cadouri pentru bebeluși
0 - 3 ani

20+ idei de cadouri utile pentru bebelusi (0-18 luni)

Să cumperi cadouri pentru bebeluși în primul an sau doi este o sarcină amuzantă, dacă nu copleșitoare. Să știi exact ce să le oferi în fiecare etapă de dezvoltare este cheia unui copil sănătos și fericit. Mai ales atunci când nu ai copii, o listă de cadouri scrisă de o mămică care știe nevoile unui bebeluș poate să te inspire.

Aș vrea să încep cu câteva recomandări înainte de a cumpăra un cadou:

1 – Luați în considerare vârsta copilului și nivelul lui de dezvoltare.
2 – Gândiți-vă la ce i-ar plăcea copilului.
3 – Jucăriile pot ajuta copiii să învețe ceva nou.
4 – Întrebați părinții.
5 – Alegeți cadouri de lungă durată.
6 – Hainele mereu sunt binevenite, dar, atenție la măsuri.
7 – Sunteți în pană de idei? Cumpărați o carte.

Dacă totuși vreți să cumpărați haine, perfect ar fi pentru o vârstă mai mare întrucât copiii cresc foarte repede, mai ales în primele 3 luni. Aveți în vedere și faptul că haina și vârsta trebuie să coincidă cu sezonul de pantaloni scurți, spre exemplu.

idei de cadouri bebe

Cadouri până la 6 luni:

Zornăitoarele mereu vor fi o idee bună pentru bebeluși. Aceste jucării clasice nu vor dezamăgi nici un bebeluș și cu siguranță îi va aduce pe față un zâmbet larg și molipsitor. Îmi place mult acest set de zornăitoare pentru explorare, cu diferite zgomote. 

De asemenea oricare jucărie care cântă, vibrează sau emite sunete, sunt foarte interesante pentru ei. Când mergeam la doctor unica jucărie care o ținea cuminte pe fetița mea, era un căluț care cânta.

Pentru ora de culcare recomand o jucărie cu muzică liniștită, valuri de mare, un râu curgător, păsări, pian, astfel ajutăm copilul să se relaxeze și să aibă un somn ușor.

Salteluța de joacă este alt cadou care copilului meu i-a plăcut foarte mult. Aceasta îi va stimula simțurile și curiozitatea deopotrivă, datorită multitudinii de texturi și culori. Copilașul se va distra cu jucăriile atarnate de arcada, de asemenea majoritatea saltelelelor au și pe laterale niște dispozitive mici de fixare pentru a atașa jucării care vor distra bebelusul când stă pe burtică. Arcada poate fi de asemenea înlăturată. Aici aveți o mulțime de variante. 

idei de cadouri bebe

Teether sau jucăria de dentiție este încă o piesă perfectă s-o pui în coșul cu cadouri. Acestea sunt ideale pentru a alina durerile bebelușului atunci când încep să iasă dințișorii. Veți găsi mii de feluri: din lemn, coliere cu mărgele din silicon, silicon care îl poți pune la frigider pentru a calma durerea gingiilor inflamate, nu vă pot spune care anume e mai bună, pentru că fiecare copil își alege preferata lui, uneori 10 de-ar avea tot nu ar fi destule.

Kit pentru a face amprenta la mânuță și picior. Noi iubim cadourile și amintirile de lungă durată, iar acesta cu siguranță va rămâne cu voi pentru totdeauna. De asemenea puteți cumpăra un kit micuț pentru a face mâna bebelușului pe o jucărie de brad, astfel sărbătorind primul Crăciun. Eu am primit în dar un set de vopsea eco pentru degete și i-am făcut prima amprentă la o lună, apoi la 3, la 6, când vreți voi, dar i-am permis să deseneze cam de la 1 an, ce sărbătoare și câtă bucurie pe fața copilului. Pentru mine deja e impresionant să văd schimbările timp de câțiva ani, dar sunt foarte curioasă să văd reacția ei când le va vedea pe toate peste 5, 10 sau 20 de ani, eu am fost încântată de acest cadou. Și pe lânga asta, nu este deloc scump, găsiți diverse variante ca de exemplu acestea

kit amprenta bebe

Albumul bebelușului pentru mine chiar este un cadou foarte drăguț, l-am îndeplinit cu drag și îl recitesc la fiecare câteva luni. Primul an din viața copilului tău este fantastic, păstrează-i amintirea cu ajutorul acestui album. Poți înregistra cele mai importante momente din viața bebelusului, de la naștere și până la împlinirea unui an, al nostru este până la 3 ani. Albumul are spații pentru fotografii, pentru îndeplinirea arborelui genealogic, fișa dentară unde scrii când și care dinte i-a apărut, dar și spații pentru a scrie evenimente de neuitat, când prima dată a mers singur, cum a reacționat când a văzut o găină adevărată etc. Va fi o amintire pe care o veți împărtăși pentru tot restul vieții, eu îl ador! Iată câteva exemple de albume pentru bebe perfecte pentru un cadou. 

Prosop de baie cu glugă. Eu nu știam cât de comod este până am primit unul cadou, mai ales pentru perioada când sunt bebeluși. Din păcate primul care l-am primit cadou era foarte mic, doar pentru nou-născuți și a durat mai puțin de 6 luni, alegeți unul cel puțin până la 3 ani, chiar este foarte util. 

album de bebe

Sinceră să fiu nu sunt o mare iubitoare a cadourilor tip coș, din motiv că nu îmi pot alege eu lucrurile, dar dacă găsiți un coș unde toate lucrurile sunt practice sau vă puteți alege voi piesele pentru coș, sunt chiar foarte drăguțe. Mai ales că puteți folosi coșul, în primul an, pentru a păstra chestiile mici și necesare zilnic, iar dacă mai are și compartimente separate e perfect. Cu 3-4 piese mici din această listă veți face un coș fantastic.

Cadouri pentru bebeluși de la 6 la 12 luni:

Setul de veselă, tacâmuri și baveta pentru bebeluși sunt lucruri pe care puțini se gândesc să le dăruiască, dar sunt foarte necesare și foarte curioase pentru micuți dacă sunt pe mărimea lor. Mie îmi plac foarte mult farfuriile din lemn de bambus, non-toxice și biodegradabile. Baveta o prefer din material, chiar dacă pentru părinți e mai comodă cea din silicon, mulți copii nu o acceptă.

Premergătorul din lemn sau oricare jucărie care poate fi împinsă este o alegere solidă pentru un cadou de bebe la naștere sau la botez. De exemplu cel de la EcoToys care este și căruț pentru păpuși, dar există o mulțime de variante. 
O jucărie din lemn, multicoloră, cu roți silențioase îl va însoți pe cel mic în primii pași. Înainte de a începe sa meargă, acest carucior va servi ca o cutie pentru depozitarea jucăriilor și va decora camera perfect. De îndată ce bebelusul se ridică în picioare și merge singur, își va plimba jucăriile prin casă ca un super șofer de raliuri.

cadouri bebe
Nichiduta.ro

Cadouri de la 1 la 2 ani:


Eu observ cum copilul meu are perioade când nu vrea să se mai joace cu nimic din ceea ce are. Sunt mai multe motive pentru asta: probabil jocurile nu sunt potrivite vârstei, creierul copilului crește foarte repede și deja s-a plictisit, are prea multe jucării care îl stimulează astfel încât le lasă pe toate baltă. Poate vă implicați prea mult sau nu vă implicați îndeajuns, sau este doar o perioadă când copilul nu este interesat de jucării – totuși este și el o persoană cu preferințele sale, știe ce îi place și ce nu.

Jucăriile Montessori sau jucăriile din lemn. Trăsătura de bază a acestor jucării este că necesită activitate intelectuală din partea jucătorului, ajută copiii să dobândească o gamă variată de abilități, cum sunt coordonarea mișcărilor ochi mâini, creativitatea, viziunea spațială, gândirea logică, abilități motrice (cu toate că ăsta ar trebui să fie scopul tuturor jucăriilor). Sunt diverse feluri de jucării, de exemplu seturile de animale de lemn Montessori sau seturile de bucătărie, dar și alte jucării cu diferite teme: clădiri, trenulețe, turnuri, mașinuțe, etc. Copiilor le plac aceste jucării, inventează noi jocuri cu ele, în timp ce se distrează și se dezvoltă armonios. De asemenea sunt foarte interesante jucăriile pe care le pot trage după ei.

idei de cadouri bebe

Tabla de desen tot este o idee extraordinară, întrucât, pe măsură ce cresc, bebelușii noștri descoperă în ei talentul de a desene și pentru a evita desenele pe pereți și albituri, mai bine să-l învățăm unde poate desena. Pot folosi creioane, carioci pentru copii, cretă pentru copii sau magneți.

Nouă am primit puzzle-uri la 1 an și copilul a fost încântat. Alegeți niște animăluțe din 2-5 piese, iar peste un va face deja și din 30 de piese. Este foarte important desenul de pe puzzle, să fie ceva foarte simplu, interesant și atrăgător pentru copil.

Bucătăria pentru copii este probabil jocul nostru preferat și durează foarte mult timp. În primul rând copilul învăța cum să își organizeze bine lucrurile și să mențină curățenia. Partea cea mai distractivă este când începe să gătească apoi vine și te servește folosind cuvintele magice sau cum își învață jucăriile să spele mânuțele și să fie atente la foc. E mai mult decât un joc și e perfectă atât pentru fete cât și pentru băieți.

Cărți, desigur, cumpărați multe cărți copiilor. Noi iubim cărțile, sunt atât de multe, atât de frumoase, păcat ar fi să le înlocuim cu aparatele digitale. Nu așteptați o vârstă anume, sunt cărți cu pagini groase care copii nu le pot rupe, sunt cărți din material textil care de asemenea nu se rup, dar atingerea lor este foarte curioasă și plăcută, sunt cărți care le pui în cadă și copilul le răsfoiește în timp ce face baie. Cărțile desigur să fie educative, pentru a învăța culori, forme, animale, desigur cărți cu povești, cărți cu cântece, colinde, sunt mii și mii, întrebați în librării și veți rămâne uimiți de cantitatea de oferte.

Avem pe site mai multe articole cu recomandări de cărți minunate:

Lumea cărților pentru copii mici – recomandări de carte de la 6 luni la 4 ani

Topul cărților pentru copii pe care și părinții iubesc să le citească (de la 0 la +10 ani)


Jucăriile de pluș rămân a fi preferatele copiilor de multe ori, cu ele vor să doarmă, să le scoată la plimbare, devin în timp prietenii lor pentru o perioadă foarte lungă, poate chiar și pentru copiii lor. Pentru primii ani vă recomand să cumpărați jucării care nu sunt foarte pufoase, nu au nasturi sau alte piese mici care ar putea fi înghițite, și care pot fi spălate ușor.

jucarii bebe

Dacă totuși vreți un cadou mai special și nu chiar pentru bebeluș, eu vă recomand să cumpărați masă de înfășat copilul. Părinții vor fi foarte mulțumiți și cu mai puține dureri de spate. Dacă în camera copilului sau în baie este deja o comodă, puteți cumpăra doar salteaua pentru înfășat. De asemenea sunt suporturi 2 în 1 care pot folosi și pentru a înfășa, și pentru a face baie bebelușului. Aveți în vedere de asemenea să aibă suficient spațiu pentru a-l avea în casă și să nu fie nici prea scump, pentru că durează doar până începe copilul a se zvârcoli mai mult, cam până la 9 luni, dar se merită oricum. Irina a scris despre lucrurile esențiale și utile copiilor mici care i-au ușurat viața. 

Sper că ați găsit inspirație legată de cadourile petru bebeluși în acest articol, distribuiți prietenilor și sperăm să mai găsiți pe pagina noastră alte idei utile și interesante pentru dumneavoastră.

Bondari Corina

De cînd am aflat că voi avea un copil am conștientizat faptul că voi fi primul exemplu pentru ea și am început să fac cursuri de parenting, să învăț mai mult despre alimentația sănătoasa, despre atitudinea care mă va ajuta să cresc un copil fericit. Citesc și scriu despre tot ce simt. Mă inspir zilnic de la copilul meu. Învăț a iubi și a trăi așa cum o face ea: cu adevărat, fără a aștepta ceva în schimb, așa cum simt cu tot corpul și sufletul meu.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns