cărucioare pliabile sport cu poziție de somn
0 - 3 ani, 3 - 6 ani, Recomandări

Top 5 cărucioare pliabile sport cu poziție de somn

Top cărucioare pliabile sport cu poziție de somn – Mereu am fost în căutarea căruțului perfect, mai ales pentru plimbările de zi cu zi, dar și pentru călătorii. 

Când am plecat în vacanță cu avionul, am avut neapărat nevoie de un căruț sport cu poziție de somn, care să se poată plia ușor. Am folosit căruțul până dupa 3 ani, dar am prietene care le mai folosesc și la 5 ani ai copiilor. Deci căruțul este o investiție pe termen lung și merită să fie de cea mai bună calitate.

Cum alegem un cărucior sport pliabil ?

Cărucioarele sport pliabile sunt apreciate în primul rând pentru ușurința și portabilitatea lor. Se pliază ușor, au roți manevrabile din spumă rezistentă. Greutatea lor este mai mică decât cea a cărucioarelor clasice pentru copii. Sunt perfecte pentru călătorii, deoarece sunt de obicei compacte și ușor de depozitat. 

Compact și ușor, un cărucior cu umbrelă cântărește de obicei sub 9 kg, multe cântărind chiar sub 6 kg, și se pliază vertical.


Cu toate acestea, ne interesează și poziția pentru somn care e destul de importantă. Funcția spătarului trebuie să vă permită să creați o poziție culcat plăcută și sigură pentru copil, mai ales în cazurile în care are tendința de a eructa și de a regurgita alimente, deoarece, conform ultimelor statistici, creșterea refluxului gastroesofagian provoacă probleme deosebite la bebeluși și copii mici.

Atunci cand alegi un cărucior pentru copilul tau, gândește-te în primul rând cât de mult vrei să îl folosești. Deși răspunsul nu va depinde neapărat de tine – copilul tău poate renunța mai devreme la el sau poate să îl ceară mai mult timp decât ai estimat – totuși această declarație inițială te va ajuta să alegi modelul potrivit. 

Veți găsi pe piață o varietate de dimensiuni – unele sunt mai durabile, altele mai puțin durabile. În cazul nostru am ales unul mai durabil, cu roți mari, suspensii bune, și evident poziție de somn bună pentru copii. 

Căruțul multifuncțional pliabil Joie Litetrax 4

Acesta este un căruț sport solid și durabil, ce bifează cam toate necesitățile de pe lista mamelor de toddleri. Este un cărucior trainic cu o poziție confortabilă de somn și cu mânere înalte pentru a nu rupe spatele adultului care împinge. 

Joie Litetrax 4 este un căruț de cursă lungă, ce arată impecabil după mai multe călătorii cu avionul și mers frecvent pe teren accidentat. Pentru cei care vor să aibă mai mulți ani un cărucior foarte bun sport, cu siguranță îl recomand ca primă opțiune. 


Acest căruț are aproximativ 10 kg, puțin mai mult decât alte cărucioare sport. Deci nu este o alegere dacă doriți un căruț mega ușor. Însă are alte avantaje, mai ales durabilitatea, coșul încăpător, manevrabilitate foarte bună. 

Iată ce mai spun alte mame despre el:
„Și eu îl recomand! Fetița are 2 ani jumate și încă sta/doarme in el. Foarte comod pentru copil, foarte ușor de manevrat pentru părinți. Singurul dezavantaj e că e greu (în caz ca plănuiți sa îl urcați la etaj) și puțin voluminos. Noi îl ținem în mașina de când îl avem și îl folosim intens.

https://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=180f142a9&unique=4f3a0c67c&redirect_to=https%253A//www.nichiduta.ro/carucior-multifunctional-litetrax-4-dlx-deep-sea-joie-325475

Carucior combinat Lorelli

Acesta este alt cărucior sport pliabil de calitate, ce are 3 poziții diferite ale spătarului, până la poziția de somn. Este un căruț durabil, cu roți din poliuteran, șezut reversibil, și diverse accesorii utile cum ar fi gentuța, salteaua suplimentară, parasolar, acoperitoare pentru picioare etc. 

Căruciorul cominat Lorelli nu este un căruț super ușor ca greutate, însă este ușor de manevrat și mai ales durabil. Nu vă veți trezi cu roți rupte (cum am pățit cu alt căruț prin gropile din cartier), și mai ales are poziția ideală pentru somn atât de importantă pentru mame. 

Iată ce spun mămicile despre el:Modelul acesta îl avem noi. Are pozitie de somn, îl pot împinge cu o singură mână, noi facem drumuri multe cu el, l-am luat second, dar in afară de decolorare nu are nici un defect și merge încă perfect„.
cărucior sport pliabil

Carucior sport Styler

Trecem și la un cărucior mai ușor și mai puțin costisitor ca cele de mai sus. Căruțul Styler este perfect pentru călătorii, se pliază extrem de bine, arată ca un mic troller subțire după pliere. 
Și cel mai important e că are spătarul reglabil, cu poziție de somn pentru cei mici. Copilul poate dormi foarte bine îl el. 

Căruțul Styler cântărește 6,7 kg, ceea ce este un mare avantaj pentru părinți. Copertina protejează de soare sau de stropii ocazionali. În călătorii este destul de important să avem un căruț cu copertină. Am avut și fără copertină, dar nu recomand. Veți sta cu un stres adițional pentru a proteja copilul de soare. 
cărucior pliabil sport

Acesta este probabil cel mai versatil cărucior sport tip umbrelă. Foarte de închis/deschis, frână bună pentru un picior, rabatare cu o mână, pernuță de scaun super confortabilă (care poate fi îndepărtată și spălată sau pur și simplu îndepărtată pentru a lăsa zona coloanei vertebrale să respire – există o bandă de plasă – copilul se supraîncălzesc uneori în cărucioare, așa că aceasta este o caracteristică importantă). Nu este extrem de înclinat, însă copilul poate totuși dormi confortabil în el. Avantajul major este greutatea extrem de redusă, fiind însă totuși un căruț robust. 

Căruciorul Maclaren vine chiar cu un suport pentru pahare, copertină de ploaie – care este foarte mică și atunci când este pliată – și o etichetă pentru bagaj. Are o pernă extrem de confortabilă pentru copil, dar și materiale foarte calitative. 

Iată ce spun mamele: 
„Merg foarte des cu trenul, așa că atunci când liftul pentru a ajunge la peron este stricat, chiar ajută să ai căruț ușor. Am încercat cărucioarele tipice Mickey mouse care cântăresc aproximativ 8 kg. Orice greutate mai mare de 8 kg cu un copil care doarme în el este greu de urcat și coborât pentru mine. Am făcut cercetări ample și acest Maclaren are aproximativ 3,5 kg, cel mai ușor de pe piață. Are roți care nu se agață, protecție de soare și mânere înalte. Urăsc să mă aplec pentru cărucioarele acelea ieftine. Lecție învățată, am cheltuit niște bani și sunt mulțumit de acest Maclaren.”

Carucior Hauck Rapid

Căruciorul Hauck este din nou unul mai solid, dar totuși versatil. Se înclină pentru somn fără a avea neapărat poziții fixe ca alte cărucioare, și ajunge până la orizontală. Se pliază cu o singură mână și este perfect mai ales pentru locațiile urbane, având roți de bună calitate și care vor rezista inclusiv la gropi sau denivelări. 

Iată ce spun mamele despre el:
„Îl recomand. Se descurcă bine. Se pliază bine în interiorul și în afara portbagajului mașinii dintr-o singură mișcare, cu puțină practică. Reglarea spătarului nu este elegantă, dar este eficientă și în cele din urmă practică. Este suficient de confortabil pentru ca cel mic să doarmă sau să stea lungi perioade de timp. A acumulat peste 400 de km pe trotuare în 6 luni și rezistă foarte bine.”

„Am fost un pic sceptică când l-am cumpărat, dar wooow.
Este un cărucior super. Chiar aveam nevoie de unul complet compact pentru a călători a doua zi, dar să fie ușor de pliat, deoarece fiul meu are tendința să fugă de mine. Hauck se pliază instantaneu, dar ai nevoie uneori de ambele mâini pentru o secundă. Are și o cheie pentru a-l încuia, dar nu e neapărat necesară. 
Fiul meu se poate mișca cum vrea]n el și se poate relaxa pe spate, așa că este confortabil pentru el. Geanta de cumpărături este mare, ceea ce este un mare avantaj. Acesta este al patrulea căruț de călătorie pe care l-am cumpărat în 3 ani, dar este cel mai bun de până acum. Și mult mai ieftin decât celelalte pe care le-am avut.”

Câteva sugestii legate de cărucioarele pliabile sport


Cărucioarele tip umbrelă au evoluat incredibil în ultimii câțiva ani, inovația căruciorului ușor a fost dusă la un nou nivel. Acum puteți obține funcții care au fost rezervate în mod normal pentru cărucioarele de dimensiuni mari, pe unul sport care se poate plia și se poate transporta incredibil de ușor. 


Cel mai bun cărucior va fi unul care:


  • Are un scaun care se potrivește copilului dumneavoastră confortabil și în siguranță, cu o poziție de somn comodă
  • Are înălțimea și greutatea potrivită pentru nevoile particulare
  • Are toate caracteristicile de siguranță, centuri bune, roți solide, etc.
  • Are accesorii utile cum ar fi protecție pentru ploaie și copertina pentru soare
  • Coșul de depozitare este util pentru a transporta lucruri precum scutece, alimente pentru copii, haine și geanta de mână. Verificați limita de greutate în funcție de nevoi 

Toate variantele de mai sus țin cont de aceste funcții care se pot dovedi extrem de utile pentru părinți. Un cărucior sport pliabil este perfect pentru multe situații. Poate fi ținut în mașină pentru drumeții, poți călători cu el pe distanțe lungi fără a fi o bătaie de cap și este un cărucior perfect pentru drumurile de zi cu zi. Dar mai ales este util în călătorii.  


Căruciorul sport pentru oraș

În medie, părinții care își cresc copiii în oraș vor folosi un cărucior mult mai des decât cei din mediul rural sau suburbii. Asta pentru că oamenii din oraș tind să meargă în mai multe locații sau să folosească transportul public în comun ceva mai mult. 

Un sfat pentru a vă planifica dinainte este să vizualizați cum vă veți folosi căruciorul în viața de zi cu zi înainte de a-l cumpăra. Traseele pe care le veți folosi, calitatea drumului, în ce magazine veți intra. Cărucioarele sport compacte sunt extrem de versatile din acest punct de vedere. 

Luați în considerare și alte aspecte. Unde vei depozita căruciorul în casă? Cât de ușor este să ieși afară? Trebuie să luați scările sau liftul? Aveți de gând să vă urcați într-un autobuz sau să mergeți pe jos? Cât de mult plouă? 


Căruț sport pentru alergat

Dacă vrei să alergi cu bebelușul tău, caută un cărucior care are roți pneumatice foarte mari, de cel puțin 40 cm. Asigură-te că are o roată din față care se blochează pentru a vă asigura că nu se rotește în timp ce alergați. În plus, ghidonul ar trebui să fie suficient de lung pentru a permite mult spațiu pentru picioare.

Ca recomandare, Mirage Gray Zest este o alegere potrivită pentru părinții ce vor să facă și jogging când plimbă copiii. 


Căruț sport pentru munte

Chiar și cu un cărucior off-road, plecare în drumeții cu un copil nu este super ușoară. Sunt multe de prevăzut. Cu siguranță va trebui să iei o grămadă de chestii cu tine (la propriu și la figurat!). Dar un cărucior de drumeție poate fi privit ca un instrument care face totul mai ușor. 

Căruciorul Thule Urban Glide poate fi folosit pentru drumeții, fiind făcut pentru orice fel de drumuri, fie că sunt cu pietre, pământ, multe denivelări, etc. Îmi place că poți plia Urban Glide cu o singură mână. Trebuie doar să tragi de o bară albastră situată sub suportul pentru picioare. Odată ce căruciorul a fost pliat, puteți chiar să pliați roțile. Acest lucru face că el să fie foarte compact, astfel încât ar putea fi adus chiar și în mașini mici. Există un adaptor universal pentru scaun auto (vândut separat), astfel încât să puteți folosi acest cărucior de drumeție și cu bebelușii. 

Marsupiu sau cărucior când plecăm în călătorii/drumeții?

Dacă aveți un căruț solid, el poate face față perfect pe trasee și la drumeții. Totuși cu căruț veți fi limitați la traseele pe unde poate fi împins căruțul, deci nu pe cele dificile. Dacă doriți să faceți drumeții serioase pe cărări mici sau abrupte, veți avea nevoie de un marsupiu. Aveți variante speciale pentru munte, dar merge și un marsupiu ergonomic pentru every-day use, cum ar fi Luna sau Boba. 

Pe de altă parte, poate fi obositor să porți un copil într-un marsupiu perioade lungi de timp. Și unii bebeluși nu adorm în marsupiu, li se face prea cald, vor să stea în alte poziții. A doua mea fetiță a dormit mult mai bine în cărucior. De altfel, eu în călătorii mereu am luat și căruțul și marsupiul. 

Un aspect mai ține și de numărul de copii. Este util să cumpărați un cărucior compact la care se poate atașa un adaptor de cărucior pentru al doilea copil. Acestea nu se descurcă chiar bine pe terenuri off-road, dar sunt o opțiune excelentă de avut în oraș sau când călătoriți. Și când ai un copil mai mic de 6 ani, credeți-mă, sunt extrem de utile când obosesc și nu mai vor să meargă. 

În concluzie, sunt o mulțime de aspect de luat în considerare. Ce nu recomand sunt cărucioarele umbrelă foarte subțiri și cu roți mici. Se strică rapid și sunt bani aruncați. Ca opțiune low-cost, puteți căuta un căruț second-hand pe grupurile de mame sau olx. 

Laura Herman

Mama de două fete în primul rând, mi-am dedicat timpul creșterii lor pentru că asta îmi aduce cea mai mare bucurie. Consider că parentingul nu poate fi perfect și că educându-ne copiii ne educăm în primul rând pe noi, părinții. Resurse părinți a pornit de la ideea de a aduce un nou tip de educație in România, cea în care părintele și copilul învață împreună.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns