cea mai bună sticlă de apă pentru copii
0 - 3 ani, 12+ ani, 3 - 6 ani, 6 - 12 ani, Recomandări

Cea mai bună sticlă de apă pentru copii – ghid pe vârste

Înainte de vârsta de 1 an a piticei mele, am încercat să găsesc cea mai bună sticlă de apă pentru copii. Inițial nu știam ce variantă e mai bună și ce avantaje sau dezavantaje pot avea. Părea că diferă doar ca formă sau culoare, dar am ajuns să folosim mai multe modele și pot spune că doar câteva au fost într-adevăr de calitate.

Acum, cea mai mare dintre fetițe are 8 ani, și am trecut prin a folosi o mulțime de sticle pentru apă. Bineînțeles, varianta basic e folosirea unei sticle de plastic din supermarket, însă o sticlă bună și rezistentă este o investiție bună și necesară. 

Ce este important de luat în considerare la sticla de apă pentru copii?


Să fie din materiale de calitate – dacă sunt de plastic, să fie BPA-free și plastic solid, care nu se rupe/strică ușor. 

Materiale non-toxice – din păcate am văzut foarte multe sticle de apă chiar pentru bebeluși, din materiale de calitate slabă cu potențial de a contamina apa cu diverse particule ce nu trebuie să fie ingerate. 

Design-ul sticlei poate influența modul în care o putem curăța eficient. Sunt copii mici care s-au îmbolnăvit pentru că sticla lor nu a putut fi curățată eficient și bacteriile ajungeau în apa de băut. În general la sticlele cu pai apare această problemă, însă o să vorbim și despre cum le putem curăța temeinic. 

Să fie rezistentă și să nu curgă – acesta este evident un punct important. Poate ați și pățit să vă treziți cu geanta udă din cauza sticlei de apă a copilului. Nu toate sticlele sunt la fel de ermetice sau de rezistente, din nou, contează design-ul și calitatea materialelor. 

 O sticlă bună izolează termic, nu se încinge vara când e cald și păstrează apa la o temperatură bună în orice anotimp. 

Mărimea și forma depind de vârsta copilului și de preferințe. Pentru copiii care o iau la școală sau grădinită, e bine ca sticla să nu fie grea sau prea voluminoasă. Însă să aibă o cantitate suficientă de apă. În general un copil mic bea 6-8 pahare de apă pe zi, minim. E important și să fie ușor de umplut de către copil în cazul în care acest lucru e necesar. 

O sticlă reutilizabilă poate dura chiar și zeci de ani dacă sunt de bună calitate și sunt îngrijite în mod corect. Și mai ales, ajutăm copiii să evite substanțele chimice din sticlele de plastic ieftine și are și beneficii ecologice prin reducerea deșeurilor de plastic.
cea mai bună sticlă de apă pentru copii

Cele mai bune sticle de apă pentru copii

Sticlă de apă pentru copii

Klean Kanteen – Cea mai bună pentru copiii de 3-9 ani; ecologică și durabilă; modele variate și cu design plăcut, termoizolantă. Se recomandă spălarea manuală, este ușor de curățat bine. De la 355 ml la 800 ml. 

Munchkin Miracle 360 – Ce mai bună pentru bebeluși din cauză că îi ajută să bea ca dintr-o cană normală, din orice direcție; ușor de folosit și spălat; O% BPA; nu curge. 200ml 


Tommee Tippee Cană izotermă – este o cană cu cioc izotermp, bună mai ales pentru copiii de 1-3 ani, mai ales pentru zilele foarte călduroase petrecute la soare. 260ml sau Cool Cup la 380ml 



Cană cu pai Philips Avent – cea mai bună cană cu pai mi s-a părut Philips Avent. Fetița mea prefera paiul după vârsta de 1 an si am folosit

această sticlă de apă până spre 3-4 ani. Recomand spălarea în mașina de spălat vase cu tot cu pai sau folosirea unei perii subțiri pentru paie. 

1. Sticlele de apă Kleen Kanteen – review

Sticlele termoizolante Klean Kanteen sunt o alegere perfectă pentru un copil mai mare de 5-6 ani. Mențin lichidele reci până la 40 de ore și calde până la douăsprezece ore. Au un capac cu protecție de silicon ce menține ușor lichidul în interior fără să se verse. Au un preț mai mare decât alte sticle de apă pentru copii, dar marca Klean Kanteen își susține produsul cu o garanție pe viață și produsul este într-adevăr unul foarte bun. 

Copiii mei se descurcă minunat cu Klean Kanteen, iar eu stau fără grija că apa se încălzește la soare sau că se varsă. Și mai ales că ingerează și alte substanțe odată cu apa. 

Capcaul sport de silicon nu este așa ușor de manevrat de copiii mici. Drept urmare, aveți variantele pentru copii mici, cum ar fi sticla cu cioc, de la 3-9 ani. 

sticlă de apă copii

2. Cana Munchkin Miracle 360 – review

Această cană am folosit-o când copiii erau bebeluși, de la 6 luni în sus. Având copii alăptați, trecerea la cana de apă a fost interesantă pentru ei, și mai ales distractivă. Cana Munchkin pare ciudată la început și mulți părinți nu înțeleg cum funcționează de fapt. Este perfectă pentru că nu permite deloc lichidului să se verse, el iese doar în momentul în care cana este pusă la gură. 

Pentru mine avantajul cel mai mare a fost că nu se vărsa deloc apa, iar curățatul nu era foarte dificil. Mai ales în cazul bebelușilor, este perfect să ai o cană de genul acesta. Ea este făcută dintr-un plastic durabil, poate fi spălată și în raftul de sus al mașinii de spălat vase, dar recomand totuși să o spălați manual, pur și simplu la chiuvetă cu detergent de vase. Mai jos aveți o demonstrație. 

3. Cana izotermă Tommee Tippee – review

Pentru că ieșirile în parc vara deveniseră foarte dese, am vrut să apelez la o cană izotermă după vârsta de 1 an. Cana cu cioc este cea pe care am folosit-o cu succes. Ca dimensiune este perfectă pentru ieșiri, având 260 ml, suficient pentru un copil de 1+ ani. 

Ce mi-a mai plăcut este plasticul durabil și modelul simpatic. Ea are de asemenea un design anti-scurgere, dar este ușor de folosit de către copii. Materialul fiind izolant, ea păstrează temperatură lichidelor timp de mai multe ore. De asemenea, este o variantă mai ieftină decât altele, dar care este totuși potrivită copiilor mici. 

4. Sticla cu pai de la Philips Avent – review

Undeva spre 2 ani, fetița cea mare și-a dorit musai o sticlă cu pai, i se părea amuzant să bea din pai și asta a fost un lucru bun pentru că afară a băut cantități mai mari de apă. 

Am optat pentru sticla Avent pentru că este ușor de folosit de către copii și este făcută din materiale de calitate. Ce nu mă încânta era spălatul paiului și a părții de sus, ea are o trapă care închide paiul. Însă faptul că paiul stă închis în interior e un lucru bun, el fiind ferit de intrarea diverselor micro-organisme sau a prafului. Alte sticle cu paiul expus nu mi se par foarte potrivite copiilor mici. 

Cum curățăm sticlele de apă ale copiilor? 

Poate e o întrebare cu răspuns evident, dar există cazuri când sticlele copiilor nu au fost curățate corespunzător și au apărut diverse probleme intestinale. Și în apă se dezvoltă bacterii după un timp.

Curățați sticla copiilor zilnic, nu e recomandat să fie lăsată mai mult de 24h cu aceeași apă. Ea trebuie spălată cu detergent de vase sau la mașina de spălat vase dacă se poate. 

Aveți grijă ca toate părțile sticle să fie curățate, mai ales dacă sunt sticle cu pai. La cele Kleen Kanteen curățați bine partea de silicon de deasupra, din fericire nu au părți mici care să fie greu de curățat. La cele Miracle Cup aveți demonstrația în video, deși are câteva părți, ele sunt ușor de curățat, și este important că pot fi curățate bine și temeinic. 

Alte informații despre sticlele de apă pentru copii

Sticle cu un singur perete din oțel inoxidabil (neizolat) – Sunt genul de sticle pe care le vedem și pe la DM sau Mega, din inox. Băuturile vor rămâne reci, dar nu vor menține temperatura rece pentru perioade lungi de timp. Sunt durabile și ușor de curățat, dar nu au capace ușor de folosit pentru copii. Însă un copil mai mare se poate descurca și cu o asemenea sticlă.  

Perete dublu din oțel inoxidabil (izolat): Sunt sticlele de genul Klean Kanteen care mențin temperatura pe perioade mai lungi, oțelul inoxidabil izolat nu transferă frigul sau căldura în stratul exterior al sticlei. Sunt puțin mai grele, dar durabile și versatile. 

Plastic fără BPA: Această alegere mai puțin costisitoare este, de asemenea, ușoară. Nu conțin BPA, ceea ce înseamnă că nu există substanțe chimice care să ajungă în apa de băut. Un alt plus este că se poate vedea cât de mult lichid a rămas în sticlă. Un dezavantaj e că cele cu pai pot fi un pic mai greu de curățat eficient și au nevoie de mai multă atenție pentru întreținerea corespunzătoare. 

Sticlele de plastic subțire – uneori colorate și cu diverse personaje ca să atragă copiii. Nu le recomand pentru simplu motiv că nu știm exact la ce chimicale sunt expuși copiii. Știm că BPA nu este sigur, dar mai sunt și altele cum ar fi particulele de micro-plastic despre care nu se știe încă exact cum afectează organismul. 

Ciclism – Pentru bicicletă este necesar să verificăm că sticla copilului se potrivește cu ușurință în suport. Majoritatea sticlelor recomandate se potrivesc, dar unele sunt mai potrivite decât altele. Aș zice că cele de la Klean Kanteen sunt cele mai potrivite pentru ciclism, mai ales că nu pot fi stricate și temperatura lichidului se păstrează constantă multe ore. 

Drumeții – Când mergeți într-o drumeție cu copilul, este important să luați în considerare greutatea sticlei. Umpleți-l cu gheață/apă și adăugați-l în rucsac pentru a vă simți ce veți purta în timpul drumeției.

Pentru utilizarea de zi cu zi – Oricare dintre opțiuni este potrivită atât pentru a fi luate în rucsac, dar și pentru mersul cu mașina. Alegeți opțiunea care va fi mai ușor de transportat de către copil. 

Vă doresc multe plimbări frumoase alături de copii!


Vase pentru gătit sănătos non-toxice – Ghid complet

Laura Herman

Mama de două fete în primul rând, mi-am dedicat timpul creșterii lor pentru că asta îmi aduce cea mai mare bucurie. Consider că parentingul nu poate fi perfect și că educându-ne copiii ne educăm în primul rând pe noi, părinții. Resurse părinți a pornit de la ideea de a aduce un nou tip de educație in România, cea în care părintele și copilul învață împreună.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns