cărți caută și găsește
0 - 3 ani, 3 - 6 ani, Carte

8 cărți captivante „caută și găsește” pentru copii

Copiilor mei le plac mult cărțile de tip caută și găsește, denumite e regulă in engleză „I Spy” sau „Look for”. Pornind de când avea prima fetiță cam un an și jumătate spre doi an, am tot adunat diverse cărți cartonate de acest gen, cu personaje pe care copilul trebuie să le găsească, dar și diverse jocuri de numărare, căutare, etc. 

Aceste cărți sunt perfecte pentru o după-amiază lungă acasă sau o călătorie cu mașina sau cu avionul, deoarece ele țin copiii ocupați pentru o perioadă mai lungă de timp. Și sunt bune și pentru a fi oferite cadou copiilor. Iată 10 cărți caută și găsește pe care întreaga familie le va îndrăgi

1. Setul Hoinari prin anotimpuri 

Probabil multe mame au auzit de aceste volume simptatice de pe grupurile de Facebook. Sunt într-adevăr foarte faine și este prima carte de acest gen pe care am cumpărat-o când fetița mea avea cam 1 an și un pic. Am început cu volumul „Noaptea” care mi se pare și cel mai interesant. Vă las descrierea mai jos:

„Este noapte la Wimmlingen. Oamenii și animalele dorm – cel puțin unii. Andrea nu poate adormi pentru că Thomas încă face duș în apartamentul de deasupra ei. Niko, pe de altă parte, doarme liniștit sub o cârpă din casa lui pentru păsări. Afară, liliecii flutură în jur și un aricii adulmecă prin iarbă. În centrul cultural din bibliotecă are loc o seară de lectură, iar la parter sunt terariile expoziției de reptile care strălucesc în verde. Trenul de noapte a ajuns în gară. Chiar dacă nu atât de mulți oameni sunt afară noaptea, încă se întâmplă multe în această noapte blândă de vară în Wimmlingen. Un hoț folosește întunericul pentru a pătrunde în cabinetul dentistului. Poate scăpa nedetectat? Punctul culminant și concluzia acestei aventuri cu obiecte ascunse speciale este festivalul cu artificii din parc.”

hoinari prin anotimpuri noaptea

Eu am comandat cărțile de la editura Casa, unde prețul am văzut că este cel mai mic. Dar se găsesc cam la toate librăriile online. Puteți începe cu unul dintre volume, dar garantat copiii se vor bucura de toate. 

hoinari prin anotimpuri iarna

Ca vărstă le recomand în special copiilor mici, de la 2 până pe la 4-5 ani. Deși chiar și acum la 7 ani ne mai uităm cu plăcere alături de surioara mai mică. 

2. Setul de cărți „Caută și găsește” – Susanne Gernhausser

Acest set de cărți de tip caută și găsește l-am găsit la un preț bun la Cărturești. Este foarte fain cel legat de Crăciun pentru perioada de final de an, dar toate volumele sunt ilustrate foarte frumos și sunt captivante pentru copiii de la 2 ani în sus. 

Această carte cuprinde 11 imagine detaliate cu jocuri de identificare a unor obiecte și personaje. 

3. Seek and Find Christmas – Caută și găsește Crăciunul

Includ pe listă și cărți în engleză de tip caută și găsește. Până la urmă contează mai puțin limba, fiind vorba de cărți ce se bazează exclusiv pe ilustrații.

„Poți găsi vrabia ascunsă în copaci? Poți să vezi renul care se ridică pe cerul nopții?

Căutați, căutați și găsiți în aceste scene festive de Crăciun! Găsește elfii răutăcioși și găsește pălăria lui Moș Crăciun în aceste scene pline de spiritul Crăciunului!

Seek and Find Christmas oferă activități și fapte pentru ore întregi de distracție festivă!”

Povestea Minionilor de la Universal Pictures începe în zorii timpului. Începând ca organisme unicelulare galbene, minionii evoluează de-a lungul veacurilor, slujind perpetuu celor mai disprețuitori dintre stăpâni. Nereușind în mod continuu să-i păstreze pe acești stăpâni – de la T. rex la Napoleon – Minionii se trezesc fără a avea pe cineva căruia să-i slujească și cad într-o depresie profundă.

Am cumpărat această carte simpatică pentru nepotul meu de 5 ani. I-a plăcut tema minions. Ea poate funcționa ca un instrument de predare grozav pentru cei de la 2 ani în sus și un joc distractiv pentru cei de 5+ ani.

5. Seasons – Turn to seek and find – Anotimpuri 

Această carte este de dimensiuni mari, cu ilustrații interesante și  pagini cartonate rezistente. Prietena mea a cumpărat această carte copiilor de aproape 4 și 5 ani care au devenit practic obsedați de această carte. Este foarte distractivă și se întrec pentru a vedea cine poate găsi lucrurile mai repede. Cuprinde ilustrații abstracte și culorile sunt foarte vii. Este o carte, dar este și un joc, o cursă, o competiție, o frumusețe vizuală uimitoare. Poate fi dăruită copiilor de la 2 ani în sus până pe la 6-7 ani. 

seasons caută și găsește

6. Seria What To Look For – Elizabeth Jenner

Recomand această serie copiilor de la 6 ani în sus. Ea cuprinde 4 cărți despre anotimpuri. Este o serie de cărți foarte educative pentru copii și foarte frumos ilustrate.

Ce să cauți iarna:
În ciuda ramurilor goale și a nopților lungi și întunecate, iarna este un anotimp plin de viață. Cerul senin de iarnă este plin de păsări, iar gerul de dimineață dezvăluie urmele unor creaturi nocturne. Această carte aruncă o privire mai atentă asupra înghețului, ciupercilor din pădure, cerului senin și înstelat și ceața dimineții, în timp ce secretele iernii încep să apară în lumea din jurul nostru.

Ce să cauți primăvara:
Lumea naturală se trezește din somnul lung de iarnă. Apar muguri, flori și fluturi, marcând sosirea sezonului renașterii. Această carte aruncă o privire mai atentă asupra mieilor care behăie, iepurilor de box, ploilor de meteoriți și sărbătorilor de Ziua Mai, pe măsură ce secretele primăverii încep să apară în lumea din jurul nostru.

Ce să cauți vara:
Căldura mare și zilele lungi însorite din timpul verii ajută culturile să crească, insectele să prospere și animalele să vâneze. Această carte aruncă o privire mai atentă asupra fructelor coapte, al albinelor bâzâind, furtunilor de vară și solstițiului, pe măsură ce secretele verii încep să apară în lumea din jurul nostru.

Ce să cauți toamna:
Toamna este un anotimp al schimbării și al pregătirii. Temperatura aerului începe să scadă, copacii își schimbă culoarea și zilele se scurtează. Această carte aruncă o privire mai atentă la picnicurilor, oaspeților neașteptați și aricilor care hibernează, pe măsură ce secretele toamnei încep să apară în lumea din jurul nostru.

carte caută și găsește

7. Pip and Posy: Look and Say

Aceasta este o carte fantastică „caută și găsește”, cu imagini clare și o colecție frumos selectată de obiecte și personaje de găsit. Chiar mi-aș dori să fie mai multe în serie. Este potrivită copiilor între 1 și 5 ani.

„Alăturați-vă lui Pip și Posy în timp ce se distrează în parc, ciugulesc câteva gustări, se joacă cu garnitura de tren și împart o baie la sfârșitul zilei. Cu scene multe și un panou „Poți găsi aceste lucruri?” în partea de jos a fiecărei pagini, această carte îi va ține ocupați pe cei mai tineri dintre cititori ore întregi.”

8. Irene si Bruno descopera unde locuiesc animalele

Copiilor le place să învețe despre lumea din jurul lor. Seria Curious Young Minds va captiva copiii curioși, privind asupra științei și a unora dintre cele mai interesante subiecte ale vieții. Kate și fratele ei mai mic, Jack, vor să știe: de ce unele animale aleg cuiburi, vizuini, peșteri, pânze, furnicare sau trăiesc în aer liber? Copiii care li se alătură în această căutare plină de aventuri vor afla o mulțime de fapte fascinante despre toate locurile pe care diferitele animale le numesc acasă și de ce aleg să locuiască acolo.

În final, recomand să aruncați o privire și pe cărțile de tip Usborne care sunt în general foarte fain ilustrate și în care copiii pot descoperi diverse personaje, animale, insecte, etc. De asemenea, urmăriți și celelalte articole ale noastre cu recomandări de carte. 

Laura Herman

Mama de două fete în primul rând, mi-am dedicat timpul creșterii lor pentru că asta îmi aduce cea mai mare bucurie. Consider că parentingul nu poate fi perfect și că educându-ne copiii ne educăm în primul rând pe noi, părinții. Resurse părinți a pornit de la ideea de a aduce un nou tip de educație in România, cea în care părintele și copilul învață împreună.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns