cărți de Crăciun pentru copii
0 - 3 ani, 3 - 6 ani, Carte

Top cărți de Crăciun, copii 0-7 ani, și activități specifice sărbătorilor

Colecțiile Usborne pentru Crăciun 2+ ani 

Nu puteau lipsi din colecția noastră cărticelele Usborne pe tema Crăciunului. Fetița mea are un set de 5 cărți de Crăciun pe care îl citește de 2 ani, pe tot parcursul anului! Le recomand pentru că sunt foarte durabile, frumos ilustrate și mai ales un prilej pentru cei mici de a lua contact cu limba engleză de la vârste mici. Sunt mai ales potrivite celor între 2-6 ani. 
Iată un video fain cu o colecție Usborne pentru Crăciun. Noi o avem pe cea cu Twas the Night Before Christmas.”

Și aici o carte de Crăciun pentru copii, cu abțibilde. Ana la 2 ani a început să fie pasionată de lipit abțibilde, iar acum sora ei a dobândit aceeași pasiune. Copiii pot decora diverse scene din carte cu sutele de abțibilde disponibile. 

Carte de Crăciun cu sunete – de la 6+ luni 

Cărțile cu sunete sunt super interesante pentru copii. Sunt o modalitate distractivă de a învăța despre diverse lucruri, în acest caz despre magia Crăciunului. Și bebelușii, dar și copiii mai măricei se pot distra cu ea. 

Cum sărbătorim Crăciunul. Caută și găsește

Cărțile Caută și găsește mereu au avut succes la copiii mei. Este amuzant să se uite pe ele și să dezlege povestea de pe pagină căutând diverse personaje sau lucruri. Sunt potrivite de la 2 ani, dar pe măsură ce cresc, se pot distra tot mai mult cu astfel de cărți. 

Ingerasul si Noaptea Sfanta de Craciun – Nicole Büker

O carte care prezintă copilașilor adevărata semnificație a Crăciunului. O recomand celor cu copii de 2+ ani. Consider că este important pentru copii să afle semnificația Crăciunului dincolo de brad, cadouri, moș. 

Urmand o stea stralucitoare, cum nu se mai vazuse pana atunci, ei ajung la ieslea din Bethleem, unde traiesc miracolul Craciunului.”

Pachet cu povești de iarnă ( Ursul, Crăciun fericit, Splat!, Mănușa)

Editura Athur are multe cărți frumoase, iar acest pachet cu cărți specifice iernii și Crăciunului este perfect cu copiii de la 0 la 7 ani. De asemenea, au și alte pachete cu cărți de Crăciun pentru copiii mai mari. 

Craciunul de pomina a lui Mog, Judith Kerr

Cărțile cu Mog au fost mereu printre preferatele copiilor și sunt mai ales potrivite între 2-6 ani. Mog este pisica năzdrăvană care mereu intră în încurcătură. Oare ce va face de Crăciun?

Povești de citit la Crăciun

Povesti de citit la Craciun de la editura Girasol este o carte minunată pentru cei mici. Unul dintre ritualurile ce pot fi făcute în devembrie, este să citim zilnic cu copiii o poveste de Crăciun. Pe lângă asta, nouă ne plac și calendarele advent.

Crăciunozaurul de Tom Fletcher


Aceasta este o poveste despre un băiat pe nume William Trundle și un dinozaur numit Crăciunozaurul. Este vorba despre cum se întâlnesc în Ajun de Crăciun și au o aventură magică. Este vorba despre prietenie și familii, clopoței de sanie și Moș Crăciun, spiriduși cântători și reni zburători. Este vorba despre a descoperi adevărata dorință a inimii tale și de a învăța că imposibilul ar putea fi pur și simplu posibil. 

Petrecerea De Craciun A Lui Pettson, Sven Nordqvist

Foarte multă vreme. cărțile cu Findus și Pettson au fost în topul preferințelor noastre. Mi se par extrem de potrivite de la 3+ ani, mai ales că au șansa să audă tot felul de cuvinte noi în timp ce urmează aventurile celor doi protagoniști. Bineînțeles, petrecerea de Crăciun a lui Pettson este una atipică și cu multe aventuri. 

Conni sarbatoreste Craciunul – Liane Schneider, Eva Wenzel-Burger

Seria Conni a fost mereu apreciată de copii. Fetele mele și acum vor să audă povești despre Conni. Este în special potrivită copiilor micuți, de la 18+ luni până spre 5-6 ani. Conni trece prin tot ceea ce trece un copil mic, și de această dată o vedem cum sărbătorește Crăciunul. 

Adela a scris anul trecut și recomandări de carte de Crăciun pe vârste, în special 3+ ani, 7+ ani. 24 Cărți de Crăciun pentru copii, care îi vor fascina

Crăciunul prin citit

Sezonul sărbătorilor este unul mereu aglomerat. Între serbări de clasă și de lucru, vizite la Moș Crăciun, vizite la bunici și rude, plimbări la magazin, este ușor să vă lăsați prinși în forfota Crăciunului.

Este un prilej bun să ne liniștim citind cu voce tare copiilor, ceea ce ne ajută cu adevărat să ne conectăm în fiecare zi din decembrie. Copiii au nevoie de aceste conexiuni cu familia. Îi va ajuta să facă față mai bine stresului de final de an când toată lumea din jurul lor aleargă spre ceva.

Alocați timp pentru a citi în fiecare zi cu copilul dumneavoastră. O idee bună este să oferiți o carte pentru fiecare zi a lunii decembrie, fie către alți copii, fie către persoanele din familie. Folosește asta ca numărătoare inversă până la Crăciun. În plus, puteți dona cărți unei școli locale sau unei organizații ce se ocupă de copiii defavorizați. 

Citind copiilor, îi ajutăm să își dezvolte vocabularul

Cercetările arată că într-o carte găsim au o varietate mai mare de cuvinte decât prin vorbire. Dar, de asemenea, conversațiile avute în timpul lecturii contează cel mai mult.

Adulții ar trebui să discute ideile din cărți cu copiii, pe măsură ce ei încep să întrebe, spre deosebire de a citi o carte de la început până la capăt. A vorbi despre imagini sau despre ceea ce s-a întâmplat le dezvoltă limbajul. 

Alte activități de Crăciun pentru copii:

Kids Create – Set creativ Scrisoare catre Mos Craciun

Copiii pot crea o scrisoare frumoasă pentru Moș Crăciun. Mereu sunt încântați de această activitate care îi aduce mai aproape de sezonul sărbătorilor. 

Calendarul Advent pentru copii

Calendarul advent este un prilej bun de a avea o activitate pentru toată luna decembrie, luna cea mai frumoasă din an pentru copii. 

Faceți bradul de Crăciun 

Noi îl facem de regulă în jur de Moș Niculae și copiii sunt foarte încântați de această activitate. 

Joc educational cu glume pentru copii, INNE, Tematica de Craciun

Nimic nu e mai grozav decât un joc de familie cu tematică de Crăciun. Copiii se vor distra cu acest set cu cartonașe, chiar și cei care încă nu citesc. 

Construiți un fort pentru copii

Un cort tipee este perfect ca fort pentru copii. Puteți adăuga câteva decorațiuni de Crăciun, iar ei se pot distra toată iarnă în propriul fort. 

Faceți împreună activități de iarnă 

Copiii vor fi super fericiți să participe la aceste activități împreună cu părinții, frații și prietenii lor. 

activitati de iarna

Alte idei pentru sărbătorile de iarnă: mergeți la colindat, mergeți la un concert de Crăciun, mergeți la o piesă de teatru pentru copii, mergeți la circ, culegeți ghinde și castane la pădure sau parc, mergeți la patinoar când vremea permite, faceți brioșe, biscuiți, turtă dulce, etc. 

Sutn de fapt prea multe activități pe care le putem face cu copiii de Crăciun și în perioada sărbătorilor de iarnă. Totul e să fim alături de ei și să avem timp pentru ei. Iată adevărul. Activitățile bune de Crăciun pentru copii sunt cele pentru care aveți timp. Aceste idei mai pot include arts&crafts pentru pomul de Crăciun, activități de familie în vacanța de Crăciun și multe altele. 

Părinții de copii mici și preșcolari nu trebuie să umple fiecare zi cu activități de Crăciun pentru copii. În schimb, alegeți-le pe cele care vi se potrivesc. Gândește-te la ce îți place să faci cu copiii tăi acasă. 

Laura Herman

Mama de două fete în primul rând, mi-am dedicat timpul creșterii lor pentru că asta îmi aduce cea mai mare bucurie. Consider că parentingul nu poate fi perfect și că educându-ne copiii ne educăm în primul rând pe noi, părinții. Resurse părinți a pornit de la ideea de a aduce un nou tip de educație in România, cea în care părintele și copilul învață împreună.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns