a group of kids scouting
6 - 12 ani, Recomandări

Tabere de vară pentru copii

Tabere de vară pentru copii – Există multe motive pentru care taberele de vară sunt benefice pentru copii. Ei își pot dezvolta abilitățile sociale, interacționând cu alți copii într-un mediu nou. Pot să își facă prieteni, să învețe lucrul în echipă, dar si să deprindă abilități de comunicare eficientă.

Am vorbit cu mai mulți părinți care mi-au trimis recomandări de tabere unde au participat copiii lor. Vă recomand să cereți sau să căutați păreri și pe grupurile de părinți. Nu uitați că există și tabere urbane de vară, dacă preferați să rămână copiii în oraș. Aici aveți o listă pentru București. 

Academia 1,61

Prima recomandare pe care am primit-o a fost pentru Academia 1,61, tabere la munte ce cuprind tot felul de activități interesante pentru copii, dar și pentru adulți. Ei organizează chiar acum în iunie o tabară de familie, dar au multe evenimente de-a lungul anului. Îi puteți contacta și pentru tabere personalizate. 

Experiențele și excursiile la munte ajung cumva să rămână mult timp în amintirile noastre. De aceea, de Ziua Copilului, vă propunem să petreceți timp în familie și să creați amintiri ce vor dura, într-un program special creat pentru consolidarea legăturii dintre părinți și copii.


Programul taberei de anul acesta va cuprinde drumeții montane și activitati de tip teambuilding, special conceput pentru familie. Vor fi provocări pentru echipe de părinți alături de copiii lor, în care vă vom încuraja să vă cunoașteți limitele, și chiar să le depășiți.

Programul va include ateliere montane, probe sportive pe echipe, dar și misiuni ce pot fi deslușite doar împreună. Toate acestea într-un cadru imaginar cu morală, creat special pentru această excursie.

La finalul programului veți deveni o echipă mult mai puternică, mai curajoasă și mai coordonată, iar distracția din cadrul taberei vă va motiva să faceți și mai multe lucruri împreună!”

tabere copii

Tabere Conco

„Ai 3 tabere disponibile împreună cu noi la munte. Fie că e pe bicicletă , în zbor sau în căutarea zimbrilor, copiii sigur se vor distra și vor învăța multe lucruri.”
Taberele Conco sunt o incursiune în natură, dar unde copiii vor avea tot felul de activități tematice, de exemplu mountain biking, drumeții, parapantă. Îi puteți contacta pe pagina de Facebook pentru detalii. 

tabere copii

Gritty Hub

Gritty Hub mi-a fost recomandat deja de câțiva ani de zile de prietena mea Silvia. Ei organizează atât tabere urbane de weekend, dar și tabere urbane de vară, dar  și tabere unde copiii rămân peste noapte, de regulă în zona Snagov. 

„Activitățile vor lua forma proiectelor. Copiii vor fi încurajați să planifice o activitate, să acceseze resursele necesare, să se organizeze în echipă și să coopereze pentru a obține un rezultat.

Autonomia și inițiativa copiilor sunt încurajate. Laboratoarele se crează în timp real ținând cont de interesele copiilor și propunerile lor, aplicând ideea de personalizare a conținutului educațional, fără a ne îndepărta de scopurile Laboratoarelor. Important este ca activitățile să se desfășoare organic, iar mințile lor să fie deschise.

Pentru că filosofia Gritty ține cont de specificul și nevoile grupului, este posibil să adaptăm proiectele pe parcurs, astfel încât să generăm o experiență cât mai aproape de nevoile autentice ale copiilor, iar ei să fie în poziția unor membri activi în defavoarea receptivității pasive.”

tabere copii

Tabere Straja

Atât iarna, dar și vara, se organizează tabere pentru copii, atât pentru preșcolari cât și pentru copiii mai mari. Copiii de toate vârstele pot participa la tot felul de activități, drumeții, excursii. Aveți variante de 5 sau 7 nopți, iar distanța este acceptabilă. 

„„Tabere Straja schimbă destine” – o afirmație îndrăzneață pe care au rostit-o pe rând copii, părinți și instructori. Știm cu toții că schimbările pozitive se produc atunci cand ieșim din zona de confort. De aceea programul nostru este format dintr-un volum mare de activități, atent alese de specialiști din diferite domenii: profesori de educație fizică și sport, salvamontiști, monitori de schi și de snowboard, psihologi, nutriționiști-dieteticeni, profesori de arte, de muzică, de dans, medici și sportivi cu renume național și internațional.

Încă din primele ore de tabără, participanții fac cunoștință cu mediul înconjurător: pârtiile pe care se schiază iarna, Crucea Eroilor, parcurile de aventură, Schitul Straja, ursul Baloo, stâna, păduri de fag și de brad și observă vârfurile de peste 2500 de m, Păpușa și Peleaga.

Copiii de toate vârstele sosiți din toată țara se cunosc prin jocuri, dar și prin discuții libere. Jocurile au o putere de atracție în fața copiilor și adolescenților și o valoare educativă prin bogăția ideilor, prin sporirea intensității emoțiilor, antrenând intelectul și spiritul de organizare, de aceea este activitatea de bază în taberele noastre, alături de traseul din parcul de aventură și de drumeții.
Latura artistică a copiilor este dezvoltată la pictura pe pietre, la coregrafiile de dans, la gimnastică, dar și la lecțiile de nutriție sau de psihologie. Seara, avem parte de activități distractive: foc de tabără, petreceri, film în aer liber, seara talentelor și jocuri de cabană. Se pune accent pe respectarea programului, respectul reciproc, disciplină, igienă, participanții fiind egali în fața
nstructorilor.
Bineînteles, siguranța este pe primul loc în Tabere Straja.
Părinții participă la unele activități și excursii cu copiii, dar au și activități dedicate: ciubăr, saună, muzică live, off-road ș.a.”

tabere copii

Taberele Life is cool

O mămică mi-a povestit despre mini taberele Life is cool. De regulă copiii stau 2 nopți, sunt împărțiți pe grupe de vârstă, fără acces la telefoane. 

„Fie că vorbim de cursurile obişnuite, de taberele urbane (program zilnic desfăşurat la sediile din Bucureşti – TITAN sau AVIAŢIEI), taberele MAGICOOL la munte, sau MINI-taberele de lângă București, toate sunt concepute pentru a dovedi că fiecare dintre noi are un potențial uriaș, dat de o combinație unică de inteligențe.

Toți copiii participanți la oricare dintre experiențele de vară, beneficiază de 50% REDUCERE (200 lei în loc de 400 lei) la testul EPIF (testul menit să ofere o scalare a celor 8 tipuri de inteligență conform teoriei inteligențelor multiple a lui Howard Gardner).”

tabere copii 2023

Alte sugestii de tabere pentru copii :

Freeschooling camp 2023 – tabără pentru homeschoolers și nu numai
Have Fun Activities – tabără pentru copii la Cazanele Dunării
La Arțar – tabără aproape de București
Lab School Târgu Mureș – tabere citadine pentru copii
Rubik School – tabere la munte și școală de vară în București
Fun Camp – tabără de vară la Râșnov
Motanică și prietenii
Într-o tabără cu Raluca și Ioana
Taberele Momo 


Îi găsiți pe Facebook pentru mai multe detalii despre tabere sau activități pe perioada verii. 

50+ activități de vară pentru copii

Laura Herman

Mama de două fete în primul rând, mi-am dedicat timpul creșterii lor pentru că asta îmi aduce cea mai mare bucurie. Consider că parentingul nu poate fi perfect și că educându-ne copiii ne educăm în primul rând pe noi, părinții. Resurse părinți a pornit de la ideea de a aduce un nou tip de educație in România, cea în care părintele și copilul învață împreună.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns