut, fără sprijin și manifesta din ce în ce mai mult interes pentru mâncarea solidă. „

autodiversificare
Legat de autodiversificare, cartea lui Gil Rapley este extrem de utilă. Eu am citit-o când primul copil avea cam 4 luni. Am vrut să fiu documentată. Te ajută să te relaxezi cu privire la alimentație, la cât de mult și des trebuie să mănânce bebe, dar și legat de siguranța la masă. Eu o recomand cu drag tuturor părinților mai ales că acum se găsește și tradusă în limba română.

Laura Herman

Mama de două fete în primul rând, mi-am dedicat timpul creșterii lor pentru că asta îmi aduce cea mai mare bucurie. Consider că parentingul nu poate fi perfect și că educându-ne copiii ne educăm în primul rând pe noi, părinții. Resurse părinți a pornit de la ideea de a aduce un nou tip de educație in România, cea în care părintele și copilul învață împreună.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns