Rochii fete 9-10 ani
6 - 12 ani, Recomandări

Rochii fete 9-10 ani – variante comode și frumoase pentru vară

Poate sună banal și superficial, dar una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le am din copilărie este când mama ne cumpăra rochii frumoase. Acum a venit rândul meu să aleg rochii frumoase pentru fetițele mele. În acest moment, cea mare se apropie de 9 ani și de regulă cumpărăm măsura de rochii 9-10 ani, ea fiind destul de înaltă. Puteți de asemenea să optați și pentru cele de 10-11 ani (sau 135-140 cm) dacă aveți o fetiță înaltă. Mai ales că unele materiale intră puțin la apă. Oricum nu aș opta pentru ceva mai mic de 128 cm la această vârstă, mai ales că nu doar înălțimea contează. 

Fetița mea are gusturi foarte specifice în ceea ce privește rochiile ei, și are nevoie ca acestea să aibă culori vii, să fie confortabile și să nu o strângă la mijloc sau să aibă elastice sus. Anul trecut am devenit pasionate de rochiile pentru copii de la LC Waikiki și FashionDays. 

Anul acesta nu a fost la fel de interesată de culori (mai strălucitoare! spune ea), așa că am făcut o altă tură de cumpărături pentru a găsi câteva care au o calitate suficient de bună pentru a rezista cel puțin anul acesta. 

Am ales rochiile după următoarele criterii:

  • să fie neapărat comode: fără elastice strâmte sau design-uri ciudate, gulere sau alte chestii pe gât care pot deranja
  • mâneci scurte sau fără mâneci (vara rareori acceptă ceva cu mâneci lungi, iar dacă se face frig are jachetă/cardigan) 
  • materiale naturale (polyesterul ține de cald vara și poate produce chiar iritații ) 

Mango – Rochie din bumbac Paradiso 

Această rochie mi-a plăcut foarte mult pentru că este realizată din bumbac de înaltă calitate, fiind foarte moale și confortabilă la atingere. Culoarea albă îi oferă un aspect proaspăt, fiind potrivită pentru multe ocazii, inclusiv petreceri și evenimente sau pur și simplu pentru joacă. 

Are o croială evazată, ceea ce oferă multă libertate de mișcare, permițând copiilor să se miște liber și să se joace fără restricții. Să nu uităm că și la 9-10 ani, fetițele încă aleargă foarte mult și vor să se joace. Mânecile scurte și largi sunt esențiale vara, permit circulația aerului, menținând copilul confortabil în zilele călduroase. 


În concluzie, este o rochie versatilă, ușor de combinat cu o pereche de sandale sau pantofi în tonuri neutre pentru un look casual sau pantofi/sandale elegante pentru evenimente ca nunți, botezuri, zile de naștere. Bumbacul natural este ușor de spălat și întreținut deci este o alegere durabilă pentru vară. 

Rochie Orange de vâscoză de la Waikiki

Am ales pentru ea și o rochiță vaporoasă de vâscoză de la LC Waikiki. Acest material este fin și durabil, dar și mult mai plăcut decât alte materiale sintetice. De asemenea, este ușor de întreținut și rezistă bine la murdărie, ceea ce o face perfectă pentru călătorii și zilele de vară cu multe activități afară. 


De regulă, la o rochie de genul ăsta, poate asocia pantaloni scurți comozi de bumbac sau alt material natural. Sau niște colanți trei sferturi pentru serile de vară sau pentru diminețile mai răcoroase. 

Imprimeurile sunt frumoase, dar și rochiile de culoare uni au farmecul lor și sunt mult mai versatile când le asociem cu alte haine pentru diverse ocazii. Rochiile de genul acesta se așează foarte bine, iar fetele le găsesc distractiv de purtat. De asemenea, pot rezista bine tot anul, fără pete sau rupturi.

Rochie evazată S.Oliver din vâscoză

Fata mea preferă în special rochiile evazate pentru că îi dau multă libertate de mișcare. Această rochie de vâscoză cu imprimeu este o alegere potrivită pentru primăvară și vară. Ca de obicei, alegem rochiile cu mânecă scurtă pentru că pot fi ușor asociate cu un cardigan sau jachetă dacă este nevoie. În general, rochiile cu mânecă lungă le alegem doar primăvara sau toamna. 

Rochie 9-10 ani tip cămașă Koton

Una dintre modelele preferate de fetița mea sunt rochiile tip cămașă. Sunt comode și mai ales răcoroase, chiar dacă materialul este un mix de natural cu fibră sintetică, însă asta oferă o rezistență sporită la rupturi, dar și la spălare. Sunt simple, cu un design frumos, iar nasturii se pot încheia sau descheia după preferințe. 

Rochie de bumbac MANGO

Acestă rochie nou apărută de la MANGO, este ideală pentru zilele călduroase de vară. Are un decolteu pătrat, se așează foarte bine și este extrem de comodă datorită bumbacului 100%. Nu are închidere deci este super simplu de utilizat de către copii. 
Unul dintre cele mai pozitive avantaje ale bumbacului este durabilitatea, poate rezista prin mai multe spălări. Beneficiile bumbacului sunt nesfârșite. De la a fi sustenabil în mod natural, până la motivul pentru care copiilor le place să doarmă în haine de bumbac pentru că pielea respiră mai ușor – nu există sfârșit! Lista continuă cu această țesătură uimitoare care va fi întotdeauna cu un pas înainte la fiecare aspect: capacitate de confort, igienă (nu trebuie să vă faceți griji cu privire la alergii), întreținere redusă… lista într-adevăr continuă la nesfârșit, nu-i așa?

Ce e de știut legat de îmbrăcămintea copiilor?

Totul începe cu achiziționarea rochiilor și tipului potrivit de material. Sunt de preferat țesăturile naturale și amestecurile de înaltă calitate pentru vară, deoarece va apărea transpirația, nu vor provoca iritații ale pielii și sunt confortabile de purtat. Evitați rochiile de petrecere sau ținute de nuntă confecționate din țesătură sintetică, deoarece poate fi foarte dure pentru pielea copiilor. Și la nuntă, fetițele pot purta rochii simple din materiale naturale. Inevitabil vor alerga cu alți copii, se vor supraîncălzi și ținuta va deveni foarte incomodă. 


Sezonul de vară este despre vacanță, mare și distracție. Așa că asigurați-vă că ați cumpărat un costum de înot pentru copii pentru a-și completa garderoba pentru sezon. Este o parte esențială a îmbrăcămintei de vară și nu trebuie ratată. 

Citiți și: Tabere urbane și școli de vară pentru copii, în București

Cumpărături online pentru copii: factori de luat în considerare

Selectați textile prietenoase cu pielea: copiii au pielea sensibilă, motiv pentru care sunt mai predispuși la erupții cutanate, iritații și alergii. Pentru a evita acest lucru, părinții trebuie să aleagă haine din materiale cât mai naturale. Verificați și lejeritatea, dar și ca materialele hainelor să fie moi. 

Cumpărați mărimea potrivită: Copiii cresc repede, așa că este esențial să țineți o evidență a măsurătorilor lor, deoarece returul sau schimbul de ținute din nou și din nou poate consuma mult timp. De asemenea, e frustrant să iei o rochiță sau altă haină pentru copii și să nu o poată purta imediat. Cumpărați haine la modă pentru copii, care sunt puțin mai mari, ajutându-vă să economisiți bani și timp.

Alegeți haine adecvate vârstei: diferite stiluri de îmbrăcăminte se potrivesc diferitelor grupe de vârstă, iar copiii sunt, în general, clasificați în trei grupe de vârstă – bebeluși, copii mici și copii. Când faceți cumpărături online pentru copii, luați în considerare vârsta lor pentru a selecta cele mai bune haine.

Indiferent de ținutele copiilor, acestea ar trebui să fie simple, elegante și inteligente. În funcție de ocazie, îți poți îmbrăca copilul cu modele splendide, atrăgătoare, care îi definesc stilul. Copiilor le plac hainele colorate cu modele unice, așa că alegeți cele mai bune care îi fac să iasă în evidență.

Deschiderea hainelorCopiii sunt energici și tind să-și schimbe hainele destul de des. Eu evit ceea ce are fermoar pentru că fetița mea le strică ușor. Acesta este motivul pentru care cred că părinții ar trebui să aleagă haine care au deschideri și închideri simple. Acest lucru accelerează procesul de schimbare a hainelor. Multor copii le place să se îmbrace singuri chiar la vârste mici. Deci, alegând haine ușor de purtat, le-ai simplificat sarcina de a trece de la hainele murdare în altele noi, mai ales vara.

Alegeți haine potrivite pentru sezon: fiecare dintre condițiile meteorologice de mai jos necesită îmbrăcăminte specifică pentru copii. 

Sezonul de vară: În timpul verii, sunt preferate hainele ușoare, deoarece se încălzește rapid. Chiar dacă îți scoți copilul afară, îmbracă-l în haine deschise la culoare și poartă o pălărie și ochelari de soare pentru a-l proteja de razele strălucitoare ale soarelui. Îmbrăcarea copilului cu haine din bumbac în timpul verii este benefică, deoarece bumbacul este moale și ușor, plus că absoarbe transpirația eficient.

Atunci când plouă: Când plouă, chiar și vara, poate deveni puțin rece, iar copiii ar avea nevoie de îmbrăcăminte mai groasă deasupra hainelor pentru a le menține cald în această vreme. Ei pot alege să poarte un pulover sau o jachetă în această situație. Oferă-i copilului tău o umbrelă sau o haină de ploaie cu glugă dacă îl scoți afară. Luați în considerare preferințele copilului dvs. 

Când faceți cumpărături pentru haine confortabile pentru copii, țineți cont mereu de alegerea lor. Acest lucru este crucial pentru că vor purta hainele. Au nevoie să se simtă fericiți și veseli când le poartă. Atunci când copiii decid asupra hainelor pe care vor să le poarte, îi ajută să-și dezvolte încrederea și personalitatea. Deoarece hainele sunt o parte esențială a personalității unui copil, lăsați-i să aleagă și să învețe observându-l înconjurător. 

În zilele noastre, aproape toți copiii au simțul modei. Ei vor să fie propria lor persoană și, ca părinți, depinde de noi să-i ghidăm în a face alegerile corecte. Copilăria este o fază de învățare a vieții, așa că încurajează-ți întotdeauna copilul să-și aleagă hainele. 

Laura Herman

Mama de două fete în primul rând, mi-am dedicat timpul creșterii lor pentru că asta îmi aduce cea mai mare bucurie. Consider că parentingul nu poate fi perfect și că educându-ne copiii ne educăm în primul rând pe noi, părinții. Resurse părinți a pornit de la ideea de a aduce un nou tip de educație in România, cea în care părintele și copilul învață împreună.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns