interviu Roxana Leotescu
Carieră, Interviuri, Resurse părinți

Interviu cu Roxana Leotescu – Work At Home Mom. Cărțile Usborne și alte minunății pentru copii

carti usborne

1. Bună! Spune-ne câte ceva despre tine și familia ta.

Bună! Sunt Roxana, am 35 de ani și sunt a single mom. Sunt de profesie regizor secund, iar în prezent Work At Home Mom.

2. Cum te-ai descrie, în 3 cuvinte?

Luptătoare, corectă, discretă.

3. Cu ce te ocupi, mai exact? De unde au pornit preocupările tale și cum a fost drumul până acum, ca mamă și antreprenoare?

În prezent administrez librăria online www.playbuzz.ro, un loc încurajator, colorat și plin de resurse faine pentru copii între 0 și 14 ani.

Acolo regăsiți cărți, caiete de activități, accesorii ale editurilor consacrate în UK, precum: Usborne, Chronicle, DK, Twirl și chiar jucării premium, fabricate preponderent din lemn și vopsite nontoxic.

4. Ne poți detalia puțin despre aceste cărți, de ce le-ar alege adulții pentru copiii lor, în detrimentul celor editate în România?

În primul rând, sunt cărți foarte atent concepute pentru nevoile copilului modern. Sunt interactive, au informații precise, bazate pe studii eligibile, ilustrațiile sunt spectaculoase, poveștile captivante.

Cărțile senzoriale sunt de asemenea foarte apreciate în rândul bebelușilor. Cărțile cu activități complexe și diverse îi antrenează pe copii în jocuri de logică, perspicacitate, dezvoltă imaginația.

5. Ce vârstă are copilul tău și cum a interacționat el cu aceste cărți, în ce fel crezi că l-au ajutat să se dezvolte, în mod deosebit?

Băiețelul meu are 6 ani. Pe când avea 4 ani am căutat o carte cu avion pe care o văzuserăm pe youtube. Era încântat cum zboară avionul deasupra continentelor. Am vrut să o iau pentru el și așa a început aventura cărților. Cartea e fenomenală, a învățat multe lucruri din ea și încă o mai folosește.

Apoi au urmat cărțile tip scrie și șterge, a învățat repede să facă labirinturi, să scrie numerele, ceasul, litere. Apoi am început să citim povești scurte în engleză și ne-am distrat cu personajele haioase din Farmyard Tales. Mai nou are un set de făcut prăjituri, de sărbători a făcut turtă dulce. În fiecare lună primește câteva cărticele și caiete de lucru. Mereu descoperim activități noi!

6. Spune-ne mai multe despre jucăriile pe care le promovezi și cum contribuie ele la dezvoltarea celor mici.

Jocurile și jucăriile de pe playbuzz.ro sunt atent alese din rândul producătorilor recunoscuți, cu precădere din Germania. Ele oferă experiențe senzoriale, încurajează dezvoltarea abilităților sociale, de empatie, de înțelegere și comunicare prin jocurile de rol, de gândire analitică sau de creație. 

Branduri precum Grimm’s, Plan Toys, Small Foot, Eitech, Orchard Toys, se regăsesc acum la noi și ne bucurăm că putem garanta pentru calitatea lor excepțională, atât de importantă când e vorba de produsele pentru copii.

7. Cum te pot contacta cei care doresc detalii sau vor să comande? Ai și o pagină de facebook?

Sigur, răspund și pot face recomandări pe pagina Playbuzz.

8. Cum e viața de Work At Home Mom? Ai recomanda și altor mămici ceea ce faci tu?

Viața de WAHM e faină, cu suișuri și coborâșuri, cu zile pline, cu zâmbete, cu împliniri, dar și cu momente mai puțin agreabile, peste care încerc să trec cât pot de repede.

9. Ce îți aduce împlinire? Care sunt mai exact greutățile întâmpinate?

Mă bucur când merg la evenimente offline și discut cu părinții și copiii, mă bucur când primesc comenzi și discut telefonic cu oameni open-minded, dornici să afle despre oportunitățile pe care resursele noastre le oferă copiilor.

Mă lovesc uneori de reticență sau de o anumită reținere pe care adulții o au pentru că întâmpină dificultăți în a-i expune pe copii limbii engleze, aici ar fi încă de lucrat, însă sunt convinsă că tot mai mulți părinți vor înțelege în scurt timp importanța acestei limbi străine și îi vor încuraja pe micuții lor în această călătorie.

carti usborne
librarie usborne

Irina Pache

Mă numesc Irina Pache și sunt profesor pentru învățământul primar și preșcolar. Mi-am dorit să pot schimba ceva în bine, în învățământul românesc, așa că la 22 de ani am devenit învățătoare, promovând examenul de titularizare cu nota 10, în București. Am crescut timp de 4 ani o generație minunată de elevi, în sistemul de stat, apoi alți 2 ani o clasă din învățământul particular.

În anul 2017 am devenit mămică, un vis împlinit și o mare binecuvântare! De atunci au mai venit în viața noastră încă doi copii, așa încât nu m-am mai întors în sistemul de învățământ, ci în prezent mă ocup de creșterea lor, acasă. În același timp încerc să mă implic în continuare în diverse proiecte educaționale, să scriu și să mă dezvolt pe mai multe planuri.

Educația copiilor rămâne pasiunea mea principală, domeniul în care simt că mă regăsesc și pot fi de folos. Pun foarte mare accent pe cucerirea elevilor pentru învățare și pe dezvoltarea lor complexă, ca suflete unice și minunate. Consider că scopul nostru, ca părinți și profesori, este de a crește copii fericiți și bogați în interior, nu doar copii cu rezultate bune!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns